Skocz do zawartości
Forum

Listopad 2015

Rekomendowane odpowiedzi

U nas dzis goscie caly dzien byli i nasz synek wzorcowo sie zachowywal. Rozdawal usmiechy,ale i sporo czasu sam sie zajmowal soba,czego na co dzien nie ma...
Bardzo sie mamisynkowaty zrobil ostatnio-jak cos nie pasuje tylko u mnie sie upokaja...
No i dzis jadl i jablko skrobane i danie z miesem...a jutro premiera kaszki,a wiec i wode wprowadzimy zeby zaparc nie bylo.
Nika,jak sytuacja na froncie?
Ewelka,dziwne ze nie dostaliscie nic na anemie.Sama nie przejdzie,zelaza w mleku az tyle znowu nie ma.A Wy na mm,nie?U nas lekarze bardzo naciskali na dawanie Malemu zelaza i szybsze niz w 6mcu rozszerzenie diety.
Dobrej nocy

Kurczę, mam nadzieję że u Niki to nie jakiś cholerny rotawirus.. Strasznie teraz lata po świecie to świństwo :/
U nas młodej coś dziś odbiło i na widok swojej ukochanej cioci zrobiła taką histerię że masakra. Po jakichś 15 minutach już jej przeszło i dała się łaskawie wziąć na ręce ale i tak nas jej zachowanie zszokowało.
Czy po pasternaku wasze bobasy też miały dziwne kupki?

Ewelka super ;) dobre wiesci, oby tak dalej u Was. U mnie tradycyjnie dzisiaj butla na wcisk, ale za to do innych rzeczy typu kasza czy obiadek to Maly az sie trzesie, wydaje mi sie ze mleko juz mu po prostu nie smakuje, pomysle jeszcze jak to rozwiazac, ostatecznie sprobuje przejsc na inne. Leonek byl dzisiaj baaardzo grzeczniutki, chwilami zapominalam ze mam niemowlaka w domu ;). Pogoda beznadziejna, zimny wiatr. Nie wiem na jakim mleczku jestes, ale niektore maja wiecej zelaza niz inne, byc moze jakies dodatkowe preparaty to byloby za duzo. Dawalalas juz szpinak? Ma duzo zelaza, ale to pewnie wiesz ;), rybe tez juz mozesz podac, u nas juz byla pare dni temu.

Suzi jestem na nutramigenie. Nie wiem ile on ma żelaza w stosunku do innego mleka. Po badaniach okaże się, co z tym zelazem. Szpinak nie dawalam jeszcze. Muszę zakupić na dniach i podawać malemu. Mój mały też Garnie się do każdego jedzenia byleby to mleko jego nie było. Czekam tylko aż skończy 6 czy 7 miesiąc i dzieci mogą mieć 3 porcje mleka. A mleczko można zawsze przemycić do obiadku czy deserku

http://www.suwaczki.com/tickers/8599dqk3ljs43m9t.png
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3hqvkpympfgoa.png

Gdzies mi sie obilo o uszy, ze nutramigen ma wiecej zelaza niz inne mleka dlatego kupy moga byc zielone, ale nie wiem dokladnie wiec nie chce wprowadzac Cie w blad.
Olix Ty piszesz, ze Mala na widok cioci zrobila histerie, a moj Maly pare razy na widok wlasnego taty tak sie poplakal, ze nie wiedzialam jak go uspokajac ;p az sie go pytalam co on mu zrobil, ale zarzekal sie, ze nic. Na szczescie to juz sie dawno nie zdarzylo 2

hej czytam was ale na pisanie brak czasu. nika ewelka ciesze sie ze z waszymi bobasami już lepiej.
moja też zdecydowanie bardziej woli obiadki i deserki niż mleko kilka razy próbowałam dać kaszke ale małej chyba nie smakuje nie chce jej jeść.
co do kupek to one troche jak taki niestrawiony obiadek, jedynie po bananie zielonkawa, ale myśle że dlatego że banany tak mają, jak myślicie ?
u mnie okropny dzień, kolejna awantura z m nie będe pisać o szczegółach żeby nie przysmucać, Pola mega zmierzła, w domu chce być tylko na rękach dlatego często wychodze na spacer bo ręce wysiadają mi, w wózku pośpi , a w domu to tylko po 15 min. dlatego ogarnięcie domu i zrobienie obiadu to prawdziwe wyzwanie, właśnie skończyłam mycie podłóg i łazienki.
Pola jedynie leży grzecznie ze swoim bratem razem fajnie sie bawią, problemów z zazdrością nie mam , ale samych nie mogę ich zostawić bo mój 4 latek jest troche nieobliczalny z przytulaniem, albo przynosi jej jakieś male zabawki i boje sie że mała może coś połknąć
ale sie rozpisałam ,życze przespanej nocy i miłej niedzieli

Nika, super że z dzieciątkiem lepiej!
Jak was czytam to mam wrażenie że mi się trafiła cycowa terrorystka. Jadła by najchętniej non stop, po warzywkach też dostaje cyca i pije do upadłego, a na noc wyciąga 200ml bez laktozowego..
Kupka dziwna bo w normalnej żółtej znalazły się takie zeschnięte grudki brązowo-przezroczyste. Ale brzuszek jej nie boli i kupy nie są wodniste więc chyba ok. Jutro na próbę damy brokuły i zaczniemy dawać dwuskładnikowe. Do 6 miesiąca na spokojnie zajmiemy się tylko jarzynami.
Dzisiaj jedziemy na imieniny do dziadków i mam nadzieję że Lidka nie zrobi takich scen jak wczoraj ;)
Miłego dnia!

Czesc dziewczyny, jak tam nocka minela? U nas znosnie, Leos wstal raz na mleko i potem spal do 7. Mam takie moze glupie pytanie, ale...jak tam stan Waszej skory i wlosow po ciazy? Bo u mnie na poczatku bylo ok, a teraz wszystko sie popsulo, wlosy mi strasznie wypadaja, ale to pikus bo mam bujna czupryne, za to moja cera to koszmar, mam prawie 30 lat a wysypuje mnie jak nastolatke. Wiem, ze tak czasami bywa po ciazy, ale po tylu miesiacach?

U mnie cera super, ale włosy zaczęły się sypać na potęgę :/ już nawet miałam koszmar że zaczęły mi się prześwity łyse na głowie robić.
U mnie tradycyjnie noc kiepska. Zastanawiam się czy to złe spanie nie ma związku z tym pasternakiem bo zaczęło się dokladnie tego dnia jak zaczęłam jej te słoiki dawać. Może ją zgazowało po prostu?

Chyba tez bede musiala sie wybrac do kosmetyczki na jakies doglebne oczyszczanie bo w domu stosuje jakies maseczki ale nic to nie daje.
Olix to mozliwe, ze jak jakis produkt zle zadzialal na brzuszek to dziecko bedzie kiepsko spalo. U mnie tak bylo z bananem, Maly budzil sie czesto, postekiwal, na poczatku tego nie powiazalam z jedzeniem, ale kiedy znowu dostal banana bylo to samo, wiec narazie bananom mowimy nie.

Hej,noc ladna,potem od 9-11 drzemka,potem marudzenie w trakcie ubierania na przejazdzke...
Ja tez zaczelam znajdowac wlosy w wannie po kapieli.Mam krotkie,wiec szybko odrosna,taka mam przynajmniej nadzieje.Cera ok,pewnie troche zazszarzala od niedospania,ale nie jest zle.
Moja skora lubi slonce,wiec spacery dobrze mi robia :-)
Dzis pierwsza kaszka,a na obiad znow mieso,ciekawe jaka kupa bedzie ;-)