Skocz do zawartości
Forum

Październikowe maluchy 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Nie jestescie same, mnie tez przewiduja 8.10 a jak bedzie to czas pokaze ;-) juz blizej niz dalej ale niech Kruszynki siedza w brzuszkach ile trzeba.
Uwaga!!! Tresc troche smutna, wiec zeby nie bylo, ze strasze- mozna nie czytac ponizej.
Dzisiaj uslyszalam historie mojej znajomej jak to jej lekarz termin porodu zmienial ( wstepnie byl na 25 lipca a pozniej coraz szybciej bo maly byl za duzy jak na wiek ciazy) i w koncu zrobil jej cesarke bo niby raczke Maly wlozyl do kanalu, niby glowka za duza i 4300 mial wazyc. Wazyl 3400, glowka w normie i ponad miesiac pomylil sie z terminem przez co Bobo lezy w inkubatorze z niewydolnymi pluckami, jest juz lepiej ale co przezyla to Jej.

Martynika
Dziewczyny jesli chodzi o JULKE to obecnie jest w 25tyg czuje sie ok i tyle. Nic sie wiecej w kwesti rodziny i badan niestety nie zmienilo. Nie bede wchodzila w szczegoly, ale z tym chlopakiem.ok bylo, narazie wiem tyle bo dawno sie nie odzywala.

To super, że u niej wszystko w porządku. A powiedziała już rodzinie? Może czegoś potrzebuje??

http://s7.suwaczek.com/201510277445.png

O rany. A ja rosnę i rosnę. Już 6,7 kg na plusie. Czuję się jak księżyc w pełni.
A moja kruszynka prawie cały dzień przespała, już denerwowałam się, a tu w końcu dała znać po kąpieli o sobie.

Nasza córeczka Pola jest już z nami. Urodziła się 3.10.2015 o 23:55, waży 2870g i ma 54cm długości.

AsiaPil
Nie jestescie same, mnie tez przewiduja 8.10 a jak bedzie to czas pokaze ;-) juz blizej niz dalej ale niech Kruszynki siedza w brzuszkach ile trzeba.
Uwaga!!! Tresc troche smutna, wiec zeby nie bylo, ze strasze- mozna nie czytac ponizej.
Dzisiaj uslyszalam historie mojej znajomej jak to jej lekarz termin porodu zmienial ( wstepnie byl na 25 lipca a pozniej coraz szybciej bo maly byl za duzy jak na wiek ciazy) i w koncu zrobil jej cesarke bo niby raczke Maly wlozyl do kanalu, niby glowka za duza i 4300 mial wazyc. Wazyl 3400, glowka w normie i ponad miesiac pomylil sie z terminem przez co Bobo lezy w inkubatorze z niewydolnymi pluckami, jest juz lepiej ale co przezyla to Jej.

Ja muszę pilnować terminu z CC, bo mi co chwila wciskają termin z OM - 22 sierpnia. I za każdym razem jak się inna położna trafia w przychodni, muszę tłumaczyć skąd ta rozbieżność i że na pewno termin z OM nie wchodzi w grę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3k6ia03ztj.png]Tekst linka[/url]

W końcu rubikon przekroczony, 1sza rzecz do wyprawki zakupiona!
Niestety, imienia dalej brak...

U nas 5.10 i również liczymy na SN, ale ja i moje rodzeństwo wszyscy z indukcji grubo po terminie, więc nastawiam się raczej na później niż wcześniej. Znacie jakieś sposoby naturalnego wywołania porodu? Chciałabym jednak uniknąć interwencji wszelkich w miarę możliwości...

http://www.suwaczki.com/tickers/85993e3kclkyx2cl.png

Dzień dobry Dziewczyny !
Moje Maluchy maja się wykluć dopiero 29.10 i mam nadzieję, że im się tam wysiedzieć, a mi nie pęknie brzuch ;)

Drożdżówka dasz rade ;) im szybciej tym lepiej :)
ja normalnie wstaję do pracy na 4.30, ale dziś mam labę bo idę ogladać moje Maluszki, co prawda wizytę mam na 18:50, ale zanim bym wróciła po 15 do domu (:50km ), zanim prysznic to może na 20 byłabym gotowa przy moim tempie z brzucholcem :)

łupinka87 też sobie pozwoliłam skorzystać z linków :)

kaszka
Niby tylko 62, ale strasznie wielkie to się wydaje...

Kombinezon boski! :D

Ja mam takie na dwór ze 3 szt upolowane w lumpku. Do spania też ze 2 albo 3, a w tym jeden cały niebieski. Stwierdziłam, że tak bardzo mi się podoba i z takiego cudownie miękkiego materiału, że trudno, ale młoda będzie spać "na chłopaka" :D

Fajnie, że u Julki ok. @Martynika Jak będziesz mieć z nią kontakt to pozdrów od nas i zapytaj czy nic nie potrzebuje. Świata może nie zawojujemy, ale myślę, że parę z nas byłoby skłonnych przelać jej chociaż z 10-15zł, a zawsze to parę groszy do wyprawki by jej wpadło :)

Ja z OM mam na 12.10, potem byl 8, potem 7 a na ostatnim usg 3.10:-) a Maly kiedy bedzie chcial to wyjdzie:-) Kolezanka ma termin na dzisiaj, jej gin od 3 tygodni mowi jej, ze urodzi wczesniej a ona dalej w dwupaku!
Kaszka i u mnie juz sa pierwsze postepy jesli chodzi o wyprawke, wczoraj przyszedl kurier z ciuszkami dla Juniora! Rozplywalysmy sie nas nimi w biurze wspolnie z kolezankami i powiem Ci, ze mi tez rozmiar 62 wydaje sie jakis duzy. Mialam wogole nie kupowac 56 ale chyba skusze sie na pare sztuk.
Adonis dziekuje slicznie za propozycje odnosnie ubranek z nexta ale juz przegadalam meza, zeby zrobic calodzienny wypad do Wrocka w tygodniu i licze na to, ze tam uda sie cos wyszperac:-)

Sex i podobno mycie podłogi na kleczkach ale to chyba z "bajek" wziete:-D ja dzień przed porodem pół dnia na grzybach spędziłam ale nie wiem jaki to miało wpływ :-)
My mamy termin na 8 października wiec przyłączam się do negocjacji ;-) wprawdzie poprzednie 3 porody co do dnia w terminie ale dwóch moich lekarzy twierdzi, że moja szyjka jest mocno sfatygowana juz wiec nie mam co liczyć, że odnoszę. Wczoraj byłam u lekarki, Potwierdziła tym razem, że robi się lejek od środka ale za tydzień jak się po lekach nie poprawi to pessar, wiec jest szansa, że odnoszę. Nadal wielka niewiadoma, ale przynajmniej nie musze leżeć plackiem :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw43e3k1m7gu7hd.png