Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Echeveria, OOo fajnie, że nie jestem sama :D Jak wychodziłam ze szpitala, to lekarz mnie załamał, gdy powiedział, że o następne dziecko najlepiej starać się za trzy lata. Ale myślę, że zaczniemy wcześniej, tylko trzeba będzie to skonsultować. Jagódka szybko rośnie, ją już tęsknię za brzuszkiem i za nią gdy byla...mała (wiem, głupio to brzmi) :DD

aga8787, my też mamy problem z ulewaniem, wręcz chlustaniem. Kupilismy na to gastrotuss, syrop. Jest lepiej, ale problem nie zniknął. Nie chcę dziecka maszerować lekawi, ale to chlustaniem jest straszne, czasami leci jej jednocześnie buzią i noskiem.

Just. Jot owocnego, romantycznego i gorącego wieczoru :)

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Kasiek 83
Wiruśka ja ze starszym synem miałam sytuacje ze puchły stopki a właściwie od tego sie zaczęło ale on był starszy miał około pol roku . Któregoś pięknego dnia spuchły stopki za kilka godzin doszła wysypka duża taka wręcz pokrzywka wylądowaliśmy w szpitalu tam podawali ciagle sterydy opuchlizna schodziła ale wracała do tego stopnia ze nawet gardło zaczęło puchnąć ... Po ogromnych dawkach sterydów wypuścili nas do domu podejrzewając alergie na lek chyba nurofen ale jak wróciliśmy do domu to wysypka wracała jeszcze na szczęście opuchlizna jyz nie . Wybraliśmy sie z młodym do polecanego bioenergoterapeuty i on powiedział ze te wszystkie objawy wskazują na osłabienie wątroby zalecił ostra dietę i wszystko wróciło do normy :) moze u malutkiej wątroba jeszcze nie do konca jest dojrzała i to jest reakcja na jej obciążenie... Poczytaj trochę o tym

Nawet mnie nie strasz :( bo my dostaliśmy jedna dawkę sterydu i jak to nie pomoże to będzie meksyk :( karmiłas wtedy piersią czy mm?

Marcelinka 21.09.2015

wiruśka strasznie Ci współczuję! Nawet nie wyobrażam sobie co czujesz! Trzymamy kciuki żeby wszystko było dobrze i że obejdzie się bez szpitala! Będzie dobrze!
banana to poszalałaś :D ja na Twoim miejscu tak jak radzą dziewczyny poleciala bym od razu po tabletke PO :)
just.jot pochwal się koniecznie efektem końcowym wieczornej kreacji! :) i udanego wieczoru życzę :)
Moj mały po moim mleku również ulewal, wręcz chlustal na odległość.. jesteśmy na mm i sporadycznie tez zdarzy sie ulac :)
Na odparzenia u nas nie dziala żadna maść nic bo zawsze jest tylko gorzej. Sypiemy w domu mąka ziemniaczana a jak gdzieś jesteśmy poza domem to posypka z penatenu.
aga8787W szpitalu wysmarowali malego buzke oliwka z penatenu i na calej buzi dostał takie nie widoczne chrostki, buzia byla taka chopowata. Po smarowałam tym kremem specjalnym z emoilum i 2 dni buźka jest czysta :) zawsze daja grubsza warstwę bo buźka tak wysuszona że moment i krem wchonięty :) wiec spróbuj może Ci pomoże :)
cantedesika8708 śliczne paznokcie ! :)

Karmienie mieszane plus zaczęłam juz wprowadzać jakieś jedzonko wiec lekarz kazał zostawić tylko butle mm plus przepajanie wodą slodzoną xylitolem (nie wiem jak to sie dokładnie pisze ) ewentualnie jogurt naturalny z jakimś owocem ogólnie chodziło o to żeby nie obciążać tej wątroby zadnymi sztucznisciami i juz po kilku dniach diety było kepiej a wysypka i obrzęki do tej pory nie wróciły... Cieżko powiedzieć czy to jest to samo ale u mnie tez ten bioenergoterapeuta powiedział ze obrzęk nóżek u młodego to nie wynik alergii tak jak mówiono nam w szpitalu i mówił tez ze osłabiona wątroba to nic strasznego bo organy u maluchów rozwijają sie w rożnym tempie i ta dieta naturalna jest wlasnie po to żeby miała czas sie zregenerować . Pierś odstawiłam dlatego ze jadłam juz wtedy wszystko

Bylam dzis z moim małym na szczepieniu nawet jakos to przeżylismy troche po płakał a teraz spi smacznie. Na wadze ładnie przybiera wazy 5280 kg, obwod głowki 39 wiec ok. Tylko zmartwilo mnie bardzo ze ma za małe ciemiączko i dała nam doktorka na badania z krwi Ca, P i fosfataze alkaliczną i poziom witaminy D3 miała ktoras z was takie przypadek.?Doktorka mowila ze to niby nic złego ze czasem dzieciaczki tak maja ale woli to sprawdzic. Karmie go piersia ale tez dokarmiam modyfikowanym NAN

http://www.suwaczki.com/tickers/82doi09koq1kgtjd.png

http://www.suwaczki.com/tickers/svchgywl6nk32snd.png

Ja karmię z cyca ale odciągam tylko wtedy jak właśnie mam ochotę zabalować :)
Najpierw naciskam rączkę od laktatora i tak przytrzymuje aby się porządnie zassało i powoli puszczam tak parę razy aż zaczyna już fest lecieć, później przyspieszam tępo odciągania. Jak z jednej już nie leci do biorę drugą w obroty i jak czuję że pierwsza jeszcze nie do końca opróżniona to do niej wracam. Piersi wcześniej nie masuję. Ściągam tak 200 ml z obu piersi. Ręczny laktator Aventu

Butelki mam tommee tippee i smoczki już od 2 miesiąca zmienione na rozmiar 2.

Karuzelę zwykłą baby one nakręcaną. Dostała od dziadków. Ja bym takiej nie kupiła bo to nakręcanie jest bez sensu. Ledwo nakręcisz a już za raz trzeba na nowo nakręcać. Karuzela jest po to by dzieciaka czymś zająć na dłuższą chwile a co to za sens że ja muszę stać przy łóżeczku i robić za pilota.

Dziś Jagoda prawie cały dzień śpi. Tylko na cycka się budzi.

Wiruśka współczuję Ci kochana, trzymamy z Jagódką za Was kciuki. Będzie dobrze nie może być inaczej :-*

A moi teściowie pojechali na wakacje do Kolumbii. Ale im zazdroszczę :) Teściową panikowała bo 11 godzin samolotem a ona boi się latać. Poleciłam jej by weszła w stan banany z wczoraj hihihi.

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

joanna89a jak ja dawno w pepco nie byłam aż to do mnie nie podobne hehe ostatnio od kolezanki dostalam te body szare z serduszkiem i napisem love you mum i aktualnie nie wiem jak paulinka ale to jest moje ulubione hehe

U nas takze szaro buro i ponuro ale jak tylko zobaczylam ze przestalo padac to raz dwa sie ogarnelysmy i polecialysmy na spacer bo juz wysiedziec nie moglam wczoraj sie tak cieszylam ze jest w miare ladnie ogarnelysmy sie wychodze zadowolona z domu i sie okazalo ze windy nie dzialaja a 8 pietra sobie nie wyobrazam znosic wozka i pozniej wnosic jak juz zaczely dzialac to zaczelo padac ehhh takie moje szczescie

monthly_2015_11/wrzesniowki-2015_39091.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

Sylweczka
Bylam dzis z moim małym na szczepieniu nawet jakos to przeżylismy troche po płakał a teraz spi smacznie. Na wadze ładnie przybiera wazy 5280 kg, obwod głowki 39 wiec ok. Tylko zmartwilo mnie bardzo ze ma za małe ciemiączko i dała nam doktorka na badania z krwi Ca, P i fosfataze alkaliczną i poziom witaminy D3 miała ktoras z was takie przypadek.?Doktorka mowila ze to niby nic złego ze czasem dzieciaczki tak maja ale woli to sprawdzic. Karmie go piersia ale tez dokarmiam modyfikowanym NAN

Jagódka też niby ma już małe ciemiączko, lekarka kazała odstawić witaminę D, skonsultowałam to prywatnie i potwierdziła, ale na żadne badania nas nie odesłały. Jak będziesz po badaniach, to napiszę co dalej, bo może też pójdę się takich badań doprosić.

8.09.2015, Jagódka
Pierwsze
Drugie

Blanka co do bloga to ja czasami tam zaglądam ale w sumie wychodzi na to że najlepsze wg autorki są hipp i babydream. A u nas z kosmetykami to różnie, babydream mam do pupy, sudokrem mam ale tylko jeśli pojawi się jakieś odparzenie. Ja nowe kosmetyki próbuję i jeśli Małego nie uczula to używam.

Szymko właśnie usnął a ja siedzę i pałaszuję domową kremówkę...no nic te zbędne kilogramy będę jutro spalać na rowerku ooo

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

monikalina bo ja mam takie nie śpiące dzieci :p a ze przed 20 do spania trzeba Witek jest uczony od urodzenia :) Nakarmiłam i odjechał ..

joanna89u nas tak zawsze :) karmie wkładam do wózka przykrywamy i koniec dnia :) czasem się powierci ale zwykle 10 minut i śpi a i czasem zanim zaśnie ze 2 razy włożę smoczek :) nawet jak raz w tygodniu przesypia dzień kąpiel o stałej porze to I spanie przychodzi łatwiej :)

Mój czosnek nadal wisi i śmierdzi :p
A jutro goście :p

U mnie dom pachnie rogalikami mniaaam

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

To ja naprawdę nie wiem co robię złe, zy ten laktator lovi jest kiepski ale ja nie umiem odciągnąć 20ml a co dopiero 200. Jakos mnie boli, nieprzyjemnie i nie mogę. Nie mam potrzeby bo póki mały przybiera to wierze, ze sie najadą nawet jeśli nie wiem ile je. Ale jestem uwiązana i przydałaby sie opcja odciągnięcia i zostawienia zapasu.. No cóż na razie muszę pozostać w rękach a rączej mojego 2miesiecznegi laktatorka :)))

Rainforest karuzelaktoras z dziewczyn polecała. Ja mam i tez jestem zadowolona. Na baterie, bardzo mocne żywe kolory maskotek i liści i... pilot. Mamunia cyk z łóżka moze włączyć i wyłączyć. Ale mam pytanie do innych posiadaczek. Czy u Was tez tak słychać prace tego mechanizmu? W innych karuzelach tez tak jest?

Antoś zasnal i mama tez sie kładzie :) spokojnej nocy :)

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

Dzieki za info odnosnie smoczkow. Juz zamowilam na allegro.
Dziewczyny nie przejmujcie sie tymi szybciej zarastajacymi ciemiączkami. Mojej corci tez szybciej zarastalo. Jedna lekarz nas nastraszyla,ze bedzie małogłowie. Ja sie tak przestraszylam ze pojechalam do najlepszego neurologa w gdansku i co!? Taka "uroda" mojego dziecka poprostu. Glowa rosnie itd.
Odnosnie wit d i k to przy karmieniu mm i kp nasza doktorka kazala juz tylko d dawac. Wiec tak tez od paru dni podaje omega med baby +D (polecam) staszej dawalam i nie choruje. Dobre na rozwoj mozgu i oczek.
Odnosnie mleka bebiko i bebilon mam info od przedstawiciela handlowego tej firmy tj.nutricia ze to jest to samo mleko tylko bebilon drozszy bo sprzedawany w puszkach. Starsza byla na bebiku a mlodsza niestety zle je znosi. Wiec pije enfamil. Drogi,ale przynajmniej brzuszek miekki i nie ma kolek jak po bebiku.
weronika dzieki za komplement...hihi

Susu ja Ci zrobiłam smaka na szarlotke, bo tylko takie ciasto mogę jeść, mały ma skazę białkową
aga mój mały ma skazę i takie drobne krostki na twarzy ja przemywam oilatum i kremem oilatum smaruje buźke.
alis jak przyjdzie moja karuzela z misiami Fisher Price to napiszę jak się sprawdziła, zamówiłam taką z misiami i projektorem, na szczęscie ma pilota w zestawie
just.jot zazdroszczę wypadu z niemężem, baw się dobrze, ja to już chyba za stara jestem na takie wyjścia, ostatnio nawet z wesela kumpeli zrezygnowaliśmy, a mój mąż to domator, najlepiej komputer, łóżko, spanie, no i ogród wiosna-lato bo to jego pasja, na spacer go trudno wyciągnąć, a co dopiero impreza.
Dziewczyny długo czekałyście na becikowe i zdarzyło sie, że któraś nie dostała, bo ja już nie wiem, czy to jest 1900 netto czy brutto na osobę, że nie może przekroczyć

A mojemu małemu przesunęły się godziny zasypiania, zamiast 20, to 22, ciekawe jak długo pośpi:)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)