Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

Missinifiniti;) wracając do imion mam nadzieje że się nie gniewasz że tak napisałam! po prostu te imiona akurat nie są w moim guście .ale przeciez tobie się podobac mają a nie mnie.a jeżeli chodzi o moje imiona to bylo tak; mi zawsze bardzo podobało się imię Oliwia natomiast mojemu mężowi średnio wiec poszliśmy na kompromis i maz mial wybrać imię dla synka:-) i wymyślił Patryk .na początku też tak średnio podobało mi się. długo jeszcze przed ciążą to było więc mieliśmy bardzo duzo czasu
(2 latastarań) o dzidziusia mieliśmy dużo czasu żeby się przyzwyczaić do tych imion;) teraz nie wyobrażam sobie innego imienia dla synka niZ Patryk a dla córki Oliwka-) może spróbujcie takiego sposobu ty dla córki imie wybuerz a maz dla synka;-) przecież nie znacie jeszcze plci;-)

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9crl682a7w7jen.png

Ja już od miesiąca pomalutku kompletuje ubrania dla dzidziusia, chociaż jeszcze nie znam płci. Na razie kupuje takie raczej uniwersalne (w szmateksach) i od rozmiaru 62 w góre, ale mam nadzieję że 9 mają na połówkowym się okaże kto jest w brzuszku :) chociaż jak oglądam ciuszki to bardziej chyba podświadomie mam ochotę brać te na chłopca :) A co do imion to tak naprawdę cały czas się zastanawiamy w sumie :)

[url=
]

Hej, co do zakupow, to obiecałam sobie ze nic nie kupie do lipca a tymczasem kupiłam już 2 sukieneczki na 62 wyprawke do szpitala i kilka par bodów. Wiem ze ma byc dziewczynka, ale jak wcześniej tez obiecałam sobie neutralne zakupy i mi nie wyszło. Do tego zamowiłam wanienke z przewijakiem,i mysle ze w polowie maja kupie łóżeczko, wózek mam po starszej córci i mysle że go zostawię.Moje maleństwo kopie mnie kazdego dnia a szczegolnie ok 22, i jakby kopala mnie po pęcherzu bo mam takie jakby muskania i zaraz musze do toalety.Unas bedzie Jagódka bo Oliwke juz mamy.

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fj6yxbgntcc6i.png

Sylwinka
Hehe, ciesze się ze się podoba, moja koleżanka chciała przed samym wpisem na Nathaniel zmienić bo miała Alan juz przygotowane a jej się spodobało :D także jednym się podoba drugim nie.
Wiecie że ja jeszcze absolutnie nic nie mam dla dziecka, oprócz tego że mama dostała od znajomej koszyk Mojżesza to tyle, czekam cierpliwie aż się dowiem jaka płeć.

Ja kupiłam ze dwa tygodnie temu pierwszy ciuszek dla mojego maleństwa. Uniwersalny, bo biały z żółtą owieczką. Wezmę go do szpitala :) A reszta rzeczy - wózek mamy zaklepany od znajomych po taniości, trochę ciuszków, pościeli i innych mam u mamy do przejrzenia, a resztę to jak mieszkanie zmienimy (za miesiąc), bo bez sensu przenosić z kąta w kąt.

Ja się martwię tylko, bo mnie jakaś alergia wzięła. Zawsze na przełomie kwietnia/maja miałam, ale dziś to jakaś masakra! Katar, łzy z oczu... A najgorsze, że to nie ustało gdy zamknęłam się w domu... Przecież nie mam drzew w domu... Kurcze, myślicie że mogłam nagle uczulić się np. na kota?

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbmg7yax8n37wh.png

dziewczyny co do zakupów to ja jeszcze nic dla niuni nie kupiłam i nawet nie zaczęłam przeglądać co mam po synu bo po prostu chce poczekać do poznania płci i jeśli okaże się, że to córcia to kupię coś różowego a jak drugi synek to nie wiem czy cokolwiek będę kupowała z ubranek.
A i niedługo czeka mnie remont i zakup łóżeczka dla starszaka bo puki co dalej śpi w pierwszym (z" wyjmowanymi szczebelkami" jeszcze po mnie w spadku dostał)

A co do imion to nasze wybory nie wszystkim w rodzinie się podobają ale nas to jakoś mało interesuje bo to my je wybraliśmy i nam się bardzo podobają :)
A i np moja mama cały czas ma do mnie pretensje, że syn to Stanisław (a my sobie nie wyobrażamy, że mógł by inaczej się nazywać)

Hello. Co do tej allergi to bardzo mozliwe ze masz teraz uczulenie na kota; .
Ja nigdy w życiu nie miałam żadnych alergi astmy nic takiego. Wogole nigdy nie chorowalam! A teraz w ciąży w ostatnim miesiącu dwa razy wylądowałam w szpitalu. Z zapaleniem oskrzeli. Na szczęście w końcu trafiłam na dobrą lekarke i dala mi pilnie skierowanie na cito do pulmologa bo podejrzewala astmę oskrzelowa! I nie pomyliła się. Wczoraj właśnie byłam u lekarza. Jest stwierdzenie astmy oskrzelowej i msm leki juz na stałe. !!! Zdziwiona powiedziałam lekarzowi ze ja nigdy przecież nie chorowalam! A on na to
" wie pani ile chorób wychodzi dopiero w czasie ciąży" bardzo duuzo! Może być tak że po ciąży pani trochę to odpuści. Moze się pogłębi.nie wiadomo muszę byc pod stałą opieką pulmologa:

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9crl682a7w7jen.png

Ja mam kilka uniwersalnych ciuszków i kołderkę bo byly bardzo fajne za 50 zl w netto to az głupio nie kupic, po usg kupimy takie drobiazgi jak grzebien i szczotka termometr gruszkę, itp. zeby schowac w kartoniku a miec z głowy a to i tak popakowane wiec nie złapie kurzu, wózek w 8 miesiącu.
a nasze imiona to Liliana i Jan. Chociaz ja tez podswiadomie patrze jakos na chłopiece, ale juz nie mam ochoty kupowac uniwersalnych. Dalej nie umiem rozróznic czy to ruchy dziecka, zdaje mi sie ze plynie rybka a tu nagle tetno silniej i juz nic wiecej nie czuje, czekam na usg bo sie schizuje;D

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Hej dziewczyny jak wam mija dzien? Ja zaraz ide z synem do piaskownicy bo maz mu wczoraj postawił i od rana mi wierci dziurę zeby juz isc w Warszawie bardzo słonecznie i ciepło wiec zaraz idziemy :) trochę od 3 dni mam dziwne klucza pod brzuchem przeważnie z prawej strony trochę na wysokości blizny po cc wizytę mam dopiero 16 maja niby druga ciaza ale nie pamietam czy tak miałam w poprzedniej (chyba nie) a co do ruchów to ja czyje od 2 dni wyraźnie to 20 tyDz w pierwszej ciazy czułam około 21-22 a co do ciuszków to mam body i leginsy i 2 pary skarpetek dla dziewczynki na razie nie kupuje wiecej czekam do poloekiwego bo w 17 dowiedziałam sie ze dziewczynka ale wole sie wstrzymać do 23 tyg na potwierdzenie ;)

Ja mam dwa terminy jeden na sierpień drugi na wrzesień. ( 30 sierpnia/1 września) ale dopiero kopiłam wózek i rożek. Powolutku kompletuje, nie spieszy mi się za bardzo:) ale przewijaka i pościeli nie kupuje. Moje dwie siostry miały i wgl tego nie używały, dziecko do 6miesiąca nie może leżeć na podusi a kołdra jest nie praktyczna polecam kocyk polarowy. Baldachimu i stelaża też nie kupuje bo zbiera tylko kurz i trzeba bardzo często prać a kosztują troszkę:) a co Wy uważacie za najpotrzebniejsze?

😉

No nie wiem te podusie sa takie cienkie ze ja bede uzywac, moja bratanica normalnie spała, a kołderkę mam cienka a w kocyku w zimie sie zagrzeje bo grzejniki ciepłe.
baldachim tez uwazam za zbedny.
ja to mysle o tym ze na koniec sierpnia i we wrzesniu mogą byc komary, mamy nowe okna i nie chce oszpecac moskitiera a nie wiem czy te do kontatktu przeznaczone dla dzieci raidy sa dobre dla takiego maluszka.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37zbmhdhinvpti.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wl3e5egao88507.png

Melly na tych preparatach do kontaktu na komary jest informacja, ze nie można używać przy dzieciach poniżej 2 rż i przy ciężarnych dlatego ja wolę zeszpecić okna moskitierą niż ryzykować z tymi preparatami. A i jeśli nie chcesz moskitiery to zostaje ci tylko lampka owadobójcza.

A co do zbędnych rzeczy to dla mnie zbędne są pudry, rożki pościele do wózków, gąbki do wanienek, baldachim

A co do przewijaka to można się bez niego obejść przy synu nie miałam, ale teraz będę kupowała
A i ja pościel i poduszeczkę miałam z synem i się przydała. Ja mam zimno w domu i pościel była niezbędna, a podusia tak cienka, że nie było problemu z jej użytkowaniem.