Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Joanna89a u mnie sytuacja jest troche bardziej "dramatyczna" bo chcialabym miec dwojke dzieci a mam 35 lat wiec jak by nie patrzec za 5 lat bedzie 40!!! A ja nie chce byc stara matka :( oczywiscie wcale sie tak nie czuje i w mojej rodzinie wszystkie kobiety wygladaja na mlodsze niz sa w rzeczywistosci ale mimo wszystko intuicja mi piopowiada zeby staranua o kolejnego maluszka zaczac nawet pol roku po porodzie. Zobaczymy jak to bedzie. Jesli porod SN bedzie dla mnie traumatyczny to nastepna bedzie cesarka-mam to gdzies- poza tym kobiety rodza od milionow lat to jest w naszej naturze :) ja po prostu bardzo chce miec dwojke dzieci najlepiej w podobnym wieku :D

Kataryb
Kurcze jak Was tak czytam z tym drugim dzieckiem, to u mnie niezla kapa bo teraz mam 29 lat juz :) to nie wiem czy sie zdecyduje na drugie. Bede juz za stara, a pozatym po przejsciach w tej ciazy to nie wiem czy bede mogla sobie pozwolic nawet na druga:/. I tak ta ciaza to moja wymarzona i wyczekana bo pierwsza poronilam :( i bylo to dla mnie bardzo traumatyczne. Jak sobie przypomne jaki byl bol przy poronieniu to mam przedsmak tego jak mniejj wiecej bedzie wygladal porod naturalny i tego sie bardzo boje.

Kataryb
Nie wymyslaj prosze bo zaraz sie poczuje jak dinozaur wsrod podeszlych pań ;)

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

Haha, Kataryb, no rzeczywiście, 29 lat to już mogiła;) jak ja miałam 29,to nawet o ślubie nie myślałam, a gdzie o dziecku? W ogóle, to jak piszecie, że mąż się wolno decyduje na ślub, to my wzięliśmy po 10 latach razem, a dziecko będzie po 14. I ślub to była decyzja ot tak, z marszu i dziecko też. W sumie splot kilku okoliczności, plus rutynowe usg z ładnym pęcherzykiem i bach!
A wszyscy już chyba w nas zwątpili. A tu taki psikus.

Witek
17.09 g. 4.20

Nieesia
Joanna89a u mnie sytuacja jest troche bardziej "dramatyczna" bo chcialabym miec dwojke dzieci a mam 35 lat wiec jak by nie patrzec za 5 lat bedzie 40!!! A ja nie chce byc stara matka :( oczywiscie wcale sie tak nie czuje i w mojej rodzinie wszystkie kobiety wygladaja na mlodsze niz sa w rzeczywistosci ale mimo wszystko intuicja mi piopowiada zeby staranua o kolejnego maluszka zaczac nawet pol roku po porodzie. Zobaczymy jak to bedzie. Jesli porod SN bedzie dla mnie traumatyczny to nastepna bedzie cesarka-mam to gdzies- poza tym kobiety rodza od milionow lat to jest w naszej naturze :) ja po prostu bardzo chce miec dwojke dzieci najlepiej w podobnym wieku :D

Ja wlasnie z tego powodu chcialam tez bardzo urodzic naturalnie ale nie wyszlo. Jednak natura nas wszystkie nje obdarza mozliwosciami. Kiedys kobiety rodzily bez cc ale tez i niektore umieraly. Mamy szczescie, ze zyjemy w takich czasach. Wiedzialam, ze po cesarce nie powinnam zachodzic w ciaze zbyt szybko ale (teraz widze ze to bylo lekkomyslne) chcialam podjac ryzyko, ze nesli istnieje choc cien szansy to musze ja wykorzystac. Nie zabezpieczalam sie przez ten caly czas a miesiaczkowac zaczelam chyba po 4 mcach po porodzie. Szczesliwie udalo sie w bezpiecznym juz dla mnie momencie. U ciebie kochana te sie ulozy pomyslnie. Zobaczysz

http://s4.suwaczek.com/201509236851.png

charming gratulacje dla koleżanki :)! Trzymam kciuki za pomyślną wizytę.

nieesia w życiu bym Ci nie dała 35lat:) super wyglądasz!

Ja zaszłam w ciążę po 18 miesiącach :) będzie różnica między synkiem , a córeczką 2 lata i 4 miesiące. Myślę, że sama tak szybko nie zdecydowałabym się na rodzeństwo, ale los tak chciał, więc jestem szczęśliwa:)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

KolczykM ja tez wtedy nawet nie myslalam o slubie, a o dziecku to juz w ogole. Teraz poczulam ze to dobry czas :) Ja bym chyba nie byla dobra matka te kilka lat temu, nie bylam na tyle dojrzala, mialam inne rzeczy na glowie, a teraz jednak czuje sie zupelnie gotowa, moze tak wlasnie mialo u mnie byc? Wszystko sie tak jakos samo potoczyło :D

Wczoraj w szpitalu zbadali mnie chyba od A do Z juz byla decyzja ze mnie zatrzymuja ale po konsultacji stwierdzili ze nie ma co mnie trzymac wiec wyszlam po wielu godzinach na wolnosc :D mam sie bardzo oszczedzac bo w innym przypadku moge urodzic lada moment. Mala wazy juz 2700 g a ja z kolei dostalam opieprz od mojej GP bo od ostatniej wizyty 1kg mi gdzies wyparowal. Zelazo sie ustabilizowalo ale przez tydzien do wykonczenia opakowania mam jeszcze brac. Wymaz na GBS pobrany i teraz tylko czekac do nastepnej wizyty za 2 tygodnie. W przeciagu 7 dni musze sie stawic na ponowne ktg wiec pojade prawdopodobnie we wtorek bo wtedy dyzur ma polozna znajoma taty. Ahh no i mam juz zalatwiona polozna do porodu takze znajoma taty wczoraj z nia rozmawialam i powiedziala ze jak sie zacznie cos dziac to mamy dzwonic i przyjedzie ze znajoma osoba zawsze troche razniej zreszta wczoraj sama sie przekonalam co to znaczy miec znajomosci w szpitalu. Dzisiaj odwiedzilam Rossmann i w promocji kupilam jakies 2 zestawy mokrych chusteczek drugi zestaw byl za pol ceny a dodatkowo dostalam przy kasie opakowanie jeszcze jednych chusteczek kupilam tez pampersy te dla noworodkow wiec tych mam juz 2 opakowania jedne rossmannowskie drugie bella happy i jedne pampers w rozmiarze 2 mini w aptece tez poczynilam dzisiaj zakupy i juz wszystko dla malej mam torby spakowane i teraz tylko czekam do godziny "0" termin mam za rowny miesiac :D mam nadzieje ze teraz to juz zleci

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Tak czytam o Waszych planach na kolejne bobasy, to trochę sobie myślę, że akurat w tej dziedzinie nie da się nic zaplanować:)
Też miałam plany, obmyślone co do szczegółu, ale los zweryfikował dość szybko, po pierwszej córce, kolejne dziecko poroniłam w 10tc, potem przymusowe czekanie w staraniach, i w końcu się udało, no i sumie staraliśmy się o chłopca z testami owu itp. a wyszła druga dziewczynka:)
50/50 w kwestii płci jak to mój lekarz mówi, no chyba, że in vitro

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

anno ja cos wiem o tych staraniach i o stracie teraz juz mi to nie straszne, poczytalam duzo literatury na temat rozpoczynania kolejnych staran i niestety polska medycyna jeszcze jest troche do tylu z kilkoma rzeczami. Np. udowodniono ze po stracie mozna zaczac sie starac w normalnym przypadku juz z nastepna owulacja, a np. naciecie krocza w wiekszosci przypadkow porodow SN jest kompletnym dzialaniem wbrew naturze bo przy peknieciu pęka tylko skora a przy nacieciu uszkadzany jest rowniez miesien. No ale ja nie jestem lekarzem. Mimo to zdam sie na swoja intuicje, a wiadomo plany planami a zycie i tak napisze swoj scenariusz.

Ja niebawem skoncze 31. To moja pierwsza ciaza i tak jakos poki co wciaz nie jestem pewna co do swojej gotowosci.
mam plan na drugie dziecko zaczac sie starac za ok rok. Tak troche z powodu kasy,no i dluzej z dzieckiem w domu i zeby nie wracac do pracy bo przeprowadzilam sie na pipiduwe gdzie w zawodzie nie mam raczej szans a nie chce dojezdzac 70 km bo mlodego bym w ogole nie widziala.no ale zycie pewnie zweryfikuje moje plany.moze mlody bedzie jak tajfun i nie bedziemy już chcieli albo poprostu nie bedzie nas stac. Choc marzy mi sie dwoje dzieci.z reszta jakbym mogla to i NAWET 3;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sx1hp2uhzt2tl.png

Kataryb
Hej dziewczyny, jak juz piszecie o szpitalach to mam pytanie ktoras z Was bedzie rodzic gdzies w Katowicach? :)

Ja leżałam w Katowicach na poczatku ciąży, a rodzic będę w Zabrzu.. tak naprawde kawalek od Katowic, ale szpital bez porownania.. jest tam teraz 3/4 kadry lekarskiej właśnie z Ligoty, bo na Ligocie cos tam się posypalo.. ale ogolnie Zabrze polecam, np. chyba sie jeszcze w żadnym szpitalu nie spotkalam sie z tym, żeby dzień wczesniej pacjentka mogla wybrać jeden z dwóch proponowanych zestawów obiadowych (jeden z nich jest przygotowywany specjalnie dla kobiet karmiacych).. poza tym, z tego co rozmawialam wczoraj z moja GP dodatkowo mozna bezpłatnie skorzystac ze szkoly rodzenia (wystraczy zadzwonic i sie umowic) i np z rad dietetyczki..

Kurde dziewczyny ja bym tak chciala, zeby moja Marcyska sie pospieszyla najlepiej z tydzien..

Marcelinka 21.09.2015

Kobiety co Wy gadacie z tym wiekiem :D To już nie te czasy że po 30-tce nie wypada, nie ma się czym przejmować, no chyba że z takich względów że chcecie odchować i pocieszyć się jeszcze trochę życiem sam na sam z ukochanym ;) Ale to zupełnie inna sytuacja :)
Ja bym chciała 2 lata różnicy między dziećmi, ale nic nie planuję bo nie wiem jak wyjdzie, może być tak że poród da mi na tyle w kość że będę potrzebować większej przerwy (oby nie!) może być tak że się będziemy starać ale nie wyjdzie od razu. Ale zawsze chciałam mieć pierwsze syna, później córkę i różnicę wieku ok 2 lat, zobaczymy, syn w drodze, a co będzie dalej pokaże czas ;)
karolaaa dobrze że wyszłaś, uważaj na siebie!
charming trzymam kciuki za odpowiednie ułożenie maleństwa! daj znać :)
just.jot moim zdaniem jak najbardziej nawet z cesarką powinno się czekać na naturę, to ona decyduje kiedy dziecko jest gotowe do przyjścia na świat. Tak na chłopski rozum, termin z OM jest zgaduj zgadulą. Bo jedynie robiąc testy owulacyjne możemy być pewne kiedy doszło do zapłodnienia. Jeśli natura w danym miesiącu zrobiła nam psikusa i owulacja wypadła tydzień wcześniej to przy takiej cesarce planowanej np na 2 tygodnie przed terminem dzieciaczek może urodzić się dużo wcześniej niż powinien.
Siwa też uważam że po cesarce organizm musi odpocząć. Tak jak jedna z Was słyszałam o 1.5 roku przerwy. Rana musi się dobrze zagoić, blizna zasklepić. Słyszałam o przypadku gdzie do ciąży doszło po niecałym roku od cc i zarodek pechowo zakotwiczył się w bliźnie, z tego powodu niestety ciążę trzeba było przerwać.
szusterka widzę że też masz wózek bez skrętnych kółek ;) Z tego co patrzę to jesteśmy w znacznej mniejszości na forum z takim wyborem (chyba tylko my :D ) ale mi osobiście 100 razy lepiej się takim jeździ, przynajmniej na powierzchni z jaką ja będę miała do czynienia ;) no i ta możliwość kołysania...i te duże koła mmm lubię to ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

ojej.. ale Wy tu już plany snujecie... ja to myślę tylko, czy z jednym da radę :D

Karolaaa... cieszę się, że wszystko w porządku. Tym kilogramem się nie przejmuj, to może być chociażby woda. No i do zaleceń lekarza się stosuj! Bez szaleństw... w końcu jeszcze miesiąc:)

ujawnię swój brzuszek, Wy też wrzucajcie zdjęcia, miło jest je pooglądać, u mnie w mieścinie jakoś ciężarne się chowają po domach bo w ogóle ich nie widać na ulicach/w sklepach.

monthly_2015_08/wrzesniowki-2015_34136.jpg

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g