Skocz do zawartości
Forum

Czerwcowe fasolki 2015

Gość Gosia 1 czerwcowa

Rekomendowane odpowiedzi

Hej dziewczyny! Podziele się co mnie spotkało..ehhh..W nocy z piątku na sobotę dopadło mnie jakieś cholerstwo i wymiotowalam,potem biegunka i tak do rana. Do tego doszła podwyższona temp. 37.5 no i co tu robić...Pojechałam rano do położnej,brzuch miękki,bardziej to były problemy z żołądkiem. Zaleciła jakieś tam swoje sposoby ale po powrocie stwierdziłam że telefon do ginekologa. Miałam pić tylko wodę i po południu zjeść ugotowana marchewkę. A po 3h od telefonu zadzwonic do niej ponownie.
No więc przed 13telefon że biegunka i wymioty ustaly ale temp jest i taki dziwny dyskomfort w brzuchu-ból bardziej u jego dołu. Zostałam zaproszona na wizytę do szpitala tam gdzie pracuje moja gin bo skurat miała dyżur.
Po badaniu ginekologicznym z szyjka wszystko ok ale na ktg pokazywało skurcze:/
Rozpłakałam się oczywiście z tego wszystkiego i zostalam położona na kontrolę 3dniowa;na oddziale.
Teraz wiem że nie ma sie czego bać,bo czuję się o niebo lepiej a i personel z oddziału ginekologicznego obcykany:) no i w ogóle szpital,bo oddalony mam o 50km od miejsca zamieszkania,myślę żeby tu rodzić. Może uda mi się wyjść wcześniej jak będzie już dzisiaj dobrze.
Powiem Wam że nie spodziewałam sie tych skurczy,myślę że ten wysiłek przy wymiotach + ból brzucha i do tego stres..bo dopiero na ktg czułam jak się brzusio napina.
Życzę Wam bezproblemowych ciąż,dużo spokoju i wiary w to,że nasze maluchy nie będą się tak spieszyły z wyjściem;)
Pozdrawiam!!

Tetide dzięki za informację. Jeśli nie uda mi się tutaj załatwić taniej blisko mnie to na pewno skorzystam z Twojej opcji:)
Gosia 1 czerwcowa ja mieszkam w mniejszym mieście Wągrowiec i lekarz mnie wysyłał do Poznania. Pierwsze były prenatalne w 13 tygodniu i później byłam w 21. Wszystko w prywatnych gabinetach, bo takie namiary dostałam:/ Ale teraz już po prostu za dużo kasy idzie na wyprawkę i przygotowanie mieszkania dla maluszka, że wolałabym nie wydawać jeszcze tyle kasy na badanie a chciałabym je zrobić dla swojego świętego spokoju...
Surikatko ja też wczoraj miałam jakieś zawroty głowy i duszności ale to chyba ze względu na to że te nasze narządy są ciągle uciskane:)
Malutka30 Kochana za dużo się nachodziłaś chyba coo?? Powinnaś się oszczędzać:) Mnie często w nocy budzi ból w klatce jak leżę na boku i też się zastanawiam od czego to:/ A jeśli chodzi o te zaparcia to kup sobie len mielony i pij codziennie. Ja się do smaku przyzwyczaiłam bo to takie galaretowate ale odpukać nie mam żadnych problemów z zaparciami. Piłam to od dawna, bo reguluję pracę jelit i jest zdrowe:) Jeśli chodzi o zatrzymywanie wody w organizmie to zatrzymuje ją również herbata owocowa, którą tak zalecają w ciąży, więc przestaw się na pokrzywę jeśli Ci smakuje. Jeśli będzie to trwało dłużej to skonsultuj się z lekarzem, bo to nie jest normalne:/
Polcia87 wracajcie do zdrówka:) Wszystko będzie dobrze:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

Malutka30
mnie zaparcia odpukac nie dopadly. Ale wiem co to znaczy przez pierwsze dwa miesiace ciazy mnie meczyly :/ wrrr. . Teraz to w tej sprawie jest u mnie lepiej nawet niz przed ciaza wiec sie ciesze. Nie biore nic szczeegolnego jem duzo owocow (jablka w wiekszosci) i warzyw. Co do tych mrowien to tez mnie w nocy to meczy. Ale odkad mam poduszke rogala do spania jakos lepiej sobie z tym radze. Spie lekko na lewym boku lekko na plecach taki kat 45 stopni i przwchodzi.

http://www.suwaczki.com/tickers/zem3qtkfj2r8gfdn.png

Oj tak z tym spaniem to faktycznie przerąbane, mnie też cebuszka pomaga

Co do humorków to i ja mam dzisiaj jakiś taki do d...y chyba przez pogodę. Ale zaraz jedziemy do Ikei - a mam 100 km bo u mnie nie ma, kupić mebelki dla małych do pokoju więc może mi się poprawi.

Polcia - grunt że już jest wszystko dobrze.

Adaszelki mam nadzieję że wyszłaś już ze szpitala

Emilusia - Ty tez do Nas wracaj

Madziunia - poszukaj, pokombinuj - trzymam kciuki, bo wiem jak ja sie uspokoiłam po tym badaniu wiedząc że maleńka rośnie

No i co z nasza LIIKĄ ??? Martwię się jak One się mają

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09p07w7qeniegr.png

Byłam dzis na zakupach rodzinnych :) Jechaliśmy z mężem do centrum, które do czerwca chce się zamknąć. Ogromne, 5 kondygnacji i same markowe rzeczy przecenione. Kupiłam dla Marysi i Rysia na jesień i zimę czapki, rękawiczki i szaliki. Wszystko za 1 Euro :) Piękne, niesmowicie dobrej jakości. Mąż tez kupił kilka rzeczy dla siebie a ja jak zwykle nic :/ Nie mogę na siebie nic znaleźć. We wszystkim wygladam jak słonik :) Chodzilismy tak 3 godziny aż mi się czarno przed oczami zrobiło a potem widziałam podwójnie :/ Dostałam ochrzan od męża, że nie mam ze sobą jedzenia i poszliśmy na przerwę na tajskie żarcie. Och jak ja je kocham :D Na otarcie łez kupiłam sobie lakiery do paznokci i cienie do powiek :) Przynajmniej będę zadbanym słonikiem :) No cóz, musiałam komuś opowiedzieć o zakupach...
Polcia współczuję przeżyć. Wszystko już jest ok?

http://www.suwaczek.pl/cache/17b721e0e2.png
url=http://www.suwaczek.pl/]http://www.suwaczek.pl/cache/480727b525.png[/url]

Oj dziewczyny jak widzę, że my z dnia na dzień coraz gorzej funkcjonujemy:) Ciąża nas dopadła:) Ja od wczoraj mam takie osłabienia i zawroty głowy chwilami a dzisiaj cały dzień na jakimś dziwnym wzdęciu czy coś... Tak czuję jakby mała każdą stroną się wypychała i nie mieściła mi się pod skórą. Jakby mi ktoś balon od środka pompował:( Straszne uczucie:(
supermoniczka dzięki za rady:) Na pewno się tam wybiorę na małe zakupy:)

http://www.suwaczki.com/tickers/l22ngu1r27nochta.png

adolina wynik pozytywny jaks 3=4 tydzien ciąży gratuluje!

Madzius witaj wsród nas:) wpisz sie do tabelki i napisz cos o sobie:)

Kati polóż sie odpocznij.

Ja wlasnie wróciłam z mieszkania do starego. przyjechał mój tato i pomógł ogarnąc rozgardiasz pozostawiony przez meza i tescia:) powynosił pudła. Ja ogarnełam podlogi, wymylam zlozone meble:) Danusia nam zasneła dzieki temu mielismy wiecej czasu na spokojne porzadki.
teraz to juz tylko ide sie polożyc i odpoczywac. bo troche zmeczona jestem:)

Gość madzius1st

Ok jak tylko będę przy komputerze to to uzupełnie i od razu się zaloguje ... Próbowałam was czytać od początku ale za dużo tego było :-( jak tam brzuszki? Okraglutkie? :-) mój juz dość pokaźny a tyko 4.5 kg na plusie

Muszę się wam pochwalić :) wczoraj kupiłam praktycznie cała wyprawkę :) Łóżeczko, przewijak, pościele, kocyki, wanienkę, ręczniki, ubranka, kosmetyki, pieluchy i wiele innych :) Chyba w całej ciąży nie ma nic lepszego niż wybieranie ubranek dla tego rosnącego w nas maleństwa. Teraz tylko pranie, prasowanie i pakowanie torby :)
A co do złego samopoczucia to myślę że to ma jakiś związek z pogodą bo te zawroty głowy i kiepski humorek mnie też dopadły ( może jakieś przesilenie wiosenne czy coś w tym stylu).