Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Ela Juli dzięki za troskę u siostry na szczęście wszystko w porządku. Ale strach jest cały czas. Najgorzej to przeżywa moja mama tamtą koszmarną noc całą przepłakała. Moja siostra kiedyś mueszkała w tej dzielnicy i w tej restauracji też bywała. To centrum handlowe tam robiła zakupy i mama też zna te miejsca. Kazała im się pakować i przyjeżdżać do Polski.
Kinia Wisienka cieszę się że mogłyście miło spędzić dzień
Dominika Lenka uuuulllaaala jaka panieneczka. Śpiworek super.
Ela zaraz będzie ci fikał koziołki. Moja mama mówi że dziewczynki zawsze szybciej wszystko robią niż chłopcy. Więc się nie sugeruj.
HM o oo to kto mu teraz pilota poda:)? Dobra żonka z ciebie że się nim opiekujesz. Ja jak widzę że m. chory to od razu mam nerwa.
Szczęśliwa mamusiu życie jest cholernie niesprawiedliwe. Jak dziewczyna jest dobra to jej się taki h.. trafi i najlepsze lata zmarnuje. Pamiętaj nic na siłę. Ważne żebyś powiedziała a to reszta już pójdzie.
Kinia jeśli to jednorazowy incydent to chyba nie trzeba się tym martwić. Nam też czasem coś stoi na żołądku to i dzidzi może się niedobrze zrobić.
Mamy 2 ząbka i spanie z cycem w buzi nocą nadal trwa. Boziu jak cudownie obserwować więż tworzącą się między chłopcami i Zuzią. Jak ona ich uwielbia piszczy szaleje razem z nimi istny cyrk mam w domu. A kacper to poprostu taka niańka. Wszystko zrobi ( oprócz zmiany pieluchy i mam nawet nie prosić).
Panifioono z wiekiem "zmądrzejesz" i nie będziesz się tak urabiać ponad własne siły. Wykorzystaj ten czas dla siebie

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png

Wisienka ale miałaś fajnie z tym kinem!!kinia my jeszcze na etapie wykańczania ale mam wrazenie ze zakupy do domu sie nigdy nie skończą.zazdroszcze ze juz mieszkacie.
Szczesliwa mamusiu Ela jak zwykle ma racje!jestes super dzielna fajna dziewczyna.dzieci podrosna bedziesz miała czas dla siebie.jestem pewna że poznasz kogoś wartościowego!maz niestety bedzie szukał pretekstu zeby zrezygnować z terapii kazdy powod dobry.
Cos nam Anela sie nie odzywa...martwie się.h-m współczuję

Ela Juli dzięki za troskę. U
siostry na szczęście wszystko w porządku. Ale strach jest cały czas. Najgorzej to przeżywa moja mama tamtą koszmarną noc całą przepłakała. Moja siostra kiedyś mueszkała w tej dzielnicy i w tej restauracji też bywała. To centrum handlowe tam robiła zakupy i mama też zna te miejsca. Kazała im się pakować i przyjeżdżać do Polski.
Kinia Wisienka cieszę się że mogłyście miło spędzić dzień
Dominika Lenka uuuulllaaala jaka panieneczka. Śpiworek super.
Ela zaraz będzie ci fikał koziołki. Moja mama mówi że dziewczynki zawsze szybciej wszystko robią niż chłopcy. Więc się nie sugeruj.
HM o oo to kto mu teraz pilota poda:)? Dobra żonka z ciebie że się nim opiekujesz. Ja jak widzę że m. chory to od razu mam nerwa.
Szczęśliwa mamusiu życie jest cholernie niesprawiedliwe. Jak dziewczyna jest dobra to jej się taki h.. trafi i najlepsze lata zmarnuje. Pamiętaj nic na siłę. Ważne żebyś powiedziała a to reszta już pójdzie.
Kinia jeśli to jednorazowy incydent to chyba nie trzeba się tym martwić. Nam też czasem coś stoi na żołądku to i dzidzi może się niedobrze zrobić.
Mamy 2 ząbka i spanie z cycem w buzi nocą nadal trwa. Boziu jak cudownie obserwować więż tworzącą się między chłopcami i Zuzią. Jak ona ich uwielbia piszczy szaleje razem z nimi istny cyrk mam w domu. A kacper to poprostu taka niańka. Wszystko zrobi ( oprócz zmiany pieluchy i mam nawet nie prosić).
Panifioono z wiekiem "zmądrzejesz" i nie będziesz się tak urabiać ponad własne siły. Wykorzystaj ten czas dla siebie

Tak myślę i myślę i moje dziecko chyba nie lubi konsystencji kaszek. No żadna jej nie smakuje, kupiłam nawet tą malinową, niezdrową z cukrem i nic. Zjada 5 łyżek i dalej nie chce jeść. Same owoce, warzywa uwielbia, mięso w miarę toleruje a kaszki ble. Chyba więc zrezygnuję narazie z ich podawania bo to bez sensu.
Dziękuję za komplementy śpiworkowe i dzieciowe:-)
Śpiworek okazał się mieć moce nadprzyrodzone, niczym kombinezom H-M, Lenka w nim odpływa od razu:-)
Wisienka zazdroszczę randki, my chyba nigdy już nie pójdziemy na randkę, chyba, że we trójkę;-)
Dzisiejsze szycie mi nie poszło, ale tym razem jestem cierpliwa i wiem, że jak coś się robi pierwszy raz to trzeba trochę czasu poświęcić, żeby dojść co i jak ma być. A wydawało się takie proste... Szkoda że Dobra Wróżka zajęta bo może by mi podpowiedziała co nieco.
Przez dwa dni M nie było i powiem szczerze, że to dziwne, ale tak naprawdę miałam niewiele w domu do robienia, czyli, że on mi tyyyyle pracy dokłada...? Kurdę muszę z nim o tym porozmawiać;-)
Teraz czas relaksu, ja w wannie, kot na pralce, a pozostała część familii w łóżkach w sypialni.
Prawie tylko o sobie napisałam, ale jakoś ostatnio błądzę myślami nie wiem gdzie i nie umiem nawet skupić się na tym co mam napisać, Jezuuu może to jakaś choroba psychiczna czy coś...

monthly_2015_11/majoweczki-2015_39420.jpg

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Witam się i ja. Humor mam kiepski ale dzień Milo w miarę spędzony , przyjechali goście i się teraz zastanawiał po co ja ten dom tak w nocy szorowalam ? Dzieciaki mi go rozniosly i mam istny Sajgon... No cóż dziś IDE spać , jutro tez jest dzień .
Tak się martwilam ze Justyna w tyle... A teraz mam za swoje. Dziś cały dzień naruszenie, krzyk gorączka i zaczerwienione spuchniete dziąsła... Z tym ze górne ! I spółgłoski zaczęły się wyrywac, typu da, ba itp. Tylko ze narazie pojedynczo. Ciekawa jaka noc będzie.... Ech . kolorowych !

http://fajnamama.pl/suwaczki/98q2pw6.png
http://fajnamama.pl/suwaczki/b5ltwan.png

Witajcie
U nas dalej tydz urozinowy. wczoraj kino 4dx powiem ze nawet się balam.. a Antosia (może mnie niektóre zlinczujecie) została z niania. mamy fajna dziewczyne od naszego slubu z nia współpracujemy, a rodzice na randke. ;)))
Ja tez daje słoiczki jak nie mam mieska od rodzicow, jednak wole to niż mieso z marketu.

Co do porodu to ten wspominam nizle zresztą caly mam nagrany na go pro. jest moment gdzie chciałam ugryźć polozna w lokiec he he ale bylam twardzielem i nie krzyczałam nawet. ale jak kazali mi kolejnych kilka partych polezec na boczku bo dziec za wysoko to powiedziałam dp poloznej ze niech się nigdzie nie wybiera bo ja teraz mam zamiar urodzić!!! i tak było. Jeszcze jeden smieszny moment na koniec jak mnie lekarz szyl to sobie spiewalam i nuciłam chyba żeby rozladowac atmosferę . niezla mieli ze mnie polewkę.
Co to tatuaży to mam 3 i popieram UWAGA UZALEZNIA

Dominika Spiworek Zajefajny. Szkoda ze ja nie mam maszyny:(
szczesliwa mamusiu serzecznie wspolczuje. Pomysl trochę o sobie szczesliwa mama =szcesliwe dzieci.
ale Lenka silaczka. super nawet zazdraszczam ze już sama stoi.choc tak jak piszesz urwanie glowy.
moje dziecko Nie chce JESC.
Już nie mama pomysłu. rano jak cie mogę po 100 ml wypije obiadek zje owocka tez ale od 16 nic nie jadla i wieczorem po kapieli tez nie chciała . Najgorzej ze pic wody nie chce nic nie chce, zebow nie widać choć oczy nos i uszy trze. Poza tym zdrowe zadowolone dziecko rozbrykane i usmiechniete. Wczoraj karmiłam o 23 przez sen i dziś to samo zrobie ale tylko 90 wypila.
Dominika spróbuj dodac owoce do kaszki u nas trochę lepiej z owocami.
Dobrej nocki wszystkim mamusiom i dzieciaczkom. Spijcie dobrze i dluuugo.

Hejka.
Szczesliwa mamusiu nigdy nic nie wiadomo, moze gdzies czeka ns Ciebie ktos kto Ci to wszystko wynagrodzi. Super z Ciebie mama i kobitka więc głowa do góry :)
Pisz śmiało wszystko co Cie boli zawsze chętnie wysluchamy i napiszemy dobre słowo i będzie Ci lepiej na serduszku :)

Wisienka super ze randka sie udała My dzisiaj bylismy we trójkę: T, ja i Hanusia na meczu piłki recznej bo kolega jest trenerem i mała sie do wszystkich cieszyła była bardzo grzeczna :)
Juz Wam kiedys pisalam ze Hania ma uczulenie na teściową i dzisiaj to potwierdzila: tesciowa byla u nas 20 min i musiała uciekać bo Hania tak się zanosila jak ona była na polu widzenia. Ciekawe moze Ona jej cos zrobiła jak była mała?! Nie wiem do obcych sie cieszy a babcia jest bleee
Kinia 85 a ja dzisiaj jadłam frytki z Mc Donalda :) już nie pamiętam kiedy jadłam ostatni raz :)
Anela78 dobrze ze z siostra wszystko ok, kurcze jaka to jest tragedia. Jak ja bym chciała żeby te wojny sie skończyły, tyle niewinnych ludzi ginie :(

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Jaka tu cisza!
I znow poniedzialek :-( czemu te weekendy tak szybko mijaja.
Ja w pracy, tatus z dziewczynami. U nas zaczal sypac snieg. Noc straszna ledwo zyje. Obie dziewczyny budzily sie z placzem, jedna na zeby a druga bo ja mlodsza budzila wrzaskiem. Spalam 3h :-(
Nie pamietam co mam komu odpisac...pisalam kilka razy i zaden post soe nie dodal.
Szczesliwa mamusiu....sily i odwagi do podjecia decyzji. Mysl o sobie i o dzieciach :-* Daj znac jesli moge jakos pomoc....moze na priv bo nie zawsze mam czas odkopac wszystkie posty.
Milego dnia! :-*

http://lb1f.lilypie.com/qZ8Ip2.png
http://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hgaar6rba.png

Kinia my znowu wczoraj stwierdziliśmy, że chyba dziecko w tym wieku jest najbardziej płaczliwe. Jak do tej pory Lena mało kiedy płakała tak teraz non stop ryczy bo gdzieś się walnie czy jej się nogi rozjeżdżają albo tysiąc innych powodów. Tak więc czekamy z niecierpliwością aż zacznie chodzić, etap przejściowy u nas jest trudny;-) wszystkiego najlepszego dla Tymka od Psotki Lenki;-*
Ewelusik dzieci poznają ludzi po twarzy i już więdzą czy to jędza czy nie;-p moja różnie reaguje za każdym razem. Ale zazwyczaj płacze na widok wszystkich nowych osób. Tak jak ostatnio płakała jak Hania Wisienki zagadywała do niej a przy pierwszym spotkaniu była Hanią zachwycona i sama ją zaczepiała.
Anela współczujé siostrze, teraz tak naprawdę żyją w strachu.
Daduśka ja maszynę też pożyczyłam od mamy na próbę i powiem szczerze, że podoba mi się szycie, gdyby tylko dzieci trochę grzeczniejsze były. M wymyślił, żebym na prezent świąteczny zrobiła dla jego siostrzenic kocyki Minky, najlepiej z naszywkami imiennymi, ale nie wiem czy mi się to uda:-) najwyżej będą bez imion. A owoce do kaszki już próbowałam dodać i też nie smakuje. Mam nadzieję, że Lenka nie będzie tak wybredna w jedzeniu jak M bo chyba mnie we dwoje wykończą. I tak już jest wiele potraw, których nie gotuję bo coś tam. Żałuję, że nie nagraliśmy mojego porodu, ale by było co oglądać;-)
Panifiona daj znać jak noc Wam minęła. :-*

http://s4.suwaczek.com/201505065565.png

Witamy sie i my. Noc taka sobie, bo od polnocy juz w łożku z Hania, pobudki częste i cyc non stop. Wstałam z bólem głowy ale moze przejdzie.
Kinia najlepsze zyczenia dla Tymka!
Emagdalenka współczuje nocy.
My z bloku operacyjnego mamy nagrane dwa filmy:) moj maz miał refleks i w momencie jak tylko Hania wyszła z brzuszka, nagrał filmy jak neonatolodzy ja 'ogarniaja';) mierzą, waza, odcinają pępowinę, itp. Niesamowite przeżycie zobaczyc to na żywo bo przeciez ja tego nie widziałam. Cos pięknego, pamiątka na całe życie.

Emagdalenka śnieg? Łee nie chcę. Ale u nas też tylko 2 c i niebo takie dziwne. Chłopaki to już się doczekać nie mogą bo na nartach chcą jeżdzić. Współczuję nocki.
Dominika super pomysł z kocykami. Mój Piotrek nie nawidził kaszki i do tej pory nic o takiej konsystencji nie zje.
Ewelusik no widzisz dziecko ma dodatkowy zmysł i coś złego wyczuwa. A co teściowa na to ?
Daduśka nagranie z porodu bezcenne. My zapomnieliśmy w pośpiechu aparatu i pierwsze fotki tylko z tel mamy. Zaufana niania teraz na wagę złota. Ja na szczęście mam mamę zawsze chętną do pomocy i Zuzia ją uwielbia.
No właśnie znajomi ciągną nas na ostatki ale chyba nie pójdziemy bo jak tu na noc cyca zostawić? Mama nas wysyła i twierdzi ze spoko dadzą sobie radę najwyraźniej będą się bawić pół nocy:)

Kinia 100 lat dla Tymka :-)
Nagranie z porodu fajna rzecz ja niestety nie mam ani jednego :-(
Anela ja tez w dzień mogłabym juz zostawić spokojnie Wiktorka z babcią ale te cyckowe noce mnie przerażają. Żeby chcial z butli pociągnąć to by bylo super!!! A tak to tez póki co mam szlaban :-)))) ha!ha!
Ale może warto spróbować jak masz niedaleko znajomych i w razie co cycki szybko przylecą ;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Hej. U nas noc masakra co chwile pobudki z płaczem :( dziecko mi się popsuło od tygodnia. W dzień tez częściej jest placzliwa. Teraz odsypia cwaniara noc a ja sprzątanie i gotowanie ach... co za los tych matek ;)
Anela78 tesciowej jest przykro ale cóż ja mogę zrobić, trzeba poczekac jak mala troche urosnie to moze babcie zaakceptuje :)
emagdalenka no to szacun dla męża :) moj T miał zostać drugie pół roku na tacierzynskim a ja miałam wrócić do pracy, ale dostał lepsza prace i nie mógł iść wiec ja jestem rok :)
Ja mam zdjecia od razu jak Hania wyszła z brzucha i ma jeszcze pepowine- fajne :) szkoda ze ja nie zrobilam mężowi jak odcinal pepowine. Moj T chcial nagrywać poród, ale wtedy ja się denerwowalam ze to robi, ale teraz bym sobie obejrzala :) kobiecie to nigdy nie dogodzisz he he

http://s1.suwaczek.com/201505134580.png

Hejka :)
co podczytam to nie mogę posta dodać a teraz juz nie pamiętam :/

Najlepszego dla Tymcia :* i Madzi Asiowej bo wczoraj miała urodziny i dla Jasia - i tych o których nie pamiętaam ;)

Asia866 przeczytałam ze łzami w oczach Twoje przeżycia ze szpitala. Słyszałam złe opinie o Polnej ale nie sądziłam że aż tak - a przecież to szpital akademicki...ehhh. Jesteś dzielna i silna, ja bym pewnie nie dała rady - także szacun!

Ja miałam cc w znieczuleniu ogólnym, Synka zobaczyłam dopiero na drugi dzień popołudniu w inkubatorze przez kilka minut- to było najgorsze :/ Ani ja ani T. nie widzieliśmy momentu narodzin. Miałam z tym jakiś czas problem. Ominął mnie cud narodzin. Miałam brzuszek, zasnęłam, obudziłam się a na drugi dzień pokazali mi dziecko w inkubatorze i powiedzieli że to moje. Nie chodzi że nie wierzyła że ON mój ale brakowało mi tej fazy przejścia. Urodził się bez odruchu ssania, był karmiony sondą, po kilku dniach butelką - ja odciągałam pokarm od 2 doby. Po 10 dniach od porodu pierwszy raz go przystawiłam do cyca i od razu złapał i do dziś nie chce puścić :) takie dziecko mi się trafiło :D

Szczęśliwa mamusiu - dużo siły! Pisz do nas często i o czym chcesz. My pomożemy ile się da. O przyszłość się nie martw, zmiany z reguły wychodzą na lepsze. Życie się różnie toczy i niczego nie przewidzisz. A tak jak dziewczyny piszą - szczęśliwa mama to szczęśliwe dzieci.

Dominika śpiworek super! Zazdroszcze zdolności :) my dzis lub jutro przymierzamy się do spacerówki :) zobaczymy czy Łobuz będzie chciał posiedzieć.

Ela czytałam ostatnio w tej mojej książce że jak chcesz nauczyć dziecko butli to trzeba mu ją podawać jak jest już głodny 3 razy dziennie. Cierpliwie, codziennie - może to trwać nawet miesiąc ale podobno kiedyś złapie ;)

Wisienka super że randka udana. Mogłas chociaż trochę odpocząć. Kacperka już można by tez na dłużej zostawić gdyby nie problem ze snem :( nie potrafi zasnąć bez cyca lub samochodu ;) inaczej jest krzyk jakby go ze skóry obdzierali :/

my bylismy na weekend w Poznaniu u teściów. Jakoś tak zleciało szybki i bezowocnie ;P jedynie w ikei byliśmy i kupiliśmy krzesełko do karmienia.

U nas póki co zębów nie widać i wcale za nimi nie tęsknie :p

http://www.suwaczki.com/tickers/atdcj44jg4siydgu.png

Jak tak piszecie o tym nagrywaniu porodu...ja bym chyba tez nie chciala,ale zas zdjecia chetnie bym poogladala:-) a tego tez nak na lekarstwo,jedno tylko ktore maz zrobil,jak mam juz malego przy sobie. Ogolnke nie lubie strasznie zdjec,a teraz zaluje jak cholera ze ich nie mam. Z synkiem mam tylko dwa,a on ma juz pol roczku...:-/. Trzeba to nadrobic:-)!
Szczesliwa mamusiu,jestesmy z Toba,Wami:-* pisz smialo jak Ci cos lezy na serduchu,nie krepuj sie :-*
Panifionko,zaraz zabki sie wykluja i wszystko wroci do normy:-)!
Ewelusik,nasze dzieci sie cbyba zmowily...! Moj od 2tyg strasznie niespokojnie spi,budzi sie z placzem,usypia tylko na rekach i tez z placzem...biedne te nasze dzieciaczki,nie wiadomo jak im pomoc...?!Ah. A jaka masz tesciowa? Fajna,lubicie sie? Bo na np bym sie cieszyla jakby moje dziecko na moja tak reagowalo... :-D
Dominika,swietny spiworek:-) gratuluje talentu:-) ja niestety na maszynie nie umiem zrobic n.i.c. :-))

http://suwaczki.maluchy.pl/li-70938.png

Witam po pięknej nocy.
Właśnie wcinam musli i wydłubuje z niego rodzynki (rodzynki, a pfe! - czemu wszystkie musli mają rodzynki?!)

J. zasnela o 21.30, obudzila sie na wodę standardowo o 3.30 a na sniadanko z cycka dopiero o 7.30. Niestety od 8.30 już świergliła (co nie jest dla niej normalne bo wstaje pozniej) i zaczęła przed 10 tak marudzić że łohoho. Nie wiedziała co ma ze sobą zrobic i ziewała jak szalona :D Ani na rączki, ani do łózka, ani cycka ani nic.. Dopiero jak ją zostawiłam samą przed tv po 5 min odpłyneła. eh.

U nas śniegu nie widac i bardzo dobrze bo ja jeszcze w wiosennym płaszczu pomykam :D

Mój mążu tez super i wszystko przy dziecku i z dzieckiem potrafi. Ale stety i niestety podobnie jak u Juli, od rana do wieczora musze sobie radzic sama bo tylko jego pensja daje nam wikt i opierunek :D :D :D

Dziekuje za wczorajsze słowa otuchy. Mążu aż tak bardzo nei umierał ale myśle ze troche miał tez ochote polezec jeden dzien w lozku i robic nic :) W sumie po porodzie ja 2 tyg tak leżałam a on się mną zajmował wiec niech juz miał odrobine luksusu.. Dzis rankiem pomaszerował zarabiac na swoje księżniczki wiec chyba koniec z chorowaniem :D

Ja filmu z porodu nie mam i nie chciałam, mąż miał zakaz tez zdjęc z łożyskiem w tle i rozkraczoną żoną :D
Pierwsze focie Julinka ma z telefona na ciemnej sali poporodowej czyli jakas godzina po urodzeniu.

Panifiono - buziaki od nas w czoło dla Justynki (zobaczysz ze teraz temp. zniknie!)

Ewelusik, Emagdalenka - współczuje nocy :*

Dominika - jak już tak szalejesz to uszyj mi tez minky bo nasze sie robi przykrótkie a i z grubszym wsadem by sie przydało :D :D :D A tak serio to mam zakladke na allegro z kocykiem nowym otwartą juz chyba 2miesiące ale jakos szkoda mi kasy wciąż :/

a mój pierwszy od 1,5roku @ sie nie chce skonczyc!!!

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png