Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Dziewczyny na pewno jak nie chcecie za szybko urodzić to gumka konieczna. Nie wiem czy to przypadek ale moje problemy w ciąży zaczęły się po stosunku bez. Byłam w 18 tyg. no i jeszcze powiedziałam mężowi że chyba nie zaszkodzimy jak będzie naturalnie... Na drugi dzień zaczęło mnie boleć podbrzusze, 2 dni później wylądowałam w szpitalu. Diagnoza- skurcze i prawie poronienie. Od tego czasu jestem na L4 biorę tabletki a o seksie nawet nie myślę. Nie mam odwagi. A w spermie faktycznie jest substancja która wzmaga skurcze... Zapytajcie lekarza. Każdy przypadek jest inny ale mnie ginka powiedziała, że jak wytrzymamy to lepiej nie ryzykować. Odbijemy sobie po połogu... Mam nadzieję, że będzie krótki;-)

Malutka Jeśli masz skrócona szyjke to nie radzę ryzykować, mój gin stanowczo zabronił. Zresztą mój mąż się boi I przez całą ciążę w ogóle Nie kochalismy Się nawet jak mogłam :-\

Diana śliczny synus :-)

Madziu na pewno nie będzie nic widać a łożeczko jeśli śliczne! :-)

Diana ale Twój ma piękna wagę! Moja córcia W poniedziałek ważyła niecałe 1400g. Wiem że waga jest w granicach normy, ale wyczytalaw W internecie że jeśli faktycznie mam to wrzodziejące zapalenie jelit to wtedy dzieciaczki mają niską masę. Dzwoniłam do mojego gina , on Nie spotkał się z takim problemem u ciężarnej, jedyne co mi powiedział to to że jeśli dalej tak będzie to czeka mnie cesarka ok 35tygodnia.
obdzwoniłam dzisiaj cały świat i najwcześniej mogę iść na inna konsulacje pod koniec miesiąca... kurcze nie wiem co robić bo nie wiem czy mam brać te leki, tak jak mówiłam nie powinno się ich stosować w ciąży, Tylko w razie wielkiej konieczności, a ja nie chce córci zaszkodzić... gdzieś wyczytalam że serduszko przestało bić... nie wiem nie wiem, Nie wiem:-(

Moniak ostatnio mam cały czas koszmary że rodze, jestem w szpitalu albo coś się dzieje. Chyba za dużo o wszystkim myślę

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9hvnkej0on.png

Dziewczyny a u mnie z kolei ja bym chciała w łóżku pobaraszkować a mój facet za żadne skarby nie da sie przekonać od kiedy usłyszał że mała głową w dół sie obróciła i że lekarz wybadał to palcami.
A poniżej mój brzuszek :) wydaje mi się, że jest ogromny jak na 32 tydz patrząc na wasze bąbelki malutkie:)

monthly_2015_04/czerwcowe-fasolki_28550.jpg

Mam do Was pytanie może głupie, ale męczy mnie to od dłuższego czasu: jak kładę się spać to mój synuś zaczyna
po chwili kopać, rozpychać i szukam takiej pozycji, żeby się uspokoił. Ja boję się, że robię mu krzywdę, bo źle leżę, że mu powietrza brakuje. Śpie na lewym boku. Dziś od 5 tak
było i dlatego wstałam po 6, żeby już było mu wygodniej. Wiecie coś na ten temat?

Justi mi się właśnie skończyła oliwka i kupiłam przez pomyłkę jakiś lotion a śmierdzący zamiast oliwki bo identycznie wyglądały:/ Chciałam zamówić dopiero później dla mojej kruszynki ale teraz wykorzystam również dla siebie:)
Migotka później to dopiero będzie wyzwanie, bo karmiąc nie można brać tabletek a gumki są fuuuj jak dla mnie. Na SR położna mówiła, że jeśli się karmi regularnie co 2 godziny to nie powinno się zajść w ciąże przez pierwsze 12 tygodni ale jakoś i tak mnie to nie przekonuje :D
Emiilusia na pewno wszystko będzie dobrze:) Po to robią wszystkie badania aby jak najszybciej w razie potrzeby zacząć działać. Wydaje mi się, że jeśli zapisał Ci leki to one będą tym mniejszym złem niż nie branie ich wcale. Tak samo jak z antybiotykiem i innymi tabletkami, które brałam na zapalenie oskrzeli. Też nie powinnam ale miało to mniejsze zło niż czekanie aż choroba minie. Nie wolno nam panikować pamiętasz? Więc głowa do góry, cyc do przodu i pozytywne myślenie :D Ja zaraz zmykam na wizytę do mojego doktorka i pewnie też przyjdę załamana jak zawsze po wizycie u Niego więc póki mam humor będę Cię pocieszać :D
Co do łóżeczka to już się oswoiłam z tym uszkodzeniem ale byłam zła sama na siebie z tego podekscytowania :/
Akola ja też jestem w 32 tc i wydaje mi się, że mam troszkę większy brzuszek, więc Twój wcale nie jest taki ogromny:) Ale i tak jest śliczny:)

Ja zmykam się szykować i lecimy do doktorka:) Buziaki i do usłyszenia później :D

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Ewcikk to ja Ci powiem, że mój narzeczony zrobił sobie ostatnio drzemkę przed popołudniową zmianą w pracy i tak się boczkiem do niego wcisnęłam i przysnęłam. Brzuszek mnie nie cisnął i było wygodnie a jak się obudziłam to miałam wrażenie, że malutką w brzuchu zgniotłam i faktycznie aż mnie brzuch bolał tak jakby zcierpnął. Bałam się, że zrobiłam Jej krzywdę ale później się ruszała, więc chyba nic Jej się nie stało:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

podejrzewam, że u mnie to moje wymysły, ale ja od początku każdy tydzień drżałam,aby znów nie stracic ciąży. Teraz jest ok, ale i tak mam swoje małe histerie, że coś może być źle- jedną z nich jest to, że może skoro tak się rusza to mu tlenu brakuje.

Dziewczyny, nie pamiętam która z Was kiedyś pisała, co powinno się jeść, gdy brzuszek u Maluszka jest mniejszy w porównaniu do reszty. Bardzo proszę o przypomnienie, co to było. O ile pamiętam to miód, suszone morele i coś jeszcze. Dzisiaj dzwoniła do mnie przyjaciółka, która jest w 35tc i jej synek przestał rosnąć, a brzuszek ma taki jak w 31tc. Strasznie się martwię o nią i o jej Maluszka :(

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hxkf7rcsp.png

http://www.suwaczki.com/tickers/t9qo5a8sqo5bf8q1.png

Cześć Dziewczyny! Od poniedziałku jestem na zwolnieniu i wczoraj trafiłam na Wasze forum. Chciałam się z Wami przywitać, bo pewnie zostanę tu na dłużej :). Mam małego bąbelka w brzuszku, który ma termin na 16 czerwca.

Pozdrawiam Was i trzymam kciuki za Was i Wasze Skarby! :)