Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Mam nadzieję, że na prawdę dobrze trafiłam z nowym lekarzem. Na dzisiejszej wizycie od razu zbadał mi piersi i wszystko ok, ale dał jeszcze skierowanie na usg piersi, bo moja babcia zmarła na raka piersi i stwierdził, że teraz będzie idealny moment na to badanie, bo potem przy karmieniu piersią o usg mogę zapomnieć, a ostatnie takie badanie miałam robione już ładnych kilka lat temu. Naprawdę cieszę się, że u niego w końcu jestem, bo widać że traktuje mnie kompleksowo, a nie skupia się tylko na brzuchu :)
charming mi ale masz super te ubranka
Mam nadzieję, że mój szkrabik nie okaże się na następnym usg chłopczykiem bo ja z kolei mam właśnie teraz wielkie parcie na wszystko co różowe :D Wcześniej nakupowaliśmy sporo rzeczy w szarościach i bieli, ale ostatnio zaszalałam ze słodkim różem.

KasiaWu witam nową wrześnióweczke :)

Mariia ja mam bezsenność od 2.00 ehhhh myślałam że pójde spąć jak mój pójdzie ale zgage mam i nie dam rady zasnąć, kolejny kryzys będę mieć ok 9,00 pewnie i może wtedy odeśpie

Byłam ostatnio w aptece i poprosiłam coś na zgage dla ciężarnych i Pani poleciła mi Manti a w ulotce pisze że kobiety w ciąży i matki karmiące nie mogą więc już nie wiem a wy coś bierzecie? Bo mi migdały już nie skutkują :?(

http://fajnamama.pl/suwaczki/5mq6mdz.png]Tekst linka[/url]

Ja na zgagę biorę Rennie. Inaczej bym się wykonczyla. W tamtej ciąży tez brałam tak wiec przebadane ;-) Na ulotce nic nie będzie dozwolone dla kobiet w ciąży,bo nikt nie zrobi badan na takich kobietach. Ale nie dajmy się zwariować. Dziewczyny braly antybiotyki bo byly chore,wiec i to nie zaszkodzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09vcqg6bphnomu.png

Catarisa
Charming ciuszki śliczne.

Za nasze maturzystki również trzymam kciuki.

Witaj KasiaWu:)

Ja wstałam o 5 bo miałam okropny sen. I jak tylko otworzyłam oczy to sprawdzałam czy mam brzuch. Ehhh . Ale mała odrazu dala mi znać że z nią wszystko w porządku, solidnymi kopniakami.

Tez miewam takie sny i te parę sekund po obudzeniu jest okropne. Na szczęście to tylko sny :)

Witajcie Kochane:) nareszcie 05.05 o 18 wizyta u lekarza taaak na to czekalam a boje sie ale trzymam sie mysli ze wszystko bedzie dobrze;)
Sny miewam okrone koszmary z horrorow normalnie ale to dlatego ze podswiadomie wszystkie sie boimy ze cos pójdzie nie tak.
Dzis pierwszy raz od kilku tygodni sie wyspalam co prawda sikac bylam co poltorej godziny ale znalazlam sposob na szybsze zasypianie wystarczylo w moim przypadku podniesc poduszke do gory i spac na pol siedzaco;)
Zgage mam codziennue ponaga mi zwykla woda gazowana kilka lykow i o dziwo znika rowniez nue pomagaly migdaly banany etc.
Powodzenia Kochane maturzystki:)
Witam nowa mamusie;!

Karolina 83 jutro mamy wizytę na USG genetycznym :D juz nie moge sie doczekać :) chciałam spytać jesli chcesz sie zamienić ze mną godzina to śmiało ja mam na 15 i okazuje sie ze nie bede miała z kim córki zostawić bede musiała ja zabrać ze sobą :/ jesli odpowiada ci godzina to daj znać bo wiem ze tym masz troszkę pozniej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

anettt1987, czemu masz tak wczesnie połówkowe, w 19tc jeśli dobrze widzę na suwakczku?:) mnie w 20tc 1 dzien, prawie doktorka pogoniła:) w każdym razie udało się zrobić, ale trwało to ok 40 min.

~anno
anettt1987, czemu masz tak wczesnie połówkowe, w 19tc jeśli dobrze widzę na suwakczku?:) mnie w 20tc 1 dzien, prawie doktorka pogoniła:) w każdym razie udało się zrobić, ale trwało to ok 40 min.

Anno to nie jest wczseśnie. Badania takie wykonuje się między 18 a 24 tyg ja będę w rónym 19 tyg. W poprzedniej ciąży byłam na usg w 18 tyg i 6 dni wiec podobnie. Idę do tego samego dr od usg genetycznego. Wkleję poniżej tekst ze strony pracowni doktora W.

"Monitorowanie ultrasonograficzne w drugim trymestrze ciąży nastawione jest głównie na anatomię płodu z rutynową szczegółową oceną serca płodu. Serce oceniamy wg standardu badań echokardiograficznych - ISUOG 2008.
Zalecamy wykonanie badania w drugim trymestrze przed 20-tym tygodniem, ponieważ wówczas dodatkowo będziemy w stanie określić ryzyko zespołów genetycznych na podstawie cech urody płodu" czyli dodatkowo pogłebione badanie z pierwszego trymesytru między 11 a 14 tyg

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

Witajcie mamusie :)
Ja to dzisiaj jak naćpana jestem, spałam do 2 w nocy (pozdro dla Dzasti ;] ), spać mi się chciało ale wracają bóle kręgosłupa, do tego bóle w łydkach, jak śpię prawidłowo to już mi lewe ramie odpada dosłownie a jak się obróciłam na prawy bok to chyba małemu nie pasowało bo tak zaczął się wiercić... wiec wstałam, pooglądałam tv w którym nie było nic a nic i położyłam się po 4, jak już ok 4.30 zaczęło mnie łamać to zachciało mi się sikać (4-ty raz tej nocy) i znów się rozbudziłam.
Wczoraj zamówiłam poduchę, mam nadzieję że mi pomoże.

Siwa współczuję Ci tej samotności. Dobrze mieć blisko siebie chociaż jedną, dwie bliskie znajome jak rodziny nie ma. Na szczęście masz nas, wiem to małe pocieszenie ale to zawsze coś. A może mieszka w pobliżu jakaś fajna dziewczyna z którą mogłabyś się zakolegować i porozumiewać po angielsku jak z francuskim jeszcze walczysz? Jak masz możliwość to weź męża ze sobą na wizytę, niech on pomoże Ci się porozumieć.

Dziewczyny które maja egzaminy, mocnooo trzymam kciuki za Was i podziwiam jednocześnie :)

ania.r widzę że mamy wspólnego wroga ;) W razie czego zawsze możesz z kopa walnąć :D ja w najgorszych momentach sobie to wyobrażam i zaraz mi lepiej ;)

Joanna89 jeśli wciąż gdzieś w głowie siedzą Ci obawy to możesz zrobić sobie badania, których poprzedni lekarz Ci nie przepisał a które powinny być zrobione i to co robi się często tzn morfologię i mocz, pójdziesz do nowego lekarza z pakietem aktualnych badań i od razu sprawdzi czy wszystko jest ok a na pewno jest :) myślę też że jest duża szansa na usg skoro ma Cię przejąć to powinien sprawdzić jak wygląda dzieciaczek i łożysko.

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Gość Maminka_2015

Mi moja lekarka robiła w 19 t 4 d twierdziła, że lepiej widzi, bo im później tym kostnienie większe i gorzej widać. Serce chciała widzieć też przed 20 tygodniem. Tak jak chciała tak zrobiłam. Prawda taka, że to badanie się robi między 18, a 22 tygodniem. Połówkowe oznacza środek ciąży czyli ok 20 tygodnia.

EWA.7 ciężko wycelować, ja to bym chyba 68 spróbowała jeśli chcesz na święta, ale i tak wszystko będzie zależało od tego jaki dzieciaczek się urodzi i w jakim tempie będzie rósł.

Czy którejś z Was zdarzyło się że odczuwała ból w okolicach wątroby? Miałam tak w niedzielę, jeden dzień tylko, ale czytam że w tych obszarach ból może być spowodowany zatruciem ciążowym i pożałowałam że to przeczytałam. W czwartek idę na badania, miedzy innymi mam białko w moczu wiec muszę kilka dni wytrzymać z nieciekawymi myślami, a później mam nadzieję że się uspokoję wynikami, jak nie to trzeba czekać do przyszłej środy (wizyta)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

Witam Was Mamusie.
Boje sie to pisac, ale ja o dziwo dobrze spie.Zwlaszcza od kiedy mam poduszke kojec. Tylko musze o nia ciagle bitwy toczyc;) Tez w nocy wstaje kilka razy do toalety, ale najczesciej ograniczam sie do dwoch wizyt. Ta druga przed 6 i potem juz nie spie. Moje starsze dziecie od zawsze tak wstaje, wiec jestem przyzwyczajona. Ale czesto chodze spac o 21-22.
Powodzenia maturzystkom, bo jeszcze nie zyczylam.

anettt1987
Karolina 83 jutro mamy wizytę na USG genetycznym :D juz nie moge sie doczekać :) chciałam spytać jesli chcesz sie zamienić ze mną godzina to śmiało ja mam na 15 i okazuje sie ze nie bede miała z kim córki zostawić bede musiała ja zabrać ze sobą :/ jesli odpowiada ci godzina to daj znać bo wiem ze tym masz troszkę pozniej. Pozdrawiam wszystkie mamuśki

Anettt 1987, jutro mam umówioną wizytę na 18:20, bo mój mąż wraca z pracy po 17 i muszę na niego czekać żeby mnie zawiózł. U mnie nie jeździ komunikacja miejska, a na najbliższy przystanek mam pół godziny na nogach. Bez auta nie mam się jak dostać do centrum miasta. Jak mąż mi jutro zabierze auto, żeby pojechać do pracy, to zostanie mi tylko taksówka. Zawsze muszę kombinować z godzinami wizyt, żeby mieć transport i dlatego umawiam się albo wcześnie rano, albo wieczorem. W zeszłą środę był problem, miałam wizytę u ginekolog na 15 i nie chcieli mi przysłać taksówki z żadnej korporacji, bo nie mieli w tej części miasta. Dosłownie błagam, żeby mi coś znaleźli.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Dzień dobry Drogie Panie ;)
Ja usg połówkowe i genetyczne miałam w 19,6tc.lekarz wszystko okreslił bez problemu.
Ja na zgage pije mleczko kupione w aptece Maalox mi bardzo pomaga bo nie trzeba czekać tak jak w przypadku tabletki aż się rozpuści.
Ja znów mam odwrotnie ze snem zasypiam kolo 2-3 a wstaje kolo 10.

Maks 12-09-2015 godz 21;15 cc
/3700g 58cm. http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzjw4zec65qcsg.png]

Ja na zgagę staram się jeść mało ale bardzo często i też śpię w pozycji półsiedzącej. Chodzę ostatnio spać około 24-1 a wstaję często o 6:30 potem musze odespać w ciągu dnia i kolko sie zamyka.
Zauwazylam tez ze mala jest najbardziej aktywna nad ranem okolo 5 i w nocy wlasnie okolo 24. Boje sie ze jak sie urodzi to taki wlasnie bedzie miala rytm dobowy a ja baaardzo nie lubie wczesnie wstawac.