Skocz do zawartości
Forum

Lutówki 2015 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Wy tutaj o jedzeniu tak beszczelnie piszecie. Pobiłam otóż rekord bo mam 6 kilo na plusie chociaż słyszę że nie widać. Z okazji mierzenia mnie do sukienki mam po 2 cm więcej wszędzie a na brzuchu 7. Także ja biję rekordy. Wieczorem wstawię ogarnięte zdjęcie bo mam ogromny brzuch ale 0 rozstępów :D i to maleństwo jak coś jem to mi kopniaczki zapodaje także cały czas coś memlam w buzi :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmxqti5v6j.png

Chuda Matka Cierpiąca melduje się popołudniowo.

Ponieważ mojemu dziecku ewidentnie wszystko jedno, w jakiej kolejności jemy posiłki, na śniadanie żarłam zupę, na obiad - kanapki. Ponieważ same kanapki wieją nudą, dorzuciłam garść krówek i torebkę Mieszanki Krakowskiej.

Witamy nową matkę geografkę, i zapraszamy śmielej i częściej.

http://fajnamama.pl/suwaczki/voin61n.png

zapomniałam się pochwalić - taką kulkę dostałam od mamy na urodziny. w środku jest dzwoneczek i jak się ruszam to cichutko podzwania :) wymysł meksykański, nosi się to nisko na brzuchu i ma powodować, że maluch się już w brzuchu uczy tego dźwięku a później ma go to uspokajać i dobrze kojarzyć :) nie ważne czy będzie działać ja już się uzależniłam i nawet jak siedzę to dzwonię :D

monthly_2014_09/lutowki-2015_15808.jpg

Moja dieta też chyba coraz bardziej się zmienia - wczoraj jadłam paprykę konserwową popijając ją obficie jogurtem pitnym. Mi smakowało, ale mój Piotrek mało nie zwymiotował na mój widok. podobnie było jak wypiłam 3 szklanki soku z kwaśnych ogórków ;)
A co do pomysłu na "serowy garnek" - o takim czymś jeszcze nie słyszałam, widziałam jedynie "chłopski garnek " ;) Ale pomysł może być dobry.

Moje dziecko jest chyba wyjątkowo wredne- po tatusiu zresztą ;D Najfajniej jest skakać mamie po pęcherzu kiedy jest w pracy a do łazienki ma dość daleko. No bo jak jest w domu to po co to robić, nie?

Matko Chuda - nisko znaczy się tak: http://www.babyscoop.co.za/sites/default/files/styles/large/public/product/mexican-bola_11.jpg?itok=6ln5zhIK

Gosia - ja płaczę bo te skarpetki takie maniunie i bo owocówka lata i bo balkon malują i bo pies szczeka i bo Kuba taki kochany i bo jest zimno albo bo jest ciepło i bo indyk ...
i jest to NORMALNE :D

zizu - ja tak mam z kefirem który chlałam litrami i kurczakiem, czekolady nie jadam bo nie lubię ale u mnie tą rolę pełną żelki i też nie bardzo mi wchodzą ostatnio :/

Cześć, Wszystkim!

Kasixa, serowy garnek jest super. Sama często go robię. Dziś na obiad też z Winiary "Pomysł na... roladki schabowe w sosie serowym". Też nam smakuje. Wymyślam takie rzeczy, bo czasami pomysłów brak na obiad, a tu gotowe przepisy i co najważniejsze, nic skomplikowanego :) Dlatego chętnie z nich korzystam.

Dziewczyny, nie rozumiem niektórych Waszych facetów. Oni powinni nad Wami skakać. Myślę, że to niedojrzałość przez nich przemawia. Ja wystarczy, że tylko się skrzywię, a Adam od razu: Kotek, połóż się, nic nie rób... i gdybym chciała poudawać, to On pewnie do końca ciąży robiłby za Panią Domu :)

Co do zakupów dla Dzidzi, to ja nic nie kupuję. Umówiłam się dziś na usg połówkowe na 22.09 i może po nim będę chciała kompletować ubranka. Zresztą, na razie czekają nas remonty, czekam na stolarza i nową szafę, żeby mieć gdzie to wszystko układać. Nie ciągnie mnie do zakupów. Może trochę się boję... Dwa razy już się cieszyłam z ciąży, a potem płacz, więc może dlatego teraz wolę jeszcze poczekać... Każdy ma inaczej. Do trzech razy sztuka, w końcu :)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgvcqgvjw6gfpw.png