Skocz do zawartości
Forum

Wrześniowe skarby 2014 :)

Mysia89

Rekomendowane odpowiedzi

Gość madzia1234

witam wszytskie mamusie,dawno mnie tu nie bylo. i rowniez ciesze sie z przybylych mam..oraz gratuluje chlopakow,u nas na 70% bedzie chlopak chociaz 7 maja bede wiedziala na 100% jaka plec..a co do imion to my juz oczywiscie mamy bo jak chlopczyk to bedzie Wiktorek,a dla coreczki jak mielismy pierwsza to byly dwa typy Nikola i Hania,oczywiscie zwyciezyla Nikolcia..ja mialam we czwartek badanie ginek przepisal mi pregna i magnes ponoc mam szyjke macicy peknieta 0,5cm,obawiam sie najgorszego ale nie mysle o tym na powaznie.gin mi zabronil roznego typu dzwigania,heh.
no i mam jakies zakazenia,ktore moga ale nie musza zle sie skonczyc po ciazy czyli cos takiego jak nowotwor ale nie kracze oczywiscie i zabronil mi sie gonil w tym miejscu bo moge to rozsiac...ktos mial takie problemy? dodam przy pierwszym dziecku tak nie mialam i teraz sie troszke obawiam..
sory,ze sie rozpisalam ale musialam sie wygadac:) pozdrawiam

Rzeczywiście warto to skonsultować z innym lekarzem.Ja też ostatnio mam często twardy brzuch,podobnoż skróconą szyjkę macicy i upławy i kazał mi tylko zwolnić tempo,więcej odpoczywać,coprawda pracuję jeszcze,ale znowu aż tak się nie przemęczam.Dlatego idę w maju na konsultacje do innego ginekologa,tak na wszelki wypadek,zawsze warto skonsultować.

Gość madzia1234

Kinga88 ale on powiedzial,ze jezeli bede nadal tam sie golic to moge to rozsiewac i z tego moze potem powstac nowotwor,a i mozna to zamrozic u dermatologa lub po urodzeniu dziecka sa na to sposoby zeby wyleczyc..
narazie mam tez zakaz przeciazania sie i noszenia jakich kolwiek ciezkich rzeczy nawet jak waza po 3kg bo przez ta szyjke macicy co jest peknieta to moge miec skurcze i w tym przypadku bedzie szpital..wiec oby jeszcze wytrzymac te kilka miesiecy..
nie bede sie martwic na zapas..
pozdrawiam,dzieki za slowa otuchy..

Jeśli chodzi o możliwość rozsiewania to jedyne co mi przychodzi do głowy to wirus opryszczki. Bo nie wydaje mi się, żeby HPV mógł się w ten sposób rozprzestrzeniać. Jeśli to dobry lekarz i masz do niego zaufanie to okej :) jeszcze jedno mnie zastanawia w jaki sposób szyjka mogła od tak peknac? Wydawało mi się, że to może zdarzyć się tylko podczas porodu i przechodzenia dziecka przez kanał rodny. Ogólnie to współczuję Ci niemiłych doświadczeń.

http://www.suwaczki.com/tickers/l22n8u69n0flnbf3.pnghttp://www.suwaczki.com/tickers/f2wlx1hpfa5qdfct.png
http://www.suwaczki.com/tickers/9ltfegz23l9bc6yt.png

Madzia1234, z tego, co piszesz, to ja zrozumiałam, że lekarzowi chodzi o takie coś: długotrwały stan zapalny może prowadzić do nowotworu, a golenie w tym miejscu zabiera pewną naturalną barierę ochronną, co sprzyja rozwojowi stanu zapalnemu. Ma to sens według mnie. Uważam jednak, że przede wszystkim powinnaś dostać leki na stan zapalny, jeśli taki jest. Leki + odpowiednia higiena (z płynem o kwaśnym pH) powstrzymają stan zapalny, a co za tym idzie, zapobiegną stanowi nowotworowemu. Głowa do góry :)

http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbmg7yax8n37wh.png

missinfinity A mi Nathaniel się podoba - takie klasyczne angielskie imię, choć mi się jeszcze podoba Matthew (Mateusz) - ładnie brzmi, ale to wam ma się podobać.
Jeśli chodzi o Emme to takie dziewczęce więc też śliczne. I fajne też jest Emilly dla mnie :)

Zuzia ja następną wizytę mam 15.05 więc jak będzie wolne USG i nie będzie opóźnienia (a mam 1 numerek), to może zerkniemy czy niunia pokaże co tam mam.

A i ostatnio często mnie boli po lewej stronie (przypomina to kolkę) i wiem, że tam niunia często wciska główkę i się tak zastanawiam czy to od niuni czy to wynik czegoś innego. Jam myślicie dziewczyny??

hej dziewczyneczki,imie dla dziewczynki mi sie podobaba lena,blanka chcialam dac swojej ale ma pintolka wiec jest Kacperek,fajnie byc juz w domu a nie w szpitalu ale tam lezac mozna sie jeszcze bardziej rozchorowac ,jaki przemial ma ten oddzial,szkoda mi tylko tych dziewczyn ktore leza i jednak nic niedalo rady zrobic i nadgminie od 8 do 12 tygodnia plamienia ech masakra ,serce sie sciska .

missinfinity, co do imion, to też zależy, gdzie planujecie mieszkać. Jak zostajecie na wyspach to dla mnie spoko, a np. tu w Polsce takie imiona mało mi się podobają. Z drugiej strony to dobry kompromis dla was :)

zuzia2309, dla mnie imię Patryk spoko, Oliwia absolutnie nie, ale przynajmniej jest szansa, że literek nie poprzestawiasz jak w naszych nickach ;)

Ola88, może to faktycznie kolka spowodowana uciskiem malucha? W brzuszku się musi nieźle poukładać, żeby wszystko się mieściło :) Ale jeśli Ci bardzo dokucza dłużej niż kilka dni, to bym to skonsultowała z lekarzem.

asiunia72 gratuluję chłopaka :) A jeśli chodzi o oddział, moja mama opowiadała, jak wzięli ją na patologię ciąży, bo po prostu miała bliźniaki i miała tam leżeć nie wiadomo po co, na zarwanym łóżku, tuż przy skrzypiących drzwiach gdzie pielęgniarki kilka razy dziennie w nocy podawały leki innym pacjentkom normalnie włączając sobie pełne światło. Mama wyszła na żądanie dla własnego dobra. To prawda, w szpitalu nie raz gorzej się dzieje, także nie dziwię się, że się cieszysz z powrotu :)

oj tak warunki takie sobie ogolnie wiadomo szpital nigdy niebedzie domem ,a podobno sa takie szpitale gdzie warunki sa boskie lezalam z dziewczynami to chwala sobie inflancka szpital np .ja niedosc ze jedzenie mi nieszlo to cieplo jedne patalogia ciazy inne ,ginekologiczne itd okan otworzyc niemozna zaduch ,podobno krada w szpitalach no unas zawsze ktoras zostawala pilnowala ale mysle nad szpitalem takim dobrym z warunkami dobrymi ,a nie takim jak lerzalam

Megane123
No właśnie zostajemy na wyspach :) a do tego mój ma Hirjak na nazwisko i wiadomo jak tu czytają tak więc niektóre imiona nawet nie pasowały. Słowackie imiona niektóre są takie same jak polskie ale takie oklepane a typowo słowackie to np Lucia coś jak u nas Łucja co mi się kompletnie nie podoba. Bardzo lubię imię Patryk ale mój ma tak na imię . Moje to gośka i nigdy mi się nie podobały tego typu imiona. Ps. Dzięki za wsparcie
Ola88
Nad Emily tez myślałam ale chciałam żeby się jednak na "a" kończyło, a Matthew z kolei juz za obco brzmiące ale też ładne.
Co do bólu po lewej stronie to tez coś ostatnio takiego dziwnego przeżywam jak kolka trochę trochę jakby lekki ból przed okresem, nadchodzące falami raczej i tez się zastanawiałam co to.
Zuzia
Akurat mi się podobają ale Olivia nie podoba się mojemu.
Nathaniel inaczej Nathan to jest jak męski odpowiednik Natalie, czyli Natalii ale Natalia mi się nie podoba.
Do września jeszcze daleko i może jeszcze coś wybierzemy.