Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

karolaaa

Kochane a te kosmetyki będziecie kupować już teraz ? Ja myślałam, żeby kupić je jako ostatnie, żeby nie stały tyle bo będą miały krótszą datę przydatności.

Zakup kosmetyków zostawiam na lipiec no chyba że będą jakieś fajne promocje to kupię wcześniej. Moja oliwka, którą wcieram w brzuszek ma ważność około 1 rok.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

karolaaa
joasiaG jakiej oliwki stosujesz ? Ja używam hipp teraz mi się kończy i mam w zapasie johnsona w żelu ale nie wiem, którą oliwke wybrać później dla maleństwa

No ja właśnie z Hipp, ma naturalne składniki, więc dla mnie super, zapach nie drażni a skóra jest długo nawilżona. Dla maluszka też będe kupować Hipp ze względu na skład. Im mniej chemii tym lepiej.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Hipp używałam na długo przed ciążą bo zawsze miałam problemy z przesuszona skórą i tą oliwke bardzo lubię głównie właśnie za skład i ten otulajacy zapach. W skład johnsona się szczerze mówiąc jeszcze nie zaglebialam ale do Hipp mam od dawna zaufanie, więc później pewnie też się na nią zdecyduję. Z tego co wiem ta firma ma takze caly zestaw do pielęgnacji dzieci i tak myślałam, żeby też je zakupić.

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Susu
Dziewczyny, a czy któraś doświadczona, mogłaby mi opowiedzieć krok po kroku, jak przewijać maluszka? Jak wy to robicie?
Mam filmik na darmowej płytce, która dostałam na połówkowym, wiem, że też jest pełno informacji w internecie, ale ja bym chciała usłyszeć od was.

Jadę na poszukiwanie stanika. Życzcie mi powodzenia :D bo to będzie trudna batalia.

Cześć!!!! piękna niedziela u mnie Caly dzień z córka na wycieczce :) jeśli chodzi o przewijanie to po prostu nie da sie tego opisać! Każdemu przychodzi to instynktownie i żadne filmiki i Szkola rodzenia nie pomoże. Z córka dopiero w szpitalu Polozna pokazała przewijanie. do szkoły rodzenia nie chodziłam nic nie czytalam jedynie rozmawiałam z ginekologiem. Nie wiem ale jestem spokojna o wszystko tzn jeśli chodzi o przygotowanie siebie i domu na przyjście dzieciątka, Nie robię zakupow na zapas, a juz napewno nie pakuje torby do szpitala bo raz za wcześnie a dwa każdy szpital ma inny wymóg co ma być potrzebne. Mamy jeszcze tyle miesięcy przed sobą i napewno po naszych szczęśliwych porodach będziemy wymieniać sie doświadczeniem bo kremy pieluszki smoczki butelki to wyjdzie w praniu ;) choć i tak wydaje mi sie ze jestem outsiderem jesli chodzi o przygotowania bo widzę ze większość z was juz jest po zakupach.

http://www.suwaczki.com/tickers/piu3w1d3i0x0ppiy.png]Tekst linka[/url]

anettt1987 ja tez jak czytam ze juz zakupy wszyscy robią to sobie mysle że co że juz...nawet do męża mówiłam ze laski juz zakupy i listy robia co kupić a ja nie mam przygotowanego jeszcze nic to on mi na to.... bo teraz jesteś bardziej doświadczona i nie panikujesz.:P
luzzz ja tam mysle ze jeszcze na to wszytko czas a co do listy do szpitala, to naprawdę ja tam wiele rzeczy bym skorygowała, bo albo bez sensu albo sie nie przydadzą ale to naprawdę zależny od szpitala. Ja ze swojego doświadczenia pamiętam jak wszyscy mówili ze pampersy są w szpitalu dla dzieci ale te super panie od noworodków takie miłe ze jak za każdym razem szłam po pieluchę to swoim wzrokiem wskazywały mi jak to nie mam pani swoich i czułam sie jak bym żebrała wiec potem mąż przywiózł mi swoje i kij wam w oko głupie krowy....teraz będzie inny szpital zobaczymy jak z opieką będzie bo tamte panie wspominam źle!!!

Dziewczyny, ale mi się wydaje, że tu nie chodzi o panikowanie. Każdy ma inne podejście i ja to szanuję.
Ja kupuje na raty, aby móc sobie z tym wszystkim finansowo poradzić. Gdybym miała kupować wszystko w ciągu jednego/dwóch/a nawet trzech miesięcy, to bym się najzwyczajniej w świecie nie wyrobiła, bo nie miałabym za co zapłacić rachunków i co jeść.
Są osoby, które sobie mogą na to pozwolić, są też i takie, które muszą wszystko rozłożyć. Więc to raczej nie kwestia panikowania.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

miałam na myśli panikę, taką ogólną, że... ojej, już jest z górki i czas szybko leci i że nim się obejrzę, to będzie już pogoń na porodówkę:) i w ogóle, że jak damy sobie z tym wszystkim radę, że życie nasze zmieni się o 180 stopni, nowe obowiązki, nowe zadania przed nami, pytania jak dobrze wychować naszą córę by wyszła na ludzi :) itp, itd.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Od momentu, gdy się zarejestrowałam, mam zdecydowanie mniej czasu na czytanie Was niż wcześniej :) a w związku z tym, że dyskusja idzie w tempie ekspresowym, to w ogóle nie mogę nadążyć...

Patrząc na Wasze listy zakupów, to czuję się jak wyrodna matka. Nie mam nic dla dziecka, nie licząc przygodnie kupionej czapeczki i kombinezonu. Z drugiej strony, czeka nas niezłe przemeblowanie w domu, urządzanie kącika dla dziecka i nie mam gdzie tych rzeczy na razie gromadzić.

Za to wpadłam w szał kupowania rzeczy dla siebie :-) stwierdziłam, że też muszę mieć z tej ciąży jakąś przyjemność, a poza tym przestałam się mieścić w większości rzeczy (mam +6 kg), a w czymś do pracy chodzić trzeba. Na razie okupuję allegro i outlety internetowe, ale muszę chyba zaprzestać, bo przehulam całą kasę na dzidziusia, hehe ;-)

Witek
17.09 g. 4.20

karolaaa

Czy tą kartę rossnę mogę dostać nawet jak akurat nie będę tego dnia nic kupować ? Jutro będę w pobliżu rossmanna i bym może ją sobie załatwiła ale akurat nie planuje niczego kupować jutro

Tak, możesz : ) Później musisz ją zarejestrować przez internet i dopiero później zakupy robisz taniej. Mi pani w rossmannie powiedziała, że karta będzie aktywna dopiero kilka dni po rejestracji, ale nie wiem czy to faktycznie prawda. Ja już kupuje ze zniżką. A kilka dni temu nawet maila dostałam, że mogę za 1 gr odebrać oliwkę Babydream, więc w sumie fajnie :D

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Ja już powolutku kompletuje bo nic nie miałam. I wszystko muszę kupić sama. W spadku też od nikogo nic nie dostane.
A po drugie nie chce by mnie spotkała taka sytuacja jak z synem że trafiłam do szpitala w 6 miesiącu i leżałam prawie do końca ciąży. Nie miałam kompletnie wtedy nic dla małego i tylko się denerwowałam. Teraz wszystko na spokojnie rozkładam w czasie. No i też nie chce później w te upały stać z wielkim brzuchem i prasować,albo biegać za wózkami itp.
Ostatnie miesiące mojej ciąży będę się relaksować taki mam plan.
Każda z nas jest inna i inaczej będzie się przygotowywać do godziny zero. I to nie znaczy że jedne lepiej inne gorzej. To my indywidualnie mamy czuć się pewnie i bezpiecznie każda na swój sposób.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Kartę rossnę polecam, mam ją już 3 lata i 10% zniżki, co 3 miesiące dają prezenty,np czapeczkę, puzzle czy grę memory.
Co do przygotowań to zgadzam się z Catarisą, u mnie było podobnie tylko, że trafiłam do szpitala w 36 tygodniu i większość miałam, ale musiałam prosić rodziców, żeby mi dokupili parę rzeczy. Teraz jeszcze nic nie kupuję, bo mam dużo rzeczy po córce, które muszę przejrzeć i dokupić body i śpiochy, ale poczekam na czerwcowe wyprzedaże :)

http://www.suwaczek.pl/cache/594b811db8.png

Susu ja też dostałam wczoraj takiego maila od Rossmanna że mogę odebrać oliwke za 1 gr - bardzo fajnie.

Ja nie mam nic kupione ale liste mam i myśle że to fajna sprawa taka lista, wszystko czarno na białym, potem tylko kupowanie i odhaczanie bez paniki że się o czymś zapomni. My wczoraj z moim usiedliśmy i spisaliśmy po swojemu (bo liste miałam od znajomej) z uwzględnieniem cen i widać że go to uspokoiło bo chyba myślał że bedzie dwa razy drożej i też będziemy kupować na raty. Myśle że zaczniemy od wózka bo jest fajny na allegro, troszke używany, 3w1 więc trzeba się spieszyć bo za chwile może go nie być. A tak mnie jakoś wczoraj rozczulił bo powiedział " no to i na Zakopane nam starczy" może to przez hormony ale wydal mi się taki nad wyraz dojżały, odpowiedzialny jak chyba nigdy dotąd bo opiekuńczy to zawsze był.