Skocz do zawartości
Forum

Inofem a płodność

Rekomendowane odpowiedzi

Dorka namówiłaś mnie;-) dziś 27dc iii negatywny, tempka 2* w dół, nie będę już testować chyba że się spóźni.
Nie wiem teraz co myśleć bo gdzieś z tyłu głowy siedzi mi ten progesteron 19ng i mam długą szyjkę od 22dc, piersi pełniejsze, tkliwe ale nie jakoś mega bolące i brzuch też nie boli od 3 dni, więc więcej argumentów na @ ehh no zobaczymy

monthly_2019_10/inofem-a-plodnosc_79379.jpg

Dziewczyny, jestem pod wrazeniem, ze tak mierzycie swoja tmeperature i regularnie- nie odpuszczacie dnia.
Ja osobiscie tego nie robie, juz i tak za duzo mysle o tym wszystkim, co podobno moze powodowac blokade psychiczna. Wole sie nie stresowac wykresami. Ale super z tym mierzeniem i tak, wtedy mniej wiecej wiecie co jest na rzeczy.
Ja zawsze powtarzam, jakie to niesprawiedliwe. 15-16 latki, tyle zaliczaja wpadek, nie maja peoblemow z ciaza i co najwazniejsze to sa wpadki - niechciane ciaze najczesciej. A nam nie przychodzi nic z latwoscia. Musimy sie bawic w wykresy, testy, liczenie, i faszerowanie sie tymi hormonami i innymi lekami. Najgorsze tez, ze wiekszosc lekarzy nie jest przyjaznych, nie wytllumaczy, nie doda otuchy. Moja ginekolog, w 1 miesiacu nieudanych staran powiedziala, ze noo chyba sie nie uda, lepiej sie wybrac do kliniki nieplodnosci.
Nogi mialam jak z waty. Ja, dziewczyna, ktora jest bardzo mloda, ktora dopiero sie stara i nie wyszli i juz tak zalamywac. Eh.
Gdybym ja byla lekarzem, wolalabym wysluchac pacjentki i dac imnotuchy. Taki charakter. No nic. Trzymam kciuki za wszystkie!!!!!

Czesc Kaś92
Ja brałam rozne miosytogyn, cyclodynon, ovulomed max,
Obecnie biore inofem i inofolic combi.
Dopiero po tych 2 ostatnich czulam prace jajnikow. Ale trudno mi powiedziec o jakichs super efektach, bo biore to bardzo krotko, zobaczymy tetaz na monitoringu, bo podobno dobrze dzialaja na osoby z pcos i wspomagaja owulacje. Okaze sie. Hehe.)
A z wlasnej reki biore wiesiolek.

Postawilanmi w tym roku diagnoze pcos.
Aczkolwiek nie zgadzam sie z tym.
Mam nieregularne miesiaczki od 12 roku zycia.
A pecherzyki na jajnikach od maja tego roku. Wiec orzyczyna dlugoch cyjkli i lekkiego hirsutyzmu lezy gdzie indziej. Zwlaszcza ze poprzedni lekarze mowili ze nie wiedza co mi jest, ze genetycznie moze tak mam. Ahhaha

O kurcze, Hsg?
A jesli u Ciebie wszystki dobrze, moze cos z partnerem nie tak? Albo moze cos ze sluzem Twoim? ( wrogi sluz)
Kurcze, niby jestes zdrowa calkowicie, a tu taki problem. Uf. (
Ja sie dziwie Waszej wytrwalosci. Ja w 1 miesiacu nieudanych staran zalamalam sie konkretnie i nie mialam ochoty z nikim rozmawiac. Ciagle plakalam. A tu mowisz 1,5 roku. Niektore dziewvzyny wiecej.
Jestescie niesamowicie silne!!!!

Rysia06
Dorka namówiłaś mnie;-) dziś 27dc iii negatywny, tempka 2* w dół, nie będę już testować chyba że się spóźni.
Nie wiem teraz co myśleć bo gdzieś z tyłu głowy siedzi mi ten progesteron 19ng i mam długą szyjkę od 22dc, piersi pełniejsze, tkliwe ale nie jakoś mega bolące i brzuch też nie boli od 3 dni, więc więcej argumentów na @ ehh no zobaczymy

Rysia06 jak u Ciebie sytuacja wyglada?

~Michaelll
No rzeczywiscie troche dziwne. Ale lekarze nie wszystko zawsze zauwazaja. Jeden np zobaczy torviel drugi nie. Jeden widzi pecherzyk w drugi. Mowi niee nic z tego cyklu nie bd. Hmm. Trzeba by bylo poczytac w necie o tym.

Wolę nie szukać odpowiedzi w internecie, bo mogę przez to nie zasnąć co wyczytamy ;) muszę zaufać lekarzowi. Może taka reakcja po CLO.

Kaś uważam że świetna decyzja z badaniem drożności. Nie ma na co czekać, może nie ma tutaj problemu ale lepiej wiedzieć niż gdybać.
A jak ma się u ciebie progesteron w drugiej połowie cyklu? U mnie plamienia czy też zabarwiony śluz krwią był właśnie przy niskim progesteronie, ale to oczywiście mój przypadek.
Rysia, czekamy na info od Ciebie.
U mnie wszystko dobrze, obecnie 19tc. Będzie synek. Czuję już delikatne ruchy, z niecierpliwością czekam już na USG połówkowe.

Kułam się 2 tyg Clexane, mój brzuch wygląda jak biedronka, trochę mi przykro ALE jutro nowy dzień i będzie ok, napiszę do gina co on dalej myśli, też muszę się zastanowić, pewnie logiczne że odstawić Clexane, ale będę miała @ po rozrzedzeniu krwi....mam dość wiecznych monitoringów i wywalania kasy, owulacje piękne ładne i nie ma zmiłuj trzeba się namachać:D staram się 3 lata, chyba już nawet ponad ale nie poddam się, spokojnie jeszcze trochę tu pomarudzę:D

Nasz rację Michaelll, to nie fair że tutaj każda z nas staje na głowie, suplementuje się a taka patologia się mnoży na potęgę, a my marzymy-chociaż-o jednym dziecku eh

Hej, super, ze sie nie poddajesz. Jestes silna. Wierze,ze Ci sie udaa. Widac Twoje zaangazowanie.
Ogolnie mnie bardzo stresuja pytania o dziecko ze strony rodziny. Mimo, ze probuje nie sluchac, ominac ten temat, ale codziennie jednak to samo.
Boje sie co to bedzie, jak drugi cykl z clo nie zadziala i bede musiala jezdzic daleko do innych lekarzy. Z tego powodu, ze rodzina nie wie o peoblemie, trudno mi sie wyrwac z domu( mieszkam chwilowo u rodzicow z mezem) i kazde wychodzneie z domu to wymyslanie okazji na wyjscie. Trudne to. Ale jak mysle naprawde o tym, ze moze sie nie udac. Sciska mnie w gardle i trace sens zycia. Nie czulabym sie tak gdyby nie ta presja rodziny. Uf. Wiecie jak to rodzice. Nie wiem co myslec. Najlepiej tak uciec daleko daleko.