Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakies pomysly na prezenty pod choinke dla swoich szkrabow?

U nas jutro imieniny cory. Potem mikolajki a potem.swieta :)

A z nowosci to przeszlismy na jedna drzemke. Spi od 2 do 3h w jednym ciagu i spokojnie. Cos ciezko keszcze te noce. Poplakuje, wierci sie i przebudza. Dodam ze jadala raz gora dwa w nocy mleko na spioch teraz nie chce wcale. Tylko woda z sokoem albo sama woda. Ale wybudza sie i potrafi bawic 2h.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

U nas ksiazeczki tez sa w ciaglym uzyciu. Bywa ze kilka dni z rzedu wogole ich nie otwiera. Ale jak sie dopada to ogladamy wszystkie. Probuje jej czytac ale ona jest glosniejsza i sYbciej pokazuje wszystko na stronach i przewraca na nastepna. :) kilka juz musialam naprawic bo albo probowala gryzc albo kartki wylecialy :)
Ostatnio ciekawe tez sa gazety typu selgros i makro. Jak jest jogurcik, ciastko albo zabawki.

Ja dumalam wlasnie nad koniek na biegunach ale nie ma juz miejsca w domu. Musze tez skonsultowac z chrzestnymi i dziadkami. Pustka w glowie. Chociaz ona najbardziej cieszy sie z pluszakow. Ale ma i tyle ze szok. Chyba musze przekopac internet. :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Prezenty świąteczne trudny i złożony temat:-) dla dzieciaczków "obcych" nawet już zamówilam i czekam na dostawę dla moich dałam pod rozwagę pomysły i tak dla Zuzi mamy złożyć się na tablet /znaczy się rodzina łącznie z chrzestnym i babcią mają się złożyć a my dołożymy brakującą kwotę/ a dla Michasia rowerek biegowy to ma być pod choinkę a na 6 grudnia w skarpetę jakiś drobiazg typu kaczuszka która po naciśnięciu na główkę jedzie a dla starszej myślę że ucieszył by ją zeszyt w twardej okładce od dawna o taki mnie prosi.

Fajnie, że wasze dzieciaczki interesują się książeczkami mój Michaś tylko nimi rzuca gryzie i próbuje rwać kartki a znowu córci potrafiła i godzinę siedzieć i oglądać i słuchać jak się jej czytało.

Wróciliśmy do dwóch drzemek bo w nocy wstawał i nie spał 1-1,5h. Przebiła się dolna lewa czwórka i już idzie czwórka po prawej jak wyjdzie to zostaną jeszcze trójki i będzie można odsapnąć:-)

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

U nas dzisiaj imieninowo. Drobiazg bo kupilam malej kinder niespodzianke. Polowe zjadla reszte schowalam na pozniej ale i tak najlepsza byla skaczaca krowka. Nie tyle ze skakala tylko jak chcialam jej pokazac jak sakcze to mi spadla. I to bylo najlepsze co moglo byc. :D

U nas na mikolaja pewnie tez jakis drobiazg. Chyba kupie jej butelke dla lali taka ze sztucznym mleczkiem. Bo ma taka mala plastikowa ale juz jest cala pognieciona. :) a na swieta pomyslow brak. Bawi sie wszystkim. Wiec nie ma problemu. Samochody tez sa fajne. :) na roczek dostala taka duza wywrotke. :)

Cos sie wymysli. JesCze 23 dni.

U nas jedna drzemka w ciagu dnia ale dalej wierci sie w nocy. Teraz mi na noc zasnela w lozeczku. Bo nie chciala u mnie jak zwykle przy bajce. Na poczatku byl provlem zeby sie wogole polozyc. Ale ja zagadalam. Wszystko mowilam co mi przyszlo do glowy. Opowiadalam jej jaki mialam pevhowy dzien itp. I zasnela. :) bedziemy provowac dalej tak :)

A ja dzisiaj wrovilam do domu i... zlamalam klucz w dzwiach. Jak provowalam go wyciagnac to zacielam palec o ten zlamany klicz wiec nie obylo sie bez krwi. Ale udalo sie wejsc do domu. Dobrze ze jeden klucz dalam rodzicom. :) a mieszkamy na jednym podworku. :)

Dobra woda w termosie goraca to klade sie i ja spac.

Dobranoc.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Cześć Dziewczyny! Dawno nie pisałam choć czytam na bieżąco. Zawsze chce wieczorem usiąść i z kompa napisać ale już pozniej sił brakuje. A czytam na komórce z której nie lubię pisać chociaż teraz właśnie to robie bo już dłużej wstyd się nie odzywac :P
Nie jestem w stanie każdej odpisać... Jeśli chodzi o prezenty to my juz mamy listę do Mikolaja : huśtawka taka do zamontowania w domu bo Młody uwielbia a na placu zimą nie bardzo, klocki Duplo choć to bardziej na za pare mcy, szlafrok, rozważamy takiego Puchatka co spiewa i bajki opowiada ale to pewnie uzywanego kupimy. Zawsze też jakieś piłki nasz synek chętnie przygarnie. Zestaw sztuccow tez by sie przydał. Zobaczymy jeszcze kto co i czy w ogóle z tej listy kupi. Polecam samolot z smily play. Szymon dostal na roczek i to jedna z lepszych zabawek, codziennie w uzyciu.

http://www.suwaczki.com/tickers/n59y2n0a6bii8fnq.png

U nas wywrotka swietna. Ciagke klocki albo miski wozi.
Szukalma wczoraj w necie cjakie zabawki i znalazlam cosciekawego i cos co nie wiem kto wymyslil.

Dodaje zdjecia i jeszcze zbieracz do klockow Mega Blocks. Mamy kilka klockow z tego to by sie przydalo. Ale nie moge zdjecia pobrac wiec wrzucam link http://allegro.pl/mega-bloks-klocki-zbieracz-klockow-pojazd-cng23-i6558055743.html

monthly_2016_12/pazdziernikowe-maluchy-2015_52863.jpg

monthly_2016_12/pazdziernikowe-maluchy-2015_52864.jpg

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magdalena sto lat dla Nataszki z okazji Imienin :)

Kasik_81 i jak diagnozowanie tej choroby u Michasia? Masz wyniki?

A co u nas... Od stycznia Mlody idzie do zlobka, koniec grudnia zaczyna adaptacje. Ja szukam powoli pracy choć jest ciężko i bardzo się tym wszystkim stresuję :(
Jak wyglada u Was zasypianie na noc Mamy karmiące piersią? Mi już się odechciewa jak wieczór przychodzi. Kiedys pisalam jak maltretuje mi piersi to teraz sie tylko poglebilo :( Usypiam go przy cycku bo inaczej nie ma opcji a on raz z jednego raz z drugiego, raz na siedzaco za chwile na lezaco, przewala sie po mnie, przysysa jak zombiak, no czuję się po tym jak po wrestlingu... A później potrafi sie odpiac od cycka polozyc i zasnąć. I to trwa 40 min-1h. Pobudki w nocy to juz swoją drogą. Jak to u Was wygląda? Też takie harce czy spokojnie popija i zasypia?
Sorry za literówki ale to ten telefon.

Loki u nas tak samo.
Nawet w poniedzialek postanowilam, ze odcinam od cycka w nocy. Pierwszej nocy odmowilam, poplakala 15min i polozyla sie i zasnela. Potem obudzila sie o 6 to juz nakarmilam i spala dslej.
Za to drugiej i trzeciej nocy walczyla 2h. Wstawala przez to o 9, w dzien z tego stresu przy drzemce ciagnela piers przez.caly czas. Trzeciej nocy dalam sobie spokoj i juz dalam piers (po przebudzeniu sie po 4h) i spala 5h i potem jeszcze 2,5h. 2 pobudki jestem w stanie zniesc.

Moze chociaz wyleczylo ją to z wiercenia sie przez sen :P

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09tgf6q1ldij01.png

Ism a moja mm ale odwrotnie niz u was. Zaczela odmawiac mleka w nocy. Nawet jak sie przebudzi i sie bawi (zeby chyba) to myslalam ze glodna bedzie ale nie chce mleka tylko woda z butelki albo woda z sokiem malinowym z niekapka. :)
Tak wiec moja jak dziennie zje dwa razy mleko to jest dobrze. :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Hej dziewczyny oj dawno mnie tu nie było od grudnia wróciłam do pracy i teraz nie mam na noc czasu. Pracuje po 7 h bo wzięłam zaswiadczenie że karmię piersią.
Temat prezentów został poruszony w buta od nas Michalina dostanie jakiś drobiazg myślałam właśnie o książeczce albo o zabawce do kąpieli a pod choinkę pomysłu na razie brak. Od dziadka w buta dostała Michalina sanki. Wiem że moja mama już jakąś sukienkę muszę znaleźć czas żeby poszperać w Internecie.
Pisze z tel więc mogą być literowki

Ism dwie pobudki to marzenie :D Raz byla taka noc z dwa tygodnie temu, no bajka po prostu, wyspalam sie że hej :) Niestety to bylo jednorazowe... Tez bym chciala ograniczyć nocne kp ale jak juz zaczyna plakac w nocy to zwyczajnie nie chce mi się przedluzac pobudki wiec daje piers i spimy dalej. Za to dziś zasnal bez cycusia! Nakarmilam go, polozylam obok i z pol godziny spiewalam kolysanki a on się wiercil, skakal po mnie, później przestalam spiewac i tylko go glaskalam jak się przytulal. Mial moment szukania piersi i zaczal plakac ale jakoś udalo sie go uspokoic i polozyc. Usypianie trwalo godzine. Mam nadzieję że to nie jednorazowy sukces.
Bylam dziś w Carrefourze, masakra ile tam zabawek i ceny całkiem fajne. Mozna dostać oczoplasu.

Lokki, pisałaś że myślisz nad kubusiem co śpiewa i bajki opowiada.
Super zabawka. Mam to jeszcze po starszym synu i u nas sprawdził się rewelacyjnie. Hania go uwielbia.
Na Mikołaja też u nas drobiazgi. A pod choinkę sama jeszcze nie wiem.
Hania na roczek dostała skoczka zebre Fisher Price też super zabawka.
Teraz już szaleje na niej. Polecić mogę też szczeniaczka uczniaczka. Mamy anglojęzycznej wersji i chyba właśnie pod choinkę skuszę się na polską wersję.
Jeśli Wy macie sprawdzone zabawki ktore dzieciaczki lubia to podpowiedzcie coś.

Monika my mamy szczeniaka uczniaka tylko siotre. Swietna sprawa. Tanczy klaszcze przytula i wogole. Nawet jezdzi z nim na zakupy. Ciagle gdzies bierze. A jak zobaczyla w gazecie to piszczala :) wiadomo czasem odklada na kilka dni ale potem znowu jest szal.
Nie wiem czy macie ale swietna sprawa sa wszelakie zabawki takie co aie kolka zaklada na drazek. My mamy 3 rodzaje. Ciagle sie bawi. Rozklada na czesci pierwsze i po chwili sklada. No i oczywiscie klocki. Wieza jest swietna. a szczegolnie jak sie jej robi baaaa :D potem znowu cisza bo uklada i tez potrafi dlugo nimi sie bawic.
Jesli chodzi o sylwestra to my bardziej domowi jestesmy. Nawet jak ktos do nas wpadnie to z dziecmi wiec i nasza z nami. Jakies baloniki czapeczki itp. O polnocy grill szampan i lulu.

Dzisiaj wyjelam choinke. Ale byla zadowolona. A jak zalozylam lampki to wogole. Narazie nie ubralam bo juz nie mialam kiedy.

Dobrej nocki.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Hej dziewczyny. Mnie też już tu sto lat nie było.
Jeśli chodzi o prezenty, to nigdy nie miałam z tym problemu, a w tym roku po prostu jakaś masakra. Kompletne zero pomysłów i o dziwo zero chęci do szukania i wymyślania. Co więcej Byłam ostatnio dwa razy w smyku i nawet jakiegoś drobiazgu małemu nie kupiłam a jeszcze niedawno nie byłoby to realne żebym wyszła stamtąd bez czegokolwiek.

Franek dalej nie chce chodzić, ale za rączkę śmiga. Jest ogólnie grzeczny, chyba że na coś nie pozwolę albo wezmę mu papier, który planował zjeść, to wtedy się strasznie denerwuje i krzyczy i bije i gryzie i w ogóle jakiś diabeł w niego wstępuje. Potrafi się rozplakac i płakać tak kilka minut. Po chwili mówię mu, że może przyjść się przytulić i on przychodzi i dalej płacze na rękach. Poza tym jest strasznie niecierpliwy jeśli chodzi o jedzenie. Dzięki temu wrócił na siatkę centylowa - wagowo jest na 10 centylu. Bardzo mnie to cieszy bo długo był poniżej trzeciego.

A na koniec będę się chwalić. Chociaż jedna jaskółka wiosny nie czyni, więc może nie mam czym, ale ale jednak pochwalę. Już od jakiegoś czasu myślałam żeby odstawić misia od cycka w nocy. Bo ciągle byłam niewyspana, bo cycki pogryzione, bo ciąża, bo zęby itp itd. W zeszła sobotę byliśmy na Andrzejkach A Franek był u teściowej. I ładnie zasnął i spoko spał. I pomyśleliśmy z moim A i teściową, żeby spróbować. Franek został na kolejną noc u babci. I na 4 następne. Dnie oczywiście spędzaliśmy razem. Druga i trzecia noc były ciężkie - budził się kilka razy i płakał. Teściowa leżała obok łóżeczka, glaskala i szeptala aż zasypiał. A czwarta i piąta noc - super! Sam wchodził do łóżka i kładł się i po chwili zasypial przy bajce o dyskotekach ( polecam - yt, farmer) z jedną pobudka, łyczek wody i znów spał - idealnie. Zabraliśmy go więc do domu. Tata jak zwykle wykapał, ale to mama dała buziaka i została w salonie, a tata poszedł uśpić małego. Pierwszy wieczór - tragedia. Tata zdenerwowany, Franek wrzask - długo walczyli ale się udało. Dwie pobudki z płaczem w nocy ale szybko zasypial. Drugi wieczór - usypianie trwało 10 minut. Koleżka obudził się o 7 rano! Wczoraj zasnął w aucie, bez kąpieli, tylko trochę go rozebralismy i spał do 5, napił się i spał do 7. Teraz właśnie panowie się usypiaja. Mały ani nie jęknal. Myślę że jeszcze 2-3 noce i wrócę do sypialni. Bo póki co śpię na kanapie w salonie.
Ah jeszcze zapomniałam napisać - teściowa stwierdziła że może Franio budzi się tak często bo mu zimno. I teraz pod pizame ubieramy mu body z krótkim rękawem i rajtki i odpukac - śpi nieźle. On nie lubi być przykryty, w nocy się odkrywa i marznie.

Uhh trochę mnie dziś poniosło :-) miłego wieczoru!

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3tv733j9la6xt.png

https://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73njegnioy.png

crispnlight super :-) dałaś mi powera abym i ja spróbowała muszę tylko namówić do tego moją mamę hihihi już się nie mogę doczekać

magalena cudna:-) właśnie a propo choinki jak zamierzacie je ustawić aby maluchy nie pościągały wszystkiego na siebie. Ja zawsze miałam dużą żywą choinkę a teraz zastanawiam się nad taką małą do postawienia na komodzie. To już nie to samo ale przez cały dzień nie da się upilnować diabła;-)

Sylwester w domu z dzieciakami choć chciałabym bardzo iść na bal no ale jak nie odzwyczaiłam od cyca to mam za swoje :-( ;-)

Następne badania mamy w przyszłym roku w czerwcu i w lipcu neurolog mówi aby się nie martwić bo wg niej to nie ma czym, zrobić badania i obserwować.

Nadal zasypianie przy cycu wygląda tak samo i noce też ale dojrzewam już do myśli aby zakończyć tą przygodę.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Crisp to swietnie ze udaje sie mu zasnac. Moja od okolo tyg.tez zasypia w lozeczku. Tez puosenki dla dzieci z yt ja usypiaja mamy kilka skladanek jak sie jedna nudzi to druga. Piosenki te same ale wykonanie inne i dzialaha cuda. Dlugo juz tak ja usypialam ale u sievie na kanapie ale ze planujemy nastepnego szkraba to ciezko mi ja byloby przekladac. A jak robil to tata to sie budzila.

Narazie odpukac nie wierci sie tak w nocy wiec apowrotem jestesny wyspane.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Crisp to swietnie ze udaje sie mu zasnac. Moja od okolo tyg.tez zasypia w lozeczku. Tez puosenki dla dzieci z yt ja usypiaja mamy kilka skladanek jak sie jedna nudzi to druga. Piosenki te same ale wykonanie inne i dzialaha cuda. Dlugo juz tak ja usypialam ale u sievie na kanapie ale ze planujemy nastepnego szkraba to ciezko mi ja byloby przekladac. A jak robil to tata to sie budzila.

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥