Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tez wczoraj usłyszałam że Lidka ma 4 miesiące a przeciez kawał baby jest i pucki na buzi ma jak należy. Waży 7800 i absolutnie nie zamierzam się czyimś gadaniem przejmować. Barja moja wypija 200 ml mleka na noc ;)
Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez maty oddechowej. Jakoś w drugim tygodniu życia mała nam się przekręciła z boku na brzuch i chyba się poddusiła bo mata zawyła. Do tej pory z przerażeniem myślę co by było gdybyśmy tego ustrojstwa nie mieli :/
Dzisiaj bobas super rozdrażniony, nie wiem co jej się stało bo ostatnio już naprawdę była grzeczna. Albo te zęby jej dokuczają albo może jej kalarepka nie podpasowała bo pierwszy raz dziś dostała nowy słoiczek..

No to wychodzi na to, ze moja to taki niejadek. Teraz zjadla cale 100 i spi. W nocy tez nie je. Ja licze ile wyjdzie. Dzis przez caly dzien zjadla okolo 550 mleka i tak jest mniej wiecej zawsze. Oprocz tego pol kaszki i caly obiadek 125g. No dla mnie to nie jest jakos malo. Mleka moglaby wiecej zjesc ale coz, nie chce.
U nas obiadek z kalarepka hipp to byl hit. Teraz hitem jest rybka i chyba bedzie ten rosolek, w sumie jak na te dzieciowe sloiki to niezly- probowalam:)

Dziecko też człowiek. Jedne zjedzą mniej a mają konkretną wagę , inne z kolei zje więcej a szczuplutki. My też tak mamy. Koleżanka ma córeczkę z listopada i kapie się z nią w wannie raz w tygodniu. Jej mała tak się wtedy cieszy, ze piszczy ze szczęścia. Kurczę też muszę z moim spróbować. To wpływa na pewno bardzo dobrze na rozwój dziecka,no i kontakt z matka

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3ljs43m9t.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3hqvkpympfgoa.png

Heh ja nie musze przejmowac sie iloscia mleka :p je cyca i tyle ile chce, raz jednego innym razem dwa na raz + warzywa na obiad :) wazy nie wiem ile, ale 7 kg to chyba juz tak i tez drobna jest, ale dluga. Sama lekarka powiedziala ze dobrze wyglada to nie mam czym sie przejmowac :) jest jaka jest :p

Pojawila sie u nas tez biala kreseczka na dziaslach, co wyjasnia malutkiej marudzenie.

Wanna - marzenie. My mamy prysznic :/ dlatego uciekam czasem do rodzicow bo maja wanne i moge sie pomoczyc.

A tak do przodu. Maja usilnie probuje usiasc z pozycji lezenia na plecach, ale troche jeszcze jej brakuje :)

I marze o przespaniu calej nocy :p no ale w koncu nadejdzie chyba ten moment :p

Kolorowych snow wam i maluszkom :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpb8rib1u0app63.png

Dziewczyny a jak z tym jajkiem jest widziałam że całe dopiero jest od roku a żółtko juz teraz ale na raz tylko pół żółtka
I mnie Zosia na maksa wypija 170, jak cycek to 10 min, na dzień wypija między 600-800 zależy, pół słoiczka obiadu ale czasem tylko łyżeczka to samo z owocami ale jabłko z siatki zawsze chętnie,

Scharlotte,ja tez nie przesypiam nocy przez ssaka.Juz jadl tylko raz,a teraz juz druga noc z rzedu jak sie budzi przed 23,potem ok.2,a potem po 5...probowalam uspokajac,glaskac,smoka dac to sie rozbeczal.a jako ze jutro sobota to dzis Maz bedzie jako pierwszy wstawal.Nie bede miec skrupulow ;-)
Elka,nowy schemat o jajkach pisze ze mozna w calosci wprowadzic razem z innymi pokarmami.Ja na razie gluten w niedziele zaczne,a jajka za 2-3 tyg.
A jutro badanie moczu i znow klucie Ignasia pod katem morfologii...
Milego dnia Dziewczyny,korzystajcie z pogody :-D

dziewczyny będziecie te jajo dodawać do obiadku? czy jak dacie jajo to tylko warzywka bez mięsa? 2 dziecko a nie wiem co robić.
u nas w nocy też ciągle 2 pobudki, a mówią że dzieci na mm są bardziej najedzone i przesypiają noce
u nas wszyscy co widza Polusie pierwszy raz to mówią że duża ale ona ma dużą głowę i papulki, ostatnio spotkałam mame 10 miesięcznego dzieciaka i wyglądał tak ja moja, ale wiadomo dzieci rodzą się z różną wagą i każde przybiera w swoim tempie nie ma się co przejmować, mój synek też był duży a teraz w przedszkolu jeden z mniejszych

A ja dopiero bede zaczynać rozszerzanie diety. I tu mam pytanie do mam małych atopików czy tez alergików. Co jaki czas wprowadzacie nowy produkt (słoiczek)? Ja planuję wprowadzać jeden nowy produkt co tydzień. Ale nie wiem jak sie dobrze zrobić. Przykładowo chce najpierw wprowadzić brokuł. Czy mam go podawac codziennie przez tydzień, czy np. biorę 1 słoiczek, który wystarczy pewnie na jakieś 2 dni i do końca tygodnia dociągam małego na samej piersi czy jak? Wiem, że troche głupie to moje pytanie ale nie mam pomysłu jak sie zabrać za rozszerzanie diety u alergika...

Nikka jestem mama alergika-atopika :) ja robiłam tak: pojedyncze produkty marchewka pasternak dynia brokol wprowadzalam po trzy dni. Dnia czwartego dokładają nowy produkt ,ale z poprzedniego nie rezygnowalam. Nie cackalam się że 3 łyżeczki nowego produktu,bo mój mały jaka mu dawalam po trodzeczke to płakał że chce więcej. Tylko brokuł mu nie smakowało,ale i tak wcinal. Potem słoiczki 2 dni ten sam smak. Szukałam słoiczki z produktami które już zna plus nowy produkt. Mięsko daje się po 2 tygodniach od rozpoczęcia diety. Rybkę już też podaje dwa razy w tygodniu.

codziennie, ten sam produkt, tak? Kurcze, byłam u alergologa z 3 tyg. temu ale nie dopytałam, a na kontrole nas pani dr nie zapraszała, jedyna rada na AZS i śluzowate kupki to jeść nowość co tydzień i obserwować :/ wiec zostają mi koleżanki z forum :) bo mojej pediatrze do końca nie ufam.
Moj mały też miał dziś randkę z młodszą koleżanką. Mała ma 2 miesiące i 5 dni a długością ciała juz prawie dogoniła moje dziecię ;)
Dostalam dziś paczkę z Hippa, słoiczek, łyżeczka i kupony do Rossmanna :)
A jeszcze będąc w ciązy zarejestrowałam się na bebiprogram.pl i parę miesiący temu brałam udział w teście wiedzy o żywieniu w ciazy, o którym już zapomniałam. Przypomniałam sobie parę dni temu, bo dostałam maila z informacją, że wygrałam zestaw świecących kulek, które można zawiesić np. nad łóżeczkiem. Niby nic a cieszy :)
Ciekawe czy są jeszcze jakieś portale internetowe typu Hipp czy Bebiprogram, które tak chętnie odbarowują młode mamy i ich pociechy...

Reagował dobrze,póki co toleruje wszystko dlatego ja nie czekałam tygodnia z nowym produktem. Śluzu w kupce nie było poki co. Czasami ta kupa jest zielonkawe,ale nie ma żadnej wysypki,mały nie daje do zrozumienia ze coś go boli ,wiec ide dalej z rozszerzeniem. Nie daje zadnych owoców a to dlatego ,ze wypluwa i Żyga nimi. Jak byłam z nim w szpitalu jak miał 8 tygodni to pediatra powiedział ze traktować dziecko jak każde inne (pomijając laktoze) i ja tak robie

Cześć
Rozmawiałam wczoraj z ekspertami bebilonu na temat przejścia z 1 na 2, i są 2 sposoby zmiany ale nsjlagodniejszy sposób to podmiana miarek, czyli, 5 stare mleko 1 nowe, i tak każda porcja przez 2 dni następne dni, 4 stare i 2 nowe, jeśli mamy spory zapas 1 to można mieszać aż się skończy

Hej. Ja od wczoraj daje dwojke. Po jednej butli wczoraj i dzis. Malej w smaku chyba bez roznicy, kupa byla ok. Poki co jest dobrze.
Dziewczyny, tak troche nie na temat. Ktoras z Was miala problemy z moczem dziecka chyba. Nie na temat po dotyczy starszego. Boli go pecherz a w moczu wyszly liczne bakterie, leukocyty 4-7, obecne azotyny. Poza tym ok. Ja zupelnie zielona jestem, do swojego lekarza w pn, na pogotowiu dostalismy furagine tylko. A ja sie martwie. Moze ktos cos wie.