Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Gabi
Ja pisałam Wam wcześniej ze biore chela mag b6 mama, a teraz zmieniłam na inny (zapomniałam nazwe, a nie chce mi się isc do kuchni) w każdym razie ma 125 mg jonów magnezu ale bez wit b6. bo wit b6 mam w witaminach prenatal, wiec jedynie sam magnez mam uzupelniac, a mi lekarz kazał az 3 x dziennie. W ciąży jeszcze bardziej wzrasta zapotrzebowanie na ten pierwiastek.
Sorki ze tak chaotycznie piszę:)

Jeśli chodzi o przesądy, to choć w nie nie wierzę to ja smakoszka słodyczy w pierwszym trymestrze nawet nie mogłam na nie patrzeć ;o Teraz już nieraz zjem ze smaczkiem coś słlodkiego, ale częściej mam ochotę na kwaśnie czy ostre albo jakieś mięcho :P Cera na początku ciązy była piękna jak nigdy ;) czyli też się zgadza że na chłopca się poprawia, ale jednak pod koniec 1 trym okropnie się pogorszyła..teraz znowu jest ok :)
Aha, mój K. też ma zachcianki chyba większe ode mnie:P No i brzuszek niestety też.. :P

Na przyszłość fajnie że piszecie o tym sklepie dla ciężarnych ;) ale nie kupiłabym tam sukienki teraz bo stacjonarnego w pobliżu nie mam niestety, a przez internet nie zdążyłoby przyjść zamówienie, bo tak jak Wam pisałam zostałam bez sukienki na trzy dni przed weselem, bo tą z allegro przysłali mi poplamioną:/

Właśnie wróciłam z tłuczenie butelek. W Waszych regionach też jest taki zwyczaj że jedzie się do pary młodej stłuc szkło na szczęście?? :))

Odezwę się pewnie do Was dopiero w poniedziałek :) Zatem Kochane Wszystkim Wam wspaniałego weekendu!! :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/sbigd5v.png

Heeej! :)

Tylko wczoraj neta nie miałam a tu tyyyyle się dzieje... :D

Kolejna cudowna koleżanka ? Szkoda, że nie miałam okazji przeczytać jej postów. :( :D

Co do seksu to powiem Wam, że tak jak w I trymestrze nie miałam ochoty najmniejszej, bo strach i złe samopoczucie, tak teraz? Ojej :D

Co do nacięcia pochwy, szczerze jeśli będzie to konieczne, to oczywiście! Byle wszystko było dobrze...

I też uważam, że w szpitalu powinien być tylko mąż ja i dziecko. Na innych gości przyjdzie czas... :)

Jestem po grillu u mamy, tak się nawcinałam mięska, że aż mnie brzuszek boli... :)

http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7y2yz7q0e9.png

http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfxzdvgh2q7ta5.png

Witam Mamuśki.
U nas znów piękna, słoneczna pogoda.
Pola, coraz częściej daje o sobie znać, jednak mężu nie jest w stanie poczuć Jej kopniaczków.
Pytałyście o libido, u mnie zdecydowanie lepiej niż w pierwszym trymestrze. W prawdzie mieliśmy zakaz od 11 do 17 tc, ale kilka razy go złamaliśmy, teraz nic nie stoi na przeszkodzie:)
Odnośnie nacięcia krocza, nie wiem czy lepiej naciąć, czy pęknąć. Staram się o tym nie myśleć. Być może w szkole rodzenia powiedzą coś więcej na ten temat.
Upolowałam wczoraj w lumpku cudowny, zimowy kombinezon dla Poli, funfel nówka, wystarczy uprać, w rozmiarze 62.
Będę jeszcze szukała rozmiaru 68.

monthly_2014_08/grudnioweczki-2014_14465.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/km5sroeq551izby2.png

U mnie od rana gorąco niesamowicie... Jutro wybieramy się nad jeziorko większą grupką niż poprzednio, bo ok. 20 osób :) Już się nie mogę doczekać, żeby zamoczyć się w jeziorku :) Moja gin powiedziala, że spokojnie można się kąpać i ona nawet bardziej poleca jezioro niż basen, więc dla mnie super wiadomość jak dla fanki pływania :D

Super kombinezonik! I że w lumpku można takie cuda dostać? No super!

Ja zobaczę co dostanę po chrześnicy bo już mam spakowane ciuszki tylko brak czasu, żeby po nie podjechać ... a jeszcze mama chrześnicy ma lumpek to może coś poszperam i wypatrzę, albo powiem, żeby mi odłozyła jakieś kombinezoniki i śpiworki :)

Jak na razie znalazłam na allegro fajny na 68, leciutko różowy w ciemne spore kropy :) za 70zł to już i tak lepiej niż 200, 300zł w sklepach... ;/

Miłego Weekendu Mamusiom i Dzieciaczkom! :*

soqlka- jesienno zimowy, ale ocieplany, na polarku i z misiem :) Pod to dawałabym, ten kombinezonik z bambi cieplutki co wam wklejałam a na to i tak jeszcze śpiworek do wózka, więc żeby i za ciepło nie było :) no ale zobaczymy, może znajdę coś innego :)

a to link: http://allegro.pl/ms-cudny-jesienno-zimowy-kombinezon-rb-68-i4424369327.html

Dziewczynki zakupiłam wczoraj 2 kombinezony kocyki 2 body sukieneczki takie 74 juz na lato :) masakra jak zaszalaąłm :)

Macie też tak ze jednego dniamała bryka cały dzien drugiego dnia mniej ???wczoraj jakos byla taka mniej ruchliwa natomiast przedwczoraj dałą mi prawdziwego kopa ze az sie przestraszyłam heheh :)
POzdrawiam
Jutro wizyta u Pani gin rano musze badania zrobic krew mocz :) POzdrawiam

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Witam dziewczyny w słoneczny dzień mój mały tez jakość mało się rusza, chyba upał i zmęczenie też daje wy znaki nie tylko mnie, dziś mąż wyciągną mnie na grzyby ale niestety już od rana problemy z ubraniem się nogi spuchnięte w dżinsach gorąco zero przyjemności chodzenia po lesie widzę że coraz bardziej się męczę mąż się śmieje ze chyba w 9 miesiącu będę potrzebować kogoś do ubierania i wstawania, sama jestem ciekawa jak to będzie,a jak to u was jest ? tez was meczą nogi spuchnięte może macie jakieś patenty na te opuchlizny .

Cześć,
no to wróciłam z 3 dniowego maratonu trójmiejskiego. Trochę do nadrobienia było na forum.
Jako że to pewnie już moja ostatnia wizyta w kraju rodzinnym do porodu to zapolowałam ostro na ciuszki. Skutkiem tego mam już kilka sztuk body, pajacyków, kaftaniki, spodenki no i najważniejszy cel: kombinezon zimowy. W tej chwili na kupno kombinezonu jest za wcześnie bo nic w sklepach nie ma :/ Strasznie się namęczyłam i zdobyłam jeden w rozmiarze 68. Taki gruby polarkowy, okazało się że z kolekcji dla dziewczynek ale wygląda neutralnie. Celowałam w ortalionowe kombinezony ale cóż, musi starczyć. Do tego mam już ręczniki, okrycia kąpielowe, prześcieradła i trochę rzeczy przydatnych dla samej mamy.
Masakra ile pieniędzy poszło na to wszystko... A to dopiero początek.
Za to sam wybór rzeczy był całkiem przyjemny :) Jutro wrzucę może kilka fotek, dzisiaj już nie mam siły.

Lenson - dzięki za namiary na dentystkę :)

Vanesa - Co do ruchów ja ich praktycznie nie czuję kiedy się ruszam. I też bywają dni, że prawie nic się nie dzieje. Wszyscy mówią, że to normalne więc nie ma co się zamartwiać. Za to wystarczy często tylko nawet usiąść i już zaczyna się imprezka w brzuchu :p

Btw. odwiedziłam ginekologa i miałam szybciutkie usg. Nasz chłopczyk rośnie i wszystko wygląda ok. Pocieszyła mnie lekarka, że z tym łożyskiem nie wygląda to źle mimo, że nisko leży. Twierdzi, że powinno się z czasem przesunąć w górę.
Maluch waży już prawie 400g i ma piękne stópki :D Dostaliśmy takie zdjęcie na pamiątkę.

https://www.suwaczki.com/tickers/1usaanli21un7ohr.png
https://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5englt40xe.png

Witajcie dziewczyny,

My wróciliśmy z weekendowego odpoczynku na działce. Mój Mikołaj ( już tak się do niego zwracamy więc chyba zostanie to imię ) to też czasem więcej o sobie daje znać a czasem mniej. Wczoraj np to męczył mnie wieczorem, byłam zmęczona bardzo i chciałam już spać a wtedy harce na całego. Do tego męczyła mnie zgaga więc umęczyłam się. A dziś to już lajtowo, co jakiś czas tylko kopsnie.

Właśnie pamiętam, że coś pisałyście wcześniej o zgadze. Ja jej nigdy nie miałam przed ciążą no i nagle się zaczęła. Od kilku dni, głównie przed snem ale ostatnio to już na potrawy reaguję bardzo. Nie mogę ostrego, zbyt dużo zjeść naraz okropnie ! Jak sobie radzicie ?

Ja w piątek znów zaszalałam w Smyku ! Ale ile mam rzeczy :D Skorzystałam z przecen i kupiłam kolejnego pajaca, pół śpioszki, kaftaniki i body. Jutro wrzucę zdjęcia. Ogólnie wydałam na rzeczy 140 zł a podliczyłam, że przed przeceną zapłaciłabym 340 więc chodzę dumna jak paw, że tak atrakcyjnie zakupiłam. I teraz leżą te ciuszki na stole a ja tylko chodzę, dotykam, patrzę i wyobrażam sobie jak mój Mikuś będzie w tym wyglądał. Jak się wcześniej zarzekałam, że poczekam z zakupami to teraz po tych pierwszych idzie już z górki :D

Nuria mam nadzieję, że jakoś przetrwasz tą dietę a może wyniki niedługo się poprawią i nie będzie tak źle.

Moja Gabrysia też różnie kopie, ale robi to już coraz częściej. Kilka dni temu sprzedała mi takiego kopa, że .... ała. Dziś też poczułam kopa z pełnego zamachu :) aż mi ręka podskakiwała na brzuchu. Będzie z niej silna baba :):)
Na początku czułam ją po 22, a teraz 2-4 dziennie, ale tylko jak leżę na plecach.
Rudaopole mi nogi nie puchną na szczęście, ale w pracy jak trzymam je na skrzynce od komputera to przy tym upale czuję jak mi się gotują. Idę najzwyczajniej do łazienki i chłodzę je pod chłodną wodą. Jest cudowanie. W domu trzymam nogi w letniej wodzie
Mae cieszę się, że z synkiem wszystko w porządku.

Ja czuję mojego Dawida(! chyba mamy imię) wyłącznie jak się położę.

MoniC zgaga w ciągu dnia nie jest dla mnie strasznie uciążliwa-neutralizuję ją np mlekiem. Niestety w związku z cukrzycą ostatni posiłek muszę jeść tuż przed snem co nijak się ma do refluksu i zgagi więc jak już się położę spać wspomagam się renni-jest dozwolony w ciązy i nie ma co się męczyć. Lepiej się dzięki temu wyspać.

Rudaopole musisz moczyć nogi w chłodnej wodzie najlepiej z dodatkiem soli do stóp. Ja dodatkowo smaruje nogi aescinem w żelu na wieczór i trzymam je trochę uniesione. pomaga.

http://s7.suwaczek.com/201412201755.png

Witam dziewczynki wizyte me zdazyłam badan zrobic mam w srode poniewaz dzis musze jechac do pracy :) i nie zdążyłam badań zrobic no i mama ma urodziny wiec przekładam to na srode :)

Narazie nie mam zgagi i nei puchna mi nogi oprócz rosnącego brzuszka nie mam żadnych dolegliwośći ale przez pierwsze 4 misiace miaąłm koszmar wymioty straszne mdłosci po wszytkim ;/
Wiec mysle ze ten 2 trymestr to taka rekompensata za pierwszy :) teraz czuje sie wspaniale :) tylko brzuszek rośnie :)

no mała jest mniej ruchliwa od 2 dni lekko si e wierci zobaczymy kiedy znowu pożądnie kopnie :)

MIłego dnia :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Cześć dziewczyny.
Co do ruchów to u mnie w brzuchu DYSKOTEKA - całą noc. Ledwo żyję. Siedzę w pracy - oczy na zapałki a Antek, Mikołaj, Kamil, Ksawery (nie żeby ich tam tyle było ale jeszcze się nie zdecydowaliśmy) dalej kopie. Mój brzuch się cały rusza - śmiesznie ale jestem już zmęczona.
Mam nadzieję że po porodzie przestawi się na dzienny tryb życia:)
Termin mam na 6 grudnia -młody waży 0, 6 kg.