Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Dziekuje dziewczyny :-*
Mamy wizyte w nastepny wtorek ta przed szczepieniem, myslicie ze moge poczekac czy isc z nim wczesniej?

Super ze chrzciny sie udaly my mamy 22 sierpnia maam nadzieje ze nie bede musiala cycami swiecic :-)

A jesli chodzi o treningi to ja niestety wymiekam jestem len smierdzacy ale Was wspierac i juz zaciskam kciukasy :-)
Buziaki z rana :-)

Melduje sie nadal chora i ledwo żywa. Dziś kolejna wizyta u lekarza a ja chodzę nacpana od Paracetamolu.. męża dziś przytrzymalam w domu bo nie spałam nic tylko umieralam z bólu. O dziwo poszłam w czw z chorym lewym uchem do lekarza a cały weekend prześcierpialam przez prawe..

tak poza tym myślałam.. ba! Byłam pewna że będę marudzić na teściowa która nas odwiedziła ale zamiast tego tylko mam radość w sercu i miłość do męża :) Na dzień dobry opr. swoją matkę ze my małe dziecko mamy a ona na domofon wydzwania zamiast uprzedzić na tel ze juz jest ;) a potem maluch nasz na widok babci ryk a na ręce to już w ogóle się nie dała. Za to do innych gości uśmiech i heheszki ;) co więcej. Mężu skomentował ze to dlatego że babcia pali papierosy wiec wnuczka jej nie lubi.
Moze to wredne ale mam zaciesz ;)

w
Ochrzczonym gratuluję!
Zameznym życzę miłości dużo

http://www.suwaczki.com/tickers/relgdf9h8lyk7xt9.png

Czesc dziewczyny. Mimo, ze nie pracuje to jakos nie lubię poniedziałków. Mąż po tygodniu urlopu wrócił dzis do pracy. Oprócz wczorajszego dnia w ogóle nie mieliśmy pogody. Caly czas lało. Planowaliśmy wyjechać gdzieś na domki, ale dobrze, ze się nie zdecydowaliśmy, bo caly urlop byśmy w nim przesiedzieli, a tak we własnym domu to chociaż tv jest. W piatek wybraliśmy sie do Manchesteru do muzeum przyrody. Syn był zachwycony szkieletami dinozaurów, jakąś fascynacje nimi teraz przezywa, a Maja oczywiście spala. Chcieliśmy pozwiedzać jeszcze miasto, ale zrobilo sie tak zimno, ze uciekaliśmy do domu. Przez pare ostatnich dni obserwowalam sen dzienny Majki i wyszlo, ze bardzo malo śpi w dzień. Robi sobie 4 drzemki po 30 minut plus to co spi na spacerze, albo w aucie. Ile śpią wasze dzieci w dzień? A poza tym od mniej więcej miesiąca strasznie w nocy bola mnie nogi od kolan w dol, zwłaszcza jak poprzedniego dnia troche pochodze. Myślałam n ze to może brak witamin, ale jem od miesiąca suplementy i nie ma poprawy...
Gratulacje dla ochrzczonych maleństw i świeżej mężatki Darki, miłego poniedziałku.

m.g
Kurcze dziewczyny juz sama nie wiem co mam myslec Maly tak strasznie spi a w zasadzie to nie spi... nie mial tak wczesniej.. i te jego policzki nie sa czerwone tylko szorstkie i schodzi z nich skora :-( na dodatek kupa ktora jest rzadka i musztardowa w srodku ma duzo brazowego sluzu (sory za szczegoly) nie placze jakos wiecej nie siluje sie z kupa ale wczesniej tak nie wygladala juz nie mam pojecia od czego :-( te policzki wygladaja na skaze ale ja oprocz wczorajszego lyka mleka nic takiego nie jem. Odrzucilam sery jogurty juz nawet uzywam tyle masla co nic i dupa :-( poradzcie cos prosze

Hanka ma rację, przy skazie nawet patrzenie na krowę zabronione. Ja odstawiłam WSZYSTKO na 3 tygodnie (Hanka, 10dni to absolutne minimum, żeby się wyeliminowało ZUO z pokarmu).
I to nie musi być skaza. Młodemu już doktory przypisywali wszystko, od atopówki po rumienie itp. a najbardziej prawdopodobne jest łojotokowe zapalenie skóry. Tylko przy tym z kupami nie ma problemu, bo to się nie łączy.
Ale zbiegiem okoliczności kryzys kupowy przypadł na czas najostrzejszego przebiegu zapalenia.
Oczywiście się do końca nie wyleczyło, teraz jest nawrotka, policzki straszne (skóra pęka, są wysięki, miejscami aż bordowa) ale we mnie spokój i cierpliwość, bo wiem, że minie. Wcześniej miał to wszędzie oprócz stóp i dłoni...
Dobry dermatolog Ci potrzebny i to co nie zaszkodzi a młodemu pomogło: woda z gotowanych otrębów pszennych dolewana do kąpieli, czasem krochmal. Żadnych oliwek i nic co ma tlenek cynku. Ale najpierw dobry lekarz, żeby zwalczyć skutki a nie tylko objawy. Trzymaj się!

ps. w Lidlu ładne koce z mikrofibry są, w kolorową kratę :) I zacnej urody regaliki na klamoty dziecięce.

bojkot suwaczka

Gość zielooona

Jest! Poczytałam! ;)
marti, dołączam się z hula Hoopem i dieta nie jem kakalka i słodyczy i cukru. W któryś piękny dzień się zwaze, zmierze i cykne zdjęcie :)

Maratonka, trochę mnie nerw wziął bo myślałam ze ten pajac ( choć niesamowicie przystojny- widać po Majkelu :P) juz dawno cycki na ulicy pokazuje za alimenty dla Was albo choć w odrze do góry brzuchem pływa!!! Bierz się za gnoja, nic nie daruj ! Będziemy Cię wspierać! Usciskaj młodego <3<br />
Byliśmy dzisiaj u lekarza z Tygrysem bo od soboty co zje, to rzyga :( jest smutny i często się krztusi slinka. I zbadala go, osluchowo dobrze wszystko ale gardelko zdarte od tych wymiotów :/ mamy syrop, wapno i inhalacje z soli robić i jutro znów przyjść. Boje się ze dostanie antybiotyk :/ a co do wymiotów to uważać zeby się nie odwodnil, a Filip nie umie z butelki pic, strzykawka go denerwuje a z łyżeczki bokiem wypluwa... jest taki dzielny chłopczyk, nic nie płacze tylko smutne minki robi :(

Tak wogole to wszystkiego dobrego dla ochrzczonych bobaskow.
Darka i jak w stanie małżeńskim?
Marti śliczna dziewczynka. Ale to juz pewnie nie raz pisałam. Mojego by pewnie nie chciała bo to cycoch straszny. A do tego strasznie rozdarty. Ale jak się nareperuje to dam znać :-)
Dzieki dziewczyny za podpowiedzi w sprawie zabawek do wózka będę próbować bo na dwór trzeba jakos wychodzić.

http://www.suwaczki.com/tickers/17u9i09k995ttuhf.png

Zielona, publicznie obiecałam poprawę i wstydu Wam nie narobię :)
Ojcu żaden, nawet najlepszy look tępoty nie zamaskuje. Tak jak mi rozumu nic nie wróci.
Aneczka, masz rację, miałam opisać poród, ale tyle razy tu dziewczyny pisały, że się tą traumę zapomina, że nie chciałam się wygłupiać :)
Zatem zabieram się do snucia opowieści. Dosmażę tylko kotleta.

bojkot suwaczka