Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

joasia ga ktoś zlecił ci ta poducha czy sama ? Gdzie kupiłaś?bo na ich str.koszt 189.ja na razie małego układam raz na lewej raz na prawej str. Ale to jemu się właśnie nie podoba a znowu jak leży na wziąć to macha głową na lewo i prawo non stop.

~aka83
joasia ga ktoś zlecił ci ta poducha czy sama ? Gdzie kupiłaś?bo na ich str.koszt 189.ja na razie małego układam raz na lewej raz na prawej str. Ale to jemu się właśnie nie podoba a znowu jak leży na wziąć to macha głową na lewo i prawo non stop.

Poduszkę polecała emiska. Ja kupiłam zestaw dwóch uzywanych za 100zł na allegro. Poszukaj też na olx bo tam też widziałam.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Ja się pochwalę, mój chłopczyk dziś pospał od 22 do 8 rano, bez przerw - aż sprawdzałam nad ranem czy wszystko dobrze ;)
Co do tych poduszek to nam lekarka odradzała do snu na niej dziecko układać, że niby gdy się mu uleje nie będzie umiał tego wypluć. U nasz tylko drzemki były na niej robione ale Tobias bardzo jej nie lubi.
Dietę mamy rozszerzać po pełnych 5 miesiącach, czyli jak będzie miał 5 miesięcy i kilka dni możemy jakieś warzywo podać. Myślicie, że to za późno? Lekarka twierdzi, że do tego czasu moje mleko całkowicie wystarczy

HEJ ja tez nie zamierzam uciekac na FB wolu tu choc czasu totalnie brak bo jestesmy po 2 tygodniowej chorobie starszej wiec mam 2 gagatki w domu. Przyznam sie ze nawet juz nie miałam czasu czytac co dopiero cos napisac wiec wogóle nie jestem na bieżąco napisze tylko co u nas nowego
-Jemy dalej cycusia mamusi i jestesmy bardzo grzeczne gugamy i piszczymy sobie a na brzuszku lezymy jak zwodowiec :)
- Zawitał do mnie okres ...juz zapomniałam jak to jest hehe miało byc tylko plamienie po tabletkach ale bez tamponów sie nie obeszło ;/
-Emilka ma plaster na przepukline (bardzo mała ale profilaktycznie plaster ) miał ktos moze jak działało ??wizyta prywatna bo starszne kolejki do chirurga dziecięcego i wiecie co 5 min naklejenie plastra(sama bym to nakleiła ) i 100zł MASAKRA !!!!!!
-dzis ubieramy choineczkę jupiii bedzie cudnie dodam zdj jak ja ubierzemy pokazcie swoje !
-okna umyte podłoga napastowana juz czuje te świeta -w kręgosłupie hehe
pozdrawiam wszystkich PAPA postaram sie czesciej zagladac i pisac oczywiscie

Rozi to czekamy na fotki malutkiej:-)
Aniq ja bedę wprowadzać nowe produkty około 3-5 dni przed ukończeniem 5 miesiaca, wcześniej mamy jeszcze szczepienie wiec zapytam pediatre czy juz mogę. Chociaż widziałam na fb że kilka dziewczyn już wprowadza nowe jedzonko.

Blanka dziekujemy:-) jakie przeboje mialaś ze starszakiem? Nie chcial jeść, wybrzydzał?

Julita ja bede ubierać we wtorek to wtedy wrzucę fotę:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

JoasiaG dzidzius do schrupania. Masakra jaki fajny ;)
Ja juz rozszerzam diete,bo mi sie akurat spieszy,jestesmy na mm a to sporo kosztuje. Puszka Enfamilu idzie w 3 dni to koszt 28zl. Dlatego juz chce zeby pomalu jadla inne rzeczy bo zbankrutuje,a nie bylo mi dane dlugo karmic piersia. Mysle ze w Swieta dostanie marchewke. Od dwoch dni pije soczek jablkowy. Nic jej nie jest wiec bedzie dobrze tolerowac nowosci jak starsza corka. Kaszke wcina po 200ml. Na noc. Regula taka ze nowe owoc/warzywo wprowadza sie jedno na tydzien. Pierwsze idą kleik, marchewka, jabluszko, ziemniak, dynia. Potem brokul, pietruszka,seler. Mięsko i rybka (bez wywaru) 5 miesiac dzieci karmione mm. Ja zawsze w sklepie czytalam te sloiczki bobovity i patrzylam co tam maja i gotowalam swoje. Teraz tez tak bede robic. Choc kupie gotowe na jakies wyjazdy czy odwiedziny. Zawsze to wygodnie miec taki sloik. Soki robie sama,bo mam fajna sokowirowke.

Cantedeskia8708 muszę sobie tą kolejność zapisać, a dlaczego wywaru nie?
Podziwiam was za te porządki ja mam ostatnio strasznego lenia, a im więcej się zbiera tym mniej się chce.
JoasiaG Dobrze zrozumiałam, że nagrywasz filmiki? Podasz link? Może ruszę tyłek i posprzątam a w nagrodę się pobawię :)

joasiaG kazdy posilek ze starszym to byl koszmar. Tylko mleko chcial albo kaszki. Warzywa byly be, na wiekszosc owocow tez wybrzydzal. Zostalo mu to do dzis. Wlasnie juz godzine siedzi przy stole przed zupa jarzynowa i kiepsko mu idzie.

A ja ciagle zapominam brac te tabletki antykoncepcyjne. Musze pogadac z lekarzem bo z tymi tabletkami to ja zajde w ciaze jak nic.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

~Aniq
Cantedeskia8708 muszę sobie tą kolejność zapisać, a dlaczego wywaru nie?
Podziwiam was za te porządki ja mam ostatnio strasznego lenia, a im więcej się zbiera tym mniej się chce.
JoasiaG Dobrze zrozumiałam, że nagrywasz filmiki? Podasz link? Może ruszę tyłek i posprzątam a w nagrodę się pobawię :)

Bo wywar sie pozniej wprowadzalo. Bo chyba za ciezki byl. Szczerze nie wiem. Bynajmniej okolo 4 lata temu tak bylo. Bo mam w tym wieku corke i pamietam ze pozniej sie na wywarze normalna zupke robilo. Ale mowie co rusz sie to zmienia. Kiedys gluten w 6 miesiacu sie wprowadzalo teraz czytam ze juz w 4!!! Wiec poczytaj sobie te poradniki czy aplikacje. Bo ja tak wszystko bede wprowadzac jak starszej corce. Nic jej nigdy nie bylo wiec mam sprawdzone. Mysle ze jest podobna do siostry nie tylko z wygladu.

Blanka1212
joasiaG kazdy posilek ze starszym to byl koszmar. Tylko mleko chcial albo kaszki. Warzywa byly be, na wiekszosc owocow tez wybrzydzal. Zostalo mu to do dzis. Wlasnie juz godzine siedzi przy stole przed zupa jarzynowa i kiepsko mu idzie.

A ja ciagle zapominam brac te tabletki antykoncepcyjne. Musze pogadac z lekarzem bo z tymi tabletkami to ja zajde w ciaze jak nic.

No Blanka uwazaj,uwazaj ;P ja czekam na okres zeby isc do gina po te plastry. Bo tez sie cykam. Tabsy nie dla mnie. Wkladka na 5 lat,ale czuje ze wczesniej jeszcze na ostatnie dziecko sie zdecydujemy dla dobra starszej niepelnosprawnej,co by sama nie byla. A wpadka zaraz po cesarce mnie nie pasi ;p heh....

Chyba bedzie dzisiaj ciężka nocka bo dzidzia nie ucięła sobie standardowej drzemki po 15 i do 18 juz ledwo wytrzymał. Kąpiel, 120 ml i o 18:30 spać :) dziś znow wystarczyło mojego mleka- drugi dzien. Moze bedzie juz dobrze :)

Ja na razie o wprowadzani nowych pokarmów nawet nie myśle bo jakos mnie to przeraża. Nie wiem jak sie do tego zabrać i na razie nie chce nawet czytać i myślec :)

Dziewczyny podające swoje mleczko z butelki, myślicie ze swoje mleko mozna podgrzewać z mikrofalówce? Tak dosłownie 15 sekund zeby było letnie. Na mm pisze, zeby tego nie robic ale swoje mleko? Ściągam po wieczornym karmieniu albo rano i potem daje koło 16 małemu, wyjmuje z lodówki z dwie godz wcześniej i jest w temperaturze domowej ale ciepłe chętniej pije :)

U nas tez juz od dzisiaj choineczka stoi. Wzięliśmy małego na spacer po południu a na powrocie zauważyliśmy pana z choinkami. Ja przypchalam wozek a maz na plecach przyniosl wielkie drzewko i ubieralimy;) pieknie pachnie:) i u nas to jedyny zapach swiat bo nie szykujemy w sumie nic :) tak wygodnie. Wigilie, zeby nie było nikomu przykro to spędzamy sami ale nigdy nie szykujemy wszystkich tych dań a jedynie opłatek i karp cały na pol :p
W pierwszy dzien swiat jedziemy do jednych rodziców a w drugi do drugich. W domu mamy zawsze tylko sałatkę tradycyjna warzywna i wędliny swojej roboty bo maz w wigilie każdego roku wędzi boczki, karkówki i szynki :) i ot, w wigilie tylko karp, w święta bigosy i mięsa u rodziców a po powrocie czy rano na śniadanie wędlina z sałatka.
Całe to świąteczne przejadanie i szykowanie to dla mnie przesada. Co roku mamie powtarzam zr bigos tradycyjny pieczony i z 3 rodzaje mięsa wystarcza, ale każdy sir naszykuje a potem do niego roku jedzą odgrzewane, rozmrażane itd

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Co do antykoncepcji ... My tez na gumach, nie chciałam tabletek. I ciagle sie bije z myślami czy jak skończę karmić to wkładka i następne dziecko tak dopiero koło trzydziestki, za 5 lat jak Antoś juz bedzie bardziej samodzielny, czy moze isc za ciosem i koło wakacji próbować od razu drugie zeby nie wracać do pracy tylko ciagnąć. Ciąże cała miałam bezproblemowa, przelatalam mimo upałów do ostatniego dnia, poród szybki i lekki, dziecko kochane, uśmiechnięte, nie choruje, nie miało kołek, w zasadzie nie płacze ( prócz szczepień i głodu jak mamusia przeciąga karmienie). Tylko martwie sie ze jak pojawi sie drugie to zaniedbam Antosia, nie dlatego ze będę go mniej kochać ale po prostu naturalna korka rzeczy ze drugie bedzir zabierało cały mój czas. Dodam, ze leczyłam sir na Pco i podobno miałam mieć nikłe szanse na ciąże a ty pierwszy cykl bez tabletek i jet synek, tyle ze z drugim nie wiadomo jak to bedzie wyglądało. No nic, mam pol roku jeszcze na myślenie :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png