Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

No nie wierze.. pani doktor alergolog sama oddzwonila:) ale co prywatna praktyka to wiadomo:)
I wcisnela nas w wolne miejsce ale wraz dopiero na 18go a jak chcialam zeby mnie tez zapisala to juz na 29 razem, trudno ja innym razem, moje nie pilne.

monia851 u nas zalezy od pediatry ale przewaznie waza mierza i badaja. Wy trzecie a my dopiero drugie, przez katar a potem przez antybiotyk.
My teraz jeszcze rotawirusy ale potem na pneumokoki pewnie tez, maz nalega..

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

Gość justynaola

Coraz więcej dzieciątek kończy 5 miesięcy, ale ten czas szybko leci. Już takie zmiany!
U nas noc była udana ;) widocznie chwilowy spokoj z zebami :) Ola wstała dopiero o 7:40, potem drzemki o 9:45, 13:00 i 15:15. Niestety tez mam problem żeby sama zasnela. Wszelkie próby kończą się płaczem. Jedynie na rękach zasypia - 5-10 min i śpi. Dobrze chociaż, ze nie więcej .
Podziwiam Was dziewczyny, ze udalo sie Wam wypracować takie nawyki :)

Kiti daj znać czy Ci sie udalo jakos opanować sztukę usypiania, może będziesz w stanie cos doradzić. Teraz chyba trudniej będzie nauczyć nasze dzieci samodzielnie zasnąć

JoasiaG tez rozważam szczepienie na pneumokoki, a dlaczego po roku?

Blanka1212 wypoczywaj! Po tak intensywnym dniu trzeba!

Hej, my dziś pospaliśmy do 10 ^¥^ o 11 śniadanie, o 12 kawa a o 13 obiad-a co, taki metabolizm :D oddelegowalysmy tate do pracy i porwalam mloda na kawę do kolezanki. U kolezanki pospala tylko pol godzinki, posiedzialysmy do 17, objadlysmy ja z pączków, obejrzalyśmy sułtana i wróciliśmy ma chatę. O 18 kąpiel, przetrzymanie do 19 i spanko.muszę ogarnąć trochę mieszkanie i doprowadzić się do ładu przed jutrzejszym wyjściem. Są i mleko spuścić babci bo zostaje z małą wieczorem. Ciekawe czy będzie ryk. Co do usypiania ja Alicję usypiam u nas w łóżku przy piersi, jak widzę ze zaczyna usypiac podaje smoka i na rozku przenoszę do lozeczka.

Stas wykapanu zasypia ale znowu sie kreci, mam nadzieje ze ta noc bedzie lepsza. Ja juz tez po prysznicu bycze sie przrd tv.

Blanka ja rano wciagnelam dwa co zostalu z wczoraj zeby wieczorem mnie nie kusily:)
tez skalpel byl ale juz zaczynam wymiekac jak to ja:) ale jeszcze pociagne bo taka gruba jeszcze nie bylam to mam motywacje bo polowa ciuchow dalej zaciasna..w ciazu 20kg przytylam

Marika88 ja tez ogladam sultana:)
A to pierwszy raz babcia z mala zostaje? Oj Bedzie dobrze:) i milego wieczoru ;)
justynaola u nas jeszcze jedna drzemka po 17jest
Dobrej nocy

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvze6ydg7w61lsu.png Szczesliwa :)

justynaola dzis bez postepow. Kłade Lilke do lozeczka jak widze, ze jest bardzo senna. Chwile polezy, alr konczy sie w koncu to placzem wiec przekladam do wozka. Minutke pokolysze i spi. Wted y przekladam ją do lozeczka i spi. Ogolnie nie mam co narzekac bo szybko w wozku usypia kołysana, ale zawsze może zasypiac sama. Tym bardziej, ze z gondoli niedlugo wyrośnie i co wtedy? Jutro od nowa proby z łozeczkiem. I tak ciesze sie, ze bez problemu dała sie przekonać, zeby nie spala w naszym łozku bo przez pierwsze 2msc spala calą noc przy mnie. Potem stopniowo poł nocy w wozku, poł z nami. A teraz juz po kazdym karmieniu ją odkladam do wozka/lozeczka. Czasem tylko rano ją wezmę do nas.

https://www.suwaczki.com/tickers/ckaidqk3nf6dnwie.png
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1ry0m74u7s.png

No i mamy pierwszego ząbka :)dolna jedynka.
Podałam dziś też banana przez siateczke, niesamowicie mu się to podobało. Jak nie mógł wcelowac do buzi to, aż mu się rączki trzesly, tak mu smakowało.
Jeśli chodzi o szczepienie przeciw pneumokokom mi lekarka tłumaczyła, że im później się zaszczepi, tym mniej dawek się podaje, bo tylko dwie. Jeśli planujemy żłobek to właśnie najlepiej po roku szczepić. natomiast z racji, że starszą córa ma już 14lat pneumokokami młodszego nie zarazi, więc nie było potrzeby w tej chwili szczepić.
Spokojnej nocy.

Angelika, 10.10.2001, 3030g, 54cm
Igor, 15.09.2015, 3500g, 54 cm

Kiti to chyba kwestia nauczenia, jak narazie narzekać nie moge na jej spanie- ma to chyba po mamie :D . KingaM mała zostawala z babcią w dzień, na godzinę czy dwie jak mama chciała na zakupy do miasta wyskoczyć, na noc nigdy. A jeszcze urwalam w laktatorze taki wichajster do odpowietrzania i oddalam go na gwarancje ktorej jeszcze mi nie rozpatrzyli- muszę ręcznie zwajchowac 2 butle...

Gość monikulek

Hej dziewczyny! Mój łobuz już też śpi. Niestety na noc nie wypił mleczka a ostatnie było o 16 więc już wiem jaka noc mnie czeka znowu...
My dziś znowu byliśmy u lekarza.na szczęście badanie moczu wyszło ok. Mały ma powiększone węzły chłonne:-( niestety nic mi lekarz nie powiedział co może być przyczyną. Mały mój waży 7800g czyli od ostatniego ważenia 15 grudnia przybrał tylko 700 g. To chyba nie za wiele... do końca grudnia karmilam moim mlekiem to lepiej przybieral. Niestety mi pokarm zanikl. Mam cały zapas w zamrażarce ale mały nie chce go pić. Szkoda bo mam tego mleka jakieś 50 woreczkow po ok.200ml ....
sorki że wam tak marudze ostatnio. Mam nadzieję ze będzie lepiej niedługo. Dobrej nocki!

U nas też z usypianiem nie ma problemu. Jak tylko widzę, że zaczyna być śpiąca, to kładę do łóżeczka z pieluszką przy twarzy i sama usypia. Początkowo przez 2 pierwsze miesiące spała z nami. Później, tak jak u Kiti pół nocy u nas, pół w łóżeczku. A teraz po każdym karmieniu staram się odkładać ją do łóżeczka. Chwile się kręci, ale bez płaczu usypia.
GosiaM uwielbiam patrzeć na małą, jak śpi. Masz racje, nic tak nie uspokaja :)
Marika88 gdzie to się wybieracie? Super, że babcia zostanie z małą :)
Monikulek ja już nie robię zapasów mleka, bo mała nie wypije nic z butelki. Spróbuje jeszcze, tak jak dziewczyny radzą, kupić niekapka.
Matrucha33 też planuje później zaszczepić, żeby mniej dawek było.
Spokojnej nocy :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9zbmh1xzq48fw.png

Moniulek- wiem ze po mrozeniu trochę zmienia się smak mleczka, moze to niewychowawcze ale spróbuj je troszkę doslodzic, chociaż odrobinkę to moze zalapie bo faktycznie szkoda wyrzucic☺
Ollika idziemy na wieczorek, taka przytupanka na sali z jedzeniem i tancami ale już wieki na takiej zabawie nie byłam, chyba jeszcze za czasow panienstwa :D

Martucha super to teraz tylko czekać aż kolejne się pojawią:-)

Marika śmieje się jeszcze teraz z tego obrazka:-)

Kiti to fajne, oby wuęcej takich nocy.

U nas znowu dziąsła dokuczały. Młody budził się chyba 4 razy z płacze, marudzeniem. Posmarowałam żelem i chyba trochę pomogło. Miałam jeszcze poleżeć ale obiecałam sobie że zrobię sernika i paznokcie więc trzeba zwlec się z łóżka na kawę i działać:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png