Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Kobitki ;)
Dzasti śliczniusi pokoik, taki bajkowy, no a jeśli chodzi o Ciebie to łamiesz stereotypy że dziewczynka zabiera urodę ;)
Jeśli chodzi o laktator to ja już się zaopatrzyłam w ręczny, nie sądzę by elektryczny był konieczny, będę go używała sporadycznie, jak będę chciała gdzieś wyjść albo do odciągnięcia nadmiarów, mam nadzieję że się mi piersi dostosują do potrzeb małego głodomorrra.

Co do koszuli rozpinanej na KTG to wątpię że to przejdzie. Jak byłam w szpitalu to wręcz sama sobie musiałam przeciągać pod plecami pasy do KTG nieraz, a gdzie tu jeszcze położna by walczyła z materiałem owiniętym wokół ciała albo czekała aż guziki porozpinam. Koszula do góry i heja z tym koksem. A co do długości trwania KTG to 20-30 minut, zależnie też od tego co wykresy pokazują, czasami jak na przykład dziecko było mniej ruchliwe to dłużej.

Mnie jakąś godzinę temu zaczęła boleć prawa nerka, ta w której mam zastój i boję się coraz bardziej że znów się skończy szpitalem :( dobija mnie fakt że macica i mały wciąż rosną i nacisk na nerkę będzie jeszcze większy...mam nadzieję że mi to przejdzie. Nie dość że częste skurcze i twardnienie brzucha to jeszcze to, czy wszystko musi się na raz walić? Jestem pełna zazdrości (pozytywnej oczywiście) gdy czytam o aktywności i dobrym samopoczuciu niektórych z Was :*

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Nieesa, mam taka sama wanienkę tylko niebieska :) i ręczniki z kapturkiem z mothercare, tez polecam.
Dzis na szkole rodzenia bedziemy uczyc sie kapać bobasa wiec dam znac co położna mowi w temacie kosmetyków :)

Ja nie czuje, ze poród blisko. Owszem szybko sie mecze, bolą mnie plecy, jak troche pochodzę to napina mi sie brzuch... Ale nic poza tym :) w sumie to dobrze bo dzieki temu chyba jestem w stanie cokolwiek jeszcze zrobic w domu ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

just.jot fajna z Ciebie mamusia, a brzusio zgrabniutki, mamy ten sam tydz. ciąży, mój brzuch mi się taki dużo teraz wydał przy Twoim:)
chuda jesteś taka szczupła jakby to początek ciąży był, a brzuszek jak dla mnie chyba normalnie:)
Dziewczyny, które jeszcze są niespakowane do szpitala (łącznie ze mną) znalazłam taką fajną ściągawkę, troche obszerna, ale można ją uprościć http://niteczkowo.com/2014/06/16/73/
Co do laktatora, to ja odkupiłam elektryczny od koleżanki, podobno niezły, ona zachwalała elektryczny, bo z ręcznym sie męczyła.

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

just.jot ślicznie wyglądzasz.. faktycznie niezła z Ciebie mamuska:)

chudaTy równiez świetnie się prezentujesz.. ale rzeczywiście jak na 7mies jestes mega chuda:) a brzuch chyba jest ok, może tak Ci się wydaje bo dzidzia się odwróciła główką,
ania1009 po piersiami mnie nie piecze, ale czasem brodawki mnie strasznie swędzą albo szczypią. i brzuch mnie swędzi jak się nie posmaruje

http://www.suwaczki.com/tickers/rfxgskjouii3drdm.png
http://www.suwaczki.com/tickers/ibm28iikre36uzpi.png

dzasti ciekawa jestem czy ta wanienka bedzie faktycznie inna bo podobno ma ergonomicznie profilowane dno a kupilam rozowa bo byla mega przecena i zaplacilismy za nia 29 zl wiec chyba taniej niz gdziekolwiek. I w sumie żałowałam, że mam już dwa ręczniczki bo mieli fajna cene za wanienke z reczniczkiem i gąbeczką za 69zl.
Hi hi poki co widać, że wiekszosc rzeczy mamy rozowa ale juz musze z tym skonczyc bo bedzie zbyt cukierkowo :) A jesli chodzi o kolejne dziecko to trudno, jesli bedzie chlopiec to bedzie sie kąpal w rozowej wanience :D i tak szybko planujemy dzieci kąpać normalnie.
Joanna89a ja robie tak samo jak ty, czyli laktator kupie dopiero wtedy kiedy okaże się potrzebny.

just.jot fajna z Ciebie mamusia, a brzusio zgrabniutki, mamy ten sam tydz. ciąży, mój brzuch mi się taki dużo teraz wydał przy Twoim:)
chuda jesteś taka szczupła jakby to początek ciąży był, a brzuszek jak dla mnie chyba normalnie:)
Dziewczyny, które jeszcze są niespakowane do szpitala (łącznie ze mną) znalazłam taką fajną ściągawkę, troche obszerna, ale można ją uprościć http://niteczkowo.com/2014/06/16/73/
Co do laktatora, to ja odkupiłam elektryczny od koleżanki, podobno niezły, ona zachwalała elektryczny, bo z ręcznym sie męczyła.

Nessia a gdzie taka fajną wanienke kupiłaś, bo ja się zastanawiam nad taką
ze stelażem? niekoniecznie różową?
Gosia. M śpiworek dostałam w spadku, a rożek dokupiłam taki mięciutki w smyku, nie mogłam się oprzeć:)
Która z Was robiła tyle tych mrożonek, bo zamroziłam wiśnie, chce jeszcze maliny, śliwki jak się zaczną i co jeszcze z owoców?, truskawki już się kończą i brzydkie już są, więc nie chce, a z warzyw co fajnego polecacie?

mycha88 :D :* kochana jesteś :) biedactwo z ciebie, jak to mówią jak nie urok to .... ale już nie długo i wszystko przeminie i Kubuś bedzie z Tobą.

just.jot, chuda brzuszki macie jak marzenie
Nieesia u mnie bez zielonych ścian i wanienki było by jak w pokoiku z domku dla lalek hihi

Dziekuje wam za opinie i decyduje sie że kupie najpierw reczny laktator a potem jak coś to elektryczny jakbym tym nie ogarniała laktacji.
Ja też mam rożek i śpiworek. Rożek był w zestawie z pościelą a śpiworek dostałam po chrześnicy mojego.

Ide po chleb i do rossmana po smoczki :D mam nadzieje że nie bedzie padać

http://fajnamama.pl/suwaczki/2nld1le.png]Tekst linka[/url]

Monikalina śliczne sukienki, zwłaszcza żółta:)

Ja mam rożek, przyda się w szpitalu i po kąpieli. Położna mówiła żeby jak najczęściej dziecko było skrępowane w rożku, pieluchą czy otulaczem, bo czuje się jak w brzuszku. Gdy leży tylko swobodnie to nie wie co zrobić z nóżkami i rączkami dlatego wykonuje mimowolne ruchy.
A do wózka mam śpiworek, używany ale w całkiem dobrym stanie.

A mi dziś mąż kupił hmm.....termos obiadowy jako element mojej wyprawki szpitalnej hihi...stwierdził że musze mieć siłę po porodzie i przez te 2-3 dni pobytu na szpitalnym się nie uchowam więc będzie przynosił żarełko z domu:)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

just.jot pięknie!!! Tą Twoją energię na co dzień to nawet na tym zdjęciu widać :)
Chuda Ty to po ciąży nie będziesz miała ani kilograma do zrzucenia :)
charming_mi bardzo podobny śpiworek upolowałam w lumpie kilka dni temu, też za grosze ;)
ania_1009 a może biustonosz gdzieś Ci ugniata? Ja ostatnio czuje ucisk po bokach od drutów, patrzę wczoraj a po obu stronach małe zasinienia...chyba trzeba pomyśleć nad zmianą biustonosza ;/

Ja pierwszy raz poważnie zabrałam się za tematykę wyprawkową bo moje samopoczucie jakoś mi podpowiada że Kubuś może chcieć wyjść jeszcze zanim wrzesień się zacznie.
Po analizach Sroki, opiniach itp wymyśliłam taką listę kosmetyków jeśli chodzi o pielęgnację mojego Szkarbka:
Płyn do kąpieli Babydream niebieski
Krem do twarzy i ciała HIPP Babysanft (albo Linomag A+E)
Krem z cynkiem na podrażnienia - HIPP Babysanft Wundschutz Creme (albo Babydream Natural Calendulacreme)
Na odparzenia do pupy - mąka ziemniaczana
Oliwka do masażu - HIPP Babysanft ( albo ta sama z olejkiem migdałowym BIO)
Chusteczki - Babydream Calendula (albo Dada Lavender, albo Fitti Classic - wszystkie trzy są dobre więc będę patrzeć na cenę i reakcje skóry małego)
Balsam - nie kupuję wcale, chyba że wyjdzie taka potrzeba wtedy Pharmaceris Baby (albo Babydream lotion do ciała)

Myślę że to wystarczy, może macie jakieś sugestie? A może którejś z Was pomogę tą listą, siedziałam dzisiaj dwie godziny ponad i analizowałam :P Jeszcze muszę pomyśleć o czymś do przemywania oczek, czyszczenia noska i pielęgnacji pępuszka ale robię sobie przerwę ;)

Monikalina ale cuda Ci przyszły :) Koniecznie pochwal się zdjęciami jak już się wystroisz w te cacka!
joasiaG świetnie wymyślił Twój mąż, jaki on opiekuńczy, aż przyjemnie się to czyta :)

Ja się właśnie zastanawiam czy potrzeba rzeczywiście ten rożek...a jakbym tak małego w kocyk zawijała? Nie wiem czemu ale mam jakieś przeczucie że kupię rożek i będzie mi leżał nieużywany.

Jeśli chodzi o rożek czy śpiworek to ja mam dwa śpiworki i jeden rożek, ale poczatek września moze byc jeszcze cieply wiec mam tez dwa cienkie kocyki. Z tego wszystkiego chyba śpiworki przydadzą się najbardziej ale jak bedzie chlodniej to grubszy kocyk tez sie przyda.
just.jot chuda dzasti super wygladacie!
mycha ja tez wczoraj robilam zakupy z otwartym blogiem sroki w reku ;)
monikalina jakie rewelacyjne te sukienki, idealne na taka okazje.
JoasiaG fajny pomysl ma Twój mąż muszę swojemu podsunąć tą myśl, a wiesz moze kupuje się takie termosy? Bo ja już widze siebie glodną w szpitalu i wiem ze musze miec takie cos :)
charming mi fajny śpiworek
Agnieszka w mothercare byly rozowe i niebieskie

dzięki dziewczyny za słowa otuchy jestem dość miękka jak widze ze ktos płacze... i wogóle ale uwazam ze mojemu dziadkowi jest teraz o wiele lepiej niz przez ost kilka lat bo był juz całkowicie leżący nie poznawał juz ludzi a dożył pięknych lat i teraz juz sie nie męczy leżeniem i myśleniem kiedy ten dzień przyjdzie bo tego akurat był świadomy .Postanowiłam isc do kościoła a na cmentarzu trzymać sie całkiem z tyłu
chuda naprawdę jesteś chuda gdzie to maleństwo sie tam mieści :):)
just.jotwyglądasz ślicznie laseczka z ciebie widzę ze jesteśmy w jednym wieku :)