Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie na obiad gołąbki c.d to znaczy mój ma prawdziwe gołąbki bo kupiłam za małą kapuste i na zawijanie moich bez mięsnych już nie starczyło więc mam taki mix kapustno-kaszowo- warzywny a na deser ciasto Blondi na ciepło z lodami ananasowymi mmmm juz sie doczekac nie moge ale najpierw trzeba posprzątać troche żeby spalić kalorie z 2 śniadania. Chcialo mi się kanapek tzw Cieszyńskich ale w sklepie o 11 już nie bylo wiec kupiłam śledzie po góralsku i wszamałam z bułka z serem. Dobra pełna mobilizacja i ide bo kurzu tyle że jak spadnie z połki to mi kota zabije :D

Emimilka piękny brzuszek : )

Mycha ten kremowy sweterek jest genialny!

Joanna89 a może faktycznie spraw mu jakies body z napisem "córunia tatunia", albo " kocham swojego tatę". Nie wiem, ja to mojemu teraz co chwilę pokazuje takie bodziaki. Trudna sprawa. Ale mimo wszystko życzę Ci z całego serducha, aby Ci się poukładało!

Ja właśnie wróciłam z basenu. Powiem wam, że do tej pory nie czułam ciążowych humorków. Ale jestem na tym basenie, było mnóstwo ludzi, więc w kącie się ulokowałam i przebierałam nogami w miejscu. Nagle za mną jakaś baba się topi, to ja raz dwa do niej i ją dociągnęłam do krawędzi, przy okazji dumna byłam z siebie, a ta na mnie naskoczyła i krzyczy, czemu ja w miejscu pływam i przeszkadzam. Zdębiałam normalnie, ale skądś mi się odwaga wzięła i mówię jej "Przepraszam, ale ja tu panią ratuje, a pani się na mnie wydziera." Jej mąż dopłynął, podbiegł ratownik i zaczynają mnie przepraszać. No i jest już po wszystkim, znowu zostałam sama i powiem wam dziewczyny, tak mi nagle się zachciało wyć, tak mi się humor zepsuł, że chciałam już wyjść i pojechać do domu. Co prawda przeszło mi, ale myślałam, że rozpłaczę się tam przy wszystkich jak ala dziewczynka.
Tak oto w ten sposób, po raz pierwszy, poczułam ciążowe hormony.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

joanna89a
A co do mojego...to nie jest też tak,że nic nie robi. Bo w domu posprząta, zakupy mi nosi i takie tam. Ja tylko gotuje i pranie robię.
Ale gdy przy chodzi wieczór, to jest masakra na dupie w domu nie usiedzi..i wtedy kiedy ja mam ochotę poleżeć z nim, coś razem pooglądać to go nie ma..mówi,że idzie na chwilę..a nie ma go po 5 godzin. I dzień w dzień dzwoni do niego kumpel (ten sam), bo potrzebuję z nim pogadać.
A nie przychodzi do nas, bo mnie się boi, ale chyba ja wybiore się do niego...bo przechodzi to ludzkie pojęcie ,że facet(ten kolega) zachowuje się gorzej niż baba.

Rozumiem Cię, po całym dniu, chcesz spędzić ze swoim ukochanym trochę czasu, poprzytulać się, etc. A temu w głowie co innego.
A może idź z nim? Następnym razem jak wieczorem będzie chciał wyjść? To powiedz mu, to ja idę z Tobą, bo się stęskniłam.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

joanna89a mnie się wydaje że będziesz mieć dziewczynke :) no dobrze a jak się okaże że to chłopczyk to co twój nie starci głowy ? takie bzdurne gadanie z tym córeczkami tatusia a synusiami mamusi ja zawsze byłam mamusina :)

ja miałam przeczucie że bedzie chłopczyk teraz jakoś tak ociupinke mam na dziewczynke za to mój uważa że synek bedzie tak czy siak mówi że czy będzie jedno czy drugie to na ryby będzie zabierał

Joanna89 kurczę, powiem Ci, że u mnie na 2d było lepiej widać, powiem Ci szczerze, że jako laik, gdybym miała strzelać, to bym powiedziała, że chłopak, chyba, że to co widzę, to jest pępowina, którą akurat dzidzia mogła mieć między nóżkami.

Ale podkreślam, nie ja jestem lekarzem, więc mogę całkowicie się mylić.

monthly_2015_04/wrzesniowki-2015_28635.jpg

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Zazdroszcze wam tego gotowania obiadów spacerów i slodkiego leniuchowania ;( ja dzisiaj odebralam świadectwo teraz czeka intensywna nauka do matury to będzie stresujacy czas ale mam nadzieje ze jakos to wytrzymamy :) ja z moim mieszkamy narazie 1000 km od siebie ale on stara sie w miarę możliwości nas odwiedzać po wszytskich egzaminach przeprowadzamy sie do niego właśnie do niemiec i tam mam zamiar urodzic a tez z niemieckiego jestem ciemna ale wszyscy mowia ze nie ma sie co martwic ze duzo lekarzy to polacy a na szczescie moj zna niemiecki to mam nadzieje ze jakos to przezyje ;)

Joanna89 będzie dobrze : ) Wytrzymasz! A powiedz mi, następna wizytę masz już ze swoim prowadzącym, tak?
A zdjęcie jest z połówkowych? I lekarz nie próbował więcej podpatrzeć?
No to, jak na razie, będziesz mieć kinder niespodziankę, dosłownie : )

Mam dziś wolne i leniuchuję : ) Cudowna pogoda, zaparzę sobie kawki i może upiekę coś dobrego, co myślicie dziewczyny? Zrobić coś takiego? http://whiteplate.com/2015/04/sliwki-w-czekoladzie/

Oczy mówią, o taaaak, ale tyłek i uda patrzą ze strachem :P

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Hej. Dołączam do grona wrześniówek, termin wg OM mam na 02.09 a wg USG na 07.09. Do płci dziecka też mam wątpliwości, na badaniach połówkowych lekarz stwierdził, że to dziewczynka, chociaż była odwrócona tyłem. Stwierdził, że nie widzi jajeczek hehe. Teraz będę czekała do 07.05, żeby potwierdzić płeć.

Pysznie wygląda to ciasto, ale też bym się obawiała przytyć. Straszny ze mnie łasuch, dlatego na co dzień nie piekę, a do cukierni mam na szczęście daleko. Na święta też raczej zastępuje cukier do ciasta fruktozą, bo nie podnosi tak poziomu cukru we krwi i tłuszczyk się wtedy nie odkłada :) Po ciastach świątecznych teściowej mam kilo za dużo :( Jak sama gotuję to nie tyję. Najgorzej jest jak jem coś poza domem. Na szczęście na wadze przybyło 5 kg. Moja mama przybierała w ciąży po 18 kg, dlatego muszę się pilnować, bo mam podobną sylwetkę.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

Susu jak Tyś to fajnie opisała, najbardziej mnie te jajka rozbawiły :) Ale powiem Wam że ja od razu pomyślałam patrząc na to zdjęcie że widzę właśnie chłopca.
Susu olać tyłek, to ciasto wygląda tak bosko że ja bym się tam nawet chwili nie zastanawiała
Joanna89a Ty się nie przejmuj jakąś tam koleżanką i nie sugeruj jej komentarzami przy zakupie łóżeczka! Będzie miała laska swoją ciążę to sobie będzie robiła po swojemu ;) Ja wręcz na złość jej za taką gadkę chyba bym kupiła jak najwcześniej...taki złośliwiec ze mnie hehe :D
Witaj karmelka mamy bardzo podobnie terminy z tym że na odwrót ;) Ja mam termin z USG na 02.09 a z OM na 08.09 ;) zobaczymy za kilka miesięcy jak się nam to rozwiąże

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png

A ja Wam wczoraj pisalam, ze lekarx chcial mi dac skierowanie na morfologie dopieroza3 tygodnie, ale sie uparlam, ze mam anemie. Laskawie dal. I mialam racje. Hemoglobina 10, ale wszystko inne duzo ponizej norm. Czulam to po prostu. Nie dzwonilam do lekarza, bo przeciez przez telefon to on pizze zamawia. Do wtorku poczekam. Poza tym zawsze to kilka dni bez zatrucia zelazem i biegunki, a tak sie zawsze konczy u mnie