Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

jemtruskawki - To są terminy porodów wyliczone przez aparata USG. Jeżeli to nie jest badanie z pierwszego trymestru to nie ma co patrzeć na daty i lepiej się sugerować tą pierwotną (20.12).
Ja np. miałam z pierwszego usg 13.12, z OM mam 23.12 a z kolejnego usg 25.12. To akurat małe różnice między tymi dwoma ostatnimi. A ja i tak patrze na datę z OM.
AgaPo - śliczna ta twoja malutka a jaka pyzata :) Jak masz się męczyc z cyckiem to pokarm faktycznie trochę butelkę. A potem sama zobaczysz czy walczyć dalej czy nie.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

U mnie to w ogóle heca... Ostatnià miesiączkę według mnie miałam jakoś 5 marca, po tygodniu dostałam plamień- nie był to okres bo były mało obfite, a lekarz pomimo to potraktował to jako ostatnià miesiączke, według mnie to były plamienia implantacyjne po zapłodnieniu. Tydzien po @ kolejna? No cos nie halo. Ale juz przytaknęłam i tak mi liczył do końca. Więc mam podany 20.12

obiecałam że napisze jak to wyglądało u mnie :) nie jestem na bieżąco niestety więc odpowiem później .
jak wam pisałam w środę czułam dziwne rwanie krocza i wymyśliłam mojemu S zeby pojechał mi po piłke bo ten ból bedzie mi się rozchodził no i jak wymyśliłam tak zrobił :D po 3 godzinach kołysania sie i delikatnego skakania zauwazylam ze sluz sie krwia zabarwil ale to zignorowalam bo myslalam ze moze czop zaczyna odchodzic kawałkami i wróciłam znów na piłke i po godzinie dostałam skurczy co 10 minut, więc zadzwoniłam do szpitala ze mam skurcze co 10 minut no to położna mi powiedziała to spokojnie jak pierwsze dziecko to bedzie trwalo wiec zabrac paracetamol odczekac 2h i przyjechac no to ja mówie dobra. nie minęło 10 min skurcze były już co 5 minut wiec znow zadzwonilam ale tym razem juz kazała przyjechac wiec ubralam sie i pojechalismy do szpitala mamy gdzies kolo 7 min jazdy autem i w aucie skurcze byly juz co 3 minuty przyjechalismy a polozne spokoj cisza a ja z bólu sie zwijałam i mówie że czuje potrzebe parcia a one chyba myslaly ze ja zartuje i mowia ze mnie zbadaja i po chwili slysze ze 8 cm ale wody nie odeszły to przy skurczu kazały przeć zeby wody odeszły po godzinie poprosilam o znieczulenie bo nie dawałam rady , chciałam odpocząć a skurcze byly juz co minute ale nie chciały mi podać więc się wydarłam ze ja juz nie dam rady i ze musze dostac znieczulenie i polozna poszla nie zdazyla dojsc do drzwi a wody mi chlusnęły dosłownie na podłoge no i 20 minut okropnych bóli partych nasz Marcelek był na świecie :) te położne w takim szoku były i jak juz byłam po wszystkim to położna do mnie mówi to kiedy następne hahha myślałam że ją udusze :) no i zapomniałam dodać ze popękałam okropnie ale odkazili zszyli i po godzinie juz smigałam ;) i tak do teraz nic nie boli nic nie rwie :)

a więc tak wyglądała nasza historia hehe macie co czytać a ja zabieram się za nadrabianie was :) przesyłamy buziaki dla Grudniowych cioć :)

http://www.suwaczki.com/tickers/p19urjjgta9vr12v.png]Tekst linka[/url]

Hej dziewczyny. Czytam Was codziennie, ale jakoś nie mogę się zebrać żeby coś napisać.
Na wstępie gratuluję kolejnym mamusiom.
U nas wszystko w porządku. Wczoraj warzyłam synka i przez 2 tyg przytył 1 kg! Je jak szalony. Czasami się nie najada tym co mu naszykuje, jednak boję się dawać mu więcej, bo wiadomo, większa dawka niż zalecana też może zaszkodzić. We wtorek mamy wizytę u pediatry i zapytam się kiedy będę mogła zaserwować mu więcej jedzonka. Fabianek powoli przestaje się mieścić w rozmiar 56, jednak różnica między 56 a 62 jest tak wielka że w tym mniejszym nie może już wyprostować nóg a w większym "pływa". Szkoda, że nie ma po środku jeszcze jakiegoś rozmiaru.
Poza tym nie mogę się nadziwić jak mój Niunio już podnosi główkę, podczas odbijania lub leżenia na brzuszku. Niesamowite jak z dnia na dzień widzę jak on szybko się rozwija.
Też mu podaję herbatkę i też nie za bardzo chce ją pić, jednak nie daję za wygraną i staram się aby wypił jej co najmniej te 20ml.
Najwspanialsze jest jednak to, że codziennie rano, gdy wstaje po nocy lekko się do mnie uśmiecha. Po prostu nie da się opisać co wtedy czuje. Życzę Wam, abyście też wkrótce mogły tego doświadczyć.

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz615nm8es4ycdd.png

kurde wrociłam ze szpitla zapis robili skurcze regularne w ciagu 20 min 7 skurczy czyli co 3 min zbadali mnie stwierdzili ze mimo skurczy nie ma rozwarcia i szyjka sie nie skraca zbyt mocno wiec moze to potrwac jeszcze 2 dni lub 5 i odesłali mnie do domu jak skurcze beda coraz bardziej bolesne to mam przyjechac albo jak krwawienie sie nasili mała wierci sie na dobre chyba naprawde cos sie zaczyna skurcze 3 pierwsze były na poziomie 90 potem spadly do 50 ojej sama jestem ciekawa kiedy sie rozkreci narazie sie cos zaczeło ale kiedy sie skonczy nikt tego nie wie moze dzis moze jutro moze za 5 dni ...... ale mam juz stresa ....serduszko dziecka 130 wiec ok kazali tez liczyc ruchy podczas zapisu wiec tez mala była dosc aktywna 11 ruchow było ...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Ciekawa jestem jak u mnie wyjdzie ktg, idę w pon. Stresuję się. Moja ginka powiedziała, że pewnie zobaczymy się za 2 tyg na wizycie, zapisała tak mnie :)
Mae czy twój pracodawca nie może tego wyjaśnić? Szkoda twoich nerwów. Super, że wózek z fotelikiem będziesz miała lada dzień :)
Aleksandra piękna sesja ciążowa i Witusia.
AgaPo cudna córeczka
Jemtruskawki
LMP - data ostatniej miesiączki, wpisane masz 1 marca
EDD - przybliżona data porodu
GA - wiek ciążowy według ostatniej miesiączki
6 grudnia to data porodu wg ostatniej miesiączki, a 27 grudnia to data wg wagi maluszka. Nie wiem czy dobrze to odczytuję, mogę się mylić. Ja patrzę na pierwsze usg.
Paula ekspresową akcję miałaś. Przy takim tempie ja urodziłabym w samochodzie w drodze do szpitala :)
111magda synek rośnie jak na drożdżach :)
Vanesa czyli dala chwilę/dzień rodzisz. Rzeczywiście nisko masz brzusio

Vanesa - coś mi się wydaje, że to nie będzie kilka dni a raczej 1-2, skoro tak silne skurcze miałaś.
Aleksandra - piękna sesja zdjęciowa, gustowna. Będzie co do albumu włożyć :) Słodki ten twój Wituś. Ty masz ten laktator ręczny Avent Isis? Bo taki dostałam od szwagierki i zastanawiam się jak się sprawdzi.
magda111 - aż kilogram przytył? Twój synuś to smok. Może to i lepiej, że nie ma rozmiarów pośrednich, bo byśmy się jeszcze obkupiły bardziej w ciuszki do wyprawki ;>
paula - że też zachowałaś zimną krew w domu. Naprawdę szybko poród, w sumie to zazdroszczę Ci :)
Gabi, Marta89 - no właśnie jak coś to mnie nękają listami z urzędu, że brakuje tego, owego. I w liście jest napisane, żebym to ja się zwróciła do pracodawcy o sprostowania. Zadzwonię w poniedziałek do pracy. Akurat jeszcze dzisiaj tam byłam po coś, a list odebrałam popołudniem. Żeby to tylko jeden problem, ale to jest co chwilę coś. Najpierw kłopot, że jak to chcę tacierzyński też przejąc? Potem, że daty się nie zgadzają, teraz z tym zwolnieniem.

Ostatnia partia pierniczków właśnie wyjęta z piekarnika :)
Dzięki za przepisy. Obym wszystkich dziś nie zjadła, bo kuuusząą.... Kupiłam sobie dzisiaj w ramach pocieszania siebie czekoladę, więc może od niej zacznę wieczór.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Mimi ja szalika nie kupowałam i nie kupuje.

Lenson dokładnie wózek granatowy już złożony czeka na właściciela ;) Jak się czujesz przeszło Ci ?

Carolineee , Megi AgaPo współczuje sensacji z karmieniem przed porodem wszystko wydaje się łatwiejsze a życie weryfikuje.

Carolinee super że mała zdrowo rośnie ;)

AgaPo super że z Hanią wszystko dobrze ;) Hania w panterce obłędna ;)

Paula20 Gratuluje Marcelka ;) i ekstra że poród szybko poszedł ;) takie porody są potrzebne na forum ;)no faktycznie miałaś wymarzony poród ;)

MoniC gratuluje małego Mikołajka ;) i współczuje tego co nie powiedziane. Oby udało ci się karmić i obyś jutro wyszła do domku ;)

Vanesa czyli nadal czekamy, kurcze ile to cierpliwości musi mieć czlowiek do tych porodów to szok ;) brzuch masz już bardzo opuszczony i taki malutki ;) trzymam kciuki żeby ruszyło się tak jak u Pauli ;)

Marta89 super że gbs ujemny zawsze mniej stresu w czasie porodu. Ja z takim określeniem rozwarcia się nie spotkałam ale chyba znaczy to tyle że jeszcze masz czas;)

Jemtruskawki kurcze rzeczywiście duże skoki tętna , beznadzieje z tym szpitalem;( już nie mówiąc ze jest tak daleko . jem truskawki tymi datami teraz to tak jak Mae pisze nie ma co się sugerować ja też mam jakiś rozbieżności i to duże, na tym etapie ciąży to chyba normalne

Mea ekstra że wózek wreszcie do ciebie dotrze ;) a teraz te gorsze rzeczy strasznie długo u ciebie trwają te urzędowe sprawy z macierzyński nie dość że tak długo pracowałaś to teraz jeszcze nie masz pewności kiedy dostaniesz pieniądze;(a samochód to nic innego jak złośliwość rzeczy martwych niestety ja też ją bardzo dobrze znam ;(

111magda super że u ciebie wszystko dobrze, ze młody ładnie rośnie i się rozwija ;) też bym chciała już zobaczyć uśmiech Kuby , nawet nie świadomy ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/relgj44jyqw72m9x.png

https://www.suwaczki.com/tickers/relgx1hpa9terjpy.png