Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
Kati współczuję, dla mnie ból zęba jest gorszy od porodu, serio, wolę rodzić.
My po szczepieniu Pentaxim bez żadnych skutków ujemnych, zachowuje się jakby nigdy nic. Po szczepieniu przytuliła cyca i w pół minuty spała, wszystko przeszło, noc przespała.

Jeszcze nie dowiadywałam się jak z tą rehabilitacją ale najpierw muszą sprawdzić czy w ogóle jest potrzebna.
Mam nadzieję że nie bo zaraz zaczyna się szkoła - zaprowadź, przyprowadź, pomóż w lekcjach i dnia mi braknie.

Malutka czemu maleńka tak mało śpi ?? A w nocy ??

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

aniaradzia
My juz po okuliscie. Pani dala Darkowi miesiąc jak do tego czasu nie odetkamy kanalu lzowego to mamy skierowanie na udrażnianie chirurgiczne. Jak sobie pomysle to mam dreszcze! Ze ktos będzie drut wkladal mojemu dziecku do oka brrr!!!
Nic będę go jeszcze częściej masować. Do tej pory 5 razy dziennie (przy karmieniu z lewej piersi) teraz będę przy każdym karmieniu albo i częściej! Może sie uda. Trzymajcie kciuki!!!!

Aniu zaciskam bardzo mocno, mój tata miał robione, mam nadzieję że u dziecka to znieczulenie albo narkoza ?? Nie na żywca >?? Ale najlepiej żeby nie było potrzebne, na pewno rozmasujesz, kto jak nie TY !!!!

Mooniak słuchaj Tetide, podejdź do szczepienia na zimno, wiem że nie jest to łatwe bo przy pierwszym dziecku bardzo cierpiałam razem z dzieckiem. Teraz wiadomo że mi małej szkoda ale podchodzę na zimno, przecież to jest tylko chwilka bólu a tak małe dziecko szybko zapomina. Gorzej jest ze starszymi, moja córka za cholerę nie chciała nawet na spacer pójść w stronę przychodni, a ja jak byłam mała to się trzymałam drzewka pod przychodnią a moja mama ze śmiechu nie mogła mnie oderwać :))) Musiało to komicznie wyglądać, w dzisiejszych czasach pewnie biłabym rekordy oglądalności na Youtube :))

aniaradzia masuj i oby Daruś nie musiał mieć tego okropnego zabiegu.
My też już po pierwszym szczepieniu. Wybrałam 5w1 Pentaxim. Dwa kłucia, darł się jak nie wiem, a mnie serce chciało pęknąć. Uspokoił się u męża na rękach i zasnął. Jak na razie było ok. Pokrzyczał tylko przed spaniem. Mam nadzieję że już nic się nie pojawi.
Niestety przez ulewania nie zaszcxepili mi małego na rota. Mam przez tydzień podawać ten debridat i przyjść za tydzień. W ogóle pani doktor mówiła że ulewania powinny być już mniejsze po 8 tyg. No zobaczymy.
A mój klusek mimo ulewan waży już 6180g! Na samym kp! W miesiąc przybrał prawie 1,5 kg!

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

A moje dziecko znów coś słabo tą głowę trzyma. Tylko na chwilkę unosi głowę i opiera sie na raczkach. Jak przewracam go na brzuch to sam podciaga raczke na ktorej go ptzeturlałam. Piastki ma zaciśnięte jak leży na brzuchu i na początku karmienia potem już nie.
Jak się przeciaga to robi taką parabole jak opisywala Gosia, ale to rzadko.
Piszcie dziewczyny co jest prawidłowe a co nie, bo ja nie mam o tym większego pojęcia, a tak to chociaż wiem co obserwować. Od razu wam za to bardzo dziękuję, wasza wiedza jest bezcenna!
Szkoda że nie wiedziałam tych rzeczy przy starszym synu, on na pewno miał nie tak napięcie tylko nikt wtedy nie zwrócił uwagi i dlatego musieliśmy się męczyć dużo później. Mam nadzieję że z młodszym będzie inaczej, zresztą mały jest zupełnie inny od brata.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44j3cqc9p3e.png

Kati z dieta lepiej. Jem wiecej ale albo ziemniaki albo gotowana piers z kurczaka nie sluzy bo kupy zielone a dzis robil zolte. Dzis alelgolog tylko potwierdzil moje podejrzenia. Mam nie jesc mleka jajek czekolady orzechow pikantnego cieleciny wolowiny. Pozniej suplementowac wit D3. Jesc duzo miesa krolika indyka troche wieprzowiny i drobiu. Zapomnialam zapytac o warzywa i owoce wiec musze testowac chyba ze cos wyczytam. Moze alergia przejdzie oby bo nie chcialabym alergika miec na nabial. Pozniej juz raczej z pediatra o mm bede rozmawiala bo bedze dla alergikow.
Aniu ja tez trzymam kciuki zeby masowanie oczka pomoglo.
Mi dziecko chyba wraca powoli do normy bo od szczepienia nie spal w dzien jedna drzemka a pozniej tylko podsypial po kilka minut chyba ze to byl skok.
A teraz spi i zaraz sam sie wybudza aj z tym nocnym usypianiem.

Dziewczyny, ja co raz częściej zastanawiam się czym sobie zasłużyłam na takie cudowne dziecko! No przyznaję, że czasem daje mi popalić i nic zrobić nie mogę, bo ciągle chce być przy mnie, ale przecież na dobrą sprawę to cudowne, że jestem mu potrzebna i mogę to zaspokoić :) Dziś mieliśmy I spotkanie wspólnoty, nakarmiłam go przed wyjściem i od 18:00 - 22:00 nic nie rządał. Obudził się 15 minut po rozpoczęciu zebrania i do końca leżał rozbudzony, ciągle śmiejąc się do mnie i gaworząc. Wszyscy się śmiali gdy było głosowanie, bo był pierwszym który się zgłaszał - do zarządu też pierwszy się zgłosił :)
A jak zobaczyli jego włosy to nie jeden "łysek" złapał się za głowę :)
Teraz zjadł i śpi ;)

Aniu, trzymam kciuki aby się udało z tym oczkiem. Nam pomogła sól fizjologiczna, nie przegotowana woda, ale to pewnie próbowałaś już na samym początku...

kati rączki mam mu ciągle podginać pod ciałko, pilnować, żeby nie prostował przy leżeniu na brzuszku czy na mnie. Może coś więcej powie mi dziecięcy reh., pójdę do niego w przyszłym tygodniu.
I muszę ćwiczyć z nim lewą stroną i rozluźniać prawą.

http://www.suwaczki.com/tickers/tb73i09k760n1xx3.png

Tetide my wszystkie cwiczenia robimy symetrycznie czyli na kazda strone.
Moje dziecko kochane sie naprawilo znow spi w ciagu dnia. Tylko jeszcze brzuszkowe problemy sa ale da sie wytrzymac. Ostatnio mialam kryzys bylam zmeczona niewyspana a jeszcze w ciagu dnia byla kolka i sie rozplakalam. Moze troche przytlaczaja mnie problemy i w tym wszystkim dzialam jak maszyna i radosc gdzies ucieka. Teraz jakos mi lzej. Mam super synka daje tyle radosci ze nie moge czasem uwierzyc w swoje szczescie. Szczegolnie ze widac jak sie rozwija jak patrzy jak sie powoli usmiecha i gworzy.

Aniu trzymam kciuki za Darusia. Musi się udać!

Ewcikk dobrze, że z dietą lepiej. Przynajmniej wiesz już czego unikać.

A u mnie w nocy gorączka była. Leżałam przykryta kołdrą i kocem a na czoło mąż robił mi zimne okłady. Mały jak na złość jadł 5 razy w nocy a ja sił nie miałam żeby go utrzymać na rękach i nakarmić. Dzisiaj czuję się jakby wał po mnie przejechał i okropnie boli mnie głowa i mięśnie...

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png

Ja tez wlasnie sie zastanawiam czy to nie wina tej witaminy bo cos slyszalam ze ona moze kolki powodowac ale byl dzien ze nie podalam bo najpierw placz bo kolka a jak sie uciszylo to odrazu jedzenie i zapomnialam o witaminach a i tam problemy brzuszkowe sa. Trudno aby jeszcze kolejne tygodnie przetrwac nie jest tak zle na pewno lepiej niz kilka tygodni temu. Ataki kolki trwaja krocej dzis tylko 40minut. Aby do konca wrzesnia i moze bedzie ok juz.
Cos ucichlo dzis na forum.

Witajcie :) my wlasnie po serii wizyt u roznych specjalistow, bo maly uparcie kieruje glowe w jedna strone. Wniosek-zrobila sie asymetria, trzeba rehabilitowac. U nas bedzie to metoda Vojty, raz w tyg bedziemy spotykac sie z rehabilitantka i duzo bedzie trzeba pracowac w domu. Niektore z Was pisaly, ze dzieci przekrecaja soe z brzucha na plecki. Ucieszylam sie, bo i moj zaczal tak dzis robic, ale okazuje sie, ze to nie jest wcale powod do radosci-ponoc dziecko tak traci rownowage i placze, bo je to frustruje. Prawidlowo obroty zaczyna robic w 5 mcu zycia i z plecow na brzuch...

ale tu cisza....
dziewczyny jak często czyścicie noski swoim pociechom?

A i zapomniałam Wam napisać jakiś czas temu pisałam że mój mały wygina się czasem strasznie do tyłu i na brzuszku przekręca bardziej na jedną stronę. Byłam z nim u mojej pediatry i wyobraźcie sobie zbadała go poprzekręcała i u niej zachowywał się idealnie wręćz, mało tego podniosła go do góry pod paszki i trzymał sam główkę! Ja nigdy tego tak nie robie bo wiem że nie powinno się. A i do rzeczy, powiedziała mi że absolutnie mam sie nie martwic ze mu sie wszystko wyrówna i co eureka półtora tyg po wizycie podnosi juz prosto glowke, rozglada na wszystkie strony, wygina sie do góry tylko jak go cos tam zainteresuje aa i ostatnio nawet w pionie kilkaa razu sam głowke trzymał dopoki sie nie zorientował ze mu jej nie podtrzymuje wygodniś jeden hehe

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png