Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny..nie bylo mnie 3dni i juz tyle stron,ale nadrobilam..u mnie bez zmian ,wymiotow nie mam ,tylko ostatnio coraz bardziej senna sie robie...
Dzis bylam u diabetologa cukier wporzadku mam co 2dni mierzyc i jak nadal bede miala takie wyniki jak dotychczas to czekam na normalny porod bez wywolywania;) w czw.pojde do okulisty to tez juz bede spokojniejsza..
Jak wracalam tramwajem to starsza Pani mi ustapila miejsca nie chcialam,bo w sumie daleko nie mialam ,ale nalegala;) milo mi sie zrobilo..no a kilka krzeselek dalej mlodzi ludzie wracajacy z rozpoczecia szkoly zapewne i zaden jej nie ustapil;\ eh..

Kilka stron wczesniej ktos pytal czy niski cukier na czczo jest powodem do niepokoju..owszem ,ale jak jest on ponizej 60mg .

Ok lece cos zjesc..trzymajcie sie w ten upal

Mi przyszło dzisiaj zamówienie z Gemini,a po poludniu powinien byc kurier ze stanikami i koszulami z allegro. Ciekawe jak wygladaja :P bo rozmiary zamawiałam "na oko". Niby wymiary były podane, ale w rozmiarze M/L 42cm pod pachami na płasko wydało mi nierealne... a majac do wyboru S/M, M/L i L/XL to stwierdziłam, że zaryzykuje i wezme środkowy rozmiar. Jak już to będę miała to mogę kłaść sie do szpitala... Bo wcześniej jak lekarz straszył, ze jak znowu pojawią mi sie bolesne skurcze to mam jechac na IP, zarzekałam się, że nie pojadę, bo nawet koszul nie mam :D tak teraz już będę spokojna.

Przeraża mnie uzywanie laktatora.. takie śmieszne urządzenie :P jak to koleżanka mówi- dojarka :D

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc3e5e8l9cwgv2.png

Pauuulalala
Daga spokojnie! Będzie dobrze, tylko połóż się i odpocznij ;*

justyna12315 ja też bardziej boję się życia niż samego porodu.. Czy będę dobrą mamą itd ;)

Leżę i nie ruszam się. Kurcze, chyba przeceniłam swoje siły. To rozpoczęcie tak długo trwało, bo najpierw msza, a później w szkole. W sumie około 3,5 godziny. Do tego dojazd i stres. Madzia popłakała się, bo nie zna nikogo i wszystko nowe dla niej. Ja też zestresowana.
Drożdżówka i Kasik81, ja u Was po rozpoczęciu?

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

Hej dziewczyny czytam Was na bieżąco, ale ostatnio mało się udzielam, bo przez ten zespół cieśni nadgarstkow nie mogę za bardzo klikać, ponieważ zaraz mam zdretwiale palce.
Jeśli chodzi o biustonosze to ja mam jeden usztywniany z h&m, a drugi taki materiałowy, ale bardzo wygodny. Po porodzie na pewno jakiś jeszcze dokupie, ale wtedy to będę już znała chociaż rozmiar, bo teraz to tak trochę w ciemno hihi :-)
Fotelik też zakupiliśmy cybex aton 4. Różnica między maxi cosi jest taka, że na pewno maxi jest lżejszy, ale ten cybex wydawał nam się solidniejszy i też w sklepie tak nam doradzono.
Wyprawkę mam już gotową, torba spakowana. Jeszcze tylko 2 tygodnie i ciążą będzie donoszona więc mogę rodzić. Magnez położna kazała mi już od od tego tygodnia odstawiac stopniowo i zacząć pić herbatę z liści malin... z tą herbatą to wydaje mi się trochę za wcześnie... choć podobno pije się ją w celu wzmocnienia mięśnia macicy i łatwiejszego porodu. Pije któraś z Was?
Dziewczyny kupujecie jakieś zabawki dla swoich maluchów?

Hej ;)
Daryjka ja czytalam żeby oslonki kupować dopiero w ostateczności .
Trochę późno,ale zdecydowałam się na szkołę rodzenia :) Mimo doświadczenia, warto nabyć każdą wiedzę. :)
Od wczoraj Lenka uciska mnie w szyjkę, tak mocno, że z bólu spać nie mogłam . Każdym ruchem sprawia mi taki ból jakby 100 igieł mi wbito :'( Mąż był w takiej panice, że już widzę jak to z nim będzie na porodówce :D
Zostało 5 tygodni do terminu.

Ojejku ależ dziś upal normalnie nie daję już rady :(

Daga u nas rozpoczęcie bardzo sprawnie i szybko się odbyło bo 15 minut i po krzyku. A msza będzie jutro o 9.00 i idą ze szkołą. Zuzia zadowolona i nie może doczekać się jutra. A Ty kochana leż i odpoczywaj.

Zabcia może to przez tą pogodę zrób sobie zimny okład z octem i połóż się w zaciemnionym pokoju mi to pomaga na ból głowy.

http://s6.suwaczek.com/201510101762.png

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37io4pqegjmni5.png

Mnie przez ten upał i duchotę też głowa napie**ala ;(
Nie mam siły prania iść powiesić na linkę bo cały brzuch twardy, leżę w łóżku.. Chyba zostawię to do jutra w tej pralce no trudno, zdrowie ważniejsze niż jakieś bezsensowne ciuchy..

Mam dylemat czy kupować krem ochronny typu nivea na każdą pogodę już teraz, czy dopiero jak się sporo ochłodzi, typu listopad... ? Jest mi potrzebny już przy wyjściu ze szpitala?

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5euxfrmqfx.png