Skocz do zawartości
Forum

Wrześniówki 2015

Gość chuda

Rekomendowane odpowiedzi

Kolczyk, my mamy podobnie, wysypka, podejrzewałam o zgrozo skazę białkową lub AZS, ale lekarz powiedział, że to trądzik niemowlęcy, za dużo hormonów szczęścia przekazuje Młodej :) Zaoognione miejsca (te z białymi krostkami) mamy smarować raz dziennie hudrocortyzolem 0,5 raz dziennie a całą buzię maścią witaminową 2 razy dziennie, aktualnie przemywać solą fizjologiczną. Już po jednym zastosowaniu biały wyprysk zniknął. Jestem zadowolona bo bałam się bardzo.

Mo0ja teściowa, handluje suplementami diety. wcisnęłaby je każdemu i na wszystko i mojej Małej też. Wszystko co się dzieje to złoty środek-suplement diety! Obrażona jest, że a nie brałam i nie biorę. Z dzieckiem jeszcze nie zaczęła, ale może dlatego, że była tylko raz :). Niestety nie będę miała gdzie Małej podrzucić jak coś, bo boję się, że cichaczem jej coś zapoda.

Czy przed porodem byłyście ospałe ?? Ja bym tylko spala i spała. Wczoraj przespałam całą noc i zalioczyłam dwie drzemki w ciagu dnia. Jedną dwu-godzinną a drugą godzinną. Dziś w nocy co prawda obudziłam sie po 2 h snu ale to dla tego ze za poźno jadłam i sie mi cofneło ale potem po godzinie wrociłam do łóżka i dospałam do 6. No i teraz juz jestem po 2 godzinnej drzemce. Ja nie wiem czy to normalne czy moze ta pogoda taka czy ze mną coś nie tak

http://fajnamama.pl/suwaczki/8e0wf9n.png]Tekst linka[/url]

dzasti
Czy przed porodem byłyście ospałe ?? Ja bym tylko spala i spała. Wczoraj przespałam całą noc i zalioczyłam dwie drzemki w ciagu dnia. Jedną dwu-godzinną a drugą godzinną. Dziś w nocy co prawda obudziłam sie po 2 h snu ale to dla tego ze za poźno jadłam i sie mi cofneło ale potem po godzinie wrociłam do łóżka i dospałam do 6. No i teraz juz jestem po 2 godzinnej drzemce. Ja nie wiem czy to normalne czy moze ta pogoda taka czy ze mną coś nie tak

dzasti na kilka dni przed porodem szłam o wiele wcześniej spać, tak ok 21. Wcześniej nie zasnełam szybciej jak ok. 2 :)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nkrhmrlj3yptp.png

Magducha37, Margaret87 gratuluję córeczek!
Rozi89 u nas też pojawiła się żółtaczka :( Wczoraj wieczorem Antoś został przyjęty do szpitala dziecięcego. Mnie nie przyjęli bo mam infekcję. Mąż został z dzieckiem na noc. Teraz odsypia na fotelu, a ja siedzę przy Antosiu. Warunki w szpitalu są kiepskie. Remontują oddział i wszystkie noworodki upchneli w innym budynku. O łóżku dla rodziców można pomarzyć. Sama bym nie wytrzymała tu całej nocy.
Ze mną jest już trochę lepiej. Gorączka spadła po antybiotyku. Rana wciąż cieknie i się oczyszcza. Jutro idę na kontrolę do szpitala, bo mój lekarz ma akurat dyżur. Na szczęście nie muszę być hospitalizowana.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09k4zs4lxbh.png

dziewczyny karmiące mlekiem modyfikowanym....nie wiem czy wiecie ale jeśli wasze dzieciaczki mają alergię pokarmową to na takie mleko z listy
Neocate Advance oraz Neocate LCP – 400 g – ryczałt

Bebilon Pepti (DHA)1 i 2 – 450 g – 30%

Nutramigen 1,2 425 g – 30%

Nutramigen 1,2 LGG 400 g -30%

Nutramigen AA – ryczałt

Humana SL, 650g – 30%

Nutrison advanced Peptisorb Powder, 4 szt 125 g -30%

po dostaniu zaświadczenia od alergologa o alergii możecie dostać od pediatry receptę i tym samym kupić taniej w aptece:)

http://www.suwaczek.pl/cache/a750bf96c6.png

Prosze was poradzcue mi bo jestem jakas glupia.
Co zostawie mala z tata to nienmoge ich na krok opuscic i tylko go poprawiam bo wydaje mi sie ze wszystko zle robi i ze ja zrobie to lepiej :( strasznie sie z tym czuje bo wiem ze on sie stara i go tym wkurzam. A on chce sie bardzo nia zajmowac i sie nawet boi zeby mala nienzaplakala bo wie ze zaraz przylece i mu jamzabiore. Jestem chora???!

Ja jestem mega chora. Nie moge mowic , oczy zaropiale nos sapchany a o gardle nienwspomne :(

Dziewczyny karmiace piersia, ja odciagnelam 150ml na dzisiejszy poranek i Niemaz jej podal, ale czy to wystarczylo? Jak odciagacie i dajecie maluchom to ile potrafia wam zjesc z butli odciagnietego?? Pierwszy raz dalam jej z butli cala porcje, wiem ile zjada na piersi ale na mililitry zeby przeliczyc to jestem w kropce bo nie mam pojecia . Doradzcie prosze

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

Siwiutka, ciesze sie rowniez ze sie odezwalas !!
Mala Lenka jest prze prze slodka i wydaje mi sie ze bardzo do ciebie podobna !!
Zdjecia piekne, czekamy ba te ze studia :)
Dziekuje za pochwale mojego zdjecia :) ja jestem zachwycona az mi dodaje to skrzydel zeby sie moze nawet i tym zajac, narazie hobbystycznie :) kto wie :)

Oo tak ja tez marze o dluzszej chwili snu ale nienmoge narzekac bo Amelia spi bardzo ladnie !
Dzisiaj ostatnie karmienie przed moim "isciem" do lozka bylo o 11:30 trwalo do 1szej bo trzeba bylo sie jeszcze porozgladac popatrzec itp. Zasnela okolo 1:30 bo oczywiscie dostala czkawki. Spala do 4:30. Pozniej obudzila sie o 9:30 !! Szybko odciagnelam i dalam ja Tacie, wraz z zaopatrzeniem 150mililitrowym :) i wyslalam na dol bo umieram z chorobskiem :) poszli na spacer (do apteki) to ja czmych za telefon zeby poczytac was !

Ja tez bylam ospana pod koniec ciazy. Wwydaje mi sie ze organizm sie przygotowuje i zbiera sily na porod. :)

Widze ze nientylko ja sie tak czuje ze bym wpakowala tego mojego Osiolka spowrotem do brzucha czasami :) byle by pospac i odpoczac :)) tak wiec to chyba naturalne ! :)
I ja rowniez bylam strasznie zazdrosna o mala i mojego niemeza. Teraz mi przeszlo. ( czyli baby blues) ale bylo ciezko, ryczalam po katach, ryczalam mu w ramie .. Bo tyle czasu bylam dla niego najwazniejsza, jego jedyna , oczko w glowie.. A teraz jest ONA . Nie moglam sie z tym pogodzic. Naszczescie wszystko jest dobrze i teraz ona jest moim oczkiem kochanym :)) ale te hormony sa dziwne. Ale ten kto przez to nie przeszedl raczej nie zrozumie :))

Mamy ! Apeluje, chwalcie sie nam swoimi perelkami :) chce widziec jak wam te brzdace rosna :))

http://www.suwaczki.com/tickers/km5se6yd45kcrbcn.png

joanna- pisałam Wam o tym... a na ziemowita dzwonilas moze? mi tam wypadl termin na 6tydzie Julki, a i tak wzielam prywatnie w eskulapie.. ;)

u nas rytm nocny mialysmy jeszcze 2 tyg temu taki jak Wy, teraz jest 19/20, 2/3, 6/7, 10/11 czyli wypadlo karmienie o 22, a 2 razy zdarzylo sie ze wypadlo tez to o 6/7 to byl rarytas!

Julko po szczepieniu czyje sie dobrze, poki co brak odczynow.

Kiti- u mnie czop byl zolty, cos jak budyn waniliowy ;) i po 24h odeszly wody ;)

Joanna- nam na nfz przysluguje 5w1 i pneumokiki, teraz robilysmy 5w1 i wzw powtorka, a za 2 tyg pneumokiki i platnie rotawirusy. normalnie mozna robic 5w1, wzw i pneumokiki 1 dnia,ale julka ma za male cialo jeszcze ;) bo jest jak niektore noworodki tu, a ma juz 8i5 tyg;) (58cm, 4300g). poki co chodzimy na koperniku do przychodni, ale od stycznia zmienimy na eskulap chyba.

Joanna89, szczepionki skojarzone są proponowane przez pediatrów, ze względu na profity finansowe. Ja osobiście mam pacjenta (rehabilitacja) , który po szczepionce skojarzonej zaczął lecieć przez ręce, do dziś go nie zdiagnozowano. Objawy polineuropatii, wiotkie mięśnie, nawet nie utrzymuje główki (6lat już). Z opowiadań znam dużo historii dzieci z zaburzeniami integracji sensorycznej (to najlżejsze przypadki) wszystko nastawało po szczepieniach.

Gość Blanka1212

banana jesli chcesz zniechecic chlopa do opieki nad dzieckiem i plakac za rok ze ci nie pomaga to rob tak dalej! Daj mu wolna reke, zwlaszcza jak sam chce:) wszystkuego sie nauczy
tuska ja podaje codziennie bo karmie piersia i mamy codziennie problemy z wzdeciami

Cześć Mamuśki i Mamuśki-już wkrótce ;)
Kilka dni mnie nie było, byłam zaangażowana w mojego Skarba, a później wyskoczyło kilka spraw do załatwień i tak dni przeleciały nie wiem kiedy. W poniedziałek Kubuś kończy 4 tygodnie, ten czas tak szybko leci...nie wiem gdzie uciekają te godziny.
Pisałyście o wadze, mi zaraz po porodzie 10 kg zeszło (w nocy po narodzinach małego sikałam jak głupia), teraz ponad tydzień się nie ważyłam ale myślę że bez zmian, zostało mi 6 kg do wagi sprzed ciąży.
Muszę natomiast zacząć pracować nad stanem mojego brzucha bo zaczyna mnie irytować to że SAMO TO TO SIĘ NIE ZROBI co widać niestety.
Ja tak jak niektóre z Was miewam problemy z ogarnięciem całego otoczenia przy małym. Wiem że mało robię w domu i to mnie wnerwia masakryczni ale nie umiem sobie z tym poradzić. Może dlatego że mały mało śpi, nie wiem. Z drugiej strony jak już zaśnie to jakoś ten czas mi leci i gdy Kuba ponownie otwiera oczka zdaję sobie sprawę że zmarnowałam te wolne chwile na totalne głupoty albo rzeczy mało ważne. Irytujące...

I tak jak niektóre z Was macierzyństwo wyobrażałam sobie bardziej lajtowo, ale powolutku przyzwyczajam się. Ciężko tylko w nocy gdy mój Kuba-budzik włącza się co 2, góra 3 godziny.

Gratuluję wszystkim nowym mamusiom. Przeleciałam też na szybko forum by pooglądać cudowne zdjątka które pododawałyście, urocze. Powiem Wam że śliczne te nasze maluszki, każda buzinka słodka i zgrabniusia ;)

Z tematów na świeżo - ja wybieram szczepionki nie skojarzone. Przykro że małego będą kłuć więcej razy ale szybko zapomni a słyszałam trochę tych gorszych opinii o szczepionkach skojarzonych.
Tuśka mój Kuba stęka i sie wierci ale nie brałam pod uwagę innej możliwości niż kolki. To by było słabe jakby powodem były witaminy które muszę małemu podawać codziennie.
Banana najważniejsze że masz świadomość że trochę przesadzasz, musisz nad sobą popracować, porozmawiaj też ze swoim i powiedz mu by starał się ignorować Twoje wtrącanie, niech wie że Ty wiesz że przesadzasz i kontrolujesz go przesadnie, na pewno wtedy będzie mu łatwiej to wytrzymać ;)

31.08.2015 Kubuś 56cm 3270g :* sn :)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cpiqvwbf940su.png