Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

~Patte
Mierzysz rano po ustaniu w pochwie czy normalnie pod pachą?

Mierzę zwykłym termometrem jak tylko skończy się @ bo w pochwie (najdokładniej), o stałej porze-ja o 7ej (najlepiej do 7:30 bo się podnosić temp ciała i może fałszować wynik) PRZED wstaniem z łóżka i siusiu (lub 6godzinnym śnie jeśli praca na zmiany) później zapisuje w apce Flo i maluje się wykres dzień za dniem, myślisz o mierzeniu temp w przyszłym cyklu?

Rysia czasami mierzylam, ale to pojedyncze dni I wiem, że to nic nie wnosiło. Nie wiem czy to ma sens przy regularnych cyklach ? Jak sądzisz? Kupiłam tabletki z olejem z wiesiolka mam nadzieję że coś pomogą:) tyle tych roznych tabletek biorę, ale trudno trzeba to trzeba....

Pattee, ja walcze o 1 dziecko)

Kaś92
Tak, tak. Koniecznie spróbuj!!!
Wczoraj zauwazylam u siebie tak duzo rozciagliwego, ale zaraz potem byl znowu bialy. Ja nie wiem juz co to.
Dzisiaj znowu bialy
Jak wroce z pracy to sprawdze znowu.
Taak dzialam dzialam. Dzisiaj tez nie odpuszcze hehe..
Chce wykorzystac kazda szanse.
Badam tez szyjke macicy, ale juz sama nie wiem czy prawidlowo to robie. A powiedzcie, czy podczas owulacji, stosunek moze boleć?

Michaelll jeśli wczoraj był jeszcze płodny tj szczyt objawu śluzu, a dziś niepłodny kremowy to-owulacja-graniczy ze szczytem i może być owulacja właśnie dzisiaj, pewnie działaj działaj
Tak w owulację boli przy przytulaniu...takie ciągnięcie jajników, ale może każda ma inaczej.
Kaś to fajnie że bierzesz wiesiołek, daj znać czy lepiej niż z samym Inofem.
Patte też staram się o 1 dziecko ty też 1?

Rysia chyba masz racje, bo dzisiaj zauwazylam u siebie plodny sluzz i uwwzam ze owulacyjny. Takiego nie mialam nigdy, rozciagal sie na kilka cm. Jakies 10 cm. Sorki za doslownosc..

Mam nadzieje, ze ten cyjkl bedzie jaknajbardziej udany, a jesli niee bede bardziej zwracac uwage na wszystkie zmiany w organizmie, zeby wlasnie troche sie douczyc, bo teraz to kazdego dnia mowiee dzisiaj to ten dzien. Hehehe

Wiem, że luteina to progesteron. Dlatego moje zdziwienie, że plamienie wystąpiło podczas brania leku. @ się pojawią dopiero jak nastąpi spadek progesteronu po jego odstawieniu. Dlatego moje zdziwienie, bo dzisiaj jeszcze biorę luteine.
Miał ktoś z Was taka sytuację, że dostał plamienia podczas przyjmowania luteiny lub dupka?

W poprzednim cyklu dostałam po 3 dniach od odstawienia i to jest normalne. Moja lekarka mówiła, że od 3-4 dni po odstawieniu powinna przyjąć @...już sama nie wiem co się dzieje.
Na razie plamienie jest brunatne, plus ból jajników i podbrzusza. Zobaczymy czy się rozkręci na @ i będę pisać do mojego lekarza.

My też staramy się o pierwszego dzidziusia. Tak jak pisałam, chyba, aż za bardzo tego chcę bo ciągle o tym myślę. Jak zobaczę te dwie kreseczki na teście to chyba będzie najszczęśliwszy moment w moim życiu <3 Daru 993 jakie były pierwsze objawy ciąży jeśli można zapytać? A co do wiesiołka biorę 4 tabletki dzienne dwie rano dwie wieczorem jedna ma 560 mg, to wystarczy czy brać więcej?

Co do pierwszych objawów ciąży to były identyczne jak za pierwszym razem (to moja druga ciąża). Czyli u mnie akurat wyznacznikiem był o dziwo brak bólu piersi. Normalnie przed okresem zawsze mnie bolą, sutki są tkliwe itp. a na początku ciąży tego nie było. Czułam że coś jest na rzeczy. Wiem że normalnie kobiety ból piersi łączą z pierwszym objawem, ale u mnie było wręcz odwrotnie. Do tego zmęczenie i dużo śluzu. Poza tym temperatura utrzymywała się podwyższona po owulacji.

Hej wszystkim
Rysia, mialas calkowita racje z wczorajsza owulacja
Bol podbrzusza byl niesamowity+ klucie jajnikow.
Mialam wrazenie, ze mam okres.
Ale nie wzielam zadnych lekow nic tylko ciepla kapiel..
Ten bol trwal ponad 2 h. Mialam tez sluz owulacyjny ( tak mi sie wydawalo)
Oby to byla owulacja a nie jakies rozwijajace sie torbiele-mutanty. Hahah.

O to dobrze, ze juz masz okres.) teraz nic tylko czekac na odpowiedni moment z ta stymulacja u Ciebie
Tak, jutro powinnam isc na monitoring, ale ginekolog mi nie odpisuje ( jak to u niej bywa) wiec nawet nie wiem ktora godz heh
Ale zeby nie myslec o tych oecherzykach juz i nie schizowac zaczelam piec ciasto i sprzatac w domu) zapraszam na slodkie hehe.

Michaelll no oooby pękły;-) dokładnie jutro się dowiesz, kciuki
Kaś ciekawe jaki lek ci zaproponuje gin na stymuluje i co dalej, daj znać.
Przykro mi że przyszła, ale będzie można zacząć kolejny cykl z nadzieją
Iwa co u ciebie?co dalej myślisz? byłaś u innego gin na konsultacji?bierzesz coś na te torbiele?czy idziesz do tego gin co chodzisz?
Daru super że dzidzia rośnie, dużo zdrówka dla was;-*

Dzieki Rysia
Niestety jutro sie nie dowiem.
Jestem troche zla, bo proponuje mi wyzyty w bardzo poznych godzinach i niestety pracuje w 2 miejsach, takze nic z tego. Powiedziala, ze w srode moge przyjsc.
Czy to nie za pozno? Czy ma to jakis sens?
(((

Michaelll no szkoda że nie jutro, ucb chodzi o to czy się dalej starać czy nie, czy pękły pęcherzyki...
Jest sens, byłam w ovu gdzie pęcherzyk miał 20mm a później po tygodniu od ovu zobaczył czy uwolniła się komórka jajowa-zostało ciałko żółte- było-więc pecherzyk sam pękł, chciał gin sprawdzić, stwierdził że jest wszystko w porządku bo mamy się starać "sami"
Także może idź tak jak gin ci proponuje w środę albo baaaardzo się postaraj żeby jednak iść jutro