Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kolczyk m polozna.com.pl i tam jest Agnieszka kostyla , 200zl zapłaciliśmy i do nas przyjechała na 2 godziny , bardzo polecam , Maly zaczął tyć , dobrze ssać i wygoily sie brodawki. Ona kazała wietrzyć i na to octanisept i na to maść z lanolina jakaś rożne firmy sa także obojętnie jaka , ta z madeli najdroższa jest ale w sumie maz w superpharmie kupił za 23 zł ja 5 dni i mam super wygojone a wcześniej prawie przez 10dni miałam rany ze hej i mega bolało

https://www.suwaczki.com/tickers/34bws65gbp38oe7x.pnghttps://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jjw4t5lff.png
https://www.suwaczki.com/tickers/km5s8rib16tqpdu1.png

Ja przewijam przed karmieniem. Jezeli cos zrobi w czasie karmienia ale zasnie to nie budze na przewijanie chyba ze nie spi to zmieniam jeszcze raz.
My uzywamy do pupci albo bephanten albo kren z nivea baby do pupy albo zasypki do pupy.
Powiedzcie mi co zrobic jak Sebus nie chce zrobic kupki i go przez to brzuszek boli? Cala noc tylko mala kupka taka prawie nic a wieczorem i po poludniutez nic nie bylo. Tylko siusiu.
Magducha mi na poczatku po cc przez kilka dni bylo goraco i pot mnie oblewal mimo braku upalow. Teraz boli mnie tylko brzuch. A Ty tez masz taka lekka faldke nad blizna? Bo nie wiem czy mi to zniknie czy juz tak zostanie. Brzuch ladnie wsiaka a ta faldka nad blizna tak wystaje.p

Pupcie smaruje tylko mleczkiem hipp tak jak i resztę ciałka i wygląda super 0 odparzeń. Pieluchy zmieniam jak tylko zauważę że robi się cięższa.

agnieszka zemnie też wyssała wszystkie kg :)

Jagoda w ogóle jest strasznie długa jak tak dalej będzie rosła to na zimę dziurę w gondoli na nogi będę musiała zrobić ;)

justiSia to trochę mnie uspokoiłaś.

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36748.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36749.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36750.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

asia dlatego właśnie na początku zalecane jest by matka karmiącą zaczynała dietę od dań lekko strawnych i powolutku włączała do diety inne produkty by w razie jakiś kolek czy wysypki wiedzieć że to od np. papryki którą się wczoraj jadło. Można ją wykluczyć z diety a jak się od poczatku je wszystko to później nie wiadomo od czego te kolki są i trzeba kombinować i się domyślać.
justiSia nam jak odpadł pępuszek to raz dziennie psikałam octaniseptem i wycierałam gazikiem po paru dniach był śliczniutki.
emimilka to faktycznie silny ten Twój Dawidek :) cieszę się że tak pięknie się rozwija :)
karolinek26 my śpimy ze zgaszonym światłem nawet na karmienie nie zapalam towarzyszy na księżyc i mała mi się nie rozbudza.
Jagoda śpi w łóżeczku pod swoją kołderką.
mariia ja oliwki w ogóle nie stosuję bo ona jest dobra tylko na mokrą skórę inaczej wysusza i zatyka pory.

Dziękuję bardzo za odpowiedzi! Dziś postaram się zastosować.

Położyłam mojego chłopaczka na brzuch, coby sobie go wymasował i poćwiczył mięśnie, a ten padł jak ranny żołnierz i śpi! :)

Ja smaruję tylko linomagiem i nie ma odparzeń.
Co do rozszerzania diety - w tym tygodniu jadłam 2 dni razy pizzę :) domowej roboty. Raz z tuńczykiem, raz z łososiem i rukolą i oliwkami. I nic specjalnego się nie działo :) a pizza pycha!
Jak wyskoczą jakieś krostki, to bardziej coś a la trądzik niemowlęcy. Nic z tym nie robię, następnego dnia znikają.

Justisia mam tak samo :) tym bardziej, że od jutra jestem sama w domu i już kombinuję, jak tu się z wózkiem wydostać z 1 piętra. Ciągnie mnie na dwór!
Wózek niby lekki, ale to i tak z 10 kg plus dziecko. A po cc dźwigać się nie powinno. Nie chcę ryzykować przepukliny itd. Zostawić wózek na dole trochę się boje. A przecież z dzieckiem wyjść trzeba, pół roku nie będę czekać :)

Witek
17.09 g. 4.20

Woda nam nie pomogla. Co prawda Sebus wypil niewiele bo mu nie smakuje. Moze to dlatego.
Teraz spi na moim brzuchu. Lubi to:) ale ja jestem uziemiona.
Kolczyk M moj nie chce spac na brzuchu np. Na lozku tylko na mnie.
joanna co za wredna sasiadka! Ja trzymam stelaz w aucie i znosze sama gondole ale czuje ze to i tak za ciezko. Dzisiaj jak sie zerwalam z lozka to tak mnie zabolalo jakby w srodku mi sie rana otworzyla. Masakra.
Milenka ja tez mam opuchlizne nad rana a to juz miesiac

Mi polozna polecala wode przegotowana Z cukrem brazowym. Ja kupilam cukier brazowy z Melasa, taki ciezki on jest i ciemno brazowy..
Jak mala sie meczy z kupa to zawsze odpinam jej pampersa , ona wtedy sobie kopie na gola pupcie i przyciskam jej obie nogi do brzuszka noi efekt gwarantowany :)
Jedziemy zaraz ba jakas wycieczke krajobrazowa :)) juz od jutra zostajemy tylko we trojke.
Catarisa, twoje Shih tzu dalej taka kochana do jagodki? Moja juz nawet do mnie nie podchodzi sie potulac. Nie wiem co jej jest. Chodzi smutna przygaszona... Kiedys ona byla calym moim swiatem a teraz zrobila sie taka smutna ;( jakby mnie juz nie kochala.. Czasem az mi sie plakac chce jak ona sie tak zachowuje. Ja do niej lece chce sie przytulic a ta mi ucieka i sie odsuwa. Albo da sie przytulic ale glowa w inna strone odwrocona a jak ja puszcze to ucieka ode mnie jakbym smierdziala

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Oj widzę dziewczyny ze nie jestem osamotniona , mój mąz wyjechał dziś i tez zostaje sama :(
Ciężko mu było niesamowicie zostawiać nas same :( ehh zycie
z wózkiem mam tez problem bo z 4 pietra schodzę wózek trzymam na dole w wózkowni ale jakaś ona mało higieniczna ale chyba nie mam wyjscia

Chciałam Was podpytać o te chrostki załączam zdjecia bo juz wyznać sie nie moge czy to jest trądzik? czy jakies uczulenie na to co jadłam?
wydawało mi sie na poczatki ze z jedzenia ze były bardziej czerwone ale teraz takie zótawe- co myslicie? co z nimi robić?

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36756.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36757.jpg

monthly_2015_10/wrzesniowki-2015_36758.jpg

banana mój piesek był smutny jak po powrocie ze szpitala nie miałam czasu nawet go pogłaskać bo wiadomo mała zajmowała cały mój czas. Teraz staram się poświęcać mu troszkę czasu nawet jak trzymam ją na kolanach to mówię do niego : co pani ma Jagódkę, kochasz jagódkę, jagódka kocha pieska i takie tam.
Chodzi wszędzie za nami do sypialni jak ją usypiam czy do łazienki jak ją kąpie, wiec nie jest źle. Ale jak oglądamy film bo mała śpi to go głaszczę i całuje by czuł się kochany.

TosinaMama tak jak pisalam my niestety zmagamy sie z tradzikiem niemowlecym, ciezko mi ocenic po twoich zdjexiaxh ale podobne sa moj ma czerwone plamki z bialymi krostkami wygladaja jak syfki i to mu sie laczy w twkie skupiska ma pelno na nosku i kolo oczek ehhh mi dermatolog wczoraj powiedzial ze na to ma wplyw mleko z piersi hormony a jak widac po moim malenstwie ja cos tych hormonow mam chyba za duzp skoro biedny ma co chwile jakies problemy:/ w czwartek mamy wizyte u pediatry to zapytam czy karmic go w ogole dalej piesiia

Asia współczuje, pociesze Cie że moja teściowa uważa też za normalne siedzenie koło mnie kirdy karmię, mało tego woła też swoją 5 letnią córkę żeby zobaczyła "jak Szymuś je". Szkoda gadać ja już się przyzwyczaiłam, tylko narzucam sobie pieluszke. Moja mama za to czuje sie skrępowana jak widzi że karmie i sama wychodzi do innego pokoju.

A teraz hit, w czwartek mamy szczepienie i mowię teściowej że nie przyjedziemy dziś bo słyszę przez słuchawke że jej dziercko kaszle. A ona uparcie że przecież nie jest chory, tylko...kaszle....nosz kurde.

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

A my siedzimy w ogrodzie i się wygrzewamy, jest tak piękna pogoda, że aż szkoda siedzieć w domciu, a po obiadku wyruszamy na spacerek:)
Banana mój mieszaniec ( pekińczyk z schitzu) tę z sie jeszcze nie może odnaleźć, wydaje mi się, że poczuła się odepchnięta, ale wczoraj ją obgoliłam i wycałowałam za wszystkie czasy i dzisiaj juz siedzi przy nas w ogrodzie:), jak mały płac ze to ucieka, albo staje na dwóch łapkach jakby chciała zajrzeć do wózka, w ogóle chce go wąchać i lizać, na lizanie nie pozwalam, ale na obwąchiwanie tak, zresztą odrobaczam:), ją co trzy miesiące, żeby nic nie przeniosła na dzidzie.
Catarisa mój też długachny i chyba tylko do zimy mu gondola posłuży, zresztą widać, że idzie wzdłuż, a Twoja malutka to słodziak, w jakiej cenie kupujesz tego hippa, bo ten bepanthen to moment idzie no i tani nie jest?
Dziewczyny jak jest tak ciepło na dworze to jak ubieracie swoje szkraby, bo ja chyba swojego małego przegrzewam.

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)

joanna calkowicie cie rozumiem! Moja tesciowa to samo! Tak sie gapila jak Sebusia przystawialam ze zauwazyla nakladke na brodawke i teraz ciagle jak trzyma moje malenstwo to mowi "mama cie oszukuje tak? Daje ci jakies plastiki a nie cyca? Niedobra mama". Tez mowilam ze chce byc sama jak karmie ale do niej to nie dociera!
Tesciowe sa trudne! Dzis sie mojej mamie przez skype wyzalilam w tej kwestii.

Tuśka88, czy masz może aktualną fotkę jak wyglądają zmiany? Można oszaleć, prawdopodobnie we wtorek na wizycie dostanę przeciwhistaminowe leki albo sterydy doustnie, będę musiała odstawić małą na jakiś czas, ubolewam, ale tak nie można egzystować, wyglądam i czuję się jak jakaś trędowata.

09.2015 córeczka:)
08.2014 aniołek...
08.2013 córeczka:)