Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Blanka- czytałam język niemowląt. Fakt, trochę mnie w tym temacie zainspirował i pomógł, ale nadal usypianie w dzień to katorga.

Karolinek - ja swojego staram się zmuszać, ponieważ sam nie padnie, a gdy nadchodzi apogeum zmęczenia to albo jest płacz przeogromny, łzy się leją, albo staje sie okropnie marudny- nic mu nie pasuje nawet siedzenie na rękach.

Stasiu, 27 sierpnia 2015r., 54cm, 3300g

Justisia o tym rozbudzaniu przy kp przez głaskanie głowki, powiedziała mi pani z poradni laktacyjnej. Z tym, ze pani raczki byly jak bochny chleba, bałam sie o dziecko przy prezentacji rozbudzania :-P
aka u nas tez problem ze spaniem przy karmieniu, je, spi, je-dzisiaj tak 1.5 godziny.
Pani z poradni laktacyjnej powiedziala, że przez 15 min gdzie dziecko ssie i polyka wystarczy, zeby sie najadlo, szkoda, ze nie u nas...:-(

anuszkak no niestety nie zawsze rady z ksiazki podzialaja. Unas np ciezko funkcjonuje aktywnosc i drzemka.zwykle miedzy karmieniami przechodzimy te fazy dwukrotnie.
Dzisiaj zamierzam sprobowac igraniczac nocne karmienia. Wedlug ksiazki jedno z karmien mozna zastapic smoczkiem i to na zadzialac. Sceptycznie do tego podchodze ale sprobuje. Nie mam nic do stracenia.
Poki co od pol godz probuje go uspic w lozeczku kolyszac i dajac mela ale nie dziala

hej, ja jestem wrześnióweczką, choć od początku myślałam, że będę sierpnióweczką i tam wylądowałam w ciąży :-) lubię czasem do Was zajrzeć i poczytać, więc przy okazji odpowiem...
aniamamaolka ja używam tych kropelek. Powiem tak: cudów nie zdziałały, bo kolki/problemy kupkowe czy bolesne bączki nadal są. Fakt faktem, że rzadziej, choć to też zależy od dnia.... Niektórzy ze znajomych byli nimi zachwyceni, ja w sumie nie mam aż tak entuzjastycznych odczuć, bo mimo wszystko nadal mój skarbek roni łezki przez brzuszkowe problemy.

anuszkak tak jak wszystkie podkreślamy, każde dziecko jest inne. Ja nie wybudzam i nie usypiam bo mój Maluch jak jest zmęczony lub znudzony to sam ziewa i zasypia. A Ty musisz szukać sposobu zeby ulżyć jemu i sobie:)wiem, ze sie nie powinno przyzwyczajać ale bujanie w wózku nie pomaga (ja w nocy bujam)? Ja swojego w nocy czasem bujne ale to tak mało nie wypadnie kilkanaście razy i odlatuje, a ja zamiast 5 razy kłaść go, podnosić, utulac, kłaść itd to w minutę-dwie mam spokój. A jak sie przyzwyczai to będę miała tydzien nerwowy odzwyczajania a teraz co kilka miesięcy sobie pomogę to moje :) - tak sie usprawiedliwiam z bujania i nie rujnujcir mojej teori :p

http://suwaczki.maluchy.pl/li-71694.png

A my już po pierwszym karmieniu
Dziękuje dziewczyny za odpowiedź co do potówek i odbijania. Zastosowałam sprawdzony sposób naszych babć i wykąpałam małego w krochmalu tzn. zrobiłam mu raczej maseczkę na twarz, hehe, dzisiaj potówki zniknęły. A dzisiejszy spacer podziałał na małego zbawiennie, spokojniutki, ładnie spał, nie ma to jak świeże powietrze":)

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

A ja już wstałam, bo mój syn to ranny ptaszek co w sumie ma swoje plusy. Mam więcej czasu żeby coś zrobić w domu. Mały pije mleczko a mamuska gorące cappuccino:-)

Nieesia a może po prostu nie czujesz że pampers mokry, bo one bardzo dobrze chłoną. Poobserwuj, czy Julcia przy następnej zmianie pieluszki będzie mieć mokro. U nas czasami pampers tez wydaje się być suchy a za jakiś czas już ciężki że ledwo trzyma.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Blanka, mam taki sam plan na zrzucanie kg :) 6 do stanu sprzed ciazy i jeszcze 4 dodatkowo :)

Ja daje Sub simplex, u nas chyba widze poprawę, małego tak nie boli brzuszek od kilku dni, ale nie chce zapeszać... Ale kupka ostatnio raz na dwa dni. Tylko baki czy czas puszcza wiec sie nie martwię póki co :)

My dzis karmienie o 21:30, pozniej o 2:00 i dopiero teraz skończyliśmy kolejne! Troche chyba za mało cos mi sie wydaje :( nie wiem juz kogo słuchać, wasi lekarze mówią zeby nie wybudzać i cieszyc sie ze spi, mi położna mówiła, ze budzić co 3 h chociaz z drugiej strony mowi, ze za szybko mi dziecko tyje :P

Wiruska wspolczuje nocy, mała bolał brzuszek?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371a5ijkinx.png

Dzięki dziewczyny :)
Hmmm, pospalam godzinę i Marcysia znów daje o sobie znać..
joanana właśnie chyba nie brzuszek.. bo ani się nie prezyla ani nie wyginala jak przy kolce.. poza tym kupka byla 3 razy w nocy, bąki co chwile.. po prostu budzi się co chwile, płakala do momentu jak jej nie wzielam na ręce, a jak ją wziela to usypiala praktycznie w momencie.. no to ją odkładalam do lozeczka, i znów to samo.. 10 minut i płacz.. jest taka niespokojna ze ja nie wiem o co chodzi.. pierwszy raz od tych 5 tygodni, które skończyła wczoraj się tak dziwnie zachowuje :(

Marcelinka 21.09.2015

U nas noc masakra...chyba pierwszy raz od 7 tyg.,malo spal,zjadl to piszczal okolo 15-30 min,nawet branie na rece nie pomagalo...wstawalam 7 razy takze spalam moze 2 godz.Az nad ranem nie wytrzymalam...rozplakalam sie pelna parą,ze jestem okropną matką bo malego ewidentnie boli brzuszek a ja nie umiem mu pomoc.No i maz juz wyszedl do pracy rzucajac tylko ze przeciez to dziecko i nieraz bedzie plakac....zajebiscie

http://s6.suwaczek.com/201509045378.png

Dzien dobry!
U nas dzis bez tragedii, choc nie moglam pospac zbyt długo.. Pola jadła o 19/ 00 i o 5:50 zrobila mi pobudke - zjadla i nie chciala spac.. Wiec zaczelysmy dzien, byla kupa, guganie, matka wypiła kawe.. a Pola zrobila mi psikusa i zasnela w hustawce. Ja juz mam niestety wlączony tryb aktywnosci i nie dam rady zasnac. Młody smiga po domu, ja pije druga kawe i szukam inspiracji halloweenowych na sobote :) Pogoda znowu piękna, wiec jak odwioze starszego do szkoły to smigam na długi spacer.
Zus mi zrobil niespodzianke i przelał juz kase za pazdziernik :D No i dostałam wiecej, niz w poprzednim miesiacu.. wiec nie wiem juz. Chyba nie bedzie az tak zle, jak myslalam. Uff..
LEce sie ogarnac. Miłego dnia :*