Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

Ale butelka na odciągnięte mleko z cyca chyba też się przydaje w razie niedyspozycji matki. Ja mam np migreny z aurą i jak mnie złapie dwudniówka to nie ma szans żebym zajęła się wtedy dzieckiem,będzie musiał ktoś inny a cycem po lekach na migrenę na pewno nie można karmić. Ostatnio mama wyszukała mi fajną szarą koszulę z różową lamówką,rozpinana u góry :) także można znaleźć coś normalnego do karmienia :) ja już nie mam siły biegać po sklepach to mamę wysyłam :D Co do opuchlizny to trochę zeszła więc zaczekam na wizytę u gina bo mój rodzinny jest takim specjalistą ze ani migreny nie rozpoznał ani problemów z naczyniami włosowatymi przez co odmroziłam sobie zimą stopy więc tu też nie zabłyśnie mądrością.
http://www.suwaczki.com/tickers/oar89n73zga63cat.png

Hej nie wiem czy pamiętacie 2 tyg temu pisałam o moim problemie z brzuszkiem dziecka był za mały do całości o 2,5 tyg ale to jeszcze w jakiejś normie chodz do kontrolowania , po 11 dniach poszłam na kontrolne usg czyli dzis i teraz odchyl jest o 3 tyg mała wazy 1800 wiec przybrała 200 g lekarz zaproponował szpital chodz stanęło na tym ze mam byc na kolejnym usg za 2 tyg i zobaczymy co dalej przepływy sa ok ale mała jest bardzo szczupła pierwsze dziecko moje miało 3620 kg 3 lata temu rodziłam nie wiem czemu tak jest i nikt nie wie morfologia cała super mocz tak samo lekarz powiedział ze jeżeli bedzie tak dalej to rozwiązemy ciaze w 37 tyg bo lepiej nakarmić dziecko kroplówka słyszałam juz to od 2 lekarza wiec chyba tak sie robi nie wiem co mam myślec nie moge spac a ponoć mam wypoczywać chodz nie wiem jak aha jestem w 34 tyg pozdrawiam

mireczka ja tez wyprałam w Bobini i już nie widzę potrzeby kupowania drogiego proszku;), no chyba, że pojawi się alergia.Ale fakt ładnie pachnie:)

magalena3 ładne koszule:)

~Stelka ale powiedzieli przez co to?? łożysko nie wydolne czy za mało wód? Mam nadzieję, że dochodzisz do tego 37tc i waga przynajmniej będzie większa niż 2kg.Trzymamy kciuki za twoje maleństwo

stelka trzymaj sie napewno wszystko bedzie dobrze mala bedzie zdrowa a jezeli juz 2 lekarzy powiedzialo ze tak sie robi to napewno maja doswiadczenie, wiem ze latwo jest powiedziec trzymaj sie ale pamietaj jestesmy z wami calym serduszkiem :)

A ja od 5.30 juz nie spie bo sie wyspalam i wlasnie czuje ze malenstwo zaczyna sie tez powoli budzic
Przed nami dzis od rana pobranie krwi i usg a wiec odezwe sie jak wrocimy

Milego dzionka zycze

PS. Glodna jestem a musze bycna czczo :(

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nataszka 05.10.2015r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

Ja to chyba zwariuje albo urodze... (tak wiem ze tylko ostatnio narzekam)
W nocy spać nie mogłam bo znow mnie brzuch bolal i bardzo klulo w pochwie... Ja juz nie wiem co to moze być, ale w szpitalu nic z tym nie robili...
Dziś mam 17godzinny maraton w pracy... Cale szczęście musze wytrzymac do 24.08 bo potem zamykamy ten burdel...

http://www.suwaczki.com/tickers/o148ha00o0x1sy1t.png
http://s3.suwaczek.com/20140614580120.png

No właśnie nie wiadomo i nie ma na to nic wpływu lozysko wydolne przepływy w normie spałam z 5 godz i dziwne sny miałam masakra moj maź spi juz z 9 godzinę No niektórzy sie nie przejmują mam ochotę go zabić dobija mnie dodatkowo to ja musze wstać do drugiego dziecka nawet sie nie zainteresuje szkoda gadać

Stellka trzymam kciuki zeby mała jednak sama zaczęła przybierac na wadze. Nie denerwuj sie mężem daj sobie spokój bo nerwy tylko tobie zaszkodzą, faceci juz tacy są, bo gdyby to docztyczyło jego osoby to ojjj juz by jeczał i narzekał, tak to juz jest.
A któras z mamus pisala o kłuciu w pochwie ja mam to samo i tez mi na to nic nie mówią.

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fj6yxbgntcc6i.png

Hej dziewczyny.Ja też polecm apteke gemini,znam ją już wcześniej i ceny mają naprawdę konkurencyjne.Od wczoraj starsznie spina mi dół brzucha,także ciężko mi nawet chodzić,najlepiej przygarbiona i z ęką na brzuchu-nie wiem,czy to normalne,przy pierwszej ciąży chyba tak nie miałam.Wczoraj byłam też na pierwszych zajęciach z położną-polecam,z racji wysokiej ciąży 8 spotkań 2 razy w tygodniu,część rzeczy wiem,ale i coś nowego można się dowiedzieć,oprócz tego zawsze jakieś próbki dają,także w sumie ok,polecam

magalena3 czekamy na relacje:)

beata j masz pełne prawo narzekać:).Współczuje zamykać sprawy tuż przed porodem.

Stelka mój mąż też jakiś bezmózgi 5 dzień już lodówkę czyści ( sam obiecał, że umyje) i co? oczywiście ma inne plany sama musiałam ją myć z tym brzuchem.Nie mówiąc już o tym, że nawet do pralki nie umie trafić tylko zostawia ciuchy pod pralką, jakby mu było cięzko się schylić i to wsadzić wrrr!!!

Mi dziś brzuch faluje w rożne strony jakoś mała chyba dzisiaj nie spokojna...

Zacznę od tego ze na pobraniu krwi naczekalam sie jak glupia z godzine bo... Pani ktora zwykle pobiera jest na urlopie i zastępują ją inne Panie, które sie zmieniają jak mają chwilkę czasu MASAKRA ale spoko to jest nic
Pojechalam na USG a tu sie okazuje ze Pana nie ma dzis nie wiadomo dlaczego, nie odbiera telefonu i mam dzwonic po 13 jak moja gin bedzie i bedą zapisywac na inny termin :(
I bądz tu kobieto zdrowa i bez nerwów jak na dzien dobry takie wiesci :/

Na pocieszenie udalo mi sie kupic koszulke nocną u mnie w malym miasteczku a ja po wielkich sklepach jezdzilam :D

a jezeli chodzi o facetów to niestety tez takie są jakos malo uczucia pokazują, ale ja na swojego nie narzekam bo czasami mi sie zdarza tez nie spac po nocach to mi potowarzyszy albo troche pogada :D i mozna powiedziec ze z praniem albo innymi takimi rzeczami tez pomaga ale oczywiscie trzeba sie naprzypominac :D

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥
Nie mogłam zatrzymać Cię przy sobie, ale nigdy nie wypuszczę Cię z mojego serca...

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥

A ja przeglądam tą aptekę gemini i w sumie nie wiem co mam kupić, jakie butelki na początek (planuje karmić piersią) jakie smoczki i jakie kosmetyki? Wiem żeby kupić sudocrem ale co jeszcze?

I jeszcze facet z allegro od którego miałam kupić wózek się nie odzywa id poniedziałku a mieliśmy dobić targu a tymczasem mnie to dobija

Pogoda super i cieszy mnie to bardzo chociaż ostatnio znów przysypiam w dzień no ale skoro dzidziuś chce to mama musi :)) I od zeszłej soboty przeszły mi moje dolegliwości żołądkowe co mnie najbardziej cieszy - apetyt wrócił więc pewnie waga podskoczy. No poza małym incydentem wczoraj bo zjadłam świeżego ogórka a od niego jest mi potem niedobrze i ciężko i się odbija non stop ale człowiek to się chyba nigdy nie nauczy.

http://www.suwaczki.com/tickers/qdkkp07w9asewgxw.png

magalena3 Dziwie ci się, że masz taką anielską cierpliwość, znając mój charakter zrobiłabym dym i złożyłabym skargę z podaniem nazwisk.

maidinJa bym nie kupowała sudocremu na początek, bo ten krem jest silny i powinno się go używać dopiero jak odparzenia się pojawiły a jeśli odparzeń nie ma wystarczy kupić krem przeciw odparzeniom np z Nivei czy z Ziaji .
Jesli będziesz karmić piersią wystarczy ci jedna butelka np. na herbatkę ze smoczkiem 0+.

Ja mam pierwsza turę prasowania za sobą, teraz piorę drugą turę i jutro jeszcze przejdę się w poszukiwaniu spodenek, półśpiochów i skarpetek. Aha dziewczyny taka uwaga nie kupujcie skarpetek uciskowych ... u mojej koleżanki skończyłoby się to bardzo źle.Dziecko płakało a nie wiedziała dlaczego głodne nie było, ma sucho , płacz nie na kolki , a na pogotowiu okazało się, że skarpetki były uciskowe i stopa była już cała fioletowa.Taka przestroga.

Cierpliwosc to ja mam :] w piatek jestem umówiona na obejrzenie szpitala bo wczesniej Pani nie miala czasu... jak mozecie to podpowiedzcie mi o co mam pytac a pro po porodu bo ja sie juz gubie...

Jak się okazało to Pana z USG nie było bo on pracuje własnie tez w szpitalu ale oczywiscie mi nie moga w szpitalu zrobic USG ponieważ nie maja umowy z NFZ w szpitalu na USG ciaży PARANOJA normalnie :/ i za tydzien pewnie bede miala
Aż mnie sie dzisiaj łezka w oku zakręciła bo mialam nadzieje ze juz zobacze moje maleństwo a tu bęc ....
Jeszcze wytrzymam chyba....

teosia jaka ty szczuplutka kobietka jestes az normalnie nie dowierzam ze w ciazy taka szczuplutka jestes :) a i brzusio ładny taka pileczka :)

♥ Agatka 11.09.2014r. ♥

♥ Nadia 25.02.2020r. ♥