Skocz do zawartości
Forum

Majóweczki 2015

Joasia21

Rekomendowane odpowiedzi

Doris, dziekuje. Bedzie mała księżniczka ;) do tego mam dziergana czapeczkę ecru, jak bedzie chłodno to założę kremowe body.
Sklep jest w Minsku Maz- Finezja. Nie wiem czy maja stronę, ale pani mi wczoraj powiedziała ze przyjeżdzają do niej klienci z całej PL. Naprawde nie dziwie sie:)

HM - podziwiam Kochana za sile do zrobienia tego wszystkiego! Powodzenia zeby wszystko sie dało ogarnąć! :)

Co do sposobów na katar to polecam 5-6 razy dziennie euphorbium + odciąganie kataru, na noc nasivin soft co by sie dzieciowi lepiej oddychało, przy łóżeczku garnek z inhalacją... Ja tak robię i widać poprawę :)
Aaa dla tych, co fb nie mają - maluszek siostry przekroczył wagę urodzeniową, siostra na antybiotyku i za dwa tygodnie wychodzą do domu :D oboje czują się coraz lepiej :)

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Doris a na czym grasz? Śpiewałam kiedyś jako solistka to możemy się zgrać i forumowy zespół założyć :)
Daniela, oprócz krochmalu dziewczyny jeszcze pisały o przegotowanej wodzie i sudocremie, albo bepanthenie.
H-M milej zabawy na weselisku. Kurde, ostatni raz byłam na swoim weselu pięć lat temu i od tej pory cisza w naszej rodzinie i wśród znajomych, nikt się nie żeni ani nie wychodzi za mąż. A tak bym sobie pojadla weselnego żarełka...
Dominika, Ola fajnie, ze tak razem sobie chodzicie, motywujecie się nawzajem, macie wspólne tematy i w ogóle :D
Zieloona, zafunduj sobie pyszne lody na poprawę humoru.

Czytam ale coś dzisiaj z zapamiętaniem u mnie problem :/
My po kontroli u pediatry i ten cholerny katar nas opuścić nie chce :( dostałyśmy krople Mucofenid i dodatkowo do inhalacji do nebudu veutolin - poniedziałek kontrola numer 3 :/

A pro po kataru to tak jak Emilka23 pisze zakraplać solą morską nocha i ściągać zawartość u nas zanim dołączyła batalia leków do inhalacji dwa razy dziennie rano i wieczorem wkraplaliśmy nasivin soft plus inhalacje z soli fizjologicznej

Emilka23 super że malutki nadrabia wagowo i że siostra się juz dobrze czuje :D

Co do ściągi produktów słoikowych itp to ja wybrałam takie:
Z BoboVity jedynie kleik ryżowy
Hipp:
- dynia z ziemniakami po 4 mcu
-marchew z kalarepą i ziemniakami po 4 mcu
-młoda marchew z ziemniakami po 4 mcu
- pierwsza marchewka po 4 mcu
- zupka jarzynowa krem po 4 mcu
Gerber:
-jabłuszko z owocami leśnymi po 4 mcu
- krem z jabłek i jagód
- marchewka
- marchewka z ziemniaczkami
- delikatne jarzynki

Wszystkie powyzsze nie maja w skladzie witaminyC dodatkowych soków i kleiku ryżowego

My już gluten możemy wprowadzać - jak sobie przypomne jak to miało iść to napisze

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37ej28nvgsbwu6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfhgqs4627nb6y.png]Tekst linka[/url]

Dziewczyny robienie ciuszków np na szydełku wcale nie jest trudne ja sie nauczyłam z YouTube. Teraz dzieciakom robię maskotki, czapki, sweterki itd tylko teraz z czasem gorzej :-( Doris na dziąsłach nic nie ma i zaczynam podejrzewać skok bo dzisiaj pierwszy raz sie w głos zaśmiał. Zobaczymy jak dzisiaj noc minie, bo dzień jest starszy, starszak też mnie wykańcza. Chyba czuje moje zmęczenie i to wykorzystuje gnom.

Kamila, jestem kontrabasistką, tylko ja po klasyce na AM, nie po rozrywce :-) ale pewnie co nieco byśmy mogły razem pokombinować :-P gdyby coś to grałam jeszcze na waltorni i 7 lat na fortepianie, później jako dodatek tyllko :-P

Patka, to dmuchamy na Was z Julką mocno, żeby ten katar od Was odfrunął w końcu... :-) A co do słoiczków - korzystałaś już z hippa z dyni z ziemniakami? Ja dałam Małej raz... i wiecej nie wytrzymałam JA ani smaku, ani zapachu :-o więc nie wiem, czy to może mój nos tylko taki przewrazliwiony, czy jak... :-P ja zamiast tego gotuje swoje ziemniaki tylko dla Małej bez soli osobno oczywiście i mieszam ze słoiczkiem 100%dynia z gerberka
Gluten pewnie wprowadzacie w ilości 2-3g raz dziennie, tak? :-)

Szurpcia a który to u Was tydzień? :-) miedzy 14-19 tygodniem jest taki głupi skok właśnie, moja Jula też była przez pewien czas wtedy nieznośna...

Emilka, super, że z siostrą i maleństwem już o wiele lepiej, dużo zdrowia dla nich! :-) a co u Was słychać? :-)

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkcwa1rrchwp39.png

Szurpcia mówisz że można się z internetu nauczyć robić jakieś cuda na szydełku? Ja coś tam kiedyś robiłam ale nic już nie pamiętam :(

Teściowa już chyba 4 raz zapytała się o rozszerzanie diety małego, ok dobra 4 raz odpowiedziałam to samo, zaczynam się zastanawiać czy ona jest nienormalna czy udaje głupią. Nie ma nawet 60 lat a nie pamięta o czym rozmawiała tydzień temu!!

Zapisałam małego na zajęcia na basenie dla bobasów. 11 spotkań po 30 min, pan powiedział żeby robić teraz małemu chłodniejsze kąpiele bo woda w basenie ma tylko 31 stopni żeby nie było takiego szoku. No i pierwsze zajęcia tak na próbę jak się spodoba to dopiero mamy płacić.

Aaaa idę na zumbe w poniedziałek. Cieszę się jak dziecko już dziś.

Emilka- fajnie ze się odezwałas, dziś o Was myślałam :-) super że z maleństwem i siostrą lepiej- slemy siły:-*
Szurpica- ja też z YouTube się nauczyłam :-) wszystkie dzieci w rodzinie dostały ode mnie szydełkowe miski i kocyki co w ciąży na potęgę dziergalam ;-)
A! Hanka- super ze chusta ci przypasowala :-) udanego używania :-* jedyny minus chusty jaki znalazłam to, że Odsetka odzwyczaila się od wózka :-( tyle kasy poszło a ona gardzi :-P
Słodkie mordeczki do całowania :-*

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

Sylwiunia widzisz nie tylko ja się tak nauczyłam. polecam na YouTube. ja się uczyłam od tej oto Pani https://www.youtube.com/channel/UCn6RB9W9EWc2F7IjSdJFDLA
DobraWróżka też tak wszystkich obdarowywałam. teraz od miesiąca męczę się z lalylalą i skończyć nie mogę, bo czasu już brak.
U nas ciąg dalszy masakry. Starsze dziecko głodne, Nikodem śpi tylko na rekach inaczej wyje na pół bloku, a niemąż do 22 w pracy. Gdyby nie fakt, że od roku nie pale to bym teraz zapaliła. Niemoc totalna.

Szurpicia, jeszcze chwilka i będzie lepiej :-* trzymaj się :-*

Patka, a jak Zuzi smakowała kalarepa? Moja Jul nie przepada za ziemniakami... :-( uwielbia za to marchewe i ogólnie to najlepiej by jej smakowało, jakbym wszystko jej z marchewą mieszała :-P ale staram się jednak troszke smaczków różnych urozmaicić, sama dynia też mniam

Sylwiunia, a wcześniej byliście już na basenie? Czy pierwszy raz będzie na tych zajęciach próbnych? :-)
Zazdroszcze zumby!! Oj jak zazdroszcze! :-D u mnie nie ma niestety... ja do tej pory na fitball chodziłam miesiąc, teraz na bosu mix zaczełam chodzić

Emilka - czasu brak = starasz sie być mamą, perfekcyjna pania domu, kucharką, sprzątaczką, żoną i kilkoma innymi osobami naraz w jednej? :-P jeśli tak, to skądś to znam... ja to mogłabym nie spać, żebym tylko miała zrobione wszystko, co zaplanowałam a i tak jak to zrobie, to znajdzie się wiecznie milion innych rzeczy do zrobienia... :-/

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkcwa1rrchwp39.png

Dziewczyny- dopomozcie :-( pliss
Polamalo mnie okropnie:-( nie mogę sie wyprostować czy stanąć na nogi. Nie mówiąc o wzieciu Małej na ręce :-(
Chyba 'korzonki':-( czy przy kp można stosować te plastry rozgrzewające? ??!??

♥️Najpierw mieliśmy siebie 💚 2006💛Potem mieliśmy Was💙 2015♥️ 2017💜2020❤Teraz mamy wszystko💜

witajcie dziewczyny :) pamietacie o nas? :)
starałam sie doczytac Was od trzech dni i wreszcie mi sie udalo. Maja ostatnimi czasy pochlania cala moja uwage i energie. Nie wiem co sie ostatnio z nia dzieje. Jestesmy w polowie 15go tygodnia. Chyba teraz jest jakis skok bo nie wiem juz na co mam zrzucic jej humorki :)
Nie mam pojecia ktora z Was o czy pisala.
Fajnie, ze piszecie o rozszerzaniu diety zawsze troche sie w glowie rozjasnia:) my niedlugo tez bedziemy zaczynac o ile Maja bedzie chciala wspolpracowac i pewie bede miala wtedy tysiac pytan wiec sie nie zloscie i pomagajcie pliss :) troche mnie to rozszerzanie diety przeraza :)
Moje dziecko ostatnio nie dojada tyle co jest napisane na mleku. Ja wiem, że dziecko to nie zaprogramowane stworzenie, ze zje tyle ile ktos napisze ale ona zawsze domagala sie jeszcze :) a teraz cos poje i zasypia przy butelce jak noworodek. za chwile sie budzi i ryk, nerwy , wyginanie :/ Jesli to wina tego skoku to niech minie! noce przestala przesypiac. ehh..
za tydzien mamy szczepienie i juz sie stresuje. ale juz nawet nie samym tym, że ja beda kłuć igla ale tym, zeby wszystko bylo w porzadku po tym szczepieniu..
wczoraj mielismy druga kontrole bioderek i wszystko w jak najlepszym porzadku. temat bioderek zamkniety. nastepna wizyta 4 miesiace po tym jak Maja zacznie zupelnie samodzielnie chodzic- wiec jesczze dluuuugo :)
Na fb nie wiem co sie dzieje o czacie juz nie wspominajac . moze uda mi sie to ogarnac ;)
I wazne pytanie:
czy katar u dziecka tzn ze sie cos leje z nosa czy jak to wyglada? u nas sie nie leje ale do tej pory jak czyscilam Mai nosek fridą to byly poprostu gilki a teraz sa gilki i jakby jakas wydzielinka wodna. ale to dopiero jak pociagne. samo nic nei wyplywa z noska i nie wiem jak to interpretowac.
Czuje sie wyczerpana fizycznie i psychicznie przez ostatnie dni. i jeszcze moj G doprowadza mnie do szalu:( w ogole jest tak dziwnie miedzy nami... :/ tak nijak... ehh;/
przepraszam ze tak o sobie tylko ale na prawde nie wiem co komu napisac bo nie wiem ktora o czym pisala- tyle stron- moj mozdzek tego nie ogarnal kurka no! :/
aha i za ten dluuuuugi monolog przepraszam :) ale odpiszcie pliss o tym katarku. :*

http://s8.suwaczek.com/201506014956.png

bardzo dziękuję za odpowiedzi.. zobaczymy, czy to trądzik, czy skaza... (oby nie).
Jeżeli chodzi o katar u malucha, to właśnie przerabiam. zdecydowanie, bez konkurencji wygrywa "katarek"- to z podłączeniem do odkurzacza. brzmi masakrycznie, ale dziala.. i dziecko mozna pózniej jeszcze douspokajac samym odkurzaczem, dzwiekiem jego pracy.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49df9h3owv88nw.png

Dobra wróżko np na voltarenie jest napisane że nie można stosować w ciąży i podczas kp, choć kumpela w ciąży używała za pozwoleniem lekarza, nie wiem jak z tymi plastrami jest :(

Doris na basen idziemy pierwszy raz w następny weekend, a tak naprawdę to mąż idzie do wody bo ja się boję wszelkich zbiorników wodnych, rok temu mało zawału nie dostałam na kajakach, to był pierwszy i ostatni spływ w moim życiu :( a jeśli chodzi o zumbe to talentu do tańca nie mam w ogóle, ale jak chodzą panie po 50 to co ja nie mogę :D
Szurpcia zrobię ta sowe na szydełku, ciekawe czy do pierwszych urodzin Kuby zdążę. A wam cierpliwości życzę, mąż wróci i mam nadzieję że pomoże ratować sytuację :)
Ania88 ja to chyba cała miłość przelałam na synka, mąż się żali bo czułości zero z mojej strony. Dziwnie tak jest między nami :(

Dobra wrozko nie można stosować plastrów,czy bol masz tez w nodze ?polecam wizytę u neurologa. Bo korzonki a to nic innego jak wysunięty dysk,nie dzwigaj nic i nie rob gwaltownych skretow ciala. Jestem mama tez majowa i dwa tygodnie po porodzie dysk mi sie wysunal lekarz stwierdzil rwe kulszowa.mam nadzieje ze szybko wyzdrowiejesz. Bo moja historia z dyskiem trwa do teraz..... Przepraszam że się wcielam w wątek ale podczytuje Was od października i chcę pomóc.

Daniela nie ma za co, ale u mnie lepsza 100 razy jest frida, bo na sam dźwięk odkurzacza mój dzieć kochany ryczy jak opętany !
Ania jak nie wypływa samo, to może dopiero się cos zaczynać... Ja bym częściej zaczęła zakrapiać i czyścić nosek. Dopóki nic innego nie zauważysz powinno pomóc. Jakby zaczęło maleństwo charczeć tak charakterystycznie, to wtedy ewentualnie witC 10 kropelek raz dziennie i na noc nasivin soft ;)
Doris - tiaaa. To jest masakra. Dzisiaj skończyliśmy 15 tygodni, zaczynamy 16 i oprócz jednej dłuższej popołudniowej drzemki trzeba dziecia na rękach nosić, bo inaczej wrzask taki że cała wiocha slyszy... Masakra. A trzeba obiad zrobić, pozmywać, siebie na jakiś spacer ogarnąć - nie mówiąc już o ryku jaki jest przy ubieraniu dziecia na spacer czy przy zmianie pieluchy... Ja juz po prostu nie wiem w co pierwsze ręce włożyć... Za dużo na głowie (szkoda, że nie włosów...)
Dobra wróżko dziękujemy za pamięć i przesłane siły - przydadzą się ;) :**** buziaki dla Ciebie i Odsetki :D
Aa... Zapomniałabym - powoli zaczynamy nosić rozmiar 74 :D

monthly_2015_09/majoweczki-2015_35523.jpg

monthly_2015_09/majoweczki-2015_35524.jpg

Kochamy Cię, Kacperku :*
http://s10.suwaczek.com/201505281662.png
http://www.suwaczki.com/tickers/74dij44jxz6vzefb.png

Mam nadzieje że ten katar w końcu u nas minie :) Dziękujemy za odganianie katarku :D

Marchewka z kalarepą i ziemniakiem młodej smakowała i to bardzo aż z niecierpliwością czekała na jeszcze.

My dzisiaj po pierwszej kaszce na podwieczorek :) jadła co prawda pół godziny ale zjadła :D

ja wlewam tyle ile potrzeba wody dodaje mleko zageszczacz i miarke kleiku wstrzasam i juz :) i nigdy nam nic nie zostało na spodzie

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37ej28nvgsbwu6.png

http://www.suwaczki.com/tickers/thgfhgqs4627nb6y.png]Tekst linka[/url]

Ania u nas ma przeważnie zatkany nos i odrazu widzę że to katar przy karmieniu jest problem bo ją zatyka i coś spływa do gardła. U was może to dopiero początek oby nie!
Emilka zazdroszczę popołudniowej drzemki:) moja gałganka nie śpi w dzień poprostu nie i nie o. Wszystko muszę w dzień ogarniać z nią. Jest ciężko.
Niby jem wszystko ale ogórków małosolnych jeszcze nie jadłam dzisiaj to zrobiłam i widzę że brzuszek boli bo tak się kręci przez sen płacze i bulgocze w brzyszku aż mi jej szkoda. Durna ja.
Jetta witaj i pisz z nami:)
Dobra wróżko kurcze może zapytaj w aptece? Zdrówka.
Sylwiunia super sprawa z tymi zajęciami u nas nie ma . Może w październiku jak otworzą termy warmińskie to będzie ale gdzie ja z taką skórą na brzuchu!

http://fajnamama.pl/suwaczki/f85c3ik.png