Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

emiska Rozumiem Cię ja tez bym miala troche cykora, a powiedziala dokladnie jak masz to zrobic ? tzn czy to ma byc lyzeczka gotowego kleiku ktorą trzeba dodac do mleka czy masz dodac lyzeczke kaszki do mleka i tak podac ? To w sumie moze zrobic spora roznice w takich proporcjach. Sorki, moze ja glupie jakies pytanie zadalam ale sie nie znam na dzieciach i wszystko jest dla mnie nowe :)

U nas dziś opóźnienie. ..dopiero się karmi my przed spaniem a starsza się kąpie. W pepco byłam cudowności są szkoda ze dla małych dam...ale q walą 2 bluzki i spodnie :)
A i pudełko na zabawki Witka bi juz nie mam gdzie trzymać :D nawet 2 karuzeli się dorobiłam wczoraj dziś zmieniłam I się chłopak zdziwił :D

Z tym 3 bobo to szaleństwo ja kończę Mam parke i amen :D chcieć a mieć :p
Psa tez mam i papugi :p

A u nas chyba skok rozwojowy..gorszy sen zasypianie koszmar...budzenie co chwila. .sam leżeć nie chce nawet pół minuty..najlepiej na rekach ...I zaczyna mi zabawki łapać :)
A I wypróbowałam dziś pampki 3 i takie już dziś kupiłam niebo lepsze niż 2 :)

Coś jeszcze chciałam napisać ale zapomniałam. A już wiem zlecenie na inhalator złożone :),a ten termometr to jaki będzie?

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

Nieesia kazała jedna płaska łyżeczkę na ta porcję mleka co mu robie. Wypróbuję go z samego rana wtedy do wieczora będę już wiedzieć jak się zachowuje. Albo będę dawać mleko jak do tej pory, w dzień po 120 ml a przed snem 150 ml. Wtedy zasypia. A co do zasypianie to chyba już sobie wypracowalismy to. Ze zje beknie odkładam do łóżeczka daje smoka ze względu na silny odruch ssania, włączam kołysanki, chwilkę pogłaszcze żeby się wyciszyl i wychodzę. Czasami zasypia od razu a czasami musze wrócić i z 5 razy i powtórzyć czynność ale zasypia bez noszenia na rączkach.
paolajeśli ma powyżej 38 stopni wtedy coś od temperatury

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3upjypj9m4usi.png

emiska81
Nieesia kazała jedna płaska łyżeczkę na ta porcję mleka co mu robie. Wypróbuję go z samego rana wtedy do wieczora będę już wiedzieć jak się zachowuje. Albo będę dawać mleko jak do tej pory, w dzień po 120 ml a przed snem 150 ml. Wtedy zasypia. A co do zasypianie to chyba już sobie wypracowalismy to. Ze zje beknie odkładam do łóżeczka daje smoka ze względu na silny odruch ssania, włączam kołysanki, chwilkę pogłaszcze żeby się wyciszyl i wychodzę. Czasami zasypia od razu a czasami musze wrócić i z 5 razy i powtórzyć czynność ale zasypia bez noszenia na rączkach.
paolajeśli ma powyżej 38 stopni wtedy coś od temperatury

A w ogole czemu juz kleik kazala wprowadzac? 120ml 150ml to za duzo je wedlug lekarki!? Ja bym sie bala kleik wprowadzac. Po pierwsze jest jeszcze maly,a po drugie bedziecie miec problemy z kupkami bo ryz zapiera. We wszystkich poradnichac jakie mam i aplikacjach jest ze kleik po 4 miesiacu.

Hello melduje sie po całym dniu noszenia i bujania. Maly marudny i jeść nie chce. Byliśmy u lekarza na szczęście płuca czyste ale dostał antybiotyk bo podobno bez tego byłoby ciężko. Jak nie poprawi sie do sob to w razie W dostaliśmy skierowanie do szpitala :( ale mam nadzieje że minie. No i lekarka powiedziała żebym małą wypisala do stycznia z przedszkola no będzie znosila te infekcje a jak on będzie wiekszy to jak cos będzie bezpieczniej.
Joanna89 co to za termos ten z podgrzewaczem? A co do mm to pierwsze słyszę zeby nie trzymać w plastiku.

Cantedeskia8708
Paola009
A np jak temperature ma to zbijac? czy zostawić?

Moja pediatra mowi ze jak powyzej 38 to zbijac. Ale pewnie co lekarz to inna opinia. Ja tak zbijam starszej,chyba ze jest mega marudna to podaje juz przy 37,8
No i do 3 miesiaca tylko paracetamol powyzej juz mozna nurofen i ibuprofen.

ooo ok:) nie chce znów z małym do szpitala mam nadzieje ze wyzdrowieje przez weekend :(

a ja nie wiem co się dzieje:(
mam mniej pokarmu bo maly co chwilę wola jeść a jak mu daje to tak jakby zapomnial jak ssać pije a za chwilkę wypluwa ...szuka i jak mu daje to to samo. mysle sobie ze niemożliwe żebym miala mniej to odciagam laktatorem i dupa(przepraszam) z obu piersi 60-70 ml a mialam 110 z jednej...:(
a tak często go przystawialam.....pieknie
ssal a teraz taki cyrk

jak z tym walczyscie kochane?

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

TosinaMama
mam jeszcze jedno pytanie bo normalnie szlak mnie trafia tak mi małej żal ....
ma odruchy moro co podsypia to sie przestrasza ale dosłownie co chwila to nie pozwala jej zasnac budzi sie przerażona i płacze co jest z tym do licha !

Tak jest u maluszkow jedne maja wiecej tych odruchow inne mniej. A wez ją moze w rożek wsadz!? To nie bedzie miala jak machac rączkami

aga8787
Susu dziękuję za informację o tym preparacie. Chciałam zapytać czy długo go już stosujesz i czy rzeczywiście po każdym posiłku? Czy Twój maluszek nie ma problemów z zatwardzeniem po tym preparacie? Chyba go kupię i przetestuję.

Gastrotuss baby, chyba pomaga, chlustanie ustąpiło a ulewanie dalej się trafia. Ale dajemy zdecydowanie mniej niż jest na ulotce, trzy razy dziennie po ok 0,5 do 1 ml trzy razy dziennie(kupilismy specjalną strzykawkę na takie małe wartości), na początku dawalismy po jedzeniu ale było ciężko, bo jak Jagódka najedzona to syropek wypluwała, teraz daję między kamieniami, około dwa razy dziennie.

Co do zatwardzeń, to faktycznie, kupki mamy rzadziej i jak tak myślę, to zaczęło się od kiedy podaje!y syropek, z 5 kupek dziennie zeszło do około 1, ale teraz już powoli się unormowało.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Just. Jot Matko jak ja Ci tego morza zazdroszczę! Pięknie wyglądacie :)
tosinaMama ja właśnie mam ten sam problem.. zastanawiam się nad taką torba izolacyjna do której można włożyć butelkę, ale nigdzie nie umiem znalesc.. może któraś z Was kupiła i może polecić?
Asia Ty pisałaś ze jesteś zdziwiona a ze tak szybko piersi nie są twarde itd? Właśnie ja mam to samo.. od momentu kiedy sobie uświadomiłam, że Małej jest lepiej na mm to jakoś mam mniej swojego mleka.. widocznie jest tak, jak to powiedziała moja ginekolog- pokarm jest w głowie.. a.. I chciałam wypróbować twój sposób na pieluch na głowie, ale Marcyska mnie wyprzedziła, sama sobie naciągła na głowę szmatkę i usnela ;p
Mowisz galeria Katowicka? Dla mnie to jedna wielka porażka! Byłam tam chyba ze 2 razy, zdecydowanie wolę scc.. :)
paolaa na gardelko najzwyklejszy syrop prawoslazowy.. zamoczyc smoczek i tak 3 razy dziennie do max 16.. u nas na krtan pomoglo, ale od jutra znów musze zacząć podawać, bo znów mi dziecko zachryplo dziś..

Marcelinka 21.09.2015

Gosiu przechodzisz pewnie kryzys laktacyjny. Przystawiaj jak najczęściej i dużo pij płynów. Po paru dniach powinno wszystko wrócić do normy.

Tosinamama te odruchy też niedługo miną. Moja też miała często, wystarczyło szklankę na stół odstawić i to już powodowało efekt moro.

Jagódka właśnie zasnęła przy cycu a ja popijam karmi :)
Wczesniej byłyśmy na zakupach w lidlu ale nic ciekawego nie kupiłam.
Kąpałam mojego małego psiaka i normalnie kręgosłup mnie napierdziela, starość nie radość ;)

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Asia

moze to dziwnie zabrzmi,ale zamknijcie po prostu drzwi na zamek to sami nie wejda a twoj P.niech im jutro powie w ciągu dnia,zeby nie przychodzili juz od ktorejs godziny. wieczorem zamknijcie drzwi na klucz i nie otwierajcie a jak będą mieli pretensje to powiedzcie ze grzecznie ich informowaliscie, ze nie zyczycie sobie gości od tej godziny i amen

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Cantedeskia zdecydowanie polecam Ci ekspres Tchibo..kapsułki są łatwo dostępne a kawa bardzo dobra,obsługa też do ogarnięcia dla wszystkich :) ja muszę się Wam pochwalić że dzisiaj wymieniliśmy naszą garderobę na rozmiar 74cm,a pampersy na 4 !!!! Mati waży już 8kg i przypomina posturą półroczne dziecko...jak tak dalej pójdzie to na bank zjawi się u nas jakaś tv z propozycją nakręcenia programu o dzieciach gigantach :)

http://www.suwaczek.pl/cache/38411db991.png