Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

CiężarówkaWawa kopara mi opadła, jak przeczytałam Twój wpis. Co za burak z tego doktorka! Pewnie jest jakimś "plecakiem", skoro od tylu lat są na niego skargi i nikt nic z tym nie robi. Czuje się poprostu bezkarny i tyle. Ale jeszcze trafi swój na swego i się dziad jeden doigra!

Przykro mi strasznie, że musiałaś wysłuchiwać tych jego tekstów.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

niepogoda rozumiem że twój synek ma tą żółtaczkę bo ty masz rh- a on rh+? Pytam bo mamy z mężem konflikt. Przy pierwszym dziecku nie było problemu, jako jedyna na oddziale nie miała zoltaczki a teraz zobaczymy jak będzie z mlodym. A jak ci wychodziły badania na przeciwciała? Mi za każdym razem ujemne więc staram się nie stresowac ale jak twój Tymek już tydzień pod lampami leży to się podlamalam trochę. Dużo zdrowia życzę!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5ec7gd4141.png

CiężarówkaWawa brak słów...jak tacy lekarze mogą w ogóle przyjmować pacjentów. Zachowanie tego doktorka to jakaś porażka....sprawdź sobie czy przypadkiem nie pracuje na oddziale bo jeśli tak to na Twoim miejscu szukałabym innego szpitala. Nasz komfort psychiczny jest bardzo ważny zwłaszcza pod koniec ciąży więc lepiej zmienić szpital niż narażać się na ponowne spitkanie z tym oszołomem.

Catarisa pięknie wyglądasz....kto by pomyślał że jeszcze 3 tygodnie temu nosiłaś w tym brzuszku Jagódkę....

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

CiężarówkaWawa nie do wiary! co za dziwny człowiek! Może on ma jakieś problemy psychiczne skoro każda pacjentka wychodziła od niego z płaczem? Dobrze że chcesz coś z tym zrobić. Ja raz byłam na Madalińskiego na IP ze skracającą się szyjką w 20 tygodniu i tez byłam zniesmaczona, lekarz małolat położna mnie wyśmiała, że 26 mm to długa szyjka i ona nie wie po co ja przychodzę do nich lekarz podobnie. Wkurzyłam się, oni to zobaczyli i spokornieli. Nie dałam się takim komentarzom poprosiłam stanowczo o badanie.
Wydaje mi się, że jeśli odmawiają badania to można poprosić o zaświadczenie o odmowie.
Strasznie Ci współczuję tego stresu.
chuda nie denerwuj się jakimś trollem i anonimowym tchórzem. My tu jesteśmy po to, żeby się wspierać więc koniecznie pisz jeśli coś Cię niepokoi. A co do bóli jeśli Ci nie przejdzie po kąpieli to idź spokojnie do szpitala niech sprawdzą co tam w brzuszku słychać. I wiesz co ja staram się nie czytać takich anonimowych wpisów bo na serio nigdy nie wiadomo kto tam się kryje z drugiej strony :/ Trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą! Daj znac jak tam u Ciebie.
Catarisa rewelacyjnie wyglądasz! Ja tez tak chcę wrócić do figury po porodzie :)

Hej
Ja też mam termin na 8-go.Niestety mój synuś postanowił nie rodzić się"po dobroci" więc czeka mnie pobyt od środy w Madurowiczu.Całkiem ładnie to wygląda na tych zdjęciach.A Ty też masz się zgłosić po terminie czy będziesz w domu czekać?

Agnieszka82
U nas dzisiaj słoneczko, ale o 18.00 już za zimno w ogrodzie sobie posiedzieć, a od jutra ma lać i zimno, buu:(
Chyba będzie trzeba inna garderobę przyszykować dla małego na pobyt w szpitalu i na wyjście, bo szykowałam jak były upały, a teraz jesień nastała.
monikalina fajna dziewczynka:)
nutmeg ale na 4 piętrze gdzie leżałam też by się przydał remont, tam też leżą mamusie po cc, pokoje mogą być, ale w natrysku prawie bym orła wywinęła, zresztą łazienki wymagają generalnego remontu, no i jeszcze palą faje w jakimś pomieszczeniu gospodarczym, które jest w łazience dla pacjentek, więc smród jak cholera, szkoda, że nie zwiedziłam porodówki, za krótko byłam, personel bardzo miły, pielęgniarki nie wyganiają mężów, mogą siedzieć ile chcą, wiadomo, że leży się z innymi pacjentkami, więc zawsze trzeb a się zapytać czy nie przeszkadza, myślę, że do tej 22 spokojnie wystarczy, tyle, że ja nie leżałam na tej nowej porodówce, a tam jest inaczej, mniejsze sale z łazienkami, mamy razem z dzidziusiami i w ogóle, czyli tak jak powinno być.
chuda mogą to być skurcze przepowiadające, albo tak jak piszą dziewczyny coś się zaczyna
just.jot fajnie się czyta Twoje posty, budujące są i takie mega pozytywne.
Polecam na odstresowanie i na poprawę nastroju obejrzeć serial Przyjaciele na
Comedy Central, chyba się od nich uzależniłam w tej ciąży i można sie nieźle pośmiać:)

czujemy się świetnie :) mój mały wielki człowiek waży już 3200 gram i rośnie z dnia na dzień jak na drożdżach .. a pomyśleć, że jeszcze 1,5 m-ca temu ważył 1600 :) jeździmy na różne kontrole i jak narazie wszystko jest ok (odpukać w niemalowane ;) ) ... ze mną wszystko ok, jakbym cesarki nie miała ;) ale dobija mnie wstawanie o 3 w nocy na karmienie i chętnie sceduje to co noc na męża ;p ...

koniecznie załatw sprawę z tym lekarzem. to jest niedopuszczalne aby ktoś tak się odzywał do pacjenta. ... tak sobie wyobraziłam, co by się stało, jakby do mnie się tak odezwał i nie aj Boże wyszłabym zapłakana z gabinetu. Mój mąż przecież by go zabił ...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgoi6zfeqr.png

Ciężarówka szok!! Nie zostawiaj tak tego! Powinnismy reagować na każde zle zachowanie lekarzy. Nie ma co im popuszczać! Ja w pierwszym trymestrze tez miałam starcie z ordynatorem i był moim lekarzem prowadzącym ale zmieniliśmy i lekarza i szpital po wielkich awanturach. Teraz wiem ze jestem w dobrych rękach :-)
Catarisa wyglądasz swietnie! Mam nadzieje ze bede choć troche wygladała tak jak Ty i ze brzuszek tak szybko zniknie ;-) a ja mam 23 lata :P

Raju dziewczyny wysprzatalam dzisiaj mieszkanko na tip top! Dokończyłam w koncu okna, poprasowalam popralam i w ogole wysprzatalam mieszkanie jak na swieta :D w koncu narodziny córeczki to nasze życiowe święto no nie?! :D
Ale powiem Wam ze jak byłam podekscytowana ze porod tuż tuż tak teraz jak uświadomiłam sobie ze juz wszystko gotowe i dopięte na ostatni guzik.. To czuje strach. Ale mi dziwnie. Mowilam ze mogłabym jechać na porodówkę chocby zaraz i rodzic a teraz jakos mi przeszło tak nagle. Czuje jakis taki dziwny lęk.. A nawet przerażenie. O raju..

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vflw1iunfpt3w.png]Tekst linka[/url]

http://www.suwaczki.com/tickers/w57vyx8dc97rma1e.png

Edyta mam to samo...taki ze mnie chojrak. Niedawno mowilam ze moge urodzic chocby dzisiaj a jak przyszlo co do czego to nagle mnie strach oblecial i watpliwosci. A cc w czwartek. Matko ale sie boje!!! A Wy takie odwazne...nic o strachu nie piszecie. Przyznajcie sie ;) !!! I jeszcze opis Blanki....brrr. Trzymaj sie tam!!! Twarda babka z Ciebie!!Co prawda nie kazdy porod musi tak przebiegac ale to juz zasialo w mojej glowie tysiac mysli!!!

Catarisa dziękuję :-) Twoja Jagódka jest prześliczna co zresztą okrzyknęło całe forum :-) Brzuch pierwsza klasa :-)
Klarita
Wyglądasz doskonale, ale ja chcę już zobaczyć Twojego Ludwika ;-) Z tego co piszesz ma być 15.09. czyli tak jak miał być planowo Leon, doczekać się nie mogę :-)
Chuda
Tak jak tu wiele dziewczyn pisało tych właściwych skurczy nie da się z niczym pomylić. Jednak jak coś niepokoi zawsze możesz sprawdzić chociażby dla swojego spokoju.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv099vvj7ylq8gte.png

Dziękuję Wam za miłe słowa ale jak tak patrzę na Wasze zdjęcia z brzuszkami to jakoś tak łezka się w oku kręci. Pięknie wyglądacie aż chciałoby się mieć znów ten dodatkowy słodki ciężar :)
chuda a co ile masz to twardnienie brzucha? Może już coś tam Ci się zaczyna :)
klaudinaedyta12345 strach to naturalna rzecz przed porodem. Nie bójcie się myślcie pozytywnie jest coś takiego jak siła sugestii. Większość dziewczyn pisze że świetnie zniosły cc a wyjątki zawsze się zdążają czy to Sn czy cc nieuniknione. Ważne że obojętnie jakby nie bolało to najważniejsze że po czasie o bólu się zapomni a kochane maleństwo z Wami pozostanie.
maritka super że się wreszcie odezwałaś,myślałam co tam u Was. Tosiek pięknie urósł i prawdziwy przystojniak z niego:)
joanna tak jak dziewczyny piszą rączki i nóżki mogą być chłodniejsze ważne by karczek był cieplutki. No i gorzej jest jeśli dziecko się przegrzeje niż trochę wyziębi.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]