Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Blanka1212

szusterkagratulacje!:):) w koncu:) nameczylas sie ale bylo warto!
MarAla polecam ci gorace mleko z duza ilosciaczosnku i miodem. 2 dni po 3 porcje dziennie i choroba znika!
joanna te brzuszki to mecza nam wszstkie dzieciaczki. Ja jutro sprobuje moze rumianek Sebusiowi. Moze bedzie lepiej niz po koperku.
Co do pepuszka to ja go w ogole nie dotykalam. Polozna go dwa razy oczyscila i tyle.

szusterka gratulacje! Jesteś bardzo dzielna! Pozdrowienia od Witka dla Witka :)
Kataryb piękne zdjęcia :) też bym chciała takie zrobić, ale boję się, że ta moja cholera nie dałaby się tak uspać na żądanie :/ w szpitalu była taka pani od zdjęć i nie dało rady spacyfikować Małego i pani się poddała :)

Dziś puściłam mu radio bajka, audycja drzemka popołudniowa. Leciała muzyka poważna i wierzcie lub nie, ale zasnął ! Może przypadek, ale może to działa?
Co do leżenia na boczku, to też w szpitalu tak radzili i faktycznie, Małemu się czasem jeszcze coś ulewa, na plecach się boję go kłaść. Tym bardziej, że nie zawsze go odbijam po karmieniu jak się uśpi. Bo jest szansa, że pośpi dłużej a odbijanie to zawsze go wybudza.
Just.jot jak zwykle fajne zdjęcia! A kicia już się z Polą oswoiła? Bo moje kicie a z dystansem, szczególnie nie lubią płaczu (nie dziwota). Ale kotka chce go zapoznać, często z uwagą się przygląda jak go karmię.

Witek
17.09 g. 4.20

Ja też małego kładę na boczku mimo, że żaden lekarz nam nie powiedział że mamy tak robić, wręcz przeciwnie w szpitalu powiedzieli mi żeby kłaść na plecach bo lepiej sie dziecku oddycha na plecach a jak powiedziałam, że ulewa to kazali właśnie głowę na bok dawac z tym że to jest moment jak mały glowe obróci.. co lekarz, położna to inna teoria. Ja tak czy siak kładę go na boku bo wiem że to najbezpieczniej :)

Co do rany po cc, to ja jestem co prawda 12 dni po, flak mam i też muszę podnieść żeby zobaczyć.;) ale daję sobie jeszcze czas, pytałam lekarza na zdjęciu szwów i powiedział, że po cc macica obkurcza się wolniej niż po sn, dłużej może trwać krwawienie, może pojawiać się i znikać.
Ćwiczyć można po 6 tygodniach od cc. Tak mi przykazał lekarz na stole operacyjnym. Powiedział, że mam bardzo cienkie mięśnie brzucha :) i mam ćwiczyć! Niezła rozmowa jak na szycie na stole operacyjnym o 4.30 rano ;)

Witek
17.09 g. 4.20

szusterkawielkie gratulacje wracaj do sil! Witek cudowny ;)
Widzę ze problemy z prykaniem u dzieci dość powszechne trzymajmy sie tego ze tp tylko do 3 mcy. My juz jutro pierwszy mamy za sobą. A czy któraś mamusia ktora walczyla z niedoczynnością tarczycy w ciąży ma kontrole tsh u dziecka? My jedziemy w pt aż się boje żeby młody nie odziedziczył.

Dzien dobry kochane:*
Gratulacje dla nowo rozpakowanych;***
Szybkich porodow dwupaczka;)
Czytam was codziennie ale czesto brak sil zeby cos napisac. U nas w miare. Chociaz martwi mnie mam coraz mniej pokarmu. Juz chyba nie dlugo posciagam malej;(( a tak strasznie chcialam karmic ale moje sloneczko nie chce cycka ssac. Najwazniejsze ze zdrowa, gdybyscie znaly jakis sposob na pobudzenie laktacji przy sciaganiu laktatorem pomozcie.
Czy wy codziennie podajecie wit k i d?
My na usg stawu biodrowego mamy 12 pazdziernika. Moja kruszynka dostala skierowanie przy wypisie wiecej juz z terminem ustalonym. To chyba dlatego ze byla polozona miednicowo.
Jutro konczymy miesiac;))
A ja dzis bylam u swojej pani gonekolog. Wszystko ok. Rana sie goi szwy ladne. W srodku tez wszystko wporzadku.

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36538.jpg

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36539.jpg

Szusterka gratuluje witka.

Kasiatko w szpitalu była pobierana krew na badanie (m.in tarczyca,mukowiscydoza) i u mnie maja dzwonić jeśli coś wyjdzie wciągu miesiąca mała kończy 2 miesiąc narazie cisza więc mam.nadzieję że nic nie wyjdzie ale u7 starszej robie kontrolę raz na rok narazie wyniki ladnw mam nadzieję że nie będzie miała żadna problemów z tarczyca bo wiem że to nic fajnefo

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh37165se0wvk.png

Piękne zdjęcia dziewczyny! Dziękuję Za gratulacje ! :)

Tyle boli ale jak będzie wszystko ok w czwartek o 11. 30 wypis :)

Mały śpi na mnie od 3 godzin tylko tatuś wyszedł z oddziału to poszła kupa karmienie...
Ale coś mi się wydaje ze mały dziwnie pierś chwyta albo w ogóle nie wkłada do buzi tylko obliguje. Niby tak musi być zanim się nauczy ale nie wiem...

Chani możesz iść do innego nie ma już rejonizacji tylko wiadomo jak to czasem wygląda w teorii a jak w praktyce...

https://www.suwaczek.pl/cache/ec9c665127.png
Wituś Michał sn 29.09.2015 57cm 3520g 10'45
[url=https://achtedzieciaki.pl/suwaczki]http://s9.suwaczek.com/201509291762.png[
Lilianna sn 30.01.2011 54cm 3220 15'20

szusterka gratulacje *♡* porodu nie zazdroszczę ale nagroda w postaci Witka cudowna :)
mycha bardzo Ci współczuję a przede wszystkim Kubusiowi że musi się tak męczyć.
kataryb sesja super.

Reszta dzieciaczków równie piękna. Widać jak rosną nam te maluszki :)
Jagoda to mały dzikus :) w ciąży tak na nią mówiłam i trafiłam :)

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36545.jpg

monthly_2015_09/wrzesniowki-2015_36546.jpg

https://www.suwaczki.com/tickers/xnw4xzkr4dzwxug6.png]Tekst linka[/url]

Kataryb
Szusterka gratulacje w koncu Witek wyszedl :)))
Kuki zaczelam dzisiaj odciagac i chyba cos z mlekiem u mnie kiepsko bo z dwoch piersi udalo sie tylko 70 ml odciagnac ( zreszta nie mialam czasu na wiecej) plus daje ok 30 ml mm i wcina wszystko :/ a Ty Kuki odciagasz recznym laktatorem czy elektrycznym?
Ja mam reczny i szlak mnie chcd trafic jak mam tak caly dzien odciagac to mi przeciez dnia braknie:/ podkrecam tez caly czas laktacje poszlo w ruch femaltiker i karmi oby ruszylo :(
Mielosmy dzisiaj sesje malego zakochalam sie w zdjeciach chyba sobie caly dom obkleje :D

Kataryb ja laktację rozkręcałam metodą 7-5-3. Dojarkę mam elektryczną. Jeśli chodzi o odciagane ilości, to z tym jest różnie, czasem 100 ml zajmuje mi godzinę, a czasem i 3 mogę siedzieć. A i zdarza się, że 50 ml ledwo odciągnę:/ Dzisiaj za to, mam jakiś dobry dzień, bo już praktycznie na raz odciagnęłam prawie 300 ml :) (w ok. 2 godz.)

A moje sposoby na pokarm to:
1. Rano kawa anatol ze śmietanką lub mlekiem
2. Drożdżówka z serem lub budyniem lub ciasto drożdżowe
3. Herbatka hipp (ta w saszetkach)
4. I oczywiście przystawianie małej przed (prawie) każdym karmieniem na ok. 15-20 min.
5. Jak nie leci, to już się nie przejmuję i daję mm hipp.
6. No i wspomniana wcześniej metoda 7-5-3. Wg. mnie od tego trzeba zacząć. Ja powtarzałam co ok 3 godziny, czyli przed karmieniem córy.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Gość Blanka1212

chani a jak czesto karmisz?bo mi jakje tak krotko to potrafi wolac co godzine a jak zje z obu piersi po 15-20 min to mamy dluzsze przerwy.
A od chorowania nie uciekniemy. Tak urodzilysmy na jesien i trzeba sie z tym pogodzic.
dziewczyny po cesarce minely prawie 4 tyg od ciecia a nad blizna dalej mam taka falde opuchnieta. Brzuch powoli sie chowa ladnie ale ta falda sie nie zmniejsza nic a nic. Czy wy tez takmacie?
catarisa sliczne zdjecia:)

Jakie wkladki laktacyjne polecacie? Sprawdzaly mi sie z babyono. Teraz mam bella i wydaja sie byc malo chlonne albo to ja mam coraz wiecej pokarmu...

Klaudina ja tez mam taka faldke i lekko pobolewa nad blizną.
KolczykM ciekawą pogawędkę sobie ucieliscie z lekarzem :) Ja musze sobie poczytac bardziej o cwiczeniach po cc bo nie chce zaczac cwiczyc zle a potem tego zalowac.
Catarisa Jagódka jest widzę super przytulanką :) Pięknie razem wyglądacie.
just.jot Ty tez jak zwykle super wyglądasz.
Blanka z tą faldką mysle ze trzeba dac sobie troszke czasu w koncu minely zaledwie 4 tyg. Mysle ze jsk zaczniemy naprawde normalnie funkcjonowac i bedziemy miec czas na cwiczenia szybko po faldce nie bedzie sladu.Tylko piszesz ze u Ciebie faldka jest opuchnieta? Ale tak bardzo? A jest czerwona? Twojs polozna to widziala?

Blanka mi wszyscy polecali te z Johnsons baby. Takie kupiłam u nie narzekam.

Ja karmie na żądanie. Najczęściej co 2-2,40 h. Liczę samo karmienie, bez odbijania i przewijania albo zmiany cyca. Średnio wychodzi mi 12 minut.
Używam aplikacji Happy baby by TZMO, fajnie liczy czas, która pierś, czy butla, liczy ile minęło od ostatniego karmienia.

Janek ur. 23.08 o 23.55, 3000 g, 54 cm
http://www.suwaczki.com/tickers/relg20mm726v858n.png

Gość Magducha37

Czesc Dziewczyny!!
Ufff.... chwila oddechu.
Za duzo stron do nadrobienia, przelecialam tylko pobieznie :)
Szusterka GRATULUJE!! Takze innym swiezym Mamom!
My od niedzieli w domu. Ola znow musiala oswoic sie z nowym miejscem.
Tez karmie na zadanie. Czasem co godzine, czaaem 2,5, a czasem co 20 minut. Maly zarlok. Na szczescie mam pokarm, naqwt mi kapie z drugiej piersi jak jedna Mysia ssie :D Dzis pierwszy raz uzylam laktatora - marny efekt: 20 ml ALE: Jak Was czytam, trzeba to robic dlugo, a ja odciagalam moze 5 minut... myslalam, ze to koniec. No coz, sprobujemy jutro :)
Jeszcze sie odezwe, podczytuje, a na pisanie czasu nie starcza...
dodam tylko, ze łeb mi ieraz w nocy peka - nie wiem ttlko zy ze zmeczenia, czy przez to ze w Opolu w szpitalu zepsute windy : o 11 mi wyciagneli Ole z brzucha, a 16:40 juz siedzialam na wozku (tylko winda kuchenna dziala)... no comments..

Dobranoc
Aha! Catarisa - tez dołączyłam do grupy na FB ( moje nazeisko to Darak) .

Catarisa śliczności, w tej Jagódkowej czuprynce to jestem zakochana, u nas niestety taka bujna nie jest i już mąż się śmieje że mały odziedziczył po nim zakola:-)

Just.jot jak ja Wam zazdroszcze tych nadmorskich spacerów, Polcia pewnie dotleniona i najodoeana że hej.

CHani u nas od jakiegoś czasu te karmienia też są krótsze, średnio 12-15 minut, pierś prawie opróżniona, młody usypia więc raczej się najada. Poza tym po jego wadze i ubrankach widze że rośnie:-)

https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5e2al7gjj6.png

Szusterka wielkie gratulacje, Wituś uroczy, pewnie po oksy tak bolało, też tak miałam.
Catarisa Jagoda urocza, i czuprynka bujna
My się średnio karmimy co 3 h w nocy i też czasami trwa to 1h, dzisiaj podałam mm, bo posłuchałam teściowej że z piersi to powinno sikać mlekiem, a mi ledwo leciało i się przejełam, że nie mam tyle pokarmu i mały głodny, a jak mi było przykro jak mu dawałam mm....
A później ściagnełam laktatorem 150 ml i po co ją słuchałam, ściągałam prze pół godziny. Dziewczyny jak długo czekałyście na pierwszy macierzyński od złożenia wniosku i dużo mniej dostałyście niż na l4 w ciąży.?
Jakie huśtawki polecacie dla maluszka?
Mój mały też śpi na boczku tak kazała kłaść położna bo ulewa chociaż rzadko w nocy, ale dla bezpieczeństwa, nie zawsze mi odbija i nieraz zaśnie przy karmieniu, a to znaczy że się najada.

BBCode (PseudoHTML, UBBCode)