Skocz do zawartości
Forum

Fasolki sierpień 2015

kalafiorki

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie wszystkie już wiecie, że dziś jest pełnia i kilka z nas może wylądować na porodowce... Ale pełnia pełnią... Mnie się wydaje, że na początek przyszłego tyg.zapowiada się jeszcze więcej porodów.
Myślę, że zmiana pogody ma olbrzymie znaczenie. Pamiętajcie ile z nas urodziło Maluszki jak się ochlodzilo?
Teraz mają znów upały nadejść i pewnie będzie znów wielkie bum...?
Ciekawe... Co myślicie?

hej meldunek z oddziału;)
w sumie wśród tych badań posiłków odwiedzin męża to nawet jakoś szybko dziś czas zleciał. I poczytałam troche więc generalnie spoko.
Miałam badanie i niestety pani doktor była mało delikatna :/ nie pamiętam żeby tak badanie bolało. Ale szyjka podobno już trochę zmiekła. Za to na usg wykryto że mam chyba dodatkowy płat łożyska. slyszalyscie coś o tym? podobno nie wpływa na dziecko ale przy porodzie można bardziej krwawic i trzeba pilnować żeby całe urodzić. Trochę się zestresowalam...
USG potwierdziło tez wagę Krzysia 3600. więc sporo... a ja w środę myślałam że to błąd pomiaru.

co do duszności to po obniżeniu brzucha trochę lepiej. Ale nadal jak kawałek przejdę to mam duszności. Sądzę że to też kwestia serca które ma za duży wysiłek i za dużo krwi do pompowania.

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wli09kiovyujc1.png

rewolucja te upały mnie przerażaja, w domu ledwo co idzie wytrzymać, a co dopiero w szpitalu :/ obym wytrwała do nastepnego ochłodzenia :)

rudamaruda ciężko mi powiedzieć czy to od tych zwierzaków, bo w sumie nie masz bezposredniego kontaktu z sierścią. Może to taka typowo ciażowa przypadłość. Ja miałam zatkane uszy w 2trym, od laryngolog dostałam nawet steryd wziewny ale nie brałam i samo przeszło.

ania125 oby wszystkie dni Ci tak szybko leciały. Coś mi się wydaje, że któraś tu z dziewczyn na forum miała właśnie jakiś podwójny płat i, że trzeba przypilnować, żeby całe łożysko wyszło ale to tak jak z każdym łożyskiem. A Krzysiula to już kawał chłopa :D

Piotruś

Rewolucja tak, będziemy ale wybieramy mieszkanie dopiero koło września/października. Zanim wyremontujemy itp. to trochę zejdzie. Tyle dobrze, że w zimę tego aż tak nie czuć.
No sama jestem ciekawa jak to będzie z tymi dzieciaczkami, dużo dziewczyn ma termin na początek miesiąca (w tym Ty :P)

Justynka no właśnie nic nie można zrobić.. Oglądałam Uwagę dziś i jestem w szoku, że kobieta dostała nakaz eksmisji bo jedna babka z klatki złożyła skargę że jej psy szczekają. Inni mieszkańcy nie mieli z nią problemu, tylko ta jedna.. U nas sytuacja odwrotna, że jedna psuje wszystkim na nerwy i zdrowie a jest nie do ruszenia :/

Ania ja zauważyłam, że ogólnie kobiety są mniej delikatne. Jak badali mnie mężczyźni to zawsze mówili co robią, ostrzegali że może zaboleć czy coś. Kobiety robiły wszystko mechanicznie, bez zbędnych tłumaczeń. Oby Ci wszystkie dni tak szybko zleciały :)

Kasia ja dużo mogę "przeboleć", naprawdę ale.. ja mam cały czas zatkany nos, nic kompletnie nie pomaga. Tak jak przy normalnym katarze jak się człowiek położy na jednym boku to odtyka się choć jedna dziurka tak tu nie. Wypiłam dziś grubo ponad 3 litry wody bo tak bardzo wyschło mi gardło. Nawet na siedząco nie mogę normalnie oddychać. Chyba się przejdę jednak do lekarza, nie będę czekać aż samo przejdzie..

http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzcwa1y1ul5yo0.png
http://www.suwaczki.com/tickers/vpjwxzdvhnaaa3fj.png

RudaMaruda, najważniejsze, że macie perspektywę przeprowadzki, a że to trochę potrwa...trudno. Dacie radę. Swoją drogą, to pani chyba musi się czuć bardzo samotna, skoro tyle zwierząt ściąga do domu...

Prawie jak św. Franciszek;)
Rzeczywiście sporo nas ma na początek sierpnia termin. Ja na każdym usg slyszalam, że moje dziecko jest tydzień mniejsze, więc nie martwilabym się zbytnio gdybym urodziła 14 sierpnia. Okres też miałam dziwny w tym ostatnim cyklu i nie potrafie powiedzieć dokładnie kiedy( pierwszy raz mialam taki problem od okresu dojrzewania i akurat doszło do zapłodnienia:)

Gość Czarnamamba16082015

To dzis ta słynna pełnia.. Ja termin za dokładnie 15 dni ale dzieciątko donoszone wiec wszystko moze sie zdarzyć z tym ze położna ktora bedzie odbierać porod prosiła abym nie rodziła tylko jutro bo jest niedostępna tylko w sobote a takto juz bedzie...hah :D wiec zero aktywności fizycznej na dzis i jutro ale znając życie a wlasciwie znając forum i czytając To cześciej sie zdarza przeterminowanie niz wcześniejsze rozpakowywanie ... ;)

Czy któraś z Was kupowała / słyszała od kogoś / widziała u kogos ta "elektroniczna nianie"? Zastanawiam sie nad tym bo ponoc są juz takie ze wkłada sie czujnik pod materacyk i jak dziecko śpi w łóżeczku to ten czujnik wykrywa oddech i gdyby dzidziuś "zapomniał sobie " o oddychaniu to zaraz to pika i jest alarm wiec w sumie fajna sprawa ale nie słyszałam od znajomych by ktos to miał i nie wiem jaka firma najlepsza zeby szajsu nie kupić ...? Wie któraś cos ...;)?

Owocnej pełni dla tych które chcą juz dzis sie rozpakować :-P

ja dzisiaj po ktg i intensywnym dniu, na ktg znowu nic, szyjka miękka, ale długa i zamknięta, junior 3700, więc jak połażę jeszcze 2 tygodnie...

Julita gratulacje!!!

Magda jak jestem w pozycji półsiedzącej to mam kłopot z zaczerpnięciem tchu

rewolucja mój też taki biedny, abstynent od tygodnia zaledwie i mina cierpiętnika, więc powiedziałam, że po pierwsze dziecko chyba nie tylko moje, a ja nie jojczę od 9 mscy, a ponadto jeszcze raz usłyszę taki 'żarcik' nt browarka i będzie wpierd..., poskutkowało; a za wyobraźnię i sny daję Ci 5+:-D, autor sentencji z wc powinien znaleźć się w księdze rekordów, skoro potrafi usadzić 4 kg klocka:-DDD sorki za dosłowność:-)

Czarna mamba monitory oddechu są dostępne na rynku od wielu lat, najbardziej popularne to chyba angel i snuza, ceny spore bo od ok 300 zł, ja rozmyślam i chyba kupię, może używkę

http://www.suwaczki.com/tickers/74di3e5esvprfs90.png
http://www.suwaczki.com/tickers/w5wq8u696a8ri931.png]Tekst linka[/url]

Wiem ze monitory oddechu polecane są głównie dla wcześniaków.
Ja juz po rozmowie z mężem :-) powiedział ze od ostatnich tygodni nie ma na nic siły bo ciągle pracuje i powiedział ze bardzo mu się podobam, że przecież mówił mi ze mój brzuszek jest słodki i uroczy. Bara bara zaplanowane na jutro ;-P hahaha :-)

Gość Czarnamamba16082015

Ewelad
Hah to prawie dobrze wyskoczyłam z tym "newsem" który jest od paru lat ...:))) poczytam na necie ,poszperam ale jakby jeszcze któraś z Was miała jakies info ktore to najlepsze co do firmy itd to piszcie ;-)

A mnie wkurza podejście mojego czasami, bo momentami jest aż nadopiekuńczy co jest kochane ( ostatnio chciałam łyka coli to zabronił Ze chyba oszalałam ze to nie zdrowe i na pewno synek by nie chciał poć tego świństwa :) ) a czasem mnie tak irytuje ze ..... Głupi przykład , kupiłam wtyczkę do prądu ktora daje małe światełko , przyjeżdżamy do domu pokazuje, załączam, mowię ze fajne ,ze jak do karmienia bede wstawać to zeby nie wpaść na to loZeczko musi byc jakas poświata żebym cos widziała a on na to ,ze on nie bedzie umiał usnąć jak jest nawet chociaż trochę światła wiec bedzie spać w innym pomieszczeniu bo przeciez musi byc wyspany do pracy... I dla nego to wszystko takie oczywiste ehhh . Przykro mi sie zrobiło , bo kobieta na prawdę duzo dla dziecka robi nawet nie tyle co poświęca bo wszystko z miłością robi a tu taka blschostka a on juz rozwiazanie ze sobie pójdzie spać do innego pokoju :/

czarnamamba mojej znajomej mąż po tym jak urodziła się im córka, wstawił do pokoju córki łóżko i kazał się tam żonie przenieść żeby go nie budziła jak wstaje karmić mała... To jest dopiero wredne. Ja nie wiem jak tak wogole można się zachować... Gdyby mój tak zrobił to kazałam mu się wynieść całkiem z domu. Ja wiem ze idzie do pracy ale dziecko jest tak samo jego jak i moje...
A co do lampki do karmienia to ja właśnie wczoraj kupiłam taka dotykowa na baterie i ona daje tylko takie słabe światło i nie będzie się świecić cały czas.

czarnamamba ja kupilam monitor ruchu angel care.
Link
To jest wlasnie taki podmaterac i nadajnik ma stac jakos 1m od lozeczka. Opinie mial bardzi dobre, dlatego mimo ze wczesniej chcialam snuza, to jednak zmienilam zdanie. Monitor snuza zapina sie na pieluszke i zeby dobrze dzialal, pieluszka musi przylegac odpowiednio. Poza tym nie chcialabym, zeby moje malenstwo musialo spac z doczepionyn kawalkiem plastiku, no i zapinac i odpinac za kazdym razem... Nie nie, angel care wygral :-)

Gość Czarnamamba1608

Rewolucja a to nawet nie wiedziałam ze sa i takie ! Fajna by taka była...Dobrze wiedziec, dziekuje za info :-) ale nie zmieni to faktu ze nawet jak mu poszłabym na rękę i kupiła ta o ktorej piszesz to juz pierwsze słowa padły i wiem jak on podchodzi do tego :/ ja wiem ze to blschostka itd ale kurde ja nie myśle kategoriami ze sie nie wyspie" ok on pójdzie do pracy i musi byc wyspany ale js tez mam prace " w domu " w postaci synka przy którym trzeba Brdzie tez byc ciagle skupionym. Ja wiem ze kocha mnie i dzieciątko i bedzie wspaniałym ojcem no ale czasem ręce opadają .
Aj no nic, pozalilam sie tak na dobranoc :-P

Gość Czarnamamba16082015

silv no to jest cos ns podobnej zasadzie z Twoja koleżanka bo jesli teraz "problem " w sprawie światełka to co bedzie jak bedzie płacz... No nic życie pokaże ale mam nadzieje ze bedzie mnie wspierał bo to nasze pierwsze dziecko i tez bede nowicjuszka w tym wszystkim, na pewno bede wymagać wsparcia przede wszystkim psychicznego ..:(

Iwcia dzięki za info w spr tego sprzęciwa :-D ;);)

Gość Czarnamba16082015

RudaMaruda ahhh Ci mężowie... Kochamy ich .... ;-)

Ewcia- ja tez nie pomogę pomimo chęci :-( czytałam ze dobra jest maść pureline z madeli i tyle wiem w tym temacie, jaka rzeczywistość to nie mam pojęcia..