Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć dziewczyny.
Gratuluję wszystkim mamom które już urodziły.
Ja też mam mieć cesarkę, 2giego idę na ostatnią wizytę i ustalamy termin porodu. Boję się tylko czy mały nie będzie chciał wyjść wcześniej na świat. Pierwszego syna urodziłam całe dwa tygodnie wcześniej.
Muszę się pożalić bo wogóle nie mogę się wyspać,mam w nocy takie bóle ręki że bez tabletki przeciwbólowej to bym chyba nawet godziny nie przespała, jeszcze okropnie puchną mi nogi, nawet już po nocy opuchlizna nie schodzi. Końcówka daje mi nieźle popalić.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem33e5e02tiirhu.png

1 ch
Kati Czerwcowy bąblu gratuluję dzieciaczków ;) ale wam zazdroszczę ze wy juz po ;)
Monja u nas glowka byla w czwartek 9,24 czy twój lekarz powiedzial ze 9,88 to za dużo i raczej cesarka czy przez wagę powyżej 4 kg tak stwierdził?
Ja bym chciała naturalnie rodzic... Oby się udało bo boje się znieczulenia mam kłopoty z kręgami szyjnymi i przerażają mnie ewentualne komplikacje po znieczuleniu... A przy CC musi być znieczulenie ehhhh...
Aniu biedactwo wszystko na Twojej głowie i do tego jeszcze te ciągle kłopoty zdrowotne trzymam kciuki abyś miała sily to wytrzymać.
Ja juz się nie nastawiam bylam pewna ze mi czop odszedł i sie maly szykuje a tu dupa... Pozostaje tylko czekać... Śmieje się z mężem ze nasz maly terrorysta nie wyjdzie dopóki nie skończę mu wszystkich ciuszków wyprasować... Wiec sie za nie wzięłam ;) a mam jeszcze tego sporo...

http://www.suwaczki.com/tickers/9f7janliywfnjikz.png

25ch
hej
dziewczyny nasze dzieci czerwcowe wiec czekaja na czerwiec.
gratujacje dla nowych mam.
Katee ja takie uczucie czegos w przelyku miallam do 18 tyg i teraz tez czesto bywa,ja zwracam uwage aby nie jesc chemicznych pokarmow np. skorka szynki odrywam brzegi,bywa tez po pomidorach ktore sa czyms zlym spryskane,po ciastkach hit itd. itp.

2 ch
Widzę że nie tylko ja swojego malucha pieszczotliwie terrorysta nazywam ; p czasami jego ruchy są bardzo widoczne a nie wyczuwalne a czasem jak nozka traci to aż mnie prąd przeszywa.
Jeśli o kucie chodzi to też liczyłam że to znak :( bo kuje mnie od kilku dni jakby ktoś mi igielki od środka wbijal.
Aniu Ty na pewno dasz radę bo jesteś silną kobietą i mimo rożnych przeszkód całą ciążę dawalas sobie rade więc teraz na końcówce na pewno nie będzie inaczej :) trzymam kciuki żeby tak było.
Czy wy już też macie ochotę wyrzucić telefon, bo nie odbieranie/ nie odpisywanie nie przynosi spodziewanych efektów :/

8ch
Ja już po wizycie. Mały waży 3588g. Wszystko ok. Miałam dziś robioną mofologię ostatnią do szpitala. Ale to fajnie brzmi :) Czopa ni ma, szyjki już prawie ni ma.... ale ozwarcia też ni ma :) Wedłóg lekarza jeszcze tydzień, dwa. Ale, ze wojny i porodu nie przewidzisz to nic nie wiadomo. Mogę się kulać do połowy czerwca. Byle mój dzieciaczek zdrowy był :) A na usg poogladałam sobie jak ciągnie się za stópkę i się nią bawi jakby do buzi chciał włożyć, a jak nie mógł to rączki pchał, dwie na raz a potem sobie possał paluszki dwa i zobił słodką minkę :) I tak sobie ze łzami w oczach mówię w myślach "A se siedź ile chcesz jak Ci tam dobrze, Mamusia poczeka". :D

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

11/12 ch
Wspolczuje bolu krocza. Tym razem nie doswiadczam bo mlody miednicowo poprzecznie... Ale pamietam z poprzedniej ciazy.
Te klucia i gwozdzie to rozwieranie szyjki... Tak ze mozecie sie cieszyc ze jest to oznaka zblizajacego sie porodu;)

U mnie doktor stwierdzil cholestaze na podstawie swiadu i kwasow żółciowych na poziomie 10,4 (norma do 10). Wszystko inne alat aspat ggtp mam w normie. Tylko alp troche ponad norme, ale to zawsze w ciazy jest podniesione.
Tlumacze doktorowi, ze czekam na wyniki powtornych kwasow, czy aby nie jest to blad laboratorium a on mi ze na oddzial, ale jakby mnie zaden szpital nie przyjal to mam brac ursopol. Wiec z gory zaklada ze zaden szpital mnie nie przyjmie, to po co mam isc do tego szpitala?
Uzgodnilam z doktor ze pobiore kolejny raz kwasy (probki wysylaja az do CZD i czeka sie 5dni) i alaty co drugi dzien czy nie rosna. I kontrolne ktg co drugi dzien. Zawsze to mniej stresow i kilka dni w domu.

13dz

Hej dziewczyny:-)
Gratulacje dla świeżo upieczonych mamusiek:-) Pozazdrościć po prostu:-)
Ja muszę przyznać, że też odczuwam już tą ciążę fatalnie:-( Mała już jak na moje jest dość nisko ułożona bo od kilku dni strasznie atakuje moje jajniki i pęcherz, główkę wyczuwam palcami:-( Okropnie boli i chwilami aż podskakuję jak zacznie się wiercić. Uczucie czasami jakby mi cytologię pobierano:-/ A takie dziwne kłucie czuję od góry brzucha, tak jakby faktycznie mi te więzadła się naciągały ale nie wiem co to za uczucie:/ Dzisiejszą noc miałam okropną:-( Dawno tak źle nie spałam. Nogi mnie strasznie rwały i nie wiedziałam co z nimi zrobić, zmiana pozycji pomagała na kilka minut i przez to cały dzień przerąbany bo się nie wyspałam:-(
Do szpitala mam spakowaną tylko torbę dla siebie, bo dla małej nic nie muszę mieć. Spakowałam tylko czapeczkę, niedrapki bo tego nie zakładają dzieciom i pieluszkę flanelową aby miała swoją w razie była potrzebna. Dla siebie nie muszę mieć koszuli, bo szpitalne dają i nie są wcale takie złe:-) No a swoje muszę mieć kosmetyki, ręczniki, klapki, podkłady, majtki poporodowe itp więc nie jest źle:-) Torbę dla malutkiej na wyjście już narzeczonemu zapakowałam w nosidełko, jeszcze tylko uszykuje jakieś ciuszki dla siebie na powrót i to byłoby na tyle:-)

Monjamonja trzymam kciuki aby było wszystko dobrze. Dzidzia faktycznie spora ale trzeba być dobrej myśli:-)

Aniaradzia Ty i tak w tej ciąży przebiłaś nas wszystkie chyba z tą Twoją "aktywnością" i radzeniem sobie ze wszystkim więc i tym razem sobie poradzisz i nie dasz się zdominować problemom:-)

Surikatko pozazdrościć takiej cudownej wizyty u ginekologa:-) Ja mam dopiero 10 czerwca a termin porodu na 13 czerwca:-) Jeśli doczekam a liczę, że nieee:D

A powiem Wam, że moja koleżanka urodziła synka w piątek pierwsze dziecko (rodziła 38 minut!!! - rewelacja w ogóle) ale mały na usg miał prawie 4600 gram a urodził się 3650 i 59cm więc spory bład maszyn:/ I przez to właśnie przymierzali się do cc ale akcja poszła tak szybko, że chyba nie zdążyli się zorientować:-) Mamuśka ma się bardzo dobrze i maluszek też:-)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Gość nati. ol

hejka dziewczyny, pierwszy raz do was zagladam, mam termin na 30.06 to moja trzecia ciaza. powiem wam ze poranne wymioty mnie nadal mecza. codziennie albo co drugi dzien. tak mialam z pierwsza corka od 6-41 tyg.ciazy codziennie:-( z synkiem do 5 miesiaca. i teraz tez bedzie corka-Lilianka. kazdy porod inny, wiec nie jest regula ze drugi trwa szybciej, u mnie bylo odwrotnie. pierwszy trwal 3,5h a drugi 6 h i bardziej bolal. najwazniejsze by dziecko i mamusia byla zdrowa.Klucia tam na dole mam bolesne i malutka jest bardzo zywiolowa i silna. przytylam 7 kg z wagi przed ciazy. potem schudlam 2 kg .(60-58-67 kg)

25 maja Aleks :)

Dziewczyny u nas ok. Kocham tego mojego Synka z każdą minutą coraz bardziej i płaczę za każdym razem, gdy na niego patrzę. Jest taki doskonały. I jeszcze bardziej kocham mojego męża. Wiem, że to nasza wspólna cząstka i nie mogę uwierzyć, że tulę ten nasz Cud.

Karmienie piersią przebiega rewelacyjnie, od razu miałam mleko.
Co do porodu to nie będę opisywać, bo mam traumę. Nie będę was straszyć, wierzę, że u was będzie dobrze. U mnie nie było kolorowo niestety.

Zapisy EKG wychodzą dobrze, w piątek obejrzy naszego synka kardiolog. Jestem dobrej myśli.
Poproszę Męża, żeby dodał zdjęcie naszego Cudu :-*
Pozdrawiamy!

http://www.suwaczki.com/tickers/f2wlj44jpv60asct.png