Skocz do zawartości
Forum

Sierpień 2009

Joan

Rekomendowane odpowiedzi

Tosia27
martitaolivia

kaczuszkę w jabłuszkach kochana, a własciwie piersi kacze z jabłkami :bardzoglodny:

możesz dać przepis?
A jak się czujesz Martitko???

hej hej, ciagle mnie mdli i senna jestem, ale jeszcze sie z kibelkiem nie obściskuję...:sofunny:

A przepis, prościutki:

2 piersi kacze posypujesz majerankiem, bazylia, tymiankiem, pieprzem ziołowym i solą, obkładasz pokrojonym na cienkie plasterki czosnkiem, można posmarować też oliwą z oliwek, skropić cytryną. I tak sie to maceruje w lodówce, najlepiej przez kilka godzin, mnie sie nie chciało czekac więc czekałam tylko godzinę.

Potem to wszystko w pireksie do piekarnika na pół godziny (możesz wyrzucić z kaczki najpierw czosnek, jak nie przepadasz za jego smakiem za bardzo) Po pół godzinie dodajesz 2 jabłka przekrojone na pół z wydrążonymi środkami - do środka można dodać odrobinę cukru lub miodu albo zurawiny i dalej do piekarnika na jakieś kolejne 20- 30 minut- aż piersi będą miekkie. Można podac z zapiekanymi ziemniaczkami :yes:

To taki dość szybki przepis, tu masz jeszcze coś bardziej ekstra:

Kaczka pieczona z jabłkami

http://www.suwaczki.com/tickers/uch5j44jso896uff.png

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fhqvklkr90kfu.png

a ja przycięłam komara!!!!!!!!! ahaahaha!!!! ale jaki niespodziewany! poszłam siku, usiadłam na wyrku i usłam! B wrocił, ubrał dresiki i ...usnął obok!!!..spaliśmy w jednym łóżku! przez godz!!!! AAAAAA!!!...ale chyba u robak zdechł Ronia,bo ani się nie dotknelismy kolanem! ...mówiłaś coś o świeczkach...mam dwa dorodne ogóry w lodówce:D:D:D:D:D
...Tosia, to możesz być spokojna,że nie masowały robala, bo to raczej drenaż a nie masaż ;) hihihihi! a swoją drogą to jestem baaardzo ciekawa co On teraz załatwia, ale powera dostał, hehehe...no i ciekawe czy Ty też uśniesz od jego prezentu, hehehe...jak np Ci się jutro kimnie w operze to nie będzie mógł mieć pretensji :D
Martitka, jak się czujecie Ty i brzusio???? ...fajny przepis..muszę zapisać :) a na kiedy masz termin????? lutówka jesteś nie?
A! Madziaas! jak włosy wyszły????foy dawaj!
Mpearl...leżysz już, czy jeszcze pakujesz...a może grillujesz? my mamy zapr na grilla jutro,ale nie wiem,czy mmi się chce....
a gdzie reszta gangu???meldować się!

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png

kaja09
a ja przycięłam komara!!!!!!!!! ahaahaha!!!! ale jaki niespodziewany! poszłam siku, usiadłam na wyrku i usłam! B wrocił, ubrał dresiki i ...unął obok!!!..spaliśmy w jednym łóżku! przez godz!!!! AAAAAA!!!...ale chyba u robak zdechł Ronia,bo ani się nie dotknelismy kolanem! ...mówiłaś coś o świeczkach...mam dwa dorodne ogóry w lodówce:D:D:D:D:D
...Tosia, to możesz być spokojna,że nie masowały robala, bo to raczej drenaż a nie masaż ;) hihihihi! a swoją drogą to jestem baarzo ciekawa co On teraz załatwia, ale powera dostał, hehehe...no i ciekawe czy Ty też uśniesz od jego prezentu, hehehe...jak np Ci się jutro kimnie w operze to nie będzie mógł mieć pretensji :D
Martitka, jak się czujecie Ty i brzusio???? ...fajny przepis..muszę zapisać :) a na kiedy masz termin????? lutówka jesteś nie?

w jednym łóżku z wrogiem ? :hahaha:

martitaolivia
kaja termin mam chyba na 10 lutego.

A co do samopoczucia, to mdłości, jak wcześniej pisałam, ale głowy nie nurzam w klozecie :smile_move: Chce mi sie jeśc i spac!!!!!!!!!!!! I mój R mnie też wnerwiac zaczyna...

Widze, że walka z mężem trwa, a raczej jego ciche przyczajanie się...Faceci.... Nie daj się!!! Niech się chłop stara!

o! to będzie może prezent na Walentynki :) widzę,że ciąża na całego! jeeee!!! myślę, że w ciąży to kobieta wytwarza hormon antysamcowy normalnie! a jedz ile wlezie..ja tak jadłam na samym pocz, jak 2 godz nic nie zjadłam to mi słabo było i utyłam od razu!!! ale za to jak mnie dopadły wymioty (mam nadz,że Ciebie oszczędzi) to już nic nie mogłam przelknąć i korzystałam z zapasu kt nagromadził mi się przed mdłościami :D
..a mąż jest ..trudny...właśnie poprawia łóżeczko bo źle skręcił i ja "wymyślam"..kazałam mu zdjąć te durne osłonki na zęby z poręczy łóżeczka (kupiliśmy używane z osłonkami i nie wiem czy je chcę..bo zanim małej wyrosną zęby to kupię nowe i sterylne a nie jakieś zakurzone...)..a potem wymyśliłam,że tam gdzie główka ma być 2-3 cm wyżej przykręcone a nóżki minimalnie niżej..podobno się dzidzi lepiej oddycha i się nie ulewa...słyszałyście o tym? ma nadz,że dobrze mu kazałam, bo już ciężko dyszeć zaczął, ale wkręca cierpliwie...jak się rozmyślę,to mi chyba nie poprawi już...a ja wcinam Ronia sorbet krwiście czerwony!;)...wł mnie zapytał,dlaczego zawsze chowam jak coś piszę na kompie a on przechodzi obok.."zdradzasz mnie? czy nie mogę tego czytać?"...lepiej by nie czytał..on nie wie,że siedzę na forum...pow,że piszę maila "o swoich sprawach" do koleżanki...powt órzył z ironią "swoich sprawach" i pojechał dokupić śrubek do łóżeczka....

http://www.suwaczki.com/tickers/l22nroeqs0ymjd9h.png