Skocz do zawartości
Forum

Październikowe fasolki

Kinga1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nareszcie dziś koniec prasowania i prania jestem gotowa na przyjęcie synusia ale padam na pysk.

Zebyście mnie widziały w akcji okna pomyte, poprane, poprasowane balkon wyszorowany, kafle w łazience na kolanach wyszorowane, szok szafy posprzatane. Znajoma widząc mnie z okna bloku przede mną pytała czy wojtusia dałam komuś ponosić tak szalałam. A mój synuś wywijał cały dzień w brzuchu.

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqtkfodf75l3q.png

Karolinko zgadzam się ale nie ma kto ich umyć mieszkam na 6 piętrze córce nie pozwole a moj jak ma umyć to świata bym nie widziała a ja jestem pedantyczna więc zawsze twierdze że sama zrobie to najlepiej. Ale uważam jak się zmęcze to odpoczywam.

Jutro męża wykorzystam do odsuwania mebli aby pod nimi pomyć wiem niedziela ale tylko w ten dzień mam mojego cały dzień.

Dobranoc kobietki ide lulu bo padam już

http://www.suwaczki.com/tickers/relgqtkfodf75l3q.png

I cały dzień niestety padało :( a żeby Olcia trochę wyszalała się to pojechaliśmy do centrum handlowego na plac zabaw.

Iwa, wow, no to zaszalałaś z tymi porządkami-przygotowaniami :) podziwiam Cię.

Swędzenie brzucha, a czasem nawet łuszczenie się na nim skóry to właśnie wynik rozciągania się skóry, jak brzuszek staje się co raz większy. W ciąży skóra może być bardziej sucha, szczególnie teraz latem, ale dłonie i stopy, to Karolina, jak już dziewczyny przede mną pisały, może lepiej sprawdzić.

October, w pierwszej ciąży były momenty, że przez powiększający brzuch, masakrycznie swędziała mnie skóra, ale rozstępów nie dostałam, ani jednego, więc niekoniecznie musi to być pierwsza oznaka, chociaż nigdy nic nie wiadomo, każda z nas przechodzi ciąże niby podobnie, ale jednak trochę inaczej.

Wowo, hehe...to mąż wybrał colę sprawiedliwie, odpowiednio jedna dla mamy, a druga dla taty ;)

Dobrej nocy :)

http://www.ticker.7910.org/as1cRfg0g000000MjA3ZHw1MDkxNzFkfEtvbnJhZCBtYQ.gif
http://www.ticker.7910.org/an1cHnX0g000000MTA3NzdkfDU4OTUyMDFkYXxPbGdhIG1h.gif

Witam mamy w ten piekny dzien. Zapowiada sie goraco i slonecznie.
Jak mi to swedzenie nie przejdzie ti porobie w tym tygodniu te badania.
Iwa ja tez w nuedziele sprzatalam, moj mnie teraz czasami wjurza bi on znowu nie bardzo chce sprzatac w niedziele. A ja uwazam ze jak nie ma sie mozluwisci w inny dzien to i w niedziele mozna.
Zycze wszystkim udanej niedzieli

http://www.suwaczki.com/tickers/74dii09kqtlwealj.png

Dzien dobry :)
Wczoraj pogoda w Warszawie i okolicach była na prawde brzydka. Ale dzis poranek może nie za ciepły ale niebo slicznie błękitne.
Moze dzis z brzuszkiem wyjdziemy na mały spacer.. rano był bardzo twardy i bolał ale po lekach moze sie uda. Strasznie męczące jest to lezenie - moze dziwnie to brzmi ale tak jest!
Milego dnia kochane :)

http://fajnamama.pl/suwaczki/8pkaqlf.png

Gość gościnna

Pysiak, mnie też spotkał taki ból, tylko po lewej stronie. Nasilał się przy chodzeniu, zmianie pozycji, podnoszeniu lewej nogi - miałam problem założyć spodnie. Masakra. Akurat miałam wizyte i lekarz powiedział, że wszystko z Małym ok, a ból jest spowodowany albo bólami promieniującymi od kręgosłupa albo tym, że Maluch zmienił położenie i uciska na jakiś nerw. I wtedy po prostu muszę przeczekać, aż zechce sie odwrócić. Faktycznie przeszło po kilku dniach. Ale ból był nieziemski wtedy.

Gość gościnna

Ja już na końcówce, 37 tydzień, więc moje "miejsce" jest raczej w lipcówkach, ale zaglądam też czasem do innych grup, bo po pierwsze sama mogę się czegoś dowiedzieć, a też z perspektywy czasu wypowiedzieć się np.w czymś co mnie spotkało :)
Mam nadz., że nie odbierasz źlr tego, że poniekąd wtrąciłam się w dyskusję? Nie miałam złych zamiarów :)
Na forum trafiłam przypadkiem całkiem niedawno i muszę przyznać, że to rewelacyjne miejsce :) tyle, że póki ci nie mogę się zarejestrować, bo tymczasowo nie mam dostępu do neta na komputerze i stukam z komórki. Próbowałam się przez nią rejestrować ale bez rezultatu. Ale jak tylko będę miała możliwość to dołącze do grona zarejestrowanych Uczestniczek forum :D

Hej kochane;)
Widzę, że przez weekend spokój odpoczywamy hihi
U Nas pogoda akurat na spacer, a tu nie można się za gimnastykować ;)

Pysiak-
mnie też czasem takie coś dopada, ale ja już wiem że to od zatrzymania gazów :D Strasznie dużo ich ostatnio produkuję :D Przepraszam za szczegóły ;)

Gościnna-
witaj, zazdroszczę Ci tego 37 tygodnia.
Chciałabym już "tam" być i przynajmniej ze spokojem sobie pochodzić ;)

Właśnie na TLC oglądam Porodówkę następny rozdział:)

Cześć jestem z listopadowek, ale czasami do Was zaglądam aby sie wiecej dowiedzieć na rożne tematy. Mam właśnie pytanie do dziewczyn, ktore pisały o swędzeniu stop i dłoni. Czy to jest takie uczucie, ze non stop trzeba sie drapać, czy tylko co jakiś czas coś doskwiera? Ja od tygodnia mam gorące stopy i dłonie. Czasami mam wrażenie, ze pieka albo swędza. Martwię sie.

Dzien dobry dziolszki.
Normalnie mam dosc ludzi i wszelkich gosci. Od piatku non stop ktos u nas jest. I to po 6 osob. Wczoraj to normalnie nie mialam gdzie usiasc. W piatek zwalili sie znajomi, zostali na noc wiec trzeba bylo rozlozyc im lozko, przebrac posciel, robic kolacje i goscic do 2 w nocy :/ w sobote do sklepu i sniadanie, na 2 godziny poszli, polozylam sie i zdarzylam zdrzemnac na pol godzinki. Po czym jak przyszli (razem z moim) to zdziwieni ze obiadu nie robie ino leze! No wiecie co ??? :/ poszlam do sklepu i postanowilam zrobic obiad na 2 dni, zeby nie stac non stop przy garach. Ale oczywiscie przyszlo do nas tyle osob, ze lazanki zniknely i dzis zostala tylko malutka porcja. Ciagle podawac kawy, herbaty, lody, piwo... w koncu na koniec dnia nogi wlazly mi do dupy. Zmeczona, z bolem brzucha, jelit usnelam na meczu kiedy w koncu wszyscy sobie poszli.
A dzis musze zrobic obiad od nowa, przytachalam zakupy, posprzatalam po towarzystwie, a teraz co? Znowu robie kawy. Mialam pojechac wczoraj po ladne ubranka dla dzieciatka, Pani chciala za nie tylko 3 paczki chusteczek nawilzajacych, paczka jest za 3 zl! A ubranka byly cudowne! Wystarczylo mnie zawiesc do Biedronki i do Zabrza. Moj wolal ze znajomymi posiedziec i ubranka przepadly.. tyle uciechy mam z szykowania sie na przyjscie dziecka. Ja sie niczym nie chamie, nie jest mi zal niczego dla znajomych, ale jest mi zal moich sil bo jednak trzeba sie nalatac przy wszystkich. A nikt na okolo w ciazy nie jest albo nie ma kobiety w ciazy i nie rozumia jak jest ciezko robic niektore rzeczy.
Wiem, ze ostatnio Wam tylko marudze i narzekam ale taki mam okres, ze nie jest mi lekko i ludzie mnie wnerwiaja. Albo ja jestem jakas aspoleczna i przesadzam albo nie wiem co...
Dobrze, ze dzieciatko ciagle sie rusza wesolo i robi z brzuchem rozne smieszne rzeczy.
Mam nadzieje, ze chociaz Wam weekend mija dobrze i odpoczywacie :)

Takie odschoolowe gry sa najlepsze :D tez bym zagrala w Mario albo w czolgi :D

Goscinna szczesliwego rozwiazania zyczymy! :) Juz niedlugo bedziesz miala malenstwo przy sobie :D

http://www.suwaczki.com/tickers/dqprqps6h1sh18bu.png

Tyszanka wcale si nie dziwie ze masz dosc gosci i mas prawo zeby cie to wkurzalo. Pawde mowiac to dziwie sie ze to jeszcze znosisz. A oni i Twoj powinni tez miec jakis umiar. Bo to juz lekka przesada zebys Ty wszystkim uslugiwala. Dziewczyno, zadbaj o siebie i maluszka. Jak tdzeba to zbuntuj sie i zacznij wiecej wymagac od swojego a sobie daj wiecej luzu. Powiedz po prostu ze nie masz sily ze potzrebujesz odpoczynku, polezec, spokoju.... trzymaj sie.

http://fajnamama.pl/suwaczki/uh0b6jj.png

Tyszanka popieram. Siadz sobie na kanapie i powiedz zeby sami sie obslugiwali bo ty juz nie masz sily. Bez przesady troche by sie mogli wszyscy zastanowic ze tobie jest ciezej.

Detus to swedzenie stup i dloni u karzdego moze byc inne. Najlepiej zglos sie do swojego lekatza i mu powiedz o tym. Albo badanie krwi na proby watrobowe trzeba zrobic. Ja jutro chce ale nie wiem co moj na to bo on twierdzi ze wymyslam. Ale to o zdrowie malenstwa chodzi

http://www.suwaczki.com/tickers/74dii09kqtlwealj.png

Tyszanka-
znajomi to w końcu nie jacyś obcy ludzie, jak zrobią sobie sami kawę czy pomogą Ci w obiedzie łącznie z Twoim menem, to korona im z głowy nie spadnie...
Tak jak pisze October zacznij więcej wymagać, ale nie od siebie tylko od ludzi którzy Cię otaczają... Jasne ciąża to nie choroba, jak to powiedział mi pewien Pan, ale to naprawdę wyjątkowy stan i Ty sama dobrze wiesz na ile możesz sobie pozwolić bo jak nikt inny znasz swój organizm.
Zbuntuj się dziewczyno, niech teraz tobie parzą kawkę i robią obiadek, a jak się nie podoba to "fora ze dwora";)