Skocz do zawartości
Forum

Co dziś robicie na obiad?


Ann

Rekomendowane odpowiedzi

Ja pierw gotuje rosolek ( moze byc z kostki ) i do zimnego wrzucam szparagi. Doprowadzam do wrzenie, zmniejszam gaz i gotuje do miekkosci.Potem wyjmuje z wywaru i odcinam glowki ktore zostawia a reszte miksuje.Na patelni robie jasna zasmazke, rozprowadzam ja w szklance wywaru zeby grudek ni ebylo, dodaje smietane 18% albo 22% i potem wlewam do reszty wywaru, dodaje "przecier" szparagowy, mozna tez dodac troszke bialego winka,zagotowywuje i doprawiam. Ja to podaje z takimi kluseczkami jak lane ciasto albo zacierka i posypuje pietruszka :)

Szczęsliwa mama

Odnośnik do komentarza

antalis
Ja pierw gotuje rosolek ( moze byc z kostki ) i do zimnego wrzucam szparagi. Doprowadzam do wrzenie, zmniejszam gaz i gotuje do miekkosci.Potem wyjmuje z wywaru i odcinam glowki ktore zostawia a reszte miksuje.Na patelni robie jasna zasmazke, rozprowadzam ja w szklance wywaru zeby grudek ni ebylo, dodaje smietane 18% albo 22% i potem wlewam do reszty wywaru, dodaje "przecier" szparagowy, mozna tez dodac troszke bialego winka,zagotowywuje i doprawiam. Ja to podaje z takimi kluseczkami jak lane ciasto albo zacierka i posypuje pietruszka :)

Ojejku... ale to będzie dobre :Śmiech:

BĘDĄC MATKĄ NIGDY NIE MÓW, ŻE JESTEŚ NA COŚ PRZYGOTOWANA...

http://lb5f.lilypie.com/ItFmp2.png

Odnośnik do komentarza

antalis- ja też dawno nie robiłam takiego kotleta bo mój m nie lubi, ale że lubi rosół a ja nie przepadam to wymodziłam obiad z dwóch dań ...
... bo dziś mi się tak zachciało "sadzonki"jeszcze z tymi młodymi ziemniaczkami mniam :Oczko: dobrze że moje dziecko nie wybredne i wszystko zjada;-)

http://tickers.smyki.pl/s/17658/20739.jpg
:Śmiech:Natalcia:Śmiech:

http://www.realscrapki.blog.onet.pl

Odnośnik do komentarza

moje jeszcze nigdy nie smierdzialy no ale fakt faktem ze teraz o nich glosno.. sola chyba mniej miesista od pangi prawda?no ale pewnie tez zmienie bo po co ryzykowac...
a jak rybki robicie smazycie czy macie jakis sekretny przepis?:) ja czasem smaze duzo cebuli w oddzielnym garnku, dorzucam pomidory z puszki i na malenkim ogniu zeby tylko pyrkalo 40 minut do godziny az sie zrobi geste.. taka udawana ryba po grecku:)

http://www.suwaczek.pl/cache/a094a721a3.png

http://www.suwaczek.pl/cache/513e076da8.png

Blog Zosiaczka i Tiny
http://casamitch.blogspot.com/

Odnośnik do komentarza

Małgosia
ja własnie ostatnio "smierdzaca" pange wywalilam
slyszalam, ze sa faszerowane hormonem ktory produkuje kobieta ciezarna aby szybciej przybierały na wadze - te pangi oczywiscie.
Kupiłam sole na drugi dzien - była smaczniejsza :Śmiech:
Słyszałam, czytalam i nie jem- bo ostatnia która zakupiłam smierdziała :Śmiech:

bo panga jest jak Polska swinia....zje wszystko co sie rusza no i z wody nie spiernicza...
syf totalny....ja tez jadłam dopóki nie poczytałam czym to karmią :Kiepsko:

Odnośnik do komentarza

Dlatego ja wole nie czytac :P
Dzis tak na prawde wiekszosc tego co jemy ( miesko zreszta jarzynki tez ) jest faszerowana chemia,sterydami itp.W naszych "czystych" wodach tez rybki maja co jesc.
Nie ma to jak wiejska kurka na rosolek czy wieprzowinka :)

KATA przepis u mnie w watku zamieszczam zeby balaganu tutaj nie robic ;)

Szczęsliwa mama

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×
×
  • Dodaj nową pozycję...