Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Hej mamuski :) zapowiada się kolejny piękny i duszny dzień. Wyprawilam mojego do pracy i pije kawe, właściwie to i bez kawy jestem pobudzona i poddenerwowana. Dzisiaj mają wpaść moi rodzice i byłoby wszystko dobrze gdyby dali wczesniej znać, to znaczy mama mowiła że chcą przyjechać ale że da mi pod koniec tyg. znać i jakbym wczoraj o 21.00 nie zadzwoniła to bym się nie dowiedziala. Jakbym szybciej wiedziała to mieszkanie bylo by ogarniete i zakupy i ciasto bym upiekla a tak to jestem w szarej dupie, wszystko na ostatnią chwile bo będą ok 11.00. Mam chyba syndrom "wicia gniazda" bo zamiast sie cieszyć to sie denerwuje że nie idzie po mojej mysli. Nie bede o 6.30 budzic sasiadów odkurzaczem wiec ide umyć głowe. Miłego dnia kochane :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/q2qtxya.png]Tekst linka[/url]

Witam mamy :)
u mnie też zapowiada się ciepły dzień - liczę na deszcz :)

mam do Was dwa pytania.... moe już poruszałyście ten temat, ale nie ukrywam, że nie zawsze mam możliwość przeczytania wszystkich stron.. a więc pytam
1. czy odzywacie ból a'la miesiaczkowy lub zakwasy miesni w dole brzucha, po wstaniu, np z pozycji siedzacej? mi on mija po jakiejś chwili, ale jestem ciekawa czy to moj wina, bo nie mialam zbyt dobrze wzmocnionych miesni brzucha czy Wy tez czujecie taka delegliwosc
2. czy kolor kału jest u Was standardowy (jak sprzed ciazy)? ja zauwazyłam, że od jakiegos czasu jest lekko zabarwiony na zielono

http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3rjjgoi6zfeqr.png

joanna 89
jakbym przeczytała twój post to pocieszylabym cię że ok 6:00 przyjdzie orzwienie: D

maritka

1. ja w ogóle nie odczuwam bólu i skurczy, ale dziewczyny często o tym wspominają, więc jest to normalne: )nie martw się
2. kolor chyba zależy od tego co jemy. musisz przypomnieć sobie co jadlas w ciągu 24 h, szpinak brokuly itp. , nawet jeśli w międzyczasie już byłaś nieraz w ubikacji.

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Maritka co do pytania nr 1 się nie wypowiem, bo na razie czegoś takiego nie mam..
a jesli chodzi o 2. To to co mowi anno ze od zelaza zielonkawy kolor to chyba nie bardzo.. po żelazie raczej zmiana koloru na czarny (i tak tez wlasnie jest w moim przypadku)

U nas tez zapowiada się upalny dzień, ale nie przeszkadza mi to zupelnie, gdyż mąż ufundował mi mega niespodziankę.. w Tychach otwieraja nowy stadion miejski, super nowoczesny obiekt, i z tej okazji oczywiście jest mecz otwarcia.. na który moj cudowny mąż zamówił bilety :) :) mecz niby na 15.30, ale w ramach niespodzianki jedziemy dużo wczesniej, bo jak to moj R stwierdził: ' kotek, musisz porządnie zjeść przed siedzeniem na stadionie- takze obiad w restauracji i lody są przed meczem obowiazkowe' :) i jak tu goscia nie kochać? :p

Marcelinka 21.09.2015

Dzień dobry! U nas po nicnej burzy juz 25 st na termometrze... a ja od 6 nie śpię przez watahe naszej suni - piszcza od samego rana, wyczolgaja się z legowiska i nie potrafią wrócić :/ eh dzieci :D
Wczoraj mowa była o siarze i powiem Wam, że aż głupio, ale u mnie do tej pory nic nie leciało - a nie naciskalam, bo ja mam w ogóle jobla na punkcie piersi a tu dzisiaj po nocce kilka kropel na pizamie.. ci do bólu jak przy okresie to nie mam poki co, a kolor nr 2 standardowy :D jak przy zelazie.. kombinuje co szybkiego zrobić na obiad i jadę do synka, bo został na noc u dziadków ;)

Dzień dobry
Dzasti ja też mam dzisiaj gości i to sporą gromadkę bo M imieniny wyprawia. Wczoraj cały dzień wszystko szykowałam a dziś tylko ciasto upiekę. A syndrom wicia gniazda to też mi się zaczął kurde jak mnie denerwuje jak coś nie posprzątane jest.

Gratuluje Wam wczorajszych wizyt.

U mnie upał dzisiaj będzie nie wiem jak to zniosę. Ale chociaż wyspana dzisiaj jestem

Aniamamolka ja mam bujaczek Bright Stars InGenuity bardzo podobny do modelu savanna. Jak narazie to stoi i czeka na Jagodę. Więc wypowiedzieć się mogę jedynie że wizualnie świetne wykonanie, stabilny, dużo funkcji : melodyjki, odgłosy natury, odkurzacza czy suszarki :) wibracje no i są się buja tyle czasu ile nastawisz program. Dodam Ci fotkę

Maritka
1 ja nie odczuwam takich bóli jak na okres.
2 tak jak dziewczyny piszą może to być od rodzaju spożywanego pokarmu. Od żelaza jest czarny.

Wiruśka to udanego meczu życzę.

monthly_2015_07/wrzesniowki-2015_32846.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Dzien dobry☺, u nas pół na pół w pogodzie słońce i chmury. Ja dziś znów wybieram się nad jezioro+kolejny dzień remontu domku i uzerania się z "fachowcami ". Ostatnio miałam z jednym z nich taka awanturę, że jedynym marzeniem było sięgnięcie po papieroska. Na szczęście przeszło.
Wieczorem chyba grill u koleżanki w Jastrzębiej Gorze☺
maritka ja bole podbrzusza mialam w ub tyg. - brałam no spe na wszelki wypadek i w miarę przeszło.
A... codzienny poranny rytuał to kilka odcinków vbloga Lidki Piechoty i Zacharka☺
Miłego dnia☺

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71855.png

aniamamaolka my też mamy bright starts z melodyjkami i wibracjami, bedziemy uzywac od ok 3-4 mc.
Mamy tez drugi używany kupiony na olx taki zwykly bez rewelacji na dzialke i do rodzicow, bo latwo go zlozyc i malo miejsca zajmuje w bagazniku.
dzasti to milego dnia z rodzicami nie przejmuj sie ze nie wszystko gotowe, ciasto zawsze mozesz zrobic sierpniowek bedzie sie samo pieklo a Ty zajmiesz sie gośćmi, ja Ci zazdroszcze że masz rodziców blisko bo bym tak chciała mieć jak Ty, żeby do mnie na kawę wpadali, albo nawet na cały dzień od czasu do czasu.
Ania1009 masz malutkie szczeniaczki w domu? Muszą być słodkie :) Jeśli chodzi o szlafrok to tez mam taki polarkowy, bo uwielbiam sie otulic takim mięciutkim, wiec na 1 faze porodu bede go miala na pewno ale potem na oddziale poporodowym faktycznie warto byloby miec cos lzejszego, bo podobno po porodzie strasznie sie pocimy. Chyba kupie jakis na allegro.
Maritka 1 czasami tak mialam jak budzilam sie na plecach, wtedy bolal mnie caly brzuch jakbym zrobila 100 brzuszkow, teraz tak juz nie mam.
2 to zalezy od tego co sie zje, zielone warzywa i czasami owoce moga spowodowac ze kolor bedzie zielonkawy.
Catarisa i Wiruśka udanych imprez

Mój mąż chce dziś zrobić obiad, święto jakieś chyba normalnie :D przypomniały mu się pieczarki faszerowane z dzieciństwa.
Jedziemy dziś do lasu bo mnie ciągnie do natury a do mojej mamy troche daleko i boje sie teraz jechac w 8 mc.

Czesc Kochane;))
Slonce swieci jak oszalale duchota jak nie wiem co. Spadek formy o kilkadziesiat procent sama w domu no nie liczac dwoch psow:)))
Co do tesciowych. Mieszkam z nimi niby oddzielna luchnia lazienka etc ale roznie to bywa. Moja tesciowa miala 3 synow( moj jest najmłodszy i chyba najwieksza tragedia bylo jak sie urodzil syn a nie corka teraz jest ok) najbiedniejszy najukochanszy to najstarszy syn. 35 lat kawaler lubiacy sobie wypic na utrzymaniu rodzicow wiecie mamusia kupi da upierze. Nie uwierzycie ale kobieta miała noge zlamana i na kolanach mu nosila herbate. Roznie mi sie z nia uklada chociaz ja jestem taka ze na zaczepki nie odpiwiadam. Jezeli mam gorszy dzien i nie sprzatam albo cos to mam w nosie ze mowi ze brudno moj brud i moje zabawki.ostatnio wywinela nam numer strasznie chciala jechac ze mna na usg ok no to moja mama zrezygnowala dobra niech jedzie ta babcia i nie uwierzycie poszla sobie do kolezanki zamiast z nami ogladac wnuczke bylo mi cholernie przykro

dzień dobry:)
dzisiaj miałam małą sprzeczkę z meżem, w związku z wyjazdem do jaworzna, uparł się nie pojade bo siebedzie kurzyć, syf i inne rzeczy jak przy remoncie, że zle się czułam ostatni itd.. i zostawił mnie w domu.

Maritka 1 czasem mam bóle tak jak na okres, i bole wiezadłowe takie ciągniecia w pachwinach, szczególnie w prawej gdzie dodatkowo mam zrosty o operacji usunięcia wyrostka, i strzelania w miednicy, ale od kilku dni zaczoł mnie niepokoić tak jakby ból krocza, szczegolnie przy wstawaniu i chodzeniu czasem
2 co do kału raczej bez zmian,
catarisa i wiruśka bawcie się dobrze:)

ania szlafrok mam jeden taki gruby, ale zamówiłam drugi w zestawie z koszulą taki bawełniany, nie ma szałuy ale raczej nie bede go później uzywać wiec nie ma co przepłacać http://allegro.pl/wyprzedaz-kpl-szlafrok-koszula-do-karmienia-l-xl-i4914772473.html

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxgskjouii3drdm.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ibm28iikre36uzpi.png

No ale coz kobieta juz tak ma. Przez kilka lat dreczyla mojego i jego drugiego zonatego brata o wnuka wiec ja mam na 14 wrzesnia a szwagierka na 30 ;)) i to blizniaki. Juz kilku rad wysluchalam oraz zapewnien ze ona mi pomoze etc ale ja mam to szczescie ze moja mama mieszka 4 km od emnie i moje siostry tez wiec jest git.
Teraz w domu tesciowa pokazuje fochy o chrzestnych bo jej zdniem powinnismy wziac ktoregos z braci a to tak z pupilkiem nie rozmawiamy ponad dwa lata wiec jak ktos taki ma byc chrzestnym mojego boba?? A drugi brat po pierwsze będzie mial 2 dzieci w tym samym wieku wiec komunie i wszystko sie zejdzie razem a pozatym nie ma slubu koscielnego co u nas jest wymogiem.

Ewelajka:))) no coz troche postrzelaja fochy i kiedys im przejdzie;))) a jak nie to coz moje dziecko moja decyzja tym bardziej ze mij luby mnie popiera. A co do porodu jak mala mi sie nie obroci to troche bede mogla przy dacie pomajstrowac chociaz im duzej w brzuszku tym lepiej ale tak okolo 9.9 fajnie to brzmi;)) chyba ze mala podala sie na mnie to jeszcze tylko 3 tygodnie posiedzi i bedzie chciala wyjść chociaz lepiej nie Kochanie;*
Ostatnio nachodzi mnie tesknota za seksem;)))) niedlugo nie bede pamietac jak to sie robi:))))