Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

karolina83 i Alucha powodzenia, pewnie już jesteście po bo nie doczytałam do końca:)
Just.jot Wyglądacie super dziewczyny, a Polcia wcale nie wygląda na wcześniaczka:). Mamusia jak wzrokiem pożera to sushi, hehe
Co do zwolnienia to ja mam wystawione po terminie przez swoją prowadzącą i spokojnie może Wam lekarz wystawić, chyba nawet internista i wpisać kod b

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

Banana to chyba najszczęśliwsze dziecko w kąpieli jakie widziałam :)
My kupiliśmy wiaderko tummy cub, ciekawe, jak nam będzie szło.
Ja przeżywam ciuszkowy sajgon, chciałam powyciągać i poprać tylko te tak do pół roku a tu cała chata zawalona, rozmiary na metkach jakieś w kosmos, 74 potrafi być mniejsze niż 62. Nawet nie pamiętałam, że tyle tego dostaliśmy. Chyba się właśnie skończyła moja świeżo odkryta lumpkowa pasja, bo nie wiem, gdzie to pochowam.

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_35755.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpr3e5eqhafxvmq.png

wiruska a Twoja mała też ostatnio mniej się rusza? Moja wieczorem potrafi nieźle dac mi w kość, a tak w ciągu dnia to różnie..
ale mówiłam dziś o tym mojej gp na badaniu i powiedziała, żeby przejmować się jak np dziś jest aktywna a następnego dnia ledwo..
poza tym gdyby były jakieś objawy niepokojące jak ciśnienie, bóle głowy, swędzenie skóry czy obrzęki to od razu do szpitala. Ogólnie przepływy są ok ale wg niej w każdej chwili może się to zmienić przy w/w objawach lub skurczach.. I W piątek mam być z rana, żeby badania zdarzyło zrobić... nie wiem, ale z godziny na godzinę psuje mi sie humor i wyc się chce :(
14 dz sn

Agnieszka82 to obie jutro witamy w szpitalu :) stresuje sie juz troche ale coz bylebysmy szybko wyszly z malenstwami :)
Dzisiaj na ostatni dzien robie juz wszystko co jeszcze zapomnialam hehe i musze wieczorem kebaba zaliczyc bo mi sie zachcialo :p
Nie man kurcze torby do wozka bo quinny niestety w komplecie nie ma polecacie jakas fajna i ladna?

ania_1009
wiruska a Twoja mała też ostatnio mniej się rusza? Moja wieczorem potrafi nieźle dac mi w kość, a tak w ciągu dnia to różnie..
ale mówiłam dziś o tym mojej gp na badaniu i powiedziała, żeby przejmować się jak np dziś jest aktywna a następnego dnia ledwo..
poza tym gdyby były jakieś objawy niepokojące jak ciśnienie, bóle głowy, swędzenie skóry czy obrzęki to od razu do szpitala. Ogólnie przepływy są ok ale wg niej w każdej chwili może się to zmienić przy w/w objawach lub skurczach.. I W piątek mam być z rana, żeby badania zdarzyło zrobić... nie wiem, ale z godziny na godzinę psuje mi sie humor i wyc się chce :(
14 dz sn

Moja właśnie nie zmieniła jakoś specjalnie aktywności.. a liczyć mam ruchy, bo miałam ostatnio trochę malawo wód, jeszcze w normie, ale dość mało.. jedynie wczoraj wieczorem miała taki okres, że wwiercala mi się w miednice do tego stopnia, że miałam wrażenie ze mnie rozerwie.. aż się zastanawiałam jak to jest możliwe, ze wczoraj nie rozerwala pęcherza plodowego i wody mi nie odeszly..

A co do humoru to ja też tak mam, że z chwili na chwile jest coraz gorzej..

W ogóle to moja lekarka ostatnio poradziła mi na wizycie dosłownie 'niech się Pani piwka na rozluznienie napije' ja na nią wielkie oczy o czym ona w ogóle gada, a ona 'niech tak Pani nie patrzy, mówię o bezalkoholowym oczywiście, tak radzę moim pacjentkom, bo takie piwo działa często rozluźniajaco na zasadzie efektu placebo'.. dlatego dzisiaj chyba kupie sobie warke 0 %.. może efektu placebo poprawi mi humor..

Marcelinka 21.09.2015

Julita takie piękności :))) a jak rączki pieknie złożone :D

Co do torby to tez zamierzam kupic skip hop, maja ładne wzory i wszyscy mi mówią, ze sa bardzo praktyczne. Ja mam do wózka torbe w zestawie, ale jest słaba.

Dziewczyny powodzenia jutro w szpitalach! Beda wywoływania odrazu?

Wiruska, ja od czasu do czasu strzelam sobie Lecha free, ma nawet piwny smak :D ale i tak juz sie nie moge doczekac takiego prawdziwego! :D

Wlasnie wróciliśmy z niemezem z 2 godzinnego spaceru, jakos nam zeszło na zwiedzaniu okolicy :) pozniej zaliczyliśmy jeszcze pyszne lody i wlasnie padłam na kanapę :D musze sie ogarniac bo za chwile przyjeżdżają kolezanki chyba poprawić mi humor :D

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Po dlugiej przerwie witam sie ponownie:)
04.09. przyszedl na swiat Aleksander:) lezelismy troszke w szpitalu ale juz przytulamy sie w domku.Powiem wam ze to najpiekniejsze uczucie jakiego doswiadczylam w zyciu....pomijajac oczywiscie wywolywanie porodu i 28 godz skurczow to cala reszta cud miod:) gratuluje wszystkim mamom,teraz wiem co czujecie i czekajacym zycze wytrwalosci bo naprawde warto.

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_35772.jpg

http://s6.suwaczek.com/201509045378.png

Kataryb mam nadzieję, że pójdzie nam gładko, mi mają od razu podać oksy, albo tą tabletkę na wywołanie, niestety ona nie jest na NFZ, ale jest lepsza, tak twierdzi moja gin. wszystko zależy od KTG i badania, może coś ruszyło...
W Medeorze tam gdzie będę rodzić szybko działają, bo u nich nie ma czegoś takiego jak obserwacja, szybko i na temat. Nie przeciągają, jutro pójdzie pierwsza próba oksy, no ja już jestem 41 tydz. , więc gin., nie każe zwlekać.
Alis ale masz śliczny malutki brzuszek:)
Julitaśliczna córunia, a jak ma rączki złożone, jak do modlitwy,hehe
Też mam stresa ale jakoś ogarniam, nawet jeszcze schody szczotą ryżową szorowałam na kolanach z nadzieją, że coś może...nadzieja matką głupich, wiem, wiem... ale chałupa wysprzątana na tip top, no chyba, że mąż zapuści z psem przez te dwa-trzy dni, a u nich to jest możliwe....a na poprawę humoru zamówiłam sobie buciki z Zary, a co, będą na mnie czekały jak wrócimy do domku:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

No wiec tak:
Wizyta na 16'40 , 17 po wizycie. ..

dowiedziałam się tyle
przepływy ok, wody ok / 09.7/
Mały ułożony główkowo, 3400 z hakiem wagi

Na temat tego czy wysoko czy nisko nie mam pojęcia. ..
czy rozwarcie czy coś nie mam pojęcia
Wizyta obyła się bez badania gin z czego jestem bardzo nie zadowolona bo nie wiem na czym stoję tak naprawdę.

Dostałam tez skierowanie na indukcja porodu na 22.09 na 08'30 ..I to też mi się nie podoba. :/
Pod oksydowane i przebijania pęcherza. .. :/
Ponoć na drugie dziecko podziała.
Termin na za dwa dni a tu już na indukcje zamiast poczekać jeszcze ...
nie wiem co z tym zrobić .

tak mnie ta indukcja zmartwień ze cala drogę do domu z bstoku /60 km/ miałam takie skurcze ze usiedzieć nie mogłam ...

M się śmieje ze dzisiaj sam przyspieszy poród :p

A no i jedno dobre gbs ujemny.
Tylko wyniku do ręki nie dostalam. ..I tak się zastanawiam czy jak pojadę rodzić gdzie indziej gdzie bliżej czy to mi nie będzie potrzebne czy na słowo uwierzą. ..
w sumie nie wiem czemu o papier nie zapytałam. ..

17 ch sn

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

aniamamaolka co za uśmiech :)

allis zazdroszczę zgrabności w ciąży. Pięknie wyglądasz.

Mój John mi daje popalić po tym szpitalu. Marudny, wypada w histerie, ciężko go uspokoić. Jak się obudził o 10 to usnął dopiero o 15 i to na 1,5 h :/ Przed chwilą znów na jakąś godzinę.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

szusterka
No wiec tak:
Wizyta na 16'40 , 17 po wizycie. ..

dowiedziałam się tyle
przepływy ok, wody ok / 09.7/
Mały ułożony główkowo, 3400 z hakiem wagi

Na temat tego czy wysoko czy nisko nie mam pojęcia. ..
czy rozwarcie czy coś nie mam pojęcia
Wizyta obyła się bez badania gin z czego jestem bardzo nie zadowolona bo nie wiem na czym stoję tak naprawdę.

Dostałam tez skierowanie na indukcja porodu na 22.09 na 08'30 ..I to też mi się nie podoba. :/
Pod oksydowane i przebijania pęcherza. .. :/
Ponoć na drugie dziecko podziała.
Termin na za dwa dni a tu już na indukcje zamiast poczekać jeszcze ...
nie wiem co z tym zrobić .

tak mnie ta indukcja zmartwień ze cala drogę do domu z bstoku /60 km/ miałam takie skurcze ze usiedzieć nie mogłam ...

M się śmieje ze dzisiaj sam przyspieszy poród :p

A no i jedno dobre gbs ujemny.
Tylko wyniku do ręki nie dostalam. ..I tak się zastanawiam czy jak pojadę rodzić gdzie indziej gdzie bliżej czy to mi nie będzie potrzebne czy na słowo uwierzą. ..
w sumie nie wiem czemu o papier nie zapytałam. ..

17 ch sn

Szusterka gbs musisz mieć w oryginale. Jak to się mówi "na gębę to krem nivea" :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png