Skocz do zawartości
Forum

Kwietniówki 2015

Rekomendowane odpowiedzi

Gratuluje świeżo upieczonym mamusiom....:D

Dziewczyny w piątek miałam kryzys złapałam takiego doła że przez pół dnia płakałam że nie chce już być w ciąży i niech mały w końcu wychodzi. A oznak porodu jak nie było tak nie ma... :(( został mi równy tydzień do terminu i w najgorszym wypadku za dwa będą mi wywoływać... Ale tak bardzo bym tego nie chciała...:(

Gratuluje kolejnej mamusi :)
U mnie skurcze sa coraz mniej regularnie. Dzis mialam usg i pewnie juz nie wyjde stad do porodu. Maly prawdopodobnie wazy 4500 wiec czekam na jutrzejszy poranny obchod i cos moze sie dowiem bo to sa wskazania do cesarskiego ciecia. A tak bardzo chcialam urodzic sn no ale nie takiego kolosika :) mam nadzieje, ze moze pomylili sie co do gabarytow synka :P

http://www.suwaczek.pl/cache/e0bdbdb270.png

Ja to już mam doła ze inne dziewczyny potrafią urodzić wcześniej ja juz 4 dni po terminie i nic. Jutro idę do szpitala i juz zostaje do porodu. Ciekawe ile dni będę tam leżeć. Brzuch się ciągle stawia i boli jak na okres juz tydzień ale to jeszcze nie bóle porodowe. Lekarz kazał mi brać no-spe i powiedział ze to juz juz i ze do niedzieli urodze a tu nico.

Jeszcze w 38 tc byłam pełna energii i miałam ładny brzuszek. Teraz praktycznie w 41 jestem spuchnięta wszystko mnie boli i wyglądam jak wieloryb bo dzidziuś ma 4 kg. Od ciągłych skurczy popękal mi brzuch i nie dość ze mam rozstepy brzydkie to jeszcze skóra mnie boli. Telefon wyłączony bo jak ktoś dzwoni i pyta czy urodziłam to mam ochotę zabić. I jak tu wytrwać ?

Gość Przeterminowana

Cześć dziewczyny. ;)

Wczoraj (11.04.2015) urodziła się moja córeczka Hania, waga 3960 i 57 cm długa także duża dziewczynka.

Termin mialam na 30 marca więc Malutka urodziła się 12 dni po terminie (ale przed 42 tygodniem). Od wtorku leżałam już w szpitalu czekając na poród naturalny, w piątek po południu mieli zakładać mi cewnik foleya a tu przed jednak przed odeszły mi wody i zabrali mnie na sale porodowa. Skurczy dostałam prawie natychmiast jednak nie takich mega bolesnych, podlaczyli mi też kroplowke z oksytocyna (nie chce juz więcej słyszeć o tym cholerstwie) miałam mega długie i bolesne skurcze co minutę jednak rozwarcie nie postepowalo, zatrzymało się na 3 cm. Po 20h takich moich męczarni lekarz zadecydował o cesarskim cięciu i po 30 minutach Mała już była na świecie. Teraz dochodzę do siebie (brzuch mam obolały zarowno od intensywnych skurczy jak i rany ciętej) więc nie jest wesoło ale mam swojego Bobaska juz cały czas przy sobie i to jest najfajniejsze.

Dodam jeszcze, że wody płodowe miałam przejrzyste, cały poród byłam podpięta pod KTG i tetno Malutkiej było w normie. Malutka ma skórkę gladziutka i rozowiutka, dostała 10 punktów w skali Apgar więc żadnych oznak przenoszenia ciąży nie ma. Opieka lekarska i położnicza w szpitalu w Ujastku świetna, bardzo mi pomagali i szczęśliwie mam już Dzidzie swoją.

Dlatego nie stresujcie się dziewczyny. Czasami lepiej poczekać na nature (pod kontrola lekarzy) niż na sile poród wywoływać.

Trzymam za Was kciuki i życzę szczęśliwych rozwiązań.

~Przeterminowana
Cześć dziewczyny. ;)

Wczoraj (11.04.2015) urodziła się moja córeczka Hania, waga 3960 i 57 cm długa także duża dziewczynka.

Termin mialam na 30 marca więc Malutka urodziła się 12 dni po terminie (ale przed 42 tygodniem). Od wtorku leżałam już w szpitalu czekając na poród naturalny, w piątek po południu mieli zakładać mi cewnik foleya a tu przed jednak przed odeszły mi wody i zabrali mnie na sale porodowa. Skurczy dostałam prawie natychmiast jednak nie takich mega bolesnych, podlaczyli mi też kroplowke z oksytocyna (nie chce juz więcej słyszeć o tym cholerstwie) miałam mega długie i bolesne skurcze co minutę jednak rozwarcie nie postepowalo, zatrzymało się na 3 cm. Po 20h takich moich męczarni lekarz zadecydował o cesarskim cięciu i po 30 minutach Mała już była na świecie. Teraz dochodzę do siebie (brzuch mam obolały zarowno od intensywnych skurczy jak i rany ciętej) więc nie jest wesoło ale mam swojego Bobaska juz cały czas przy sobie i to jest najfajniejsze.

Dodam jeszcze, że wody płodowe miałam przejrzyste, cały poród byłam podpięta pod KTG i tetno Malutkiej było w normie. Malutka ma skórkę gladziutka i rozowiutka, dostała 10 punktów w skali Apgar więc żadnych oznak przenoszenia ciąży nie ma. Opieka lekarska i położnicza w szpitalu w Ujastku świetna, bardzo mi pomagali i szczęśliwie mam już Dzidzie swoją.

Dlatego nie stresujcie się dziewczyny. Czasami lepiej poczekać na nature (pod kontrola lekarzy) niż na sile poród wywoływać.

Trzymam za Was kciuki i życzę szczęśliwych rozwiązań.

Gratuluję kochaniutka! I Życzę szybkiego powrotu do pełni sił :) Pozdrawiam :)

http://www.suwaczek.pl/cache/e5a6d90d75.png

Cześć dziewczyny.
Gratuluje tym co urodziły.U mnie były skurcze pozniej kilka dni nic i dziś znów coś sie dzieje.Od 14 boli mnie brzuch i mam skurcze jak na okres+2 mega mocne takie,że odrazu poszłam na kibel wiadomo co zrobić...
No i idę się zaraz wykąpać i zobaczymy u mnie 39tc i 1 dzień.
Nogi to mnie bolą jakby mnie ktoś pokrzywa walił.Ma ktoś też tak tak?
I CZY MA KTÓAŚ Z WAS CUKRZYCE CIĄŻOWA BO NIKT MI NIC NIE ODPISAŁ I NIE WIEM CZY TLKOO JA MAM TAKIEGGO PECHA.
Anela do szpitala weż ze soba pampersy +5 tetrowych ubranek weż kilka tylko bo szkoda ubrudzić.Recznik dla bobasa krem do pupy i do ciała.No i dla siebie i to wszystko.