Skocz do zawartości
Forum

Listopadóweczki 2014

Rekomendowane odpowiedzi

Gość smutny listopad

a ja dziś napiszę nie pod swoim nickiem, tylko dlatego żeby ktoś niepowołany tego nie przeczytał. A będę się żalić. Kuźwa dziewczyny jak mi jest smutno. Dziś taki piękny dzień a ja jego połowę przeryczałam. Czekałam na tę ciążę całe życie, wierzyłam że to będą najpiękniejsze miesiące dotychczasowego życia. Niestety mój partner nie stanął na wysokości zadania. Chyba tylko ja czekam na to dziecko. Wszystko inne jest dla niego ważniejsze, a najważniejszy jest on sam. Proszę już 8 miesięcy żeby zaczął myśleć o mnie i o dziecku, żeby jeśli się zdenerwuję to zaczął odpuszczać (oboje jesteśmy nerwowi), ale nie - trzeba powiedzieć jeszcze jedno słowo żebym tak się zdenerwowała, żeby rzucać przedmiotami (tak, potrafię to). A potem boli mnie brzuch i próbuję uspokajać siebie i dzidziusia. Ja przez niego urodzę wcześniej-na bank. Sory że Wam się żale (i na dodatek nie wiecie kto, no chyba że oosaa hakerka) ale jest mi tak potwornie smutno. Żadnego głaskania brzucha, mówienia do niego, robienia zdjęć, radości z tego co za chwilę się stanie... nic. Chyba zacznę żyć po prostu dla siebie i dzidziusia...pozdrawiam
em podziwiam Twój spokój:) powodzenia

Gość smutny listopad

no właśnie nie, on twierdzi że spokojnie damy sobie radę, tyle rodziców przed nami dało radę to my też. Ja już mówię wprost, na chama czego potrzebuję, czego oczekuję ale niestety nic do tej egoistycznej bani nie dochodzi. Ale niunio ma czkawkę aż mi brzuch chodzi - no i dla takich chwil wszystko można znieść. No i znów ryczę...eh nie zanudzam

em87 no w końcu już 37 na suwaczku ;) ja się strasznie cieszę, ze dotrwałam do tego momentu i nie rozpakowałam się wcześniej :) teraz już możemy rodzić ;)

CzekaCudu wyślij swojego do sklepu po gąbkę syrenkę, albo szczotkę z włosia czy ostrą rękawicę i masuj się nią!. Skóra Cię swędzi bo się rozciąga, to właśnie teraz mogą pojawić się rozstępy więc masuj ile wlezie! Pobudzisz krążenie . No i oliwka oliwka i raz jeszcze oliwka. Chyba że nie tylko brzuch Cię swędzi, jeśli nie tylko to może to być zatrucie ciążowe i z tym biegiem do lekarza!

smutny listopadzie :( ja też dzisiaj miałam mega aferę, rzucałam po domu ciuchami :D Chyba taka aura :D Na szczęście syt. została opanowana. Kochana, jesteśmy już na końcówce, musisz wytrwać dla siebie i dla dzidziusia. Czytałam, że nie wszyscy faceci pojmują ciążę, że do nich docierają pewne rzeczy dopiero jak dziecko pojawia się na świecie. Mam nadzieję, że u Was tylko w tym jest problem i Twój mężczyzna skoro nie potrafił stanąć na wysokości zadania przez okres ciąży, nadrobi zaległości z nawiązką jak tylko maleństwo pojawi się w waszym świecie :* Trzymaj się dzielnie!

Dziewczyny, które zdecydowały się na pobranie krwi pępowinowej, ponawiam pytanie: powiedzcie mi, który pakiet wybierałyście? czy opłata za przechowywanie może ulegać zmianie czy jest niezmienna przez cały okres trwania umowy? tzn czy np. jest szansa, ze dzisiaj zapłacę 800 a za pięć lat krzykną sobie 80000? macie już zestawy w domach?

Hejka :-)
Polska prowadzi z Niemcami 1-0 :-) oby tak dalej....
em powodzenia Kochana. trzymamy kciuki za ciebie i za dzidziusia. czekamy na dalsze wiesci.
Cukrowe dziewczynki łacze sie z wami w bolu. ja ostatnio weszlam do piekarni po "moj" chlebek i tak pieknie pachnialo pieczywkiem i ciasteczkami, ze malo co sie nie skusilam. zapytalam pania czy ma jakies ciastka dla diabetykow, ale niestety :-( wiec oblizalam sie smakiem i wyszlam. a w domu zjadłam dwa kawalki gorzkiej czekolady 90%-dobre i to ;-)
Dzisiaj faktycznie dzien sprzatania. maz umyl okna i drzwi balkonowe, i robilismy porzadki na przyjscie corci na swiat. spakowalam dzis torbe dla malej. swoja mam juz prawie spakowana, jeszcze tylko kilka rzeczy ale to juz gdy przyjdzie paczka z gemini.
CzekaCudu mnie od kilku dni strasznie swedziala skora na calym ciele, bez wyjatku-pomoglo wapno calcium.
gdy swedzial tylko brzuch to smarowalam sie kremem LIPOBASE pomaga mi na wszystkie swedzace sprawy skorne.sprawdz, moze i tobie pomoze.
kassandra ja stosuje w takich sytuacjach krem clotrimazolum. lekarz poradzil ze gdy swedzi w okolicach intymnych to jak najbardziej mozna w ciazy.
krófka13 juz teraz zycze ci wszystkiego najlepszego (jutro ja rowniez swietuje-tyle ze nasza pierwsza rocznice i raczej nie bedzie czasu by wpasc na forum)a wiec Kochana- szybkiego i bezproblemowego rozwiazania, zdrowka dla ciebie i dzidziusia.duzu,duzo szczescia i samych pozytywnych ludzi wokol ciebie. sto lat.
smutny listopad uszy do gory, mysl o sobie i o dziecku. twoje emocje przechodza na nie. pamietaj o tym.
mam nadzieje ze z czasem twoj facet sie opamieta i zobaczy jak wiele stracil.
Polska - Niemcy 2-0
wytrzymajmy jeszcze z 5 min.

Widać kazda przechodzi chwilę załamania. .. też już chcę zasnąć bo mam dosyć na dziś ciągle wokół mnie ktoś "żre" coś słodkiego albo takiego co mi nie wolno ch*j mnie strzeli jeszcze trochę ;/ najlepiej zjadłabym wszystkiego czego nie wolno i miała w dupie ale nie bo muszę myśleć o małym ale to co czuje nikogo nie obchodzi mam dosyć idę spać jutro niedziela i zamiast się wyspać to o 7 trzeba wstać wspaniale czego chcieć więcej: (

http://www.suwaczki.com/tickers/uannyx8dilyw28lz.png

http://www.suwaczki.com/tickers/dxom4z178ztb7e1b.png

u mOoniik - dopadlo Cie, chyba rozumiem, choc nie mam z tym problemu, za to 100ki innych ;) mam nadzieje, ze obudzisz sie w lepszym humorku :) wytrzymalas juz tyle, jeszcze troszke...

Krofka - a niech bedzie i skoczek :D na duze dzieci takie jak ja, tez bym chciala hehe zwlaszcza teraz, moze w tym byloby mi ciut wygodniej

niedziela - a ja od 5 tej nie spie ;/ super , ogladam ciemnosc za oknem i dopiero teraz slysze jakies ptaszki , zaraz jobla dostane od tych super wczesnych porankow...

najchetniej za godzine wzielabym sie za obiad ale to chyba lekka przesada tak przed sniadaniem :D

milej niedzieli dziewuszki

http://www.suwaczki.com/tickers/rg509jcgm4g4slga.png

em ten spokoj to chyba najlepsze co mozesz zrobic:))) pisz koniecznie co u Was:)))

wiem kiedy mala wyjdzie na swiat.... za 10 dni:))) to niesamowite , ze juz wiemy...

ossaa my kupilismy pakiet z pbkm tzw zloty, mamy juz pudlo w domu (szybciutko kurier przywiozl). zaplacimy z gory za caly czas czyli za 18 lat (mamy na to czas iles tam dni od porodu). pobieraja krew pepowinowa, lozyskowa i sznur pepowiny (nowosc). w umowie jest info o tym ze ceny moga ulec zmianie ale np jest Vat sie zmieni.
jak chcesz to przesle wzor umowy do wgladu, warto go wczesniej przeczytac dokladnie. (podaj maila na priv)

dzień dobry

Bombka - u mnie przy cc były potrzebne podkłady (te największe 90x60) majtki bawełniane ...ale dopiero na drugą dobę, jak znieczulenie zeszło, bo do tej pory położna zajmowała się "dołem". Nastaw się na to, że będziesz miała cewnik.. no i po wszystkim ściągnięcie cewnika - mnie strasznie szczypało przy siku, dlatego po cewnikowaniu najlepiej robić siku pod prysznicem. Bardzo łagodny płyn pod prysznic - najlepiej antyalergiczny albo szare mydło. Weź sobie wody z dziubkami - po cc nie wolno nawet dzwigać głowy przez jakiś czas, więc ciężko się samej napić - a taka butelka sportowa bardzo to ułatwia ( a nie wskazane jest, żeby tyle czasu bez wody być) .. hmm... co jeszcze? - nie bój się!! :) będzie dobrze! - Po cc będziesz dostawać środki przeciwbólowe (ja miałam paracetamol i ketonal - i bez problemu karmiłam przy tym) no i zastrzyki przeciwzakrzepowe do brzucha (chyba na dwa tygodnie - trzeba sobie samej wbijać) ...no i niepomalowane paznokcie.
Trzymam kciuki za Ciebie. Ciekawa jestem czy tym razem u mnie również skonczy się cesarką, czy jednak dam radę naturalnie...

Em - jak tam? wzięło Cię już??

Smutny listopad - jestem z Tobą myślami, nie wiem jak mogę Cię wesprzeć.. ale bardzo bym chciała. Myśl o sobie i dzidziusiu!! To jest teraz najważniejsze...

A może zrobicie zdjęcia brzuszków, zanim się rozpakujecie?!!

To my ...dzisiaj:

monthly_2014_10/listopadoweczki-2014_18198.jpg

monthly_2014_10/listopadoweczki-2014_18199.jpg

Bombka, z tego co pamiętam z sr, to przy cc, też trzeba siatkowe majty i podkłady te wielgachne podpaski i na łóżko, na tzn. odchody(- rany kto wymyśla takie nazwy?:), bo u kobiety po cc też się organizm oczyszcza z różnych krwistych rzeczy itd. Może na stronie szpitala masz listę. U mnie, co prawda nie jest napisane, że te gacie są potrzebne, ale o podkładach juz jest, tyłek może się mniej odparza, przy tej pielusze. No i tak mi się wydaje, że mówiła położna. To ty bombka, tez za 10 dni już będziesz finito?
smutny listopad, smutne to, że jesteś taka smutna i nie czujesz wsparcia partnera, pewnie u żadnej z nas sytuacja nie jest non stop różowa, bo wątpię, by było tak idealnie na świecie. Musisz się zdobyć dla niuni na trochę obojętności i dystansu, sobie dogadzaj, ale nie jemu, bo będzie traktował cię, jak ofiarę, z tego, co piszesz, on bardziej myśli o sobie i Cię rani, więc zastosuj podobną metodę, skup się na sobie, ale rozmawiaj z partnerem, może w końcu do jego łba coś dotrze.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprk3e5e0ehn61u6.png

My wczoraj nadrabialiśmy zaległości ze sprzątania, przekładania pudeł z jednego miejsca na drugie, by zapanował na tyle porządek, by rzeczy kuchenne oraz lodówka,stały w miejscu przyszłej kuchni, a rzeczy "biurowo-książkowe" i biurko stały w docelowym miejscu, było tez pranie i układanie. Udało mi się pogonić męża do roboty, jak nastraszyłam go przypadkiem Em, chociaż Em jest w "starszej" ciąży:). Ponieważ on ma też inne rzeczy na głowie, był na chodzie od rana do wieczora, zresztą, ja też, nawet obiadu wczoraj nie zdążyliśmy zjeść. Dziś kontynuacja, bo w tygodniu, nawet po pracy nie ma czasu i jest jakby w pracy.

http://www.suwaczki.com/tickers/lprk3e5e0ehn61u6.png

Hej dziewczyny!

Jeszcze w dwupaku, staram się dotrzymać do poniedziałku, tzn. maly i tak sam zdecyduje.., ale póki co skurczy brak.. Ale też brak apetytu i brzuch jeszcze niżej niż był... Czop się jeszcze trochę sączy, a synek daje o sobie znać...

Wszyscy tu robią "zakłady", czy dzisiaj, czy jutro... A ja się oszczędzam, żeby dotrzymać do jutra

Kurczę tnie mi tekst na Tel. :(

Na razie jesteśmy z mężem spokojni.. Tak na prawdę póki nie ma skurczy jest wszystko O.K. :) pewnie jak się zaczną to zacznę dygać :D

bombka w końcu jest decyzja! Teraz tylko oczekiwanie do 22?! Czyli będzie wagą :D

Co to znaczy, że zapłacicie z góry za 18 lat?? To chyba jakaś kolosalna kwota wyjdzie?!

monikk mam nadzieję, że dziś masz lepszy dzień!

osaa] tak wyczekane 37 :)))

smutny listopad czasami mamy w życiu gorsze dni, bez nich życie byłoby zbyt piękne... Jednakże jak już ktoś napisał mężczyźni z reguły nie są wstanie odczuwać ciąży jak my, bo nie noszą w brzuszku tej malutkiej istotki z którą my jesteśmy każdego dnia o każdej porze i wszędzie! Ponadto musisz wziąć pod uwagę, ze byc może paraliżuje go strach przed ojcostwem, a za wszelką cenę chce pokazać przed Tobą, że jest twardy... ? W zupełności nie martw się tym, że nie zachowuje się jak inni przyszli tatusiowie, bo każdy człowiek jest inny. Być może Twój ukochany potrzebuje zobaczyć tę cudowną istotkę, by to wszystko poczuć?! Wierzę, że tak jest

bombka prv ;) kurcze, czyli jednak udała się cc :) ja we wtorek idę do ginekologa, zobaczymy co powie.

Dzisiaj w nocy znowu wyczułam żylaki na wargach sromowych :(czułam, ze mocno mnie rwie przy wejściu do pochwy, poszłam do łazienki, wzięłam lusterko i się załamałam ..... proktolog kazał mi odstawić Cyklo 3 fort i od razu wróciły :(

krófka przede wszystkim dużo zdrowia! Jak jest zdrowie wszystkiemu innemu podołasz! Spełnienia marzeń :*

Sorrrki za spam, ale tel. dodawał mi post po kawałku (dobrze, że skopiowałam :D )

krófka Spełnienia marzeń, szybkiego porodu oraz samych słonecznych dni!

misiabella Wszystko gotowe - mąż dokona ostatnich "szlifów"jak będę w szpitalu :)

Chyba bardziej ja się czuję niegotowa... 1.11, a 12.10 to jest trochę różnica... Nie sądziłam, że tak szybko zaczną się takie objawy... Chociaż z drugiej strony, pewnie później też myślałabym, że jeszcze nie teraz... :D

bombka, i ja chcialabym Ci cos doradzic - kazdy porod jest inny, czy naturalny czy cesarskie...
ale ale - ja Ci dam dla przykladu 2 najblizsze mi osoby - co do cc - moja siostra i znajoma, ktora tutaj wlasnie rodzila przez cc - obie bardzo dobrze sie czuly , zadna nie lezala specjalnie - owszem trzeba uwazac na szwy , i z dzwiganiem trzeba uwazac - ale ruch i powietrze na rane czy na cipke jak najbardziej wskazane. podklady sie przydaly jak i podpaski , jak i kilka koszul, wygodniejsze niz pizamka, koszule to tez ze wzgl na karmienie piersia. zadna z nich nie miala cewnika czy jakichkolwiek komplikacji. tak - co do butelek z woda min. to dla kazdej z nas taksamo - te mniejsze - z dziubkiem- wszystkie musimy pic duzo. i jak najmniej drazniace wlasnie kosmetyki, plyny, zele. puchna nogi, stopy, luzne skarpety bezsciagaczowe, czy tam bed socks , majty jednorazowki ,

jednak - a i to sie tyczy kazdej z nas - lepiej zawsze sie nastawic na najgorsze - oszukac psychike, zeby jakos to wszystko zniesc. a moze sie okazac ze wcale nie bylo tak zle :)
zycze Ci jaknajbardziej zdrowka i dobrego samopoczucia w trakcie jak i po :)

krofka 100 lat 100 lat - wszystkiego najlepszego !!!i tak samo szybkiego, latwego, bezbolesnego i zdrowiutenkiej dzidzi ***** jak najmniej stresu

monthly_2014_10/listopadoweczki-2014_18200.jpg

http://www.suwaczki.com/tickers/rg509jcgm4g4slga.png

To i ja już tylko 16 dni :)
Ale się dziś nie wyspałam... :( Pierwszy raz w tej ciąży obudziłam się o 3.00 i do 5,30 nie mogłam usnąć. :( A jak już usnęłam to o 6 córeczka się obudziła i postanowiła glośno krzyczeć TATUŚ MLECZKO!! ... jak znów usnęłam to M., zaczął dzwonić budzik 6,45 :( i trzeba było wstać...
Pójdę spać z młodą koło 12 to może będzie lepiej..

Bombka- cieszę się że masz już taki fajny termin :D Do cesarki lepiej mieć koszule nocną i w szpitalu i w domu. Takie luźniejsze żeby rana mogła oddychać. U nas w szpitalu zakładają cewnik zawsze i ściągają w momencie jak każą ci wstać po cc.. Ja np. wstałam jakoś po 10-11 godzinach. Ale to dlatego że rodziłam w nocy. Jakbym rodziła rano to pewnie po 8 godzinkach by mi kazali wstać.

Jedyna rada - nic nie dźwigać... !!! Naprawdę to jest ważne rana szybko sie goi, ale po cc lepiej sobie pomóc i ten tydzień dwa naprawdę nie dźwigać.
Sama nie wiem jak to będzie. Przy córce mogłam nie dźwigać bo miałam tylko ją , a teraz będzie i młodziutki szkrabek i moja kochana 2-letnia absorbująca córeczka.. :)
Ale mąż obiecał że postara się w tygodniu posiedzieć trochę z nami przez pierwszy tydzień chociaż.. W weekendy może moja mama. A później już dam radę..

http://www.suwaczek.pl/cache/02953dc74c.png