Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

dzień dobry Dziewczynki:) KObietki wszystkiego najlepszego!!! My z Alicją już dostałyśmy kwiatki. Wczoraj dostałam od brata bukiet a dzisiaj o 7 rano na dzień dobry od męża bukiet 27 czerwonych tulipanów:)

Wczoraj byłam u lekarza konowała. Cały czas śmiał się ze mnie, wytykał mi różne rzeczy....koniec końców okazało się, że Ali nic nie dolega a kaszel jest od suchego powietrza i trzeba inhalować ją. Najgorsze są ataki kaszlu podczas snu...no ale dajemy radę.

Dzisiaj trzy pobudki. Zasnęła o 21, obudziła się o 23.30 i dostała cyca (jadła pół godziny). Kolejny raz obudziła się o 3 i wtedy dałam jej wodę, musiałam wżiąć na ręce bo nie chciała leżeć, aż po chwili stwierdziłam, że "nie", skoro w dzień zasypia sama to i w nocy powinna dać radę. Odłożyłam ją i gadała 45 minut, po czym przypomniałam sobie, że przecież jest kołysanka Ali, no to włączyłam ją na niani i po 10 minutach dziecko usnęło. Obudziła się po 40 minutach ale nie poszłam do niej. Kolejny raz obudziła się o 5.40 i wtedy całkiem się rozbudziła więc dostała cyca, po 20 minutach ciumkania zasnęła i spała pół godziny, zaczęła się wybudzać, popłaiwała ale nie poszliśmy do niej i o dziwo po chwili zasnęła i spała do 7.20 kiedy to obudziłam ją aby mogła podziekować tatusiowi za kwiatki, bo własnie wychodził do pracy. Także mimo, że nie spałam w nocy, bo chociaż nie wchodziłam do niej (albo siedziałam na kanapie w jej pokoju cichutko i obserwowałam ją) to jestem zadowolona. MOże po kilku takich nocach Alusia nauczy się zasypiać na nowo sama jak się wybudzi. Problem jest jeden - nie wiem czy Ala jest najedzona w nocy, zresztą w dzień też. Ona ostatnio znowu nie chce jeść, pije 2-3 minuty i koniec. Jak długo wasze dzieci jedzą w dzień? Z jednej piersi czy z dwóch?

rozi - znieczulica teraz okropna. Wsółczuję!!!

Dziękujemy Szymkowi i Bartusiowi za życzenia.

Patula - zrób sobie sama przyjemność z okazji dnia kobiet - wypij dobrą kawkę i zjedz ciacho :) najlepszego ! głowa do góry:)

Cześć,
Z najlepszymi Zyczeniami z okazji Dnia Kobiet i z pytaniem.
Jestem Mamą listopadka i z uwagi na niski poziom żelaza i szybki przyrost wagi mimo karmienia wyłącznie piersią muszę zacząć rozszerzac Małemu dietę. Niestety dziewczyny z mojego forum jeszcze na tym etapie nie są.
Czy mogłybyście podzielić się swoimi doświadczeniami?Słoiczki (które polecacie?)czy gotowanie samemu(i faktycznie warzywa eko bio..?)?
Dzięki z góry za rady.

Witajcie
U nas wszystko na raz, skok, zęby...zwariować można.
W nocy zamiast być lepiej, jest gorzej. Budzi się z płaczem już po godzinie od zaśnięcia. Za nic nie da się przetrzymać, jak próbuje dać smoczka, to wypluwa i jeszcze bardziej się złości. Drugi ząb już widoczny, więc mam nadzieje, że jej to przejdzie. Jestem wykończona !
Rozi kurcze, tak w środku dnia i nikt nawet nie zareagował. Współczuje :/
Kiti ja nawet do drugiego pokoju nie mogłam wyjść, bo był płacz. Na szczęście samo przeszło i teraz jest lepiej. Trzeba przeczekać :)
Gosia33 powodzenia na szczepieniu :) Super, że Zosia już nocki przesypia !
MarAla ja w ciągu dnia karmię co 2,5 -3 godz. z jednej piersi. Są dni, że je tylko parę minut i to jej wystarcza, a są też takie, że karmimy się nawet pół godziny. Jeśli Ala prawidłowo przybiera na wadze, to bym się nie przejmowała.

Wszystkiego dobrego dla małych i dużych kobietek :) Miłego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9zbmh1xzq48fw.png

Pizza sie piecze. M poszedl do pracy. Dostalam calusy i torcik wedlowski i tatus zajal sie dziecmi zebym mogla zrobic skalpel i wziac prysznic.
gosia33 fajnie ze sie odezwalas:) Zosienka cudowna:) ten skok nas wszystkie wykonczy.
Ollika sprobuj sobie dzisiaj troszke odpoczac.
aga el najpierw dawalam sloiczki pojedyncze warzywka, potem kilka zupek a teraz sama gotuje z warzyw sklepowych i niekoniecznie bio. Sebus zjada ze smakiem.
MarAla wspolczuje lekarza idioty. U mnie z jednego cyca ok 10 min w dzien i 15 nad ranem

Kobietki moje kochane!!! Zycze Wam zeby wszyscy wasi mezczyzni was kochali i nosili na rekach nie tylko w dzien kobiet!!! I walczcie o swoje szczescie:) nie jestesmy sluzacymi naszych panow tylko super babkami!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

Kiti sto lat dla Lilki. Mój niby jest spokojny u babci jednej czy drugiej ale po kilku minutach szuka mnie wzrokiem i jeśli nie ma mnie w pobliżu to marudzi.
Gosia najlepszego dla Zosi. Sliczna z niej gwiazdeczka:-) powodzenia na szczepieniu.

MarAla najważniejsze że Ali nic nie jest a lekarzem się nie przejmuj. Szymek je z jednej piersi i trwa to max 5 minut, później zaczyna się wiercić i bawić cycem więc kończymy karmienie. Wyjątkiem jest jedzenie wieczorne i nocne które trwa około 10 minut.

Aga el wiadomo najlepiej gotować samemu. Zaczynasz od pojedyńczych warzyw- marchew, ziemniak, brokuł, groszek, dynia. Gotujesz do miękkości i blendujesz, dodajesz oleju lub masła. Ze słoiczkami jest łatwiej bo wystarczy tylko podgrzać no i masz też oznaczenia od którego miesiąca dany słoiczek. Niestety nie podpowiem które są najlepsze bo ja gotuje sama. Marchew miałam swojską a pozostałe warzywa w miarę możliwości bio ale zwykłe też kupuje.

Ollika jeju współczuje, może ta noc będzie lepsza...te ząbiska to naprawdę męczą.

Mój chyba odsypia noc bo to jego druga drzemka, śpi ponad godzinę. Trening zaliczony, obiad prawie gotowy także pewnie ruszymy na spacer:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

MarAla Filip je tez z piersi ale tak kolo 6 minut czasem 10 i tylko z jednej tak co 2czasem co 3 godziny. Nocek tez wspolczuje bo u nas tez 4 pobudki i bez cyca sie nie dali bo plącz byl taki ze aż za serce chwyta i tez sie zastanawiam czy nie jest glodny bo zamiast odpoczywać to ciągle chce jeść.
Rozi nie dziwie sie ze nikt nie zareagowal bo teraz to nikt nie chce sie wtrącać taka znieczulica
A jak wy dziewczyny dajecie kaszki ?? Na noc ? Lyzeczka i uzupelniacie cycem czy np przed spaniem 2 godziny zamiast jednej porcji mleka. FILIPEK tez życzy wszystkim kobietka dużym i malym wszystkiego najlepszego

Gosia,
Karmię tylko piersią, niestety średnio co 1.5-2 godz. ale za to tylko jedną pierś wtedy zjada, więcej nie chce (w nocy 2 razy).
Wystartowaliśmy z wagą 2950 na wyjściu ze szpitala, tydzień temu (16tyg) było 7kg. Przybiera więc ładnie, ale wg lekarza moje mleko może mu niedługo nie wystarczać. i na to pewnie machnęłabym ręką, ale niestety Mały ma anemię, leczymy się żelazem od 2 miesięcy, morfologia się poprawia ale bardzo powoli. I tu niestety moje mleko nie wystarczy, a wiadomo lepiej żelazo i inne witaminki dostawać w postaci naturalnej niż syntetycznej. Stąd pomysł na rozszerzanie diety już teraz.
Joasia, Blanka- dziękuje za rady

Wszystkiego dobrego z okazji Dnia Kobiet!
U nas nocki wciąż niefajne budzi się co jakiś czas.smoczekiem muszę go uspokoić nie płacze ale jeczy.wczoraj jak zasypial to go gryzl i drapal się po klatce piersiowej więc chyba to dziąsła tak swedza.Zauwazylam też że wciąż ma problem z odbijanie i prukaniem.
Czy wasze dzieci też jeszcze tak mają?obudzilam się ok2 więc zrobilam mleko o jemu dałam smoka.zostawilam mleko w termosie bo stwierdziłem że nie będę go budzić,bo sam zacznie jęczeć za chwilę a on obudził się za 2h więc mleko do wylania.
Dziś byłam w nowoczesnym studio fitness w ramach dnia kobiet testowanie urządzeń gratis teraz jestem cała obolała i zmasakrowa a,ale powiem wam że całkiem przyjemnie bo rzeczywiście nie czuć tak wysiłku i chyba od kwietnia skuszę się na karnet
rozi współczuję,rzeczywiście ludzie nie chcą się już wtrącać,ale jak ktoś to widział to jest świadkiem i powinien wezwać policję.
kitiwszystkiego dobrego dla Lilki!
gosia najlepszego również dla twej córki
aga elja daje słoiczki,teraz już te po 5mies z mięsem,wcześniej warzywka i zupki jarzynowe

Jak wam mija dzien?u mnie jakos smetnie. Marzy mi sie cudowna wiosna.
aka Sebus tez czasami jeszcze purka i slysze ze ma problemy brzuszkowe ale rzadko.
Fajnie ze bylas w tym studiu fitness:)
aga el a nie za czesto karmisz piersia? Czytalas ksiazke "Jezyk niemowlat"? Polecam. Powinna ci pomoc. Jezeli dziecko wola czesciej niz co 2.5 godz to nie na glod a potrzebe ssania i bliskosci.
Mozesz sprobowac podawac stale posilki ale ostroznie bo brzuszek moze nie byc gotowy.
ckasia jak wczoraj dalam kaszke manne po cycu to po pol godz zwymiotowal
joasiaG zawzielas sie z tymi treningami:)

Gość Rozi8989

Wszystkiego najlepszego kochane z okazji naszego święta.
No niestety panuje znieczulica q społeczeństwie i nic na to nie poradzimy jakoś damy radę będziemy musieli z kilku rzeczy zrezygnować ale najważniejsze że komin już stoi w sobotę przenosimy piec i mam nadzieję że już będzie tylko lepiej.
Kochane podziwiam was za te ćwiczenia czemu ją nie mogę w sobie znalez takiego samo zaparcia wogole ostatnio jestem.jakoś przybita. Dzisiaj byłam u endokrynolog wszystko jest ok kontrolą za rok.

My niestety nie miałyśmy szczepienia ponieważ okazało się,że nie ma tej szczepionki co nam lekarz przepisał i dopiero jutro się okaże czy uda się sprowadzić od producenta, choć nie wiadomo bo pani w aptece stwierdziła,że wolą wysyłać gdzieś za granicę niż do Polski ponieważ tam więcej na niej zarobią - CHORE
Dziękuję za miłe słowa dla Zosi :*
Jeśli chodzi o obiadki to ja czasami gotuję sama a czasami daję słoiczek.Dzisiaj była brokułowa i Zosia zjadła ze smakiem.Nie kupuję wszystkiego bio bo czasami po prostu się nie da bo nie wszędzie się dostanie takie bio warzywka.Jedyne co to Zosia nie bardzo trawi szpinak i morele.
My kaszkę jemy na noc tylko i wtedy niunia wytrzymuje do ok 7 rano.
Zosia już śpi od 20 więc idę coś porobić w domku.Spokojnej nocki dziewczyny.

Zosieńka :) ur.8.09.215 4210g i 57cm
http://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7a65cwim.png
10.05.2019

2014 [*

Moje dziecię dopiero usnęło. Byliśmy na długim spacerze i nie przespał ani minuty, cały czas rozglądał się dookoła i gaworzył.

Blanka też już chce wiosne, słoneczko, takie fajne cieplutkie powietrze :)

Rozi będzie dobrze, widzisz u lekarza w porządku, komin stoi to teraz jeszcze popatrz na swoje kochane dziewczyny i głowa do góry :)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

ckasia86 podaje małej kasze z butelki bo łyżeczką nie chciała jeść.Daje 180ml mm i 3 łyżki kaszki.
Zosia też ma jakiś kiepski wieczór bo juz 2 razy z płaczem sie budziła i postekuje co jakiś czas i wierci sie z jednego boku na drugi.
Mój mąż chce mieć 2 dziecko,ale ja po cc nie jestem jeszcze gotowa.
A u nas dzisiaj bylo wiosennie i mała trochę pospała na dworze :)

Zosieńka :) ur.8.09.215 4210g i 57cm
http://www.suwaczki.com/tickers/klz9gu1r7a65cwim.png
10.05.2019

2014 [*

Witajcie.
Noc narazie bez zmian.
Na dzień kobiet kwiat i czekoladki.
Potem przyjechała mną mama z moja siostrą i córka i w domu pogrom :)

Zadzwonili z przychodni ze maja okienko i jedziemy na 12.30 na rehabilitację.

Wczoraj wykapalam małego w emulsji specjalnej od emolium i posmarowałam atoperalem. Widzę delikatną zmianę zobaczymy jak będzie działać bo po 1 razie wiadomo że nie pomoże.

Pogoda nie zachwyca ale ptaszki śpiewają i chociaż trochę czuć juz wiosnę :)

JoasiaG nie zazdroszczę..ciekawe jak u nas te żeby będą szły, ale zaopatrzylam się w viburcol i camilie na wszelki wypadek.
ckasia to masz małego terroryste..może z czasem mu przejdzie
Gosia33 a co to za specjalną szczepionka?
Aga el my też walczymy z anemia już 4miesiac.. Teraz ostatnia butelka miesiąc przerwy i kontrola

Zamówiłam multirame i teraz muszę wybrać 21 najpiękniejszych zdjęć :) t o dopiero wyzwanie :-)

Wiosennego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

Kinga i jak Wam idzie walka z anemia?
My dawalismy Ignasiowi Actiferol 2x7mg,ale ostatnio przeszliśmy na Ferrum 2x2,5mg.
W sobotę idziemy na morfologie.
Mały w ogóle nie wyglada na anemię,Wyszła przypadkowo-jak miał 1,5miesiąca trafiliśmy do szpitala z powodu kataru...ciągnął się 3tyg z powodu słabych wyników krwi..

Aga el u nas bo za mało przybieral i był bardzo blady. Od początku mamy ferrum 2x1.2ml do tego kwas foliowy Wit b6 i Wit C, a wy co macie dodatkowo wspomagające do ferrum?
Po 2miesiacach byliśmy w szzpitalu z podejrzeniem zakażenia układu moczowego i morfologia wyszła dobra ale p.doktor mówiła że od poprawy jeszcze dwa miesiące trzeba kontynuowac

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

U nas noc fajna. Zasnal o 22. Po 1 pobudka na smoka, o 5 pierwszy cyc a o 8.30 sniadanko:) ja juz zdazylam pocwiczyc, wziac prysznic i sie wypiglowac:) dzisiaj jade ze starszakiem na zajecia i bede miala godz dla siebie zeby polazic w galerii. Po cwiczeniach siadaja mi stawy. Wy tez tak macie? Siada mi kolano i nadgarstek.
joasiaG wspolczuje nocy

KingaM nie dajemy mu nic ponad zelazo.w szpitalu dostawał kwas foliowy,ale po rozszerzeniu morfologii doszli do wniosku,że nie ma potrzeby na wspomaganie wchłaniania.
A czy Stasiowi rozszerzylas dietę wcześniej?i jest na cycku czy mm?
Cudnie spotkać Mamę innego anemika.oczywiście obu nam życzę by te anemie szybko odeszły w niepamięć.

Gość monia851

Witam mamusie :)
Dziewczyny ile trwały wasze @ po porodzie? Zwłaszcza po cc? bo u mnie @ trwa od 14.02.16!!!!! Dziś mam wizytę u gina i nie wiem czy będzie mnie badać czy tylko wywiad? miałyście podobną sytuacje? Że byłyście podczas @ u gina?