Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie mamusie po tym długim świątecznym weekendzie :))
U nas dzisiaj słonecznie ale wietrznie przy tym bardzo też, aż mi gwiżdże na strychu słyszę. Dzisiaj udało nam się pospać do 7.30 i tylko 2 wizyty w toalecie :D

Też nie kupuję pasa poporodowego, po połogu zabieram się za brzuszki i efekt murowany jeśli chodzi o mięśnie brzucha, wcześniej sadełko znikało tym sposobem więc myślę, że i tym razem skóra się fajnie ściągnie :)
Vanssa35 fajne te biustonosze, jaka cena? no i gdzie kupowałaś? Ale one chyba bez fiszbin są co? Ja niestety muszę mieć zzz fiszbinami.

Ale mi się nic nie chce, a muszę zabrać się za pisanie pracy magisterskiej bo do przyszłego piątku muszę oddać 1 rozdział :( Niby człowiek siedzi w domu a na to co konieczne i tak nie ma czasu ani chęci heh też tak macie???
Wczoraj moja dzidzia przed południem to normalnie chyba zumbe tańczyła, przeskakiwała tylko z jednego boku na drugi a brzuch to przyjmował takie kształty hehe :D Jutro w końcu wizyta :))
Coś Rudaopole dawno się też nie odzywała??

https://www.suwaczki.com/tickers/w57v3e3kvn0b7gni.png

No i ja się z rana melduje. U mnie też nie za fajnie na dworze. Niby nie pada. Ale jakoś nieprzyjemnie. Ja już po szybkiej wizycie u lekarza po wymaz paciorkowca i w lab zostawić i juz w domku spowrotem. I odważyłam się przejechać autem bo od ok miesiąca tego nie robiłam. W sumie nie było źle. Wszyscy chyba żyją. Samochód też. Za dwie godzinki lecę do kosmetyczki ogarnąć sobie stopy co by trochę przyjemności jeszcze było przed porodem a poza tym samej już mi trudno się nimi zająć.
Mimi a co pisania pracy to ja mam takie dwie koleżanki ze studiów które były w ciąży na ostatnim roku. U mnie zaraz minie dwa lata jak się obroniłam a one jeszcze nie... więc weź się do roboty Kochana!!!!!

Vanesa to masz tak samo jak ja. W dzień nie zasnę, nie umiem. Będę się męczyła ale nie zmrużę oka. Przez te co godzinne pobudki na siusiu jestem śpiąca i zmęczona. Fajne biustonosze. Nadal biorę magneB6 3x1.
Gdzie u was świeci słońce, u nas pochmurno jest
Mimi rano niby obudziłam się pełna energii, która teraz uleciała. Nie mam siły. Rano ogarnęłam kuchnię, zrobiłam spożywcze zakupy i padłam. Ledwo co stałam w kolejce w sklepie. Iza-majka ma rację, nie zostawiaj pisania pracy na jutro, bo będzie trwało to latami. Ustal sobie jakiś dzienny limit stron do napisania.

Hej. Pogoda dzisiaj nawet znośna, oczywiście nie będę pisać, że wstałam pół godziny temu... :) Już jestem zła sama na siebie za to spanie. :(

Meggi- Brałam pod uwagę złe wyniki, ale są nawet lepsze niż poprzednie. Ciśnienie też ok. Więc nie wiem skąd ta senność. :(

Vanessa- Ja biorę magnez 2x1 bo inaczej bym się zawyła z bólu takie skurcze w nogi mnie łapią.
Fajne staniki. :)

iza-majka- Piękny brzusio. :)

Olussia- Przykro mi z powodu cioci...

Co do pasów, tyle ile ludzi tyle opinii, w necie są skrajne opinie na ich temat, część zachwala pod niebiosa, że takie pomocne itd, itp. A inni odradzają bo mogą zaszkodzić... Ja sama nie wiem w sumie u mnie nikt w rodzinie ich nie używał. Jeszcze zapytam się mojej położnej co o tym myśli...

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Halo mamusie

Vanessa
U mnie od rownego 36 tyg polozna kazala odstawic magnez a bralam duzo bo co 8 godz po 300mg dlazego ze mozna juz rodzic a magnez cofal skurcze tak jak napisalas.

Mloda fasolka
To nie wiem jestes spioch i tyle maly lobuz zabiera Ci energie :)

monthly_2014_11/grudnioweczki-2014_19981.jpg

Hej, hej! :) Pochmurno, aż się nie chce z łóżka wstawać... obudziłam się o 7,bo mąż do pracy jechał, a potem zasnełam i obudził mnie mąż bo wpadł do domu na chwilę coś zabrać o 11! No aż strach się bać tego mojego snu... wyniki mam w normie, a śpię i tak ponad normę :P Torba dziś przeszła przemianę, dołozyłam trochę ciuchów... jakoś tak mi się wydaje, że za szybko z tego szpitala nie wyjdę, więc wolę mieć troszkę więcej ze sobą - 4-5 kompletów, w czym tylko jedna koszula - brrr. nie lubię koszul ;/ wolę piżamy! zdecydowanie! :)

Stresuję się jutrzejszym dniem... mała dziś kopie jak szalona, wczoraj wieczorem to samo. Czuję ją tak, jak by mnie kopała `tam` przy wejściu :P straaasznie nisko, takie mam wrażenie, jak by zaraz chciała wyskoczyć :D a do tego nóżkami dostałam dziś takiego kopa w żebra... że aż się zgiełam :( moje małe, już pewnie 3,5kg szczęście tak się rozbija...

Dziś planujemy pstryknąć kilka fotek z brzusiem, bo w sumie, to poza tymi co tu wklejałam to żadnych nie mam :( i uznałam, że pora zrobić, że dziś to dzień ostateczny.

Co do Magnezu, to ja nie biorę odkąd ukończyłam pełne 36tygodni, na wizycie moja gin nic nie mówiła, żeby brać, wiec po prostu sama odstawiłam :) skurczów więcej nie zauwazyłam, ani nic wiec to chyba nie dawało zbytnio efektów :P A też właśnie bałam się, że przez to mogę zaburzyć skurcze i z porodem może być kiepsko.

111magda- i jak? dalej jesteś w szpitalu czy jednak już Cię wypisali? :)

aasiak wybacz ;) napisze ci jak przyjda ciekawa jestem sama ale mysle zebeda ok bo to zwykła bawełna bez fiszbin ala sportowy stanik z tym z odkrywanymi przodami :)

Dzieki za info dziewczynki :)

Megi to do niedzieli biore mg i odstawiam :) fajna masz atrakcje ;)

Dziewczyny ciekawe jak to u mnie bedzie bo szyjke mam zamknieta i wysoko teraz na wizycie zpaytałam ile ma 4 cm wiec cała ciaze tak samo nic sie nei skraca narazie ...

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Młoda fasolka
Wychodzi ze taki urok ciazy jak wyniki ok . Malutki daje Ci sie wyspać ostatnie pare tygodni żebyś miała na zapas :)potem sie zacznie balanga :)

Carolineee
A to masz jeszcze jakieś wyniki złe czy cos czy tylko cel tego szpitala jest sciągnąć ten pesser czy jak to sie nazywało :)?

Vanesa
Szyjka sie nie martw nie ma reguły
Widzisz ja juz jej wogole nie mam i rozwarcie na 1 cm a tak naprawdę moge spokojnie donosić do końca albo i nawet przenosić. U Ciebie mozew każdym momencie puścić i halo córeczko :)

Aasiak
Nic nie ma za darmo. W jedna stronę auto +kierowca 2,60€ a każda dodatkowa osoba 90 centów . Ewentualnie możesz kupić sobie kartę miesięczna na auto+kierowca za 52€ i wtedy jeździsz i 100 razy dziennie a osoba dodatkowa tez 90 centów . W pobliżu mnie sa 3 takie promy i ceny podobne różnica moze 10 centów a most to znajdziesz jeden w bonn czyli 30 km a drugi w koblenz 40 km wiec chcąc nie chcąc musisz pływać .

111magda
2700 to nie jest chyba wcale mało co ? Jeszcze masz 3 tyg ciazy wiec spokojnie moze bąbelek urośnie

Meggi- Żeby tak się dało wyspać na zapas. :)

111Magda- Spokojnie, na pewno będzie wszystko dobrze! A tak jak piszą dziewczyny 2700 to nie jest chyba aż tak mało.

Carolinee- To widzę, że nie tylko ja mam etap spaaaaaaaaania. :) Ja też zdecydowanie wolę pidżamy, ale do szpitala też kupiłam jedną koszulę, położna twierdzi, że do porodu najwygodniej.
Może Twoja królewna daje Ci znać, że już chce wyjść :D

W całym domu pachnie grzybami.... :D

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

MłodaFasolka,
ja tam bym się wcale nie przejmowała tym spaniem :D
Też bym chętnie pospała, a nie ma już jak, mała budzi mnie o 4, później o 7.30 mój J wstaje do pracy, a ja z nim bo inaczej wyjdzie biedny bez śniadania :D Później w ogóle nie śpię i troche mnie to już męczy, bo jestem często wyczerpana tak jak np dziś- tyle do zrobienia a energii brak...

Zrobiłam sobie przed chwilą zupkę mleczną z kluskami lanymi i mój żołądek jej nie zaakceptował :( A była taka pysznaa.

Carolineee,
z tym kopaniem "tam" mam to samo, czasem już tak nisko czuję że aż jestem przerażona :D

U mnie na obiad dziś kluski ziemniaczane w wykonaniu babci mojego J. Przywiezie mi tylko po pracy i wystarczy odgrzać i obiadek gotowy. Ale mam dobrze :D !

111magda- ojej, no to nie za dobre wieści... ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok! zostawili Cię w szpitalu czy wypuscili do domu i masz tylko dowieźć to usg? a waga 2700g się nie przejmuj, w 39tygodniu moja siostrzenica urodziła sie z wagą 2920g, więc spokojnie! :)

Megi- wyniki mam ok, ale moja gin uznała, że chce zrobić jeszcze jakieś tam badania no i ten pessar zdjąć, więc głównym celem mojego pobytu jest zdjęcie tego cholerstwa i obserwacja, czy coś się ruszy z porodem czy nie :)

MłodaFasolka- u mnie w szpitalu rodzi się w szpitalnych koszulach, żeby swoich nie pobrudzić :) a wziełam jedną w razie czego, jak by się czepiali tak jak ostatnio, że gumka od spodni piżamowych uciska mi brzuch... pomijając fakt, że nosiłam na biodrach, no ale ok :P

Co do spania to ja zawsze byłam spiochem, ale teraz to już przeginam :D

JemTruskawki- nasze maluchy chyba sobie otwierają drzwi w takim razie haha :D sama się czasami boję, bo mam uczucie jak by mi zaraz miała się urodzic :P