Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

a no własnie :) bo ja mialam do szpitala na badania ale nie wiem czy na KTG to tez sie dostaje skierowanie?? a na sam porod tez musze miec skierowanie? a jak mi sie zacznie wczesniej ??

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Gość kornelka-pisze z kom

Kinga88- samopoczucie nawet w miarę, dzięki za troskę :) Jakoś tak nic nie pisze tylko was czytam...

Ja na ktg bez skierowania jeżdżę, chyba wszędzie wam zrobią bez w każdym szpitalu. A kiedy to się robi to roznie-ja poznałam dziewczynę która chodziła do tej samej gin co ja i ona mówiła ze sama musiała sie upominać o ktg u naszej gin i co tydzień jeździła od 37tyg. Ja zaś u tej samej gin nie upominalam się, sama każe mi przyjeżdżać i to 2razy w tyg teraz. Wiec nie wiem od czego to zależy... Dzisiaj zaczynam 38tydzien! Wow nie wierze ze to juz tak blisko, jeszcze 12dni dziewczyny i bede mama! Ciężko mi w to uwierzyć ze to juz tuż tuż..

Mam pytanie czy ktora z was brala spasmoline albo nospe? Bo czytam ze nospa przenika przez lozysko a spasmolina nie. i jeszcze jedno w sprawie tej luteiny bo szpitalu mi dawali ale recepty do domu nie wypisali i nie wiem bo jutro dopiero bedzie wypis bo sie nie wyrobili i czy mam im kazac wypisac ta luteine?

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

No to dziewczynki wszystko poszło ok, tyle, że naokoło. Nocowałam w Poznaniu u cioci i dziś też nocuje tu. Stwierdziłam, że warto też tak, bo będziemy te 200km bliżej.

Zuzia odbierałam WSZYSTKO wózek, fotelik, łóżeczko, ciuszki, kosmetyki... Słowem wszystko co się da dla młodego nawet na kilka miesięcy. Miałam obiecane, to prawie nic nie kupowałam sama :D

Zaczynam 38tc. Mogę już rodzić ^^ i szczerze mówiąc mam nadzieję, że jutro się rozpakuje. Trasznie mnie wszystko boli i młody się znów wwierca na dole...

No spe ja brałam i lekarka pozwalała. W szpitalu też mi podawali. Na skurcze dobry jest też magnez :)

http://www.suwaczki.com/tickers/o148ha00o0x1sy1t.png
http://s3.suwaczek.com/20140614580120.png

Magda drotewaryna zawarta w nospie przenika rzeczywiście. po recepte idź przed wypisem.
co do ktg ja miałam jak leżałam z podejrzeniem cholestazy (33 tc) codziennie przez 5 dni, ale np dziewczyna kóra słabo czula ruchy miała 2x dziennie. pierwsze ktg miałam w 23 tyg, a na takie juz przed porodem mam iść tydz wczesniej, ok 18 wrzesnia.co prawda ja już wtedy marze żeby być rozpakowana;) dziś zlożylam łóżeczko Wikusiowi i czekam;p
kurcze pytałam już dziewczyn na fb ale zapytam tez was. mianowicie dziś zauwazyłam na papierze taki galaretowaty sluz, koloru zielonkawo żóltego.. czy to mogą być zalązki czopu?

http://www.suwaczki.com/tickers/relgo7esrfa2wdr0.png

Cześć Dziewczyny !
Jestem z Czerwcówek
Wpadłam do Was poczytać i przypomnieć sobie jal to było.
Powiem Wam ze macie identyczne posty jak my za swych "ciezarowych " czasow.
Powiem tak,nie spieszcie sie fo porodu ! Wiem ze jestescie zmeczone,wszystko boli ale jeszcze zatesknicie za blogim stanem siedzenia i nic nie robienia ! Tak samo w szpitalu ! Pamietam,ze chcialam jak najszybciej wyjsc,a jak powiedzieli ze jeszcze dwa dni bo malyial podwyzszone crp to ryczalam. A teraz bym dala wsio za to by sie tak wyspac jak tam. Nie trEba sprzatac,gotowac,prac ... Palajcie sie teraz ile mozecie bo po porodzie bedziecie mialy za malo dnia a w nocy wstawac co 2,5-3 h na karmienie ;))
Magdalena
Spokojnir możesz brać nospe bez obaw. Ja miałam nawet 4 razy dziennir zapisana w ciazy ;-)

https://www.suwaczki.com/tickers/82doj44jljs8gkw6.png
https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxcsqv36exycxd.png

magdalena- moze receptę dostaniesz przy wypisie- jak tak dostałam i też na luteine bo swego czasu musiałam sobie aplikować. Nospe też czasami zazywalam, dr sama zalecała, a gdy byłam w szpitalu to też dawali 2 razy dziennie. A jeśli chcesz coś na skurcze to tak jak Beata pisała magnez się zazywa-2,3tabletki i do tego możesz też nospe.

Dziewczyny czy urosły wam pieprzyki w ciazy które mialyscie jeszcze przed zajściem? Mi jeden urósł i to dosyć dużo. A do tego dzisiaj zauważyłam pod pacha 2 malutkie dzyndzle, jakby takie wyrostki skórne, masakra... Jestem zalamana, bede musiała to wszystko pousuwać po porodzie. Czytałam ze to pod wpływem hormonów wyrosło.. Macie takie dziadostwa??? :/

blania.domanska- dzięki za rady :) Fajnie ze do nas zajrzalas. W swoim imieniu napisze ze mimo tego co ty napisałaś i tak chciałabym juz być po porodzie. Jeśli chodzi o wstawanie w nocy co 3h to o tak teraz wstaje na siku dokładnie co 3h. Przy każdym obróceniu z boku na bok również się budze, jest mi niewygodnie wiec zdecydowanie stwierdzam ze nie jestem wyspana wiec jakos nie przeraza mnie wizja wstawania w nocy po porodzie. W szpitalu to chyba średnio można się wyspać no chyba ze ktoś ma sale cala dla siebie i wygodne lozko- tam gdzie bede rodzic jednak takich ekskluzywnych warunków nie ma :)
Wiec powtórzę się jeszcze raz- chce juz urodzic mimo wszystko, ciąża to dla mnie mało komfortowy stan, a zmęczenie o jakim piszesz też mnie nie przeraza co juz jestem mega zmeczona ciąża... Moze ty ciążę dobrze znosilas dlatego tak piszesz? ciaza ciazy nie równa....

Ok dzieki za info o nospie. Ttroche jestem zla ze poszlam do tego szpitala i zgodzilam sie na kroplowke bo przed tym wszystkim nie twardnial mi brzuch i nie czulam sie tak ociazala a jezeli chodzi o spaniee w szpitalu to masakra, niby lozka i posciel nowe bo to caly oddzial nowy ale do kitu. Budzilam sie nawet co 20 minut i nie spalam po kilka godzin a w domu jak zasnelam to tylko na siusiu wstaje

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Magdalena- a z czym miałaś te kroplówki w szpitalu? Z magnezem? Jeśli tak to raczej po nich brzuch nie powinien twardniec, wręcz odwrotnie wydaje mi się. Ja też dostawałam w szpitalu 2xdziennie kroplówkę z magnezem, nospe i luteine- taki sam zestaw miałaś? Szczerze mówiąc jak ktoś mnie pyta czy brzuch mi twardnieje to nie wiem co mówić bo wydaje mi się ze on jest caly czas twardy... Jak się objawia to twardnienie?

Dziewczyny nospa to straszne gu... i może doprowadzić do sporych problemów u dziecka, więc jeśli na prawdę nie jest ona niezbędna to lepiej jej unikać jak ognia. Lepsza ciepła kąpiel lub magnez niż nospa. A i żaden gin nie mówi o powikłaniach po niej bo dla nich ważne by ciąża zakończyła się narodzeniem żywego dziecka, a co dalej to ich to nie obchodzi.

Ja na szczęście przez cały okres ciąży nie musiałam brać żadnych tabletek , nospy też nie,jakoś mi na początku ktoś powiedział,ze najlepiej nic nie brać.Może po prostu mialam to szczęście,że nie było konieczności :)
Mi też czasem brzuchol twardnieje, i fakt jest bardzo napięty wtedy.
Blania-co do uroków macierzyństwa pewnie idzie się z czasem przyzwyczaić tak jak i do ciąży,a mnie też juz to męczy -ta niezdarność i taki brak komfortu :) więc juz niedługo będzie po wszystkim :D:D:D

KornelkaKornelka
Hahha ale sie usmialam z tym siusianiem w nocy. Pod Bogiem juz zapomnialam o tym. Cos Ty ! Tez nieznosna byla dla mnie ciaza . Mowilam to samo co Ty ! Dokladnie ! Ale zobaczysz po porodzie . Bedziesz tak zmeczona ,ze lozko porodowe stanie sie najwygodnieszym lozkiem na swiecie.
Kamila
Pewno ! Jest o wiele wygodniej bez brzucha. ChodI mj o sam fakt wyspania sie. Po porodzie jestes w pologu ,potrzebujesz spokoju. Dla tego kozystaj w szpitalu z tego spokoju. Mimo charmideru i kolezanek z sali. Bo w domu czeka maz ktory nie wiem jak przebrac ,mimo ze przrwijal dzieci kolegi itd.

Zycze Wam szybciutkich i szczesliwycj rozwiazan Kochane !

https://www.suwaczki.com/tickers/82doj44jljs8gkw6.png
https://www.suwaczki.com/tickers/m3sxcsqv36exycxd.png