Skocz do zawartości
Forum

Grudnióweczki 2014! :)

Carolineee

Rekomendowane odpowiedzi

Ja jutro ide na usg :) jestem w 4 tyg od owulacji a 6 tyg od miesiaczki ostatniej Pani doktor mowiła ze mam przyjsc po 20 kwietnia ze bedzie juz cos wiedac robiłam tydzien temy bete z krwi i wyszło 588.5 wiec mowiła ze za 2 dni powinna sie podwoic a na usg widac niby powyzej 1000 :) wiec w czwartek tydzien temu juz powinnam miec powyzej 1000 wiec w tym tyg bedzie juz wiecej wiec bedzie cos juz widac :) dzis mam mdłosci wszytko mi brzydko pachnie w sklepie w pracy jedzenie a jesc trzeba heheh wech strasznie wrazliwy piersi lekko bola brzuch tesz czasami lekko :)

http://www.suwaczki.com/tickers/hchys65gl0qjl4xr.png

Vanesa35,
Ja również jestem w 6tc. Ostatnią miesiączkę miałam 14.03, a Ty? Może mamy na ten sam dzień termin porodu. Ja się umówiłam do lekarza na 5 maja. To moja druga ciąża i z doświadczenia wiem, że raczej nie ma potrzeby wcześniej.
Póki co czuję się dobrze, tylko mnie trochę piersi bolą. No i od samego początku mam krwotoki z nosa, ale tym się nie przejmuję , bo tak samo miałam przy 1-wszej ciąży.

Vanesa 35 trzymam kciuki i daj koniecznie znać po. :) Ja dopiero w piątek się dowiem na USG co i jak. Nie mogę się już doczekać. :D
Dziś bez większych objawów. Obudziłam się o 5, bo bolały mnie piersi, no i jak nie jem 3-4 godziny to jest mi strasznie niedobrze. Ale lekarka mnie przestrzegała i kazała jeść co 2 godziny małe porcje.

Ja właśnie wróciłam z wizyty u lekarza. Poleciałam bo miałam jakieś ciemne plamienia, no i dostałam duphaston i skierowanie na pilne USG więc jutro rano idę. Boję się strasznie :/ Lekarz sprawdził tylko, że pęcherzyk jest w macicy więc dobre i to, ale kazał mi iść na zwolnienie i odpoczywać. Więc od jutra siedzę w domu na przymusowym.
chyba nie będę spała całą noc z stresu.. :/

Ja odebrałam wyniki cytologii i wynik na szczęście ujemny, ale w innej rubryczce pisze, że mam zmiany zapalne - no i ja oczywiście w google co i jak z zapaleniami i się troszkę przestraszyłam bo może to być zagrożeniem dla płodu :( o higienę dbam, więc nie wiem skąd to zapalenie... no i nie mam żadnych dolegliwości z tym związanych... wizyta za 2 tygodnie, zobaczymy co powie lekarz... a może powinnam wcześniej się do niego zgłosić??? Jak sądzicie?

Hej dziewczyny, jestem przerażona, jutro rano zgłaszam się do mojego lekarza.... dziś w nocy miałam potworny ból brzucha, trwał chwilę ale był tak silny, że się obudziłam.... cały dzień było ok, wszyscy mi mówili, że na początku tak już jest, że macica się rozciąga itd. Ale teraz, na wieczór zauważyłam brązowe upławy, nie na bieliźnie, a na papierze toaletowym... tak się boję! Liczę się z tym, że pewnie bede musiała leżeć na zwolnieniu, ale teraz nic nie jest dla mnie ważniejsze, jak ta mała fasolka:( nawet nie chce myśleć o najgorszym. Dziewczyny pocieszcie....

http://fajnamama.pl/suwaczki/u74p3f3.png

Hej dziewczyny, byłam na usg. Lekarka powiedziała, że widzi pęcherzyk a w nim płodzik :), tylko za wcześnie żeby sprawdzić czy serduszko bije i na razie go nie widać niestety :/ mam przyjść na następne badanie za tydzień i sprawdzić czy już jest. Powiedziała też, że dobrze jest umiejscowiony. Niestety dowiedziałam się też że mam torbiel na lewym jajniku i to od tego mogą być te plamienia..:/
No nic, trudno.. czekam dalej.

Beatka28 naprawde niemasz sie co martwic! Mialam tak samo jak ty böle i uplawy brazowe jak sie podcieralam byl na papierze,ze strachem zadzwonilam do lekarza i mu powiedzialam co i jak powiedzial ze to normalne i ze dopöki niebedzie i niejest to obfite jak okres mam sie niemartwic i zeczywiscie tak bylo z czasem przestalo. Takze to normalne.

Dziewczyny w naszych organizmach zachodza ogromne zmiany najwazniejsze zeby sie nie denerwowac zdrowio sie odzywiac i regularnie wtedy nie bedziecie mialy mdlosci :) i nie traktowac ciazy jak choroby . To normalne ze nasze brzuszki beda rosly a wraz z tym wszystko w srodku bedzie zmieniac miejsce i sie rozciagac wiec nie ma co panikowac za kazdym razem jak cos zakluje zaboli tylko sie z tego cieszyc ze baby rosnie :) jedyna objawa jaka moze nas martwic co jakies krwawienia i przy tym bole brzucha.

Wiec dziewczyny glowy do gory jestesmy silne i jeszcze raz ciaza to nie choroba :)

Dziewczyny witam musze się wtrącić. Jeśli chodzi o upławy brązowe najlepiej iść z tym do lekarza może okazac się że to nic strasznego ale i równie może oznaczać to straszne. U nas na forum jedna z dziewczyn w ten sposób straciła dziecko :(((( Lepiej dmuchać na zimno jak potem żałować że czegoś się nie zrobiło:)

Jeśli chodzi o torbiel na jajniku też miałam :) 4,5 cm a po wizycie teraz miesiąc temu już wynosiła tylko 2,5 cm wiec tym akurat się nie martwcie:)