Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

HEJ DZIEWCZYNY,WESOŁYCH SWIAT TO PO PIERWSZE

WSZYSTKIE CZEKAMY I NIC...
BYŁAM WCZORAJ W SZPITALU BO MIALAM SKURCZE I MYSLALAM,ZE SIE ZACZEŁO.
ALE NIC ZERO...
A ZOSTAŁO MI 12 DNI CHOCIAZ NASTAWIALAM SIE NA KONIEC MARCA.

tez wam po badaniu leciala krew???
anela
Przyjazdzasz normalnie do szpitala i rodzisz jak nie ma miejsc to dostawiaja łóżko i sa 2 osoby w sali,nie odsyłaja wcale tak jak mówia ludzie.
miejski hmmmmm no nie polecam,lepiej wojewodzki tam jest sprzet jak trzeba a komfort u malarkiewicza.

Czesc dziewczyny pisze świeżo po porodzie. Na świat przyszedł mój syn Maks waga 3720g i 56 cm . Poród mega ciezki. Przeżyłam poród naturalny i cc. Naturalny bo doszłam do10 cm rozwarcia ale mały nie dość że źle się ułożył to był okrecony pepowina Wokół główki i brzuszka i nie mógł się przekręcić do kanału rodnego przez co ost 3 h Parlam i nie mogłam wyprzeć. Męki i ból niewyobrażalny. Mogę tylko Was pocieszyć ze skurcze które spowodowały rozwarcie do 10 cm były ogromne i do przejścia, Ale parcie niewyobrażalne.

http://fajnamama.pl/suwaczki/hgipr58.png]Tekst linka[/url]

Gość Poterminowa

Gratulacje. ;) ja byłam dziś na KTG i wszystko w porządku wiec dalej czekam aż natura samodzielnie zadziała a jak nie to wywoływanie. Kurcze nie chciałabym się tak męczyć ze skurczami itd a potem ze skutkami cesaarki, ale nic nigdy nie wiadomo, ważne żeby dziecko zdrowe było.

Też dołączam się do pytania o skurcze... bo kompletnie nie wiem czego się spodziewać.

Gość Przeterminowana

6 dni ;) już się dziś pytali czy chce się na oddział przyjąć w szpitalu ale skoro miałabym tam tylko leżeć i czekać to wole te dwa dni w domu spędzić do kolejnego KTG. Poza tym wole rodzic w szpitalu w Krakowie także we wtorek się tam juz spakowana wybiore gdyby nic się nie działo. Przed świętami byłam tam na badaniach to było strasznie dużo rodzących i duża kolejka do KTG.

Gość Przeterminowana

Mnie lekarz kazał co 2 dni na KTG chodzić to chodzę, ale ruchy tez już mniejsze mam niż wcześniej, a może to znak zblizajacego się porodu, oby tak było. Ja do wtorku sobie daje czas a potem zapytam w szpitalu czy zaczną coś działać albo czy mnie na oddział przyjmą. Wszyscy ciągle pytaja i zdziwieni, że jeszcze nie urodziłam a brzuch mam bardzo nisko.

Oby nas zebrało jak najszybciej. Najlepiej we wtorek bo już pewnie pełny personel w szpitalach będzie.

Madzix gratuluję, dzielna dziewczyna !!!!

kala-s nie odpowiadałam bo wczoraj miałam gości i dopiero dziś siadłam do kompa- a wiec moje skurcze z piątku na sobotę wyglądały tak że co kilkanaście lub kilkadziesiąt minut bolał mnie dół brzucha , z tym , że był to bolesny skurcz , a nie samo napięcie macicy. Zdarzało się tak że były np 4 skurcze w odstępie 10, 5 ,i 8 minut, a potem 40 minut ciszy. Skurcze były bolesne i wybudzały mnie za każdym razem , nie dawały też leżeć w łóżku, dodatkowo cały czas bolał mnie brzuch jak na miesiączkę. Dopiero jak wstawałam ruszałam biodrami itp to puszczały- skurcz trwał tez dłużej niż te które odczuwałam wcześniej. Zauważyłam też że przy skurczu twardniał mi cały brzuch. Tak jak pisałam nie były one jednak regularne i dlatego nie pojechałam na IP. Dziś w nocy całkowity spokój dopiero o 7:30 malutka mnie obudziła. Pamiętam ,że w pierwszej ciąży skurcze przepowiadające wyglądały inaczej były regularne co 10 minut ale trwały tylko 40 minut łącznie, a te z piątku na sobotę trwały prawie cała noc- tak jak Wam pisałam zasnęłam dopiero około 6 rano. Pozdrawiam.

http://fajnamama.pl/suwaczki/5q3j3qj.png

madzix85 cesarskie miałam o 19.00 a o 6.00 rano byłam już na nogach, wzięłąm sama prysznic, wyjęli mi cewnik. Brałam przeciwbólowe dwa razy na dzień przez 4 dni. Brzuch ciągnął niewiele ponad 7 dni - przeciętne mięśnie brzucha to kalectwo - bardzo bolało przy zmianie pozycji, ale jak już się ją uchwyciło, to było ok. Jutro będą dwa tygodnie i mogę śmiało powiedzieć, że jestem jak ta lala. Rana ładnie się goi, chociaż swędzi od czasu do czasu.
Ogólnie nie taki diabeł straszny jak go malują, aczkolwiek jeśli kiedyś będę w ciąży, (a mam taką nadzieję), to bardzo, bardzo chciałabym spróbować rodzić siłami natury.
Magda strasznie się cieszę, że masz już swojego trzpiota na zewnątrz :-) Cudniusi!

http://fajnamama.pl/suwaczki/6toabre.png