Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kolczyk M zapisz się, zapisz jeśli miewasz lub w przeszłości miałaś z tym problemy, bo mój atak w tej chwili to nie przypadek, powiększająca się macica w ciąży uciska na kanaliki nerkowe przez co właśnie powstają zwężenia i może dojść do takiej sytuacji, więc było to bezpośrednio związane z ciążą.

Dziękuję Wam kochane, cieszę się że mam to już za sobą, ból to jedno ale przymus leżenia w szpitalu z daleka od domu i męża, nie przypuszczałam że tak źle to zniosę. Gdyby nie świeżo poznana koleżanka z łóżka obok z którą załapałam fajny kontakt (też termin na wrzesień) to byłoby kiepsko z moją psychiką.
mamagosi najlepiej rodzić tam gdzie przyjmuje Twój lekarz prowadzący, przynajmniej takie opinie słyszałam ;)
charming_mi piękny brzusio!
durka super że po wizycie wszystko ok, malutka ma piękną wagę, mój Kuba we wtorek w nocy miał 1500 :)
Anettt teraz tylko i wyłącznie pozytywne nastawienie, nie daj się smutkowi bo Cię pochłonie. Wiem że musi Ci być ciężko ale dasz radę, nie jesteś sama, nosisz pod serduszkiem swoje dziecko które pomoże Ci z każdym smutkiem

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Hej!
W weekend bylo u mnie towarzysko i rodzinnie. Dzis rano wyprawiłam Młodego na pierwszy w zyciu obóz - piłkarski, z jego druzyna - pojechali do Łeby :D
Zaliczyłam tez mamuskowe cwiczenia i byla u mnie kumpela ze swoim 8 msc synkiem. Zaliczylysmy spacer i kawe.
Od wczoraj jakos mnie czysci i boje sie, ze złapałam jakas jelitówke.. Miałyscie w ciazy jakies takie paskudztwo? JAk sie leczyc? Ja nic nie moge strawic od wczoraj i mecze kg arbuza od rana, zeby sie nie odwodnic.. :/
W weekend bylam z rodzinka na Minionkach w kinie- Mała jakby oszalała- waliła, skakała, pukała, wyginała sie.. Jak ktoras z was bedzie słabo czuła ruchy - polecam jakis glosny seans albo koncert ;)
Co do smoczków- ja jestem za! Absolutnie. Ja kupiłam z firmy NUK - wczesniej Młody je uwielbiał i maja łady design. Zamowilam z allegro 3 sztuki. Piekne! Z ptaszkami, listkami, małe, delikatne i nie takie drogie.
Co do ubranek - ja body i pajaców tez mam najwiecej, ale takich "zwyklych" ciuchów tez masę. Piekne małe legginsy, spodenki, sukienki, dwustronne bluzy. Ja mam ciucho-manię wiec bede pewnie Małą przebierała 3x dziennie :D
Robie liste kolejnych wyprawkowych rezczy i powoli zaczne znowu conieco kupowac.. Choc widze, ze jestem przy was daleeeko w polu. Pampersy, kosmetyki, mleko modyfikowane.. hoho.. to chyba zostawie na sam wrzesien. W poblizu mnostwo sklepów i wszedzie mozna to zakupic - nawet w 1 fazie porodu hehe :D Jak zaczełam rodzic Młodego to wzielam prysznic, ogoliłam sie, wyprostowalam wlosy, zrobilam make up, kanapki.. Nie biegłam od razu z torba do szpitala.. Wiec mysle, ze nie ma co dramatyzowac ;) to niestety nie jest takie hop siup!
Ide cos łyknac na ten moj zołądek. W koncu dziecko wyjechało, trzeba porandkowac na miescie! :P :D

CiezarowkaWawa- U mnie "zle" sie dzieje juz od soboty.. Ale dzis jest jakies apogeum.. Wyczytałam, ze nifuroksazyd mozna. Wiec zaraz łykne i zobaczymy :)

Dziewczyny, czy kupowalyscie do domu piłki do cwiczen? Jakie rozmiary?
Ja mam 165 cm i zamowiłam 65.. MAm nadzieje, ze bedzie ok.
Moje zajecia "aktywne 9 msc" koncza sie w czwartek i bede musiala sama brykac w chacie na piłce. Nie chce zaniedbac tego pod koniec ciazy, bo jednak zupelnie inaczej sie czlowiek czuje jak troche sie porusza. Cisnienie mi sie podnosi, krazenie lepsze, nic nie puchnie.. Licze na łatwiejszy porod jak bede musiała SN wypchnąc tą Małą fasole! :D

Justjot o kurka od soboty to cos trzyma cię , nifuroksazyd jest bardzo dobrym lekiem , nie wiem jak w ciąży i czy kilka nie trzeba wziać
Joanna dzięki za info o ubrankach :) super pomysł z fotografem ja tez chciałam ale nie wiemy czy dobrze wypadnie bo mój wazy niecałe 70a ja juz ponad 85 wiec nie wiem czy komedia nie wyjdzie na fotach :) super pomysł tez z dekoracjami
Aha piłkę mam 65 cm a mam 172 i dla mnie idealna tylko tak naprawdę sie kurzy pod stołem niestety :/ ale chyba sie zmobililizuje dzięki wam , Tez chodziłam na zajęcia i super było a odkąd przestałam to tyłek rośnie i piłka nietknięta a 14 kg do przodu jakby nie było

https://www.suwaczki.com/tickers/34bws65gbp38oe7x.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jjw4t5lff.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8rib16tqpdu1.png

Witajcie
My po wizycie wszystko super
Mały główką w dół ułożony,wody i szyjka w porządku
Waga 1650 więc ładnie rośnie :)

A w domu po powrocie o mało nie dostałam zawalu
Idę do toalety siusiu a na bieliźnie i papierze ciemne uplawy :(
Szybko tel do mojego GP mówi że to normalne i zdarza się po badaniu że mam być spokojna -przyjęła do wiadomości ale nie podoba mi się to :(
Zdarzyło się to juz którejś z Was?

joanna89a ja mam jeszcze emulsje to kąpieli, ale nie do codziennego użytku, tylko wiem, że fajnie nam się sprawdzała jak wystąpiła jakaś wysypka, potówki, odparzenia na pupie, łagodziła wszystkie zmiany skórne. Myślę, że cena jaką zapłaciłaś jest OK, ja też coś tak zapłaciłam za te artykuły.
chani, nieesia dziękuję w imieniu siostry. Zostaje ciocią praz 15:D
ciezarowkawawa witaj!:) Ja mam dla córeczki też koszulki, sweterki, spodnie:) ale też body, pajace, kaftaniki i śpioszki. Wizyty do tej pory miałam co miesiąc, teraz w środę, więc się okaże, czy lekarz umówi mnie na wcześniejszą wizytę. W ostatnim miesiącu miałam wizyty co tydzień, ale bez usg.
charming śliczny brzuś :)
mycha bardzo ładny wózeczek, mam nadzieję, że bedziesz zadowolona:)
just.jot ja nie mam piłki, ale mąż ostatnio kazał mi kupić:) mówi, że poruszałabym się na niej, a po porodzie też by mi się przydała:) mi na porodówce bardzo pomogła.
emimilka super, że wizyta udana i dzidzia rośnie. Myślę, że te upławy to nic poważnego, też raz tak miałam w pierwszej ciąży.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqvcqgbj495x7y.png

emimilka
Witajcie

Szybko tel do mojego GP mówi że to normalne i zdarza się po badaniu że mam być spokojna -przyjęła do wiadomości ale nie podoba mi się to :(

Tak, ja tak miałam, też po wizycie u ginekologa i badaniu. To się podobno ma prawo zdarzać, jesteśmy tam teraz znacznie bardziej delikatne. U mnie po tej wizycie dwa razy miałam ślad na wkładce, potem się uspokoiło.
Myślę, że dopóki nie jest to świeża i czerwona krew, nie ma powodów do obaw.

emimilka super że wszystko w porządku z dzidziusiem, ale te plamienia kontroluj jak najczęściej, ja też bym się przestraszyła nie na żarty jakbym coś takiego zauważyła.
AGA dzięki za informację o wózku. Już dzwoniłam i niestety nie mają już ale może niedługo będą znowu :)

Ja dziś kupiłam taki smoczek
www.doz.pl/apteka/p48207-MAM_Silk_Teat_smoczek_uspokajajacy_silikonowy_0-2m_Start_1szt

Nieesia , ja tez postawilam na smoczek MAM , ale jak cos bedzie nie tak to bedziemy zmieniac na inne :)
Fajnie ze mowicie o pilce, chyba tez sobie zamowie bo bola
Mnie strasznie plecy .. W jednym miejscu jedynie ale tak ze nie moge spac :( moze pilka by pomogla.. A pozniej moze sie przydac jak juz bedzie czas na porod :))
co do jelitowki to nie mialam ale tbl nifuroksazyd sama polecam bo sa bardzo dobre :) kiedys objadlam sie suszonymi sliwkami i 2tygodnie mnie trzymalo.. Nifuroksazyd pomogl jedynie :)
Witaj wrzesnioweczko (wawa) nowa :). Fajnie ze wciaz nas rosnie :)

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

emimilka
Witajcie

spokojnie z tymi upławami, jeśli miałaś robione badanie ginekologiczne, to jest to normalne. Ale oczywiście kontroluj odcień zabarwienia.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

anettt1987
Mi ogólnie zaczyna doskwierać samotność, brak męża na co dzień w domu, ta pogoda za oknem pochmurno, wieje i leje co chwila :/ Jakiś dół złapałam, a w nocy nie spałam bo kuny harcowały mi po dachu :( ehhh musze się ich jakoś pozbyć. Poruszałyśmy temat tej tarczycy ostatnio. Ja już nie wiem co robić, mam przeciwciała aTPO wysokie stwierdzone Hashimoto, ale jak u endo byłam 3 msc temu to TSH w normie 1,7 mialam wiec powiedzial ze leczyc nie trzeba tylko kontrolowac, wiec robie co miesiac TSH i teraz mam 2.07 i tak jak pisalam norma dla kobiet w ciazy jest 2,35 w II trymm wiec niby mieszcze sie w normie, ale w pt na wizycie gin dala recepte na EUTYROX 25mg i zeby dopytac endo, wiec dzis dzwonie do niego i mowi zeby brac 25mg. Ehhh juz mam tyle tego wszystkiego ze nie wiem, a przeciez to jeszcze norma jest ... Doradzcie cos które zażywają... Bo chyba jak już zaczne to nie bedzie odwrotu i trzeba bedzie cały czas do porodu tak>

anettt1987 kiedyś słyszałam, że aby pozbyć się kun, można zastosować... odchody lwa albo tygrysa :) ponoć lepi się z tego jakieś kulki (bleeee) i wkłada między dach. W warszawskim zoo ta kupa ma podobno nawet niezłe wzięcie :)

monikalina
Witajcie:-)
Ja kupię pieluszki Pampers, dla mojego synka były najlepsze. Z Rossmana kupiliśmy raz jedną paczkę i na tym się skończyło, strasznie puchły..Dada potem też się dobrze sprawdzały :)

mycha dobrze, że już sytuacja opanowana i jesteś w domku.

U mnie już obiad się gotuje, zupka jarzynowa.

Aaa i moja siostra urodziła córeczkę (nie chcieli wiedzieć) mają dwóch synków (8l i 6l). Wczoraj miała termin, dziś ur.sn 3600g, wszystko super:)

Gratulacje dla siostry! I podziwiam, że tyle wytrzymała w niewiedzy :)

Tu Alucha

Hej kobietki :-) cały czas was czytam
Slyszalam ze po badaniu mogą się zdazyc plamienia ale tez bym się wystraszyła i na pewno zwracała teraz uwagę większą...
Asiu dobrze że poszlas wczoraj do tego szpitala....

Ja biore ta luteine i magneb6 4razy dziennie i powiem szczerze że brzuch i tak mi twardnieje :-/ a mały fika ostatnio cały czas aż czasem.mam wrażenie że za często...

Emimilka, miałam tak w pierwszej ciąży, właśnie, tylko po jednym badaniu ginekologicznym, i to właśnie w późniejszym etapie ciazy.

Just.jot mi pomogła wiele razy Smecta, i w ciąży i raz jak karmilam piersią. Polecam, można w ciąży brać.

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)

Joanna super cena za sesje tylko korzystać :) tez mi sie marzy sesja foto i pamiątka , zaraz wrócę do domu to zobaczymy w lustrze jak sie razem prezentujemy :) mój właśnie szczypior tez i jeszcze wychudł jak mieszkanie malował, Mikołajek bedzie miał swój kącik w naszej sypialni a sypialnia miała bordo kolor -pozostałość z czasów kawalerskich męża - taką mial fantazje noni malowal to 5 razy wiec jeszce 3 kilo mu zleciało :)musisz wrzucić foty zakupowe koniecznie
Dzieki dziewczyny za info z ciuszkami, dokupić jeszcze cosik dla malucha naszego, cieszę sie bo to czysta przyjemność :)
Monika super ze zostałaś ciocia 15 raz :) podziwiam siostrę i szwagra ze tak długo wytrzymali , trochę rozumiem bo mój mąż tez nie chciał wiedzieć , dopiero wie od 2 tyg, ale ja to chciałam od razu wiedzieć :)

https://www.suwaczki.com/tickers/34bws65gbp38oe7x.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jjw4t5lff.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8rib16tqpdu1.png