Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć:) Mój Kubuś Urodził Się 25.09.2015 :) godz. 5 10 waga 3400 52cm :) Cesarka :) od odejścia wód męczyłam się ponad 24h... Chyba następnym razem nazbieram kasę na Prywatną CC.. Mały miał antybiotyk zapobiegawczo ( przez wody) no ja też byłam całe 24h na antybiotyku żeby małemu paciorkowiec nie przeszedł ..

Obecnie walczymy z Pleśniawką, Dostaliśmy Nystatynę, ale nic nie pomaga. Smaruje teraz aftinem.

hm :) a Może ktoś Poleci coś dobrego na pleśniawki ? :)

Dzięki :)

Agnieszka 82 no to duży chłopczyk z Twojego synusia u nas tyle w 8 tyg ale sama widzę ze przez 2 tyg nabral masy.
Ja mam pyt z innej beczki wiele osób pyta co Bartus chce od Mikolaja moze macie jakies fajne pomysły? Bo tak przy 2 dziecku to wiele rzeczy sie ma. Może jakies sprawdzone rzeczy którymi dzieci sie chetnie bawią, mysle nawet o jakiś zabawkach jak juz młody będzie miał kilka miesięcy. Przeglądam allegro ale oczopląsu można dostać i już zgłupiałam.

Co do ubranek to my nadal na 62 w szoku jestem ze tak szybko przechodIciee juz na 68.
Moj wyglad i waga to jakaa tragedia jak patrze na siebiw w lustrze to mam depresje, posladki i uda lcale qlw rozstepach po urodzeniu wyszlo mi ich jeszxze wiecej testowalam juz kilka kremow i nic nie dziala :/ zostalo mi 8 kg i nic sie nie rusza a moj gin na wizycie powiedziial zebym z cwiczeniami dala soboe spokoj jeszcze z miesiac, a tak naprawde to nawet nie wiem czy bede miec czas i sile cwiczyc:/
Maly dzisiaj coa malo je cycka i dziwbie sie zachowuje- je je i nagle puszcza i przerazliwy ryl probuje mu dac drugiego i nie ma juz szans :/ mleka jeest jeszcze duzo bo potem spokojnie odciagam i daje mu z butli i je wiec nie mam pojexia w czym problem://

Wiruśka świetna wanienka:)
Amilka jak Twój Skarb pięknie trzyma główkę:)
Catarisa brzmi pycha, możesz napisać przepis? Mam ochotę na coś słodkiego. W ciąży miałam cukrzycę ciążową i nie ciągnęło mnie tak do słodyczy. Za to teraz przy karmieniu mam jakieś zapotrzebowanie. Czy ktoś też tak ma?
Pamiętam, że któraś z Was też miała cukrzycę ciążową. Byłaś już u kontroli na krzywej cukrowej?
Moje Maleństwo zasnęło:) Ja spać nie mogę tylko sprawdzam jak oddycha. Dobrej nocy :)

Niby jestesmy przy pierwszym karmieniu ale wczesniej jadl po 23 a zasnal dopiero przed 24 wiec kiepsko.
Dziewczyny nie da sie go przetrzymac bez drzemki po 18 tej bo placze albo pada sam niezaleznie od tego co z nim robie a potem o 21, 22 wstaje i koniec spania. Nie wiem jak ta pore nocy przesunac zeby sie zaczynala od max 22.
W dodatku moj M musi juz wstawac do pracy. A ja wstaje za 2 godz tak definitywnie bo starszy do szkoly...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png

I ja się witam w ewelajka nastroju :D
1 karmienie o 1'15
2 karmienie 5'55 :)
Tylko czas karmienie nam się wydłużyłza z 15 minut do poł godziny.
Nie wiedzieć czemu. Pęd chwila Witek tak chlusnął ze znów do przebrania byłam.
Kupa zielona była a i jakiś kaszel się nam wkrada plus przyrządy nosek..ciężko oddycha mi młody :/
Dziś lekarz jak nic nas nie ominie o ile nas przyjmie bo w piątki hrabia do 13 przyjmuje ...

Ja wyspany nawet jestem pomijając fakt ze ok 23 córka zapakowana w moim łóżku i spala na mnie
O i właśnie gada przez sen hanuka hanuka... :p
Witek niby śpi ale walczy wozek podskakuje. O młoda juz wstała :p

paola gratuluję Kubusia ! :)

plesniawki
Stary sposób przemywac uryna dziecka. z moczyć gazie czy pieluszkę i przemyć przetrzeć plesniawki

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

paola gratulacje :)
Blanka u mnie niby Mała zasypia w miarę normalnie i dość szybko i ciągiem za pierwszym razem przespi te 4-4,5 h, ale cóż z tego,skoro przy drugim karmieniu (z reguly kolo 3 albo 4) oczy jak 5zl i zdecydowanie jest wyspana.. tez próbuje przetrzymywac od tej 16, ale co z tego jak w momencie kiedy ja mam korepetycje to pilnuje jej teściowa i usypia ja na siłę, nawet jak Mała nie jest śpiąca.. :(
szusterka daj znać co Wam lekarz powiedział!

Dziś mąż ma urodziny, a Mała od rana daje popalić.. chyba ją brzuszek boli, bo od 5 budzi się co chwile i płacze ale to tak, że aż mi serce pęka.. a nawet jak przyśnie na chwilkę to steka, kweka.. eh, na razie działa tylko miś szumis, ale moje uszy juz tego długo nie wytrzymajak chyba :p szszszszszzzzzzzzzzzzzz o zgrozo :D

Marcelinka 21.09.2015

Blanka na pocieszenie powiem ze u nas żadnych por nie ma raz spi o 19 juz tak na noc a czasem do 22.00 walczymy i tez żadnej reguły czy pierwsze spanie będzie dluzsze czy będzie sie budził co 3 godz
wiruska nie możesz jej dać tego czopka glicerynowego? Ja od 6.00 miałam to samo po tym zrobil kupę i spi jak anioł a byl wrzask że nawet misia szumisia by nie uslyszal:) a jak zasypiam to stękał.
Ja teraz bym dopiero pospala ale corka juz wstała a chora wiec nie idzie do przedszkola. Ponawiam pomysły na prezenty gwiazdkowe?

kasiatko myślałam nad tym czopkiem, ale Mała kupę robiła wieczorem, także nie ma aż tak źle.. I w sumie zjadła i teraz od pół godziny leży grzecznie w łóżeczku.. wiec może po prostu głodna była.. ja czasem z nią nie ogarniam :( bo chwile wcześniej chciałam jej dać cycka to nie chciała, a potem jak się przyssala to jadła 20 minut..

Marcelinka 21.09.2015

Szusterkaoby lekarza znalazł przyczynę tych brzuszkowych problemow Witka...dużo zdrówka dla niego

Kasiątko u mnie rodzice kupili już małemu jakiś strój a teściowie się zastanawiają nad zabawką interaktywną. My kupiliśmy ostatnio taką grzechotke która gra i świeci i Szymkowi bardzo się podoba. Zalezy za jaką kwote to ma być prezent. Dużo jest zabawek interaktywnych. Fajne są też. Krzesełka do nauki siedzenia z blatem z przodu ale to już dla większego dziecka. Oprócz tego maty edukacyjne, karuzele, pałąki z zabawkami, kojce. Zobacz na allegro tam jest cala masa tego.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Wiruśka wszystkiego najlepszego dla męża ;-) obchodzimy urodziny tego samego dnia

U nas szaro, buro i ponuro a jutro ze spaceru chyba nic nie bedzie bo przez pół dnia ma nie być prądu w bloku i winda ma nie działać a z 8 piętra raczej z wózkiem nie zejde a już tymbardziej nie wejde :-/

Moja mała teraz ma drzemke a ja korzystam i się relaksuje. Miłego dnia dziewczyny ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqcwa1uxmvrgqm.png

karolaa wszystkiego najlepszego:) i dla meza wiruska tez najlepsze zyczenia!
Myslicie ze za rok tez bedziemy sobie tu pisac i skladac zyczenia wszystkim dzieciaczkom po kolei?:)
My juz po spacerku 1,5 godz. Zimno jak nie wiem wiec nie przedluzalam tymbardziej ze nie nasmarowalam malemu buzi na mroz:( poki co dalej spi w spiworku i troche zalatuje kupa. Czeka mnie zolta albo zielona niespodzianka:)
Postanowilam sie zaczac odchudzac i tymsamym rzucam slodycze co nie jest latwe i obiecuje sobie wiecej ruchu! Mam nadzieje ze to cos da. Zebym chociaz zrzycila 5 kg z tych 10.
kasiatko ja bym wolala zeby zasypial o 21 i wstawal o 5 rano bo wszyscy musimy i tak wczesnie wstac wiec...

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3p07wr09wc777.png