Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Hey mamuski,

Hahaha, Kassandra - bomba !!! Usmialam sie jak cholera :D. Szwagierka chyba o niebieskich migdalach myslala hehe.

Em - wow wow wow, toz to blisko Twojego spotkania z malenstwem. Powodzenia ci zycze i duzo duzo zdrowka dla Ciebie i malenstwa. Koniecznie podziel sie przezyciami z nami i mam nadzieje ze wszystko pojdzie raz dwa :).

Malyna, AgiSZ - wszystkiego najlepszego z okazji rocznic! Sto lat !

Fasolka111- mi najczesciej puchnie lewa kostka. W sobote wybralismy sie na zakupy. Najpierw przezylam dramat butowy, bo nie moglam sie w nic zmiescic, a jak juz sie zmiescilam to wygladalo to wrecz komicznie. Prawa kostka ok a lewa (jak Kroffka napisala) ludek Michelina. Bylam strasznie zazenowana i wydawalo mi sie ze wszyscy na ta moja kostke patrza :/.

Smutny listopad - marzeniem mojego R zawsze byly dzieci, ale i on nie zawsze jest jakos strasznie entuzjastyczny. Musze przyznac ze strasznie mnie wkurzyl na zakupach w sobote. Wydaje mi sie ze ostatnio place doslownie za wszystko, a przeciez dziecko jest wspolne. Nie, nie mamy razem konta, dopiero bedziemy zakladac bo ide na macierzynski, ale hellooooo.... Wczoraj rowniez kupilam bilet dla mamy, bo ma przyleciec mi pomoc w listopadzie.. Nawet sie nie zapytal ile bilet kosztowal, czy moze powinien sie zrzucic. Nic ! A ja juz na oparach lece. Strasznie sie wkurzylam ale zapowietrzylam i postanowilam ze jak tylko bedzie okazja to sie odgryze.

Piekne brzuszki, dziewczyny!

W koncu kupilam wszystkie sanitaryjne rzeczy potrzebne mi do szpitala, lacznie z jednorazowa bielizna. Teraz tylko wszystko wypiore i moge sie pakowac.
Niektore z was juz maja termin cc a ja? Dopiero 34 tc a tu konca nie widac. Ciezko mi jakbym conajmniej byla na samej mecie. Moge urodzic w listopadzie, ale rownie dobrze w grudniu jak malej sie nie bedzie spieszyc. Nie wiem jak dotrwam. Pochwa mnie strasznie boli, a najbardziej jak probuje wstac z lozka, chodzenie rowniez sprawia mi bol. Czuje jakby dzidzia mi naciskala na szyjke macicy i to utrudnia chod. Stanie, siedzenie, lezenie tez potrafia byc dosc trudne.
Ale sie pozalilam :D. Przepraszam, wiem ze nie pierwsza i nie ostatnia jestem.

Dziewczyny mieszkajace w Anglii, Czaki, Agni, pani w bootsie (urodzila 6miesiecy temu) doradzila mi kupowac pampersy na amazonie. Robia miesieczna dostawe za £26.00. Mysle ze to super rozwiazanie jako ze paczka kosztuje £10,00 w normalnym sklepie.

Aha, czy ktoras z was robi baby shower? Wiem ze nie jest to zbyt popularne w Polsce, ale mojego faceta w kraju robia baby shower i jego siostra uparla sie zeby zorganizowac dla mnie. Wlasciwie, to podobno najblizsi organizuja dla przyszlej mamy, ale cos mi sie wydaje ze ja bede musiala wszystko zorganizowac sama z R a siostra poddaje mi tylko pomysly.

Milego dnia

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371uezzm98l.png

hej Angel :)

aj ta kasa , leci oj leci - znam to -tez glownie kupujemy,zyjemy z moich ale to z innych powodow, jak Misiek wyzdrowieje zmieni sie to. a pogadaj ze swoim, co Ci zalezy? i tak juz jestes zla o to... jak sie nic nie odezwiesz, to pomysli ze wszystko ok. pewne rzeczy a zwlaszcza te finansowe trzeba ustalic i postawic bardzo jasno i wyraznie swoje zdanie .pokaz mu rachunki czy wyciag z konta - ile wydalas na wszystko co z baby wlacznie z biletem dla mamy i niech zaplaci za mieszkanie np. nie daj sie ;)

tak, ktos kiedys wspominal o pieluchach z netu,ale zdazylam zapomniec - dobrze ze napisalas ;) mamy konto na ebay-u tylko, ale jesli bedzie trzeba to i na amazonie sie zrobi.

to Cie pociesze - tez mi ciezko sie wstaje , chodzi , siedzi :P gniecie, uciska, fika,no taki urok ;) wytrzymamy.
i jak najszybciej zeby Ci minelo do konca pracy. glowa do gory :)
wlasnie, bylam tylko w kilku sklepach, a myslalam, ze do domu nie dojde ;/ i jak ja dawalam rade na pelnym etacie z brzusiem? nie mam pojecia ...

http://www.suwaczki.com/tickers/rg509jcgm4g4slga.png

Rety, ale sie umeczylam tym spacerem. kregoslup to mi zaraz odpadnie.
Justys88 wlasnie zapomnialam dopisac ze to jest wlasnie 80% pensji.
Malyna spokojnie, jak ogarniecie chaos wokół siebie to bedzie czas na swietowanie. juz we trojke :-)
Dziewczyny dziekuje bardzo za zyczenia :-)
Kassandra masakra jakas z ta twoja bratowa. mocno zakrecona babka.
Angel ja nie robie, ani mi nie robia baby shower.nie ma u nas takiej tradycji i nie zalezy mi by ja zapoczatkowac.
Dziewczyny od ktorego tygodnia robi sie KTG? ja wlasnie weszlam w 36. KTG pewnie bedzie jakos niebawem?!

Ale mam dziś zombie-day :( ehh

Osa - byliśmy w muzeum, na wagę się nie załapałam, gdyż tłum walecznych niemieckich emerytek ją okupował ;) za to pomrugałam sobie ze wzajemnością do królów polskich :) Zrobiliśmy też Bramę Floriańską, Mały Rynek, standardowo spacer wzdłuż Wisły, Smok i dalej krążyliśmy po Starym Rynku. Do Pomidorino nie dotarliśmy (zapisałam sobie ten lokal, mam nadzieję, że następnym razem się uda), bo ja przez 2 dni w ogóle nie odczuwałam głodu a J uparł się na kuchnię gruzińską. Niedziela to już na działce znajomych. Ogólnie z roku na rok (jesteśmy w Krakowie średnio co 4lata) miasto coraz piękniejsze :) i bardzo cosmopolityczne:) Do tej pory w żadnym polskim mieście nie spotkałam wycieczki norweskiej, a u Ciebie tak :) Choć oczywiście fajnie by było gdyby poziom rozwoju miasta był wspólmierny z zarobkami mieszkańców ;)

IgaJula - jak pisałam powyżej, mam dziś słaby dzień. Więc oczywiście łażę w powypychanym dresie, mam każdego włosa na głowie w inną stronę i ogólnie wszechobecny nieład (wróciliśmy w nocy a ja nas dziś cały dzień rozpakowuję i rozpakować nie mogę). Wyobraź sobie, że włączyłam sobie playlistę na youtube, akurat leci kawałek Karoliny Czarneckiej "Hera, koka, hasz", gdy dzwoni domofon. Myślę sobie "o J wyrwał się z pracy na drugie śniadanie do domu" i otwieram mimochodem. Otwieram też drzwi wejściowe. Hera, koka, hasz nadal gra;) Do drzwi ktoś puka - już mi coś nie pasuje, podchodzę, otwieram a tu "dzień dobry, Położna" :) Iga, myślałam, że padnę. Myślę, że będziemy mieć kontrolę z opieki społecznej jak tylko Staś się urodzi ;) Pani Położna była zachwycona muzyką, moim wyglądem i wszechobecnym chaosem ;) Ogólnie bardzo miła kobieta (albo po prostu była przestraszona). Wpadła niezapowiedzianie, ponieważ chciała się umówić na pierwsze spotkanie :)

Angel29 - baby shower nie robię. Moje koleżanki to zaproponowały, ale na zasadzie "zorganizujesz sobie, prawda?". Nie kręci mnie to jakoś wcale. Byłam 2 razy na takiej imprezie i wg mnie przyszła mama po 2h już się męczyła.

Em87 - oj coś mi się zdaje, że urodziłaś :)

http://www.suwaczek.pl/cache/9efb4a2460.png

elleves haha uśmiałam się czytając Hera koka hasz. :D. em faktycznie się nie odzywa całkiem możliwe ze już rozpakowana jest. ;) . A ja mam dziś chyba ciśnienie jakieś nie halo, cały dzień kręciło mi się w głowie a teraz krew ciurkiem poszła z nosa masakra teraz leżę plackiem. Nie mogę się dziś najeść... przed chwilą zjadłam kolację i głodna jestem

http://www.suwaczki.com/tickers/uannyx8dilyw28lz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom4z178ztb7e1b.png

o kurka, faktycznie jesli chodzi o te ''kradziez ''auta , odlecialabym hehehe,tez bym poszla sie nawalic .

Baby shower? w zyciu ,pamietam jak jakas laska w pracy sie mnie zapytala czy bede miala baby shower - a ja w ''temacie '' , odpowiedzialam, yyy nie - zamierzam kupic baby bath ... ta sie smiala do rozpuku. no co :D nie wnikam w te amerykanskie tradycje , zielona w tym jestem ;)

u nas, Polakow jest pepkowe - po urodzinach dziecka i tyle. jak ktos chce zreszta . a to ze mieszkamy w Anglii ...

kassandra śmieszna akcja z samochodem Twojego brata, ale znam tak wiele podobnych historii, że nawet mnie to nie dziwi :) akcje typu: całe życie jeździł do pracy autobusem, a raz wziął samochód i... zostawił go pod pracą na 48 godz ;) albo inne tego typu/

Angel ja nie robię baby shower, chociaż uważam, że to całkiem fajne :)

Kasia79 ogólnie KTG powinno trwać 30 min., a jeżeli wynik jest niezadowalający to maks. do 60 minut. Moje nakrótsze (a sporo ich miałam) trwało 20 min.

AgiSz ja mam ktg od 30 tyg. z uwagi na moje problemy. Na pewno niedługo Cię skierują :)

U mnie mąż dziś na imprezce z pracy (tak, tak, przy poniedziałku), więc mam samotny wieczór. Czekam tylko kiedy zadzwoni, żeby odebrać zwłoki ;)
A odnośnie ciążowych dolegliwości, to mnie od jakiegoś czasu też już boli krocze. Właściwie to tylko w nocy. Jakby mała tam gdzieś się zsuwała ze swoją główką :) Dziwne uczucie.

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

Dziś wpadł mi w ręce artykuł z jakiejś gazety odnośnie rytmu dnia niemowlęcia i moją uwagę zwróciła kolejność wieczornego rytuału. Tam było o kolacji przed kąpaniem. Maluszki w mojej rodzinie zawsze był najpierw kąpane, a potem cyc i spać :) Zagłębiłam się w temat i naprawdę są chyba różne szkoły... Jak wy robiłyście ze swoimi maluszkami/zamierzacie teraz robić? :)

http://www.suwaczki.com/tickers/3i49krhmai6ai0ev.png

Agni- Narazie poobserwuje. Może odkłada na bok pieniedze, no nie wiem. Nie mowie ze się w ogóle nie dokladal bo oczywiście zawsze staramy się dzielić wszystko na pół ale jakoś mi się tak przykro zrobiło ze nawet za pieprzone rzeczy do szpitala nie zapytał się czy zapłacić. Tabletki sama kupuje i tu również poczułam się jakby właśnie tak myślał: dla Ciebie to płać.

Ja nie pomyślałam o baby shower i chyba bym nie zrobiła gdyby nie siostra R. Pomyślałam a kij, zrobię, zobaczę, spotkam się z koleżankami. Wczoraj siostra R dala mi do zrozumienia ze wszystko będę musiała zrobić sama. No dzięki za taką organizacje. Nawet nie zapytała czy mi przyjść pomoc przy przygotowaniach. Ale ja się dzisiaj na stękam Hehe. Chyba ta zła pogoda mnie tak nastraja ;).
Napewno wyślę zdjęcia z baby shower o ile uda mi się ładnie wszystko ustroic.

Kasia ja mam ktg robione od jakichś 3 tyg ale to z powodu problemów jakie wystąpiły. Trzymają mnie różnie, od 20 minut do godziny czasu. Mała strasznie tego nie lubi i skacze zawsze jak szalona.

Moje dziecko zdecydowało się chyba mi dziś dziurę wydrazyc w dole. Nie wiem czy to głowa tak kręci czy rączkami. Zaczynam również czuć jej kosteczki (kolanka?). Rozrabiara moja <3

http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371uezzm98l.png

dziewczyny.. ale macie urodziwe brzuszki :) to pewnie nasza ostatnia akcja brzuszkowa, skoro kilka maluszków ma już niedługo zaplanowany termin spotkań ze swoimi rodzicami :)...
tak patrzę na te zdjęcia i ciągle mi się wydaje, że mam taaaaki wielki brzuch przy tych waszych ;)

justyś - zadałaś pytanie i ciągle się zastanawiam jak to u mnie było.. ale chyba nie pamiętam!! Minęły tylko 4 lata, a zupełnie mi wyleciało z głowy jak wyglądał nasz wieczorny rytuał. Wiem, że zawsze było tak samo.. ale nie co do minuty ;) .. no i chyba jednak jedzonko po kąpieli ( z pełnym brzuszkiem do wody to chyba trochę niezdrowo).

Elleves - no to Cię położna przyłapała :P ...patologia normalnie :P...hehe!

Angel - nie wiedziałam nawet co to jest to baby shower.. musiałam doczytać, bo nie znam tej tradycji :P.... choć może w jakimś serialu mignęła mi impreza tego typu. U nas z pewnością takich szaleństw przed narodzinami nie będzie.. za to po powrocie z Juleńką do domu spodziewamy się częstych odwiedzin pępkowych ;)

kasandra - rozwaliłaś mnie tą historią. Pracuje z koleżanką o podobnym roztrzepanym sposobie bycia.. i nigdy nie zrozumiem, jak można tak żyć - mnie osobiście takie osoby bardzo denerwują :P...

Dziewczyny.. piszecie, że chciałybyście się jak najszybciej rozpakować, a ja czuję wręcz odwrotnie. Tak codzień myślę, że ubywa mi tego wspaniałego czasu w ciąży - naprawdę świetnie się w niej czuję ( odwrotnie do ciąży z pierwszą córeczką) i tak sobie cenię ten czas oczekiwania, kiedy maluszek już jest "z nami", ale jeszcze mamy wolne ręce, czas dla siebie i ostatni taki miesiąc spokoju ;).... jeszcze zdążymy nacieszyć się nowym życiem w czwórkę, ale narazie -- niech ten czas trwa jak najdłużej, ile trzeba! Poza tym, jeszcze nie mam wszystkiego przygotowanego w pokoju dziewczynek :P...
...za to zrobiłam wielki postęp dzisiaj - zaliczyłam hurtownię środków higienicznych, aptekę i pepco (bo sobie tam papcie do szpitala upatrzyłam i dodatkową koszulę po porodzie) - wyprałam torby podróżne, puściłam swoje koszule i bieliznę na pranie w proszku dziecięcym i jutro będę spakowana na całego do szpitala :P.... przy okazji kupiłam w pepco kocyk - wyglądem i aksamitną miękkością przypomina mi kocyki minky - ale cena jenak zupełnie jak nie minky ;) 25zł!! (75x100cm 100%poliester) - jedna strona minky druga polarkowa.

kassandra Umarłam ze śmiechu :D Sytuacja obłędna :D

Kasia na patologii miałam ktg 40 minut ale potrafiły mnie trzymać nawet 1,5 godziny bo nie chciało im się przyjść mnie odpiąć, a jak się sama odpinałam na wkurwie to się darły nieroby francowate :D

Na ktg dzisiaj byłam z kolei podpięta 30 minut i miałam dodatkowo do ręki urządzenie z guziczkiem, który musiałam wciskać za każdym razem jak młoda się gramoliła

Elleves nie chcę martwić, ale jeśli masz na myśli gruzińska Chaczapuri, nie daj Boże na Grodzkiej, to gorzej trafić nie mogliśmy. Tam dają MEGA SYF!! omija się te knajpy szerokim łukiem, jedzą tam tylko turyści, którzy nie są świadomi :/ wybacz, nie pomyślałam, żeby Was ostrzec :/

justyś kąpiel, papu, spanie :)

anmiodzik mnie też teraz nie spieszno do rozpakowywania :/ najchętniej ponosiłabym ją jeszcze trochę, tylko chciałabym się przy tym lepiej poczuć :) Wiem jak będę miała przesrane jak już się pojawi na świecie :D

justys ... gdzies czytalam , ze nie do konca po karmieniu bobo zaraz powinno spac , zeby choc troche je czyms zajac , typu delikatna zabawa czy cos, no nie wiem, jak one przy karmieniu zaraz zasypiaja . napewno lepiej karmicpo kapieli tak czy siak

a ja wlasnie wrocilam od znajomej, maja sie z malutka dobrze - aha - byla kapiel , po niej cyc , i mala zaraz chciala spac wlasnie .